Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

CAZIN
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la CAZIN » 05 apr 2026, 01:04

MiranGlasnic je napisao/la:
04 apr 2026, 22:55
CAZIN je napisao/la:
04 apr 2026, 22:52
Sindikat12 je napisao/la:
04 apr 2026, 20:50

Nisam bas siguran da ce se sluzit da popuni kvota. Naprimjer ako svi stoperi budu zdravi, nece ih vise od 5 zvat. Dva su sugurni Tarik i Katic za ostala 3 mjesta je borba. Hadzija, Barisic, Celik, Radeljic.

Zamjena za Dedica mora neko, borba izmedju Malica i Gazija.

LB jedina klasicna zamjena za Kolu je Karic. Ali nema smisla da vodi Karica, Burnica i Mujakica neko ce morati otpast. 3 su tekme i eventualno nokaut faza bit ce povreda, žuti kartona itd, potrebna je dobra sirina a ne samo da se popuni.

Vezni red isto, sta ce biti sa Hajradinovicem? Kad je planiran njegov povratak?
Mislim da će finalni spisak izgledati ovako:
Golmani: Vasilj, Zlomislić, Hadžikić (iako bih ja poveo nekog mlađeg ali da se ne uništava atmosfera u svlačionici neka Osmana)
Bekovi: Dedić, Malić, Kolašinac, Karić
Stoperi: Muharemović, Katić, Hadžikadunić, Barišić, Mujakić, Radeljić
Vezni: Gigović, Hadžiahmetović, Tahirović, Šunjić, Bašić, Burnić
Krila: Memić, Bajraktarević, Alajbegović
Napadači: Džeko, Tabaković, Demirović, Baždar

Ovo je neki spisak od 26 igrača za koje je mislim da će voditi na SP, svakako da Memić može igrati oba beka i oba krila, Burnić može igrati zadnjeg vezno i lijevog beka po potrebi. Sumnjam da će voditi neke mlađe igrače iako bih ja volio da umjesto Radeljića ili Mujakića upadne Čelik kao i da se nađe mjesta za malog Mahmića u veznom redu.
1 desni bek…5 zadnjih veznih…3 krila…
Brate moj igrao si ovaj baraž sa 1 desnim bekom, bez nekog ofanzivnog veznog u sredini i sa 3 krila. Jednostavno nemaš više mogućnosti za krila i vezne (možda jedino Mahmić i Busuladžić da upadnu u vezu). Za desnog beka se ne bih složio jer imaš Dedića kojem je to primarna pozicija i imaš Memića i Malića koji mogu odigrati desnog beka kad zagusti, samo da ne trebaš gledati nekog tipa Gigović na toj poziciji kao zadnjih 10 minuta protiv Velsa.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 05 apr 2026, 01:15

CAZIN je napisao/la:
05 apr 2026, 01:04
MiranGlasnic je napisao/la:
04 apr 2026, 22:55
CAZIN je napisao/la:
04 apr 2026, 22:52

Mislim da će finalni spisak izgledati ovako:
Golmani: Vasilj, Zlomislić, Hadžikić (iako bih ja poveo nekog mlađeg ali da se ne uništava atmosfera u svlačionici neka Osmana)
Bekovi: Dedić, Malić, Kolašinac, Karić
Stoperi: Muharemović, Katić, Hadžikadunić, Barišić, Mujakić, Radeljić
Vezni: Gigović, Hadžiahmetović, Tahirović, Šunjić, Bašić, Burnić
Krila: Memić, Bajraktarević, Alajbegović
Napadači: Džeko, Tabaković, Demirović, Baždar

Ovo je neki spisak od 26 igrača za koje je mislim da će voditi na SP, svakako da Memić može igrati oba beka i oba krila, Burnić može igrati zadnjeg vezno i lijevog beka po potrebi. Sumnjam da će voditi neke mlađe igrače iako bih ja volio da umjesto Radeljića ili Mujakića upadne Čelik kao i da se nađe mjesta za malog Mahmića u veznom redu.
1 desni bek…5 zadnjih veznih…3 krila…
Brate moj igrao si ovaj baraž sa 1 desnim bekom, bez nekog ofanzivnog veznog u sredini i sa 3 krila. Jednostavno nemaš više mogućnosti za krila i vezne (možda jedino Mahmić i Busuladžić da upadnu u vezu). Za desnog beka se ne bih složio jer imaš Dedića kojem je to primarna pozicija i imaš Memića i Malića koji mogu odigrati desnog beka kad zagusti, samo da ne trebaš gledati nekog tipa Gigović na toj poziciji kao zadnjih 10 minuta protiv Velsa.
Ne može Malić kad zagusti. Momak je taraba žešća na beku…

