Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

PSV
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la PSV » 05 apr 2026, 09:02

soccerfan je napisao/la:
05 apr 2026, 03:03
Elddar je napisao/la:
05 apr 2026, 01:52
Joj tek me sad malo popusta euforija (kljucna rijec “malo”), pa da stagod napisem i ja. Hvala Bogu evo drugi put sam docekao ovako nesto, da ti se drzava plasira na Svjetsko yebeno prvenstvo! :ljepota: Sjecam se i tog Kaunasa i 2013.godine i ludila i slavlja i euforije i sta sve ne, ali licni dojam mi je da je ovaj put to jos bilo na nekom vecem, ludjem nivou. Da li zbog samih telefona, drustvenih mreza pa je to sve vise ispraceno itd. ali fakat evo moje licno iskustvo je bilo takvo da te bukvalno prolaze neki osjecaji nevjerice nakon Esmirovog gola da si izbacio Italiju i da ti ides na SP umjesto njih :bow:
Sve ok, taj Brazil, Marakana, Messi, Argentina, prvi nas plasman ikad ali ovaj put mi je sve ovo nekako jos draze, ljepse, nadrealnije… neam pojma evo haman me jos drzi a 5 dana proslo od utakmice :zzz: :rol:
Ovo nekako shvatam kao neki svoj licni uspjeh, samo ja znam da sam pratio svaku utakmicu reprezentacije ne znam evo ni sam koliko vec godina, ove stvari cete prepricavati vasoj djeci, unucima itd. itd.

Helem nejse, cestitam Barbarezu, nikad mu Beograd ne mogu zaboraviti i zato mi je jos vise posebno drago zbog njega :salut:
Cestitke svim momcima, pocevsi od nase mladosti pa do vjecnog kapitena, ikone, direktora, predsjednika svemira Edina Dzeke :bow:

Grupu prolazimo s 1. mjesta, ‘ta će Švica, Kanadu necu ni da spominjem, ljudi se nesto digli a dobit ce tricu hladno.

GAZI BOSNO GAZI :bih: :bih: :bih:
Potpisujem sve 😊
Sto se osjećaja tice, i meni je drugačiji. Ovo osjecam ko neku svoju pobjedu jer sam vjerovao momcima i Barbi od prvog dana i vjerovacu 😊 Prosli put je nekako bilo lijepo, ali smo ocekivali da cemo se plasirati. Jeste bilo wow prvo prvenstvo al smo nekako znali imam osjecaj. Ovo sad- ovo je ludilo mozga!! Kad pomislim gdje smo bili prije samo dvije godine. Bukvalno na samom dnu. Ostali da nas čupaju sa dna Edin, Seo, Hajradinovic i dosao Barba i mnoštvo djece maltene. Ova repka ima kvalitet, ali ko je to mogao i pomisliti prije par godina da ce ovako brzo dostići ovaj nivo? Ja ni u ludilu. Vjerovao sam da Barba moze posložiti stvari, ali da nas vec u prvim kvalifikacijama odvede na svjetsko ja mislim da to ni oni najoptimističniji nisu ni pomislili. Druga stvar sto ovo čini još ljepšim i posebnijim jeste sto smo svoju djecu uspjeli vratiti domovini i tamo gdje pripadaju. Ova djeca disu jedan za drugog i zive za utakmice reprezentacije. Oni jedva cekaju da dodju ponovo da zaigraju zajedno. Mi to nikad nismo imali. Kao neko ko je proveo rat u BiH pa sad zivi godinama vec van nje, jako dobro znam koliko je tesko vaspitati djecu da vole našu drzavu, da je smatraju svojom i da znaju gdje god da zive da im je to domovina. Pogotovo u gradovima gdje nema puno nasih ljudi i djeca se većinski druže sa djecom drugih kultura. Tako da, ova djeca su ponos BiH i svaka cast roditeljima koji su ih vaspitali da znaju odakle su, a i Spahi i stručnom štabu koji ih je sve vratio tamo gdje pripadaju.
Edin je posebna prica i za mene najveći svih vremena. Kad niko nije htio, ostao je. Ostao je da igra sa djecom. Ostao je da nosi sve njih na grbaci i da im bude oslonac. Ostao je da imaju nekoga na koga da se ugledaju. Ko da Edin nije mogao ko ostali se zaebavati po Dubajiima tokom reprezentativnih pauza. Još onda se covjek za života bio obezbjedio. Ali ne. Ostao je da vrati reprezentaciju tamo gdje pripada. Gledam ga na terenu posle pobjede samo sto ne zaplače. Kod vjecne vatre isto. Gledam njegovog Danija na tribinama i terenu posle tekme dijete nemoze da prestane da place. Nas budući dijamant ako Bog da jer babuka je to na vrijeme vaspitao da zna odakle je. Dani i Una su svo vrijeme kod vjecne vatre gore stajali sa Kerimom i Esmirom i skakutali. To se zove ljubav prema domovini 😊
Svidjaju mi se oba posta. :yawn:

