31.03.2026 BiH - Italija

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

chily-rz
Kontakt:

Re: 31.03.2026 BiH - Italija

Post Postao/la chily-rz » 04 apr 2026, 23:55

Madal je napisao/la:
04 apr 2026, 23:46
darker10 je napisao/la:
04 apr 2026, 23:39
Pensioner26 je napisao/la:
04 apr 2026, 23:33

Naravno, 99%. Neki će reći Vranješ i Misimović su sve dali za repku, ali misli li neko da je to bilo iz ljubavi?
.Covjek koji voli ovo drzavu taman da je 10 put manje talentovan ,to ce nadokanadit borbom i zalaganjem na terenu.
Vranjes dusu na terenu ostavljao. Maletic takodjer. Cesto su se bas Bošnjaci vukli po terenu :D
Vranješ od Spahe učio mangupluk. :mrgreen: Lik je realno šifra u glavi ali mu se zalaganje na terenu nikad nije moglo osporiti.

Krunić je kvalitetan igrač al mi je nekako uvijek ostavljao utisak da igra za sebe a ne za ekipu, ako je Barbarezova odluka da ne igra onda je ispravna, ako je i sam odlučio da mu više ne treba to i nema motiva opet je i to pošteno. Kako god, za svjetskog prvenstva nije, svakako je ispunio svoje dječačke snove, zaigrao za Zvezdu i pevao Bože pravde u Rusiji.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 apr 2026, 23:57

soccerfan je napisao/la:
04 apr 2026, 23:27
Zaboli me za Donnarumu isto tako. Sto se mene tice sutra nek završi karijeru ebe mi se. Ali mediji ce ovo jedva docekati da umanje nas uspjeh. Ne zelim to. Ovi momci su previse sebe dali i krvi propisali da im se trud umanjuje zbog ovakvih stvari. Nije fer. A znas jako dobro ko i ja da hoce. Sami smo dali oružje u ruke sto talijanskim medijima sto ostalima da nas ebu i unizavaju.
Sto se momka tice slazem se. To se moglo tiho rjesiti sa savezom da to odradi. Ne ovako

Previše ti to k' srcu uzimaš i nešto si mi baš fin, a nema potrebe. Fudbal je prljav sport, a fudbalski navijači nisu Bečki dječaci.

Niko ti ne može oduzeti ni gram ovog uspjeha.

Sjećaš li se onog klinca što Hazardu nije dao loptu pa ga ovaj nabio nogom, na kraju klinac ispao heroj, a Eden zločinac.

Ponavljam, cilj opravdava sredstva, bar u ovom slučaju. Ako je uspio bar malo poremetiti Donarumu, svaka čast, trebao je zapaliti papirić pred njim.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 apr 2026, 00:00

chily-rz je napisao/la:
04 apr 2026, 23:55
Vranješ od Spahe učio mangupluk. :mrgreen: Lik je realno šifra u glavi ali mu se zalaganje na terenu nikad nije moglo osporiti.

Krunić je kvalitetan igrač al mi je nekako uvijek ostavljao utisak da igra za sebe a ne za ekipu, ako je Barbarezova odluka da ne igra onda je ispravna, ako je i sam odlučio da mu više ne treba to i nema motiva opet je i to pošteno. Kako god, za svjetskog prvenstva nije, svakako je ispunio svoje dječačke snove, zaigrao za Zvezdu i pevao Bože pravde u Rusiji.
Krunic je posebna prica. Specifican je igrac i igrao je kad smo u raspadu bili. Ali ne bi ga nesto pretjerano branio.
Samo nemojte price samo o Srbima. Ajmo malo i o Hajrovicu kojeg smo kovali u zvijezde, Huseinbasicu zbog kojeg se pljuvao selektor jer ga ne poziva vise a zelja mu Njemacka, pa i Hrvata u skorijoj i dalekoj proslosti a nevjerovatan doprinos dali itd.
Ako cemo te kriterije - onda isti kriterij za sve. Ali ovo je samo neka nacionalisticka prica gdje se jedni targetiraju i zato mi smeta i zato se javljam.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 05 apr 2026, 00:02

Virtu4l je napisao/la:
04 apr 2026, 23:57
soccerfan je napisao/la:
04 apr 2026, 23:27
Zaboli me za Donnarumu isto tako. Sto se mene tice sutra nek završi karijeru ebe mi se. Ali mediji ce ovo jedva docekati da umanje nas uspjeh. Ne zelim to. Ovi momci su previse sebe dali i krvi propisali da im se trud umanjuje zbog ovakvih stvari. Nije fer. A znas jako dobro ko i ja da hoce. Sami smo dali oružje u ruke sto talijanskim medijima sto ostalima da nas ebu i unizavaju.
Sto se momka tice slazem se. To se moglo tiho rjesiti sa savezom da to odradi. Ne ovako

Previše ti to k' srcu uzimaš i nešto si mi baš fin, a nema potrebe. Fudbal je prljav sport, a fudbalski navijači nisu Bečki dječaci.