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 05 apr 2026, 14:57

Jel iko pito našeg druga forumaša i novinara Mišketa hoćel on sad podnjet ostavku poslije kvalifikovanja na SP?
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 06 apr 2026, 14:18

Kad nas je preuzeo bili smo na dnu, 6 trenera u 5 godina.
Gubili utakmice od Luksemburga.
Najveci trener u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Mozemo izgubiti sve 3 utakmice na prvenstvu 5:0 i da on dobije otkaz ali to ne mjenja cinjenicu da je ova pobjeda protiv Italije nas najveci uspjeh ikad.
Prolazak u Brazil nije bio nikakvo cudo vec ocekivano obzirom kakve igrace smo tad imali.

slika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 apr 2026, 14:20

Evo ni ChatGPT ih nije uspio naći 55.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 07 apr 2026, 02:43

Gledam statistiku od Barbareza, ima 8 pobjeda 4 remija i 8 izgubljenih, ali od tih 8 izgubljenih 6 na početku protiv:
Engleske
Italije
Nizozemske
Njemacke 2x
Mađarske
Sto se tice nekih izgubljenih i remija moglo je biti bolje protiv Austrije kad smo izgubili, i protiv onog Kipra 2:2 penal pri kraju utakm.
Osim pobjeda imali smo 3 remija sa ekipama sa kojima nije lahko naravno a to su Mađarska, Nizozemska i Austrija.
Tako da bez tih vecih imena ako samo na početku računamo on ima veoma dobru statistiku 8 pobjeda 2 izgubljene i 4 remija. Čak i ako ne računate San Marino dva puta, to je i dalje 6 pobjeda. Međutim treba i to računati, jer ipak smo se mučili prije protiv ekipa za koje nikad nismo sanjali da bi se mučili.
Ja mislim iskreno da će ovo sve bolje i bolje ići aBd, naravno nećemo biti Engleska, Francuska ali ovo može biti jedna veoma dobra repka, jer ako su nam rezultati konstantni od 2026 pa nadalje, i ako igramo zaista dobro na turnirima, ne bi me čudilo da budemo u top 30 pa onda i među 20 najboljih.
:bih:

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 07 apr 2026, 02:53

Lice svoje zemlje :bih:

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 07 apr 2026, 09:04

Barbarez ,2025

„Teško je govoriti o nekom stilu igre nakon godinu dana. Naravno, svaki trener pa tako i ja, imam neku svoju želju kako bih volio da igramo. Sada stasava jedna nova generacija reprezentativaca pa zato neću govoriti o stilu, već je moja najveća želja da imamo intenzitet i kontinuitet u igri. Na terenu želim borbenost i maksimalno zalaganje svakog pojedinca. Voljni momenat ni u jednom trenutku ne smije biti upitan jer igrati za svoju zemlju treba svima biti najveći ponos, zadovoljstvo i motivacija. Sistemi jesu važni ali oni se stvaraju u zavisnosti od igrača koje imate, mi insistiramo na ideji zajedništva, ideji kontinuiteta, stvaranju pobjedničkog mentaliteta i odgovornosti. Važno nam je vratiti imidž i kult reprezentacije a volio bih da našim navijačima dam atraktivnu reprezentaciju koju svi žele gledati.“

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 07 apr 2026, 09:12

Kafa se plasira na Euro produžiti mu mandat na jos 4 godine :bih:

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 07 apr 2026, 09:49

Svi znamo za cuvene taktike naprimjer Tiki Taku Pepa, za Gegenpressing Kloppa, za total vootball Cruyffa... ali mislim da se tu u taj rang treba uvrstit i "All-in" Sergeja, gdje ubacis 3 napadaca, jednog (najnizeg) vratis na neku vrstu 10ke/shaow strikera, dva krila, dva wing backa, jedan box to box i jedan od dva stopera vrsi agresivan pressing i pomaze istom.

:D taktika upalila dva puta.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 07 apr 2026, 10:04

Amarinho je napisao/la:
07 apr 2026, 09:49
Svi znamo za cuvene taktike naprimjer Tiki Taku Pepa, za Gegenpressing Kloppa, za total vootball Cruyffa... ali mislim da se tu u taj rang treba uvrstit i "All-in" Sergeja, gdje ubacis 3 napadaca, jednog (najnizeg) vratis na neku vrstu 10ke/shaow strikera, dva krila, dva wing backa, jedan box to box i jedan od dva stopera vrsi agresivan pressing i pomaze istom.