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 05 apr 2026, 09:27

Riquelme1921 je napisao/la:
04 apr 2026, 14:18
Ne znam je li ko postavio prije.. :ljepota:

slika
Konkretno ovo pakovanje sa slike sta sadrzi, kakve slicice? Ili je to samo slicica naseg grba unutra?
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 05 apr 2026, 09:53

soccerfan je napisao/la:
05 apr 2026, 03:03
Elddar je napisao/la:
05 apr 2026, 01:52
Joj tek me sad malo popusta euforija (kljucna rijec “malo”), pa da stagod napisem i ja. Hvala Bogu evo drugi put sam docekao ovako nesto, da ti se drzava plasira na Svjetsko yebeno prvenstvo! :ljepota: Sjecam se i tog Kaunasa i 2013.godine i ludila i slavlja i euforije i sta sve ne, ali licni dojam mi je da je ovaj put to jos bilo na nekom vecem, ludjem nivou. Da li zbog samih telefona, drustvenih mreza pa je to sve vise ispraceno itd. ali fakat evo moje licno iskustvo je bilo takvo da te bukvalno prolaze neki osjecaji nevjerice nakon Esmirovog gola da si izbacio Italiju i da ti ides na SP umjesto njih :bow:
Sve ok, taj Brazil, Marakana, Messi, Argentina, prvi nas plasman ikad ali ovaj put mi je sve ovo nekako jos draze, ljepse, nadrealnije… neam pojma evo haman me jos drzi a 5 dana proslo od utakmice :zzz: :rol:
Ovo nekako shvatam kao neki svoj licni uspjeh, samo ja znam da sam pratio svaku utakmicu reprezentacije ne znam evo ni sam koliko vec godina, ove stvari cete prepricavati vasoj djeci, unucima itd. itd.

Helem nejse, cestitam Barbarezu, nikad mu Beograd ne mogu zaboraviti i zato mi je jos vise posebno drago zbog njega :salut:
Cestitke svim momcima, pocevsi od nase mladosti pa do vjecnog kapitena, ikone, direktora, predsjednika svemira Edina Dzeke :bow:

Grupu prolazimo s 1. mjesta, ‘ta će Švica, Kanadu necu ni da spominjem, ljudi se nesto digli a dobit ce tricu hladno.