Niko ti ne može oduzeti ni gram ovog uspjeha.

Sjećaš li se onog klinca što Hazardu nije dao loptu pa ga ovaj nabio nogom, na kraju klinac ispao heroj, a Eden zločinac.

Ponavljam, cilj opravdava sredstva, bar u ovom slučaju. Ako je uspio bar malo poremetiti Donarumu, svaka čast, trebao je zapaliti papirić pred njim.
Filozofiras. Ne prica niko o malom. Neka je uradio sto je uradio. Ali ako je dopusteno imati papir sa uputama, onda je jako glupo kradju istih slaviti kroz medije.

Jos pricamo o Senadu mrtvom. Jel pitao malog ocel biti rata?

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 apr 2026, 00:08

Madal je napisao/la:
05 apr 2026, 00:00
chily-rz je napisao/la:
04 apr 2026, 23:55

Krunic je posebna prica. Specifican je igrac i igrao je kad smo u raspadu bili. Ali ne bi ga nesto pretjerano branio.
Samo nemojte price samo o Srbima. Ajmo malo i o Hajrovicu kojeg smo kovali u zvijezde, Huseinbasicu zbog kojeg se pljuvao selektor jer ga ne poziva vise a zelja mu Njemacka, pa i Hrvata u skorijoj i dalekoj proslosti a nevjerovatan doprinos dali itd.
Ako cemo te kriterije - onda isti kriterij za sve. Ali ovo je samo neka nacionalisticka prica gdje se jedni targetiraju i zato mi smeta i zato se javljam.
Reprezentativce gledam kao na Bosance i Hercegovce, nikako drugačije, uvijek sam želio vjerovati da su igrači tu na prvom mjestu zato što im je čast i zadovoljstvo da predstavljaju ovu državu i njene građane ali sam svjestan da je ista i odskočna daska za neki bolji klub i bolju karijeru.

Treba pozivati najbolje i potencijalno najbolje bez obzira na ime i prezime ako imaju pravo nastupa, ko te odbije bez obrazloženja prekriži ga i to je to.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 05 apr 2026, 00:16

Coolpanda24 je napisao/la:
04 apr 2026, 22:53
myself je napisao/la:
04 apr 2026, 22:40
Može li savez dobiti kaznu zbog ovoga i propusta i organizaciji. Ima i snimak kako uzima papir iz peškira kako je i opisao.
Možeš li postaviti taj snimak? Nisam nigdje naletio.
https://vt.tiktok.com/ZSHAdXtWn/
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

myself
Kontakt:

Post Postao/la myself » 05 apr 2026, 00:23

Vladan Kovačević, Miroslav Stevanović, David Vuković. Pozvani i odbili pozove, svako iz svojih razloga. Posljednji dvojicu Barbarez zvao, Davida 2x.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 05 apr 2026, 00:26

myself je napisao/la:
05 apr 2026, 00:23
Vladan Kovačević, Miroslav Stevanović, David Vuković. Pozvani i odbili pozove, svako iz svojih razloga. Posljednji dvojicu Barbarez zvao, Davida 2x.
Ne stavljaj Stevanovića u isti koš sa ta dva mamlaza…

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 apr 2026, 00:29

myself je napisao/la:
Pa normalna stvar sta to ima veze sa nacionalnosti. Stevanovic je isto dusu ostavljao. Za Davida ne znam jbg.
Shvatite da postoje ljudi kojima je vise drzava u srcu, nekima podjednako, neki imaju prvu, drugu, a neki i trecu drzavu u srcu. I da ste vi rodjeni u njihovim cipelama isto bi se osjecali. Ja s tim svim ne vidim problem, a ne bi ni vi trebali vec bi trebali izaci i yebati nesto. A ako je problem sto je nekome Srbija br1 a BiH 2, onda nek bude problem i za one kojima je Hrvatska, Njemacka, Svicarska, Austrija prva u srcu i na listi zelja za igranje pa tek onda mi.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 05 apr 2026, 00:33

MiranGlasnic je napisao/la:
05 apr 2026, 00:26
myself je napisao/la:
Upravo.

myself
Kontakt:

Post Postao/la myself » 05 apr 2026, 00:35

myself je napisao/la:
Naravno, zato sam rekao svako je imao svoj razlog. Stevanović mi je jedan od dražih reprezentativaca. Nešto se razočarao prije dolaska Barabareza i nije mu se dalo više vjerovatno.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 05 apr 2026, 00:38