Ludilo haha.

Ja sam konto ubacit ce veznog nakon 1-1 ali nista, nastavi sa istim. Bas ih okupiramo da protivnici ne znaju sta ih je snaslo 😁

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 07 apr 2026, 10:19

DonRamiz je napisao/la:
07 apr 2026, 09:04
Barbarez ,2025

„Teško je govoriti o nekom stilu igre nakon godinu dana. Naravno, svaki trener pa tako i ja, imam neku svoju želju kako bih volio da igramo. Sada stasava jedna nova generacija reprezentativaca pa zato neću govoriti o stilu, već je moja najveća želja da imamo intenzitet i kontinuitet u igri. Na terenu želim borbenost i maksimalno zalaganje svakog pojedinca. Voljni momenat ni u jednom trenutku ne smije biti upitan jer igrati za svoju zemlju treba svima biti najveći ponos, zadovoljstvo i motivacija. Sistemi jesu važni ali oni se stvaraju u zavisnosti od igrača koje imate, mi insistiramo na ideji zajedništva, ideji kontinuiteta, stvaranju pobjedničkog mentaliteta i odgovornosti. Važno nam je vratiti imidž i kult reprezentacije a volio bih da našim navijačima dam atraktivnu reprezentaciju koju svi žele gledati.“
Sve sta je najavio to i ostvario.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 apr 2026, 11:30

DonRamiz je napisao/la:
06 apr 2026, 14:18
Kad nas je preuzeo bili smo na dnu, 6 trenera u 5 godina.
Gubili utakmice od Luksemburga.
Najveci trener u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Mozemo izgubiti sve 3 utakmice na prvenstvu 5:0 i da on dobije otkaz ali to ne mjenja cinjenicu da je ova pobjeda protiv Italije nas najveci uspjeh ikad.
Prolazak u Brazil nije bio nikakvo cudo vec ocekivano obzirom kakve igrace smo tad imali.

slika
Obrisite nasu zastavu pored ulojenog Hadzibega!!!!
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 07 apr 2026, 12:58

Amarinho je napisao/la:

Ma igramo ludjacki fudbal, protivnici se pogube ko abdest jer blage veze nemaju sta nam je naredni potez :rol:
naprijed rejal

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 07 apr 2026, 13:55

Amarinho je napisao/la:

sreca ce jednog trenutka Barbu napustiti i bit ce bolno za sve

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 apr 2026, 13:58

Sveti je napisao/la:
07 apr 2026, 12:58
Ma igramo ludjacki fudbal, protivnici se pogube ko abdest jer blage veze nemaju sta nam je naredni potez :rol:

Napisao sam prije desetak dana da nas je nemoguće analizirati. Ono dovede ih trener u tu neku sobu gdje gledaju protivnika i na kraju utakmice se samo pogledaju između sebe u fazonu "šta je ovo". :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 07 apr 2026, 14:17

SHZ82 je napisao/la:
07 apr 2026, 13:55
Amarinho je napisao/la:

Senilni dide zvani "i corava koka zrno ubode" jesi li to ti?

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 07 apr 2026, 14:23

DonRamiz je napisao/la:
07 apr 2026, 09:04
Barbarez ,2025

Spaha je na pocetku mandata govorio u intervjuju za novabh kako bi najradije da igramo poput Atletiko Madrida.
Kaze da mu je u karijeri najteze bilo igrati protiv njih. Nikad ne znas hoce linte ujesti, uklizati, slomiti... Znaci borba, zalaganje i oranje terena...

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 07 apr 2026, 15:15

SHZ82 je napisao/la:
07 apr 2026, 13:55
Ma da, sve ono što je dobro, to je samo sreća, a sve ovo što ne valja je Barbarez kriv :urnebes:

Apsolutno neminovno je da će uslijediti pad ove reprezentacije, da li zbog ovog ili onog razloga, ali to je manje-više za očekivati.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 apr 2026, 15:16

Veceras intervju sa njim u 18:45 na FACE TV

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: aezakmi, Google [Bot], greenwood, Hazre, Iceplayer, LondonBlues, MostarReds22, Napapijri, PeppermintSA, Proximic, Zglavkar i 57 gostiju.