GAZI BOSNO GAZI :bih: :bih: :bih:
Potpisujem sve 😊
Sto se osjećaja tice, i meni je drugačiji. Ovo osjecam ko neku svoju pobjedu jer sam vjerovao momcima i Barbi od prvog dana i vjerovacu 😊 Prosli put je nekako bilo lijepo, ali smo ocekivali da cemo se plasirati. Jeste bilo wow prvo prvenstvo al smo nekako znali imam osjecaj. Ovo sad- ovo je ludilo mozga!! Kad pomislim gdje smo bili prije samo dvije godine. Bukvalno na samom dnu. Ostali da nas čupaju sa dna Edin, Seo, Hajradinovic i dosao Barba i mnoštvo djece maltene. Ova repka ima kvalitet, ali ko je to mogao i pomisliti prije par godina da ce ovako brzo dostići ovaj nivo? Ja ni u ludilu. Vjerovao sam da Barba moze posložiti stvari, ali da nas vec u prvim kvalifikacijama odvede na svjetsko ja mislim da to ni oni najoptimističniji nisu ni pomislili. Druga stvar sto ovo čini još ljepšim i posebnijim jeste sto smo svoju djecu uspjeli vratiti domovini i tamo gdje pripadaju. Ova djeca disu jedan za drugog i zive za utakmice reprezentacije. Oni jedva cekaju da dodju ponovo da zaigraju zajedno. Mi to nikad nismo imali. Kao neko ko je proveo rat u BiH pa sad zivi godinama vec van nje, jako dobro znam koliko je tesko vaspitati djecu da vole našu drzavu, da je smatraju svojom i da znaju gdje god da zive da im je to domovina. Pogotovo u gradovima gdje nema puno nasih ljudi i djeca se većinski druže sa djecom drugih kultura. Tako da, ova djeca su ponos BiH i svaka cast roditeljima koji su ih vaspitali da znaju odakle su, a i Spahi i stručnom štabu koji ih je sve vratio tamo gdje pripadaju.
Edin je posebna prica i za mene najveći svih vremena. Kad niko nije htio, ostao je. Ostao je da igra sa djecom. Ostao je da nosi sve njih na grbaci i da im bude oslonac. Ostao je da imaju nekoga na koga da se ugledaju. Ko da Edin nije mogao ko ostali se zaebavati po Dubajiima tokom reprezentativnih pauza. Još onda se covjek za života bio obezbjedio. Ali ne. Ostao je da vrati reprezentaciju tamo gdje pripada. Gledam ga na terenu posle pobjede samo sto ne zaplače. Kod vjecne vatre isto. Gledam njegovog Danija na tribinama i terenu posle tekme dijete nemoze da prestane da place. Nas budući dijamant ako Bog da jer babuka je to na vrijeme vaspitao da zna odakle je. Dani i Una su svo vrijeme kod vjecne vatre gore stajali sa Kerimom i Esmirom i skakutali. To se zove ljubav prema domovini 😊
Tebe se brate sjecam s foruma ima vise od 10-ak godina, al vrijeme leti :mrgreen: Super post, pogotovo dio za nasu mladost i mladost koja tek dolazi :bih:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 apr 2026, 10:15

Elddar je napisao/la:
05 apr 2026, 02:30
rishovski je napisao/la:
04 apr 2026, 14:04
Ko bi rekao prije godinu dana da ce BiH biti na SP...
slika
Jel ovo fakat autenticna karta? Ljiljan na karti?
Ne znam moze li kakva debilcina taj QR kod zloupotrijebiti, jel ti pametno to objavljivati? Nemojte se smijati, samo pitam :mrgreen:

Nema papirnih ulaznica, obični navijači ih dobijaju samo u posebnim situacijama, odnosno kad aplikacija i bluetooth ne rade pa se onda ode u ticket office na stadionu i isprintaju ti papirnu.

Ja sam u Kataru imao papirnu za Urugvaj - Portugal jer mi se nije upalilo zeleno na aplikaciji kad sam došao ispred stadiona. Poklonio sam je nekom Portugalcu, frajer zamalo nije zaplakao.

Savezi dobijaju jedan dio papirnih ulaznica za sebe i vrlo malo za navijače.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Kljukusar
Kontakt:

Post Postao/la Kljukusar » 05 apr 2026, 10:41

Kako neko ima vec isprintane karte? Ja sam kupio preko fifa.com i tamo na mail stoji da cu karte dobiti nekoliko dana pred pocetak turnira....

legendarnadruga
Kontakt:

Post Postao/la legendarnadruga » 05 apr 2026, 10:49

Kljukusar je napisao/la:
05 apr 2026, 10:41
Kako neko ima vec isprintane karte? Ja sam kupio preko fifa.com i tamo na mail stoji da cu karte dobiti nekoliko dana pred pocetak turnira....
AI 😂

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 apr 2026, 11:01

Kljukusar je napisao/la:

Ulaznice ćeš dobiti kad izađe aplikacija za ulaznice. Na aplikaciju ćeš se logovati sa istim podacima sa kojima se loguješ na FIFA sajt.

Na nekih 100 metara od stadiona ćeš aktivirati bluetooth i ulaznica će se aktivirati, dobićeš zelenu signalizaciju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Kljukusar
Kontakt:

Post Postao/la Kljukusar » 05 apr 2026, 11:13

Virtu4l je napisao/la:
05 apr 2026, 11:01
Kljukusar je napisao/la:

Ulaznice ćeš dobiti kad izađe aplikacija za ulaznice. Na aplikaciju ćeš se logovati sa istim podacima sa kojima se loguješ na FIFA sajt.