U Dribleru reče Belmin da provjereno zna da je Čeferin otišao do sudija prije meča da im kaže samo da sude pošteno i da će sve biti okej.

https://www.youtube.com/live/KmOByZyNL5 ... QJVjeZqIoU

33:20

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 05 apr 2026, 00:49

CAGarfia je napisao/la:
05 apr 2026, 00:38
U Dribleru reče Belmin da provjereno zna da je Čeferin otišao do sudija prije meča da im kaže samo da sude pošteno i da će sve bit okej.
Kad bi htio Čeferin našeg Belog uvalit na kakvu funkciju u Uefi. Bio bi mu najvrjedniji irget, provjereno.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 05 apr 2026, 00:50

Maverick je napisao/la:
05 apr 2026, 00:49
CAGarfia je napisao/la:
05 apr 2026, 00:38
U Dribleru reče Belmin da provjereno zna da je Čeferin otišao do sudija prije meča da im kaže samo da sude pošteno i da će sve bit okej.
Kad bi htio Čeferin našeg Belog uvalit na kakvu funkciju u Uefi. Bio bi mu najvrjedniji irget, provjereno.
Profesionalni lizač anusa reprezentativaca, mada nije loš lik. :mrgreen:

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 05 apr 2026, 00:50

Bezveze se pravi priča oko Srba u reprezentaciji. Ne ignoriše ih niko, zove ih se kad su na nivou za reprezentaciju i to je to. Oni imaju taj negativan stav, koji možda čak nije individualan, ali je očito negativna reakcija javnosti u njihovim sredinama ako se odluče za BiH. S druge strane, možda bi neki i igrali za BiH im propadne šansa u Srbiji, ali je problem što je Srbija manje-više na nivou kao i BiH, pa ti koji ne valjaju Srbiji, uglavnom ne valjaju ni nama. A i srbijanska reprezentacija je takva da im prodefiluje milion igrača u par godina, pa skoro svako izgubi pravo nastupa :D

Pomalo je degutantna njihova priča sada kako ih nema u reprezentaciji. Treba neko zvati Teodorovića iz Radnika, da bi oni rekli da ih ima :D
Nuđeno je i Svetozaru Markoviću predprošle godine, zahvalio se. I pojeo ****, kao i Kovačević, jer je evo propao. Srđan Babić nije smio da pomisli da igra za BiH iako ga Srbija nije zvala, jer ne smije u Zvezdi to.

Što se tiče kazne, mislim da bismo mogli narednu kući igrati pred praznim tribinama. Svaki put na skandiranje "cigani", cijela naša klupa je skakala da pokuša to zaustaviti, a ta skandiranja su otišla u izvještaju prema UEFA. Kad se doda pirotehnika, zakrčeni prolazi, biće opet zatvaranja tribina ili utakmica bez publike.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 apr 2026, 01:03

zaostrog je napisao/la:
05 apr 2026, 00:50
Bezveze se pravi priča oko Srba u reprezentaciji. Ne ignoriše ih niko, zove ih se kad su na nivou za reprezentaciju i to je to. Oni imaju taj negativan stav, koji možda čak nije individualan, ali je očito negativna reakcija javnosti u njihovim sredinama ako se odluče za BiH. S druge strane, možda bi neki i igrali za BiH im propadne šansa u Srbiji, ali je problem što je Srbija manje-više na nivou kao i BiH, pa ti koji ne valjaju Srbiji, uglavnom ne valjaju ni nama. A i srbijanska reprezentacija je takva da im prodefiluje milion igrača u par godina, pa skoro svako izgubi pravo nastupa :D

Pomalo je degutantna njihova priča sada kako ih nema u reprezentaciji. Treba neko zvati Teodorovića iz Radnika, da bi oni rekli da ih ima :D
Nuđeno je i Svetozaru Markoviću predprošle godine, zahvalio se. I pojeo ****, kao i Kovačević, jer je evo propao. Srđan Babić nije smio da pomisli da igra za BiH iako ga Srbija nije zvala, jer ne smije u Zvezdi to.

Što se tiče kazne, mislim da bismo mogli narednu kući igrati pred praznim tribinama. Svaki put na skandiranje "cigani", cijela naša klupa je skakala da pokuša to zaustaviti, a ta skandiranja su otišla u izvještaju prema UEFA. Kad se doda pirotehnika, zakrčeni prolazi, biće opet zatvaranja tribina ili utakmica bez publike.
Ma laz obicna u strucnom stabu Barbarez, Milenkovic, Mrkobrada, Vico predjsenik saveza, Lukic bio na spisku, bio je i Kulenovic, a ostali sami otisli od BiH i niko ih nije tjerao
Svojom voljom odu Srbiji ili Hrvatskoj i niko nikad nije otjeran jer se zove Milan ili Ante
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 05 apr 2026, 01:13

myself je napisao/la:
05 apr 2026, 00:35
myself je napisao/la:
Naravno, zato sam rekao svako je imao svoj razlog. Stevanović mi je jedan od dražih reprezentativaca. Nešto se razočarao prije dolaska Barabareza i nije mu se dalo više vjerovatno.
Razočarao se u ono pseto Miloševića…lik Stevanovića poslao na tribine…

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 05 apr 2026, 01:38

Jel sigurno da idemo na Svjetsko? Ja još ne mogu da vjerujem..