Na nekih 100 metara od stadiona ćeš aktivirati bluetooth i ulaznica će se aktivirati, dobićeš zelenu signalizaciju.
👍👍👍, ima li nas koji idu sa foruma? Hoce biti neka organizacija nasih navijaca pred utakmicu okupljanje? Nadam se da ce se nesto organizirati da prema stadionu im pokazemo sta je navijanje...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 apr 2026, 11:35

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sa prosječnom starošću od 26,9 godina spada među najmlađe selekcije koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu 2026, a u ukupnom poretku zauzima 17. mjesto među svim učesnicima Mundijala.

Kada je riječ o evropskim reprezentacijama, mlađe od BiH su samo Švedska sa prosjekom od 26,4 godine, Belgija sa 26,5 i Španija sa 26,6 godina. Francuska, Bosna i Hercegovina i Norveška trenutno imaju isti prosjek, 26,9 godina.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 05 apr 2026, 11:49

Prošireni spisak već postoji, to su svi igrači koji su bili dio spiskova reprezentacija. Jedini igrač koji mislim da je otpao sa svih spiskova je Bičakčić. Mislim da je nekih 38 jgrača pozivano u 2025. i 2026.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 apr 2026, 11:58

I found freedom. Losing all hope was freedom.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 apr 2026, 12:06

Jest da više nije ni bitno ali čini se da smo pokradeni i protiv Austrije osim ako ovo nije neka montaža, Arnauta je lopta pogodila prilikom šuta a bio je najbliži našem golmanu.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 05 apr 2026, 12:09

A ponišen gol Laimeru, što se ne bi gledali ni u jednij ozbiljnijoj ligi? Jbt kako možete gledat negativno na suđenja, a sasvim okej suđenja smo imali kroz sve utakmice.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 apr 2026, 12:11

ArtemisFowl je napisao/la:
05 apr 2026, 12:09
A ponišen gol Laimeru, što se ne bi gledali ni u jednij ozbiljnijoj ligi? Jbt kako možete gledat negativno na suđenja, a sasvim okej suđenja smo imali kroz sve utakmice.
Ono je cist faul bio. Pogledaj ponovo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 05 apr 2026, 12:12

DamirT je napisao/la:
05 apr 2026, 12:11
Ono je cist faul bio. Pogledaj ponovo.
Naravno da je bio faul, ali je akcija toliko otišla daleko. U engleskoj Premier ligi se ne bi ni gledali.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 apr 2026, 12:12

Gledam i vidim offside po fudbalskim pravilima a VAR postoji, ovaj gol je Austriju odveo na SP a nas u baraž, nije baš mala greška.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 apr 2026, 12:27

chily-rz je napisao/la:
05 apr 2026, 12:12
Gledam i vidim offside po fudbalskim pravilima a VAR postoji, ovaj gol je Austriju odveo na SP a nas u baraž, nije baš mala greška.
Čini ti se zbog ugla kamere da je dirala lopta Arnautovića. Nađi hajlajtse i vidjet ćeš na repeticiji sa kamere iza gola da lopta nije bila ni blizu Arnautovića. Čist je ovo gol Austrije kao suza.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 05 apr 2026, 12:34

Elddar je napisao/la:
05 apr 2026, 09:27
Riquelme1921 je napisao/la:
04 apr 2026, 14:18
Ne znam je li ko postavio prije.. :ljepota:

slika
Konkretno ovo pakovanje sa slike sta sadrzi, kakve slicice? Ili je to samo slicica naseg grba unutra?
Nije ovo kao kompletno pakovanje, ovo samo sličica našeg grba brat
Grupa iznad svakog pojedinca.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 apr 2026, 12:36

Raonffa je napisao/la:
05 apr 2026, 12:27
chily-rz je napisao/la:
05 apr 2026, 12:12
Čini ti se zbog ugla kamere da je dirala lopta Arnautovića. Nađi hajlajtse i vidjet ćeš na repeticiji sa kamere iza gola da lopta nije bila ni blizu Arnautovića. Čist je ovo gol Austrije kao suza.
Haman da je ovo samo neko izvukao ugao kamere iz kojeg izgleda da je Arnauta pogodila, Vasilja pogodila u rame.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 05 apr 2026, 12:42

Ljudi od 3 mundijala mi smo na 2 otisli, ko bi rekao cuda da se dese pa bajrak nas povede

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MiranGlasnic i 23 gosta.