Mislim da još nismo svi kolektivno svjesni šta se desilo i koliko veliku stvar su momci napravili. Izbacili su Italiju, ne Bugarsku, Bjelorusiju... ITALIJU!! I to ne samo izbacili, nego izmasakrirali na svaki mogući način.

Nakon Welsa i onakve partije bio sam prezadovoljan i utakmica sa Italijom mi je bila nebitna u smislu da su momci pokazali karakter i promijenili mentalitet reprezentacije. Izbaciti svjetsku velesilu poput Italije se činio ipak kao prevelik zalogaj, ali na svu sreću momci su me razuvjerili.

Bio sam iza gola, navijao, doživio sve, ali što neko reče nije osjećaj kao kad smo se kvalifikovali za Brazil. Da li su u pitanju godine ili to što se već prošlo kroz taj osjećaj ili se samo još uvijek nije svjesno.

Penale sam pogledao bar 50 puta i srce se još stegne kad Esmir krene pucati, svaki put pomisliš odbraniti će životinja. Eh da, kakav je ono golman braćo moja. Strašno. Kad raširi ruke imaš osjećaj da pokriva cijeli gol. Ali je smeće veliko. Koliko puta je samo odugovlačio namjerno, loptu mu dobace, a on je šutne van peterca pa ide po nju... dosta toga se nije vidjelo u prijenosu.

Što se tiče atmosfere i navijanja na stadionu... svaku utakmicu reprezentacije sam iza gola, pogledam reprizu i imam utisak da se bar 50% slabije čuje na TVu. Da li je do te smjene generacija i na tribinama, gdje je važnije snimiti što više storya i Tiktokova sa utakmice ili je možda do nenatkrivenosti glavnih navijačkih tribina, ko će znati, ali definitivno kada si na stadionu to mnogo bolje zvuči.

Sergeju kapa do poda. Bez prethodnog trenerskog iskustva, sa čistom emocijom i ljubavi, okupio je oko sebe stručan stručni štab i kockicu po kockicu slagao ekipu i po meni već postao naš najuspješniji selektor. A tek je počeo.

Momcima kapa do poda. Nije lijepo nikoga izdvajati, izginuli su bukvalno svi. Ali opet, moram. Edin Džeko. Čovjek je ušao u 41. godinu. 90 minuta žestoke borbe u Welsu, 120 minuta rovovske bitke u Zenici... i čovjek sprinta u produžecima. Jeza me neka uhvatila kada sam to vidio.

Zbog njega mi je najviše drago što se ovo napravilo. Da se oprosti sa stilom. Ova djeca će se svakako naigrati svjetskih i evropskih prvenstava.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 05 apr 2026, 01:52

zaostrog je napisao/la:

Čitava njihova priča je samo pokazatelj u kako morbidnoj atmosferi se trenutno oni u Srbiji nalaze. Iskreno,sumnjam i da bi Srbi sa ove strane Drine ispaljivali onakve gluposti. Što se tih stvari tiče ambijent kod nas je mnogo zdraviji nego što oni, a nekad i mi mislimo.

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 05 apr 2026, 07:45

NoDi80 je napisao/la:
05 apr 2026, 01:03
zaostrog je napisao/la:

Ma laz obicna u strucnom stabu Barbarez, Milenkovic, Mrkobrada, Vico predjsenik saveza, Lukic bio na spisku, bio je i Kulenovic, a ostali sami otisli od BiH i niko ih nije tjerao
Svojom voljom odu Srbiji ili Hrvatskoj i niko nikad nije otjeran jer se zove Milan ili Ante
Barba je Jevrej, milenkovic nije iz BiH uopste, mrkobrada je tu uguran preko stranackih linija, lukic nije ni trebao dobiti poziv jer imamo previse igraca na toj poziciji, kulenovic je katolik. O vici ne treba govoriti, svako ko misli da on zeli Dobro ovoj repci je na nivou djeteta od 9 godina.

Sto se mene tice, ne Mora nikad ni jedan zaigrati za bosnu ponovo niti nam trebaju u strucnom stabu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: NeckoPD, soccerfan i 28 gostiju.