Brate moj igrao si ovaj baraž sa 1 desnim bekom, bez nekog ofanzivnog veznog u sredini i sa 3 krila. Jednostavno nemaš više mogućnosti za krila i vezne (možda jedino Mahmić i Busuladžić da upadnu u vezu). Za desnog beka se ne bih složio jer imaš Dedića kojem je to primarna pozicija i imaš Memića i Malića koji mogu odigrati desnog beka kad zagusti, samo da ne trebaš gledati nekog tipa Gigović na toj poziciji kao zadnjih 10 minuta protiv Velsa.MiranGlasnic je napisao/la: ↑04 apr 2026, 22:551 desni bek…5 zadnjih veznih…3 krila…CAZIN je napisao/la: ↑04 apr 2026, 22:52Mislim da će finalni spisak izgledati ovako:Sindikat12 je napisao/la: ↑04 apr 2026, 20:50
Nisam bas siguran da ce se sluzit da popuni kvota. Naprimjer ako svi stoperi budu zdravi, nece ih vise od 5 zvat. Dva su sugurni Tarik i Katic za ostala 3 mjesta je borba. Hadzija, Barisic, Celik, Radeljic.
Zamjena za Dedica mora neko, borba izmedju Malica i Gazija.
LB jedina klasicna zamjena za Kolu je Karic. Ali nema smisla da vodi Karica, Burnica i Mujakica neko ce morati otpast. 3 su tekme i eventualno nokaut faza bit ce povreda, žuti kartona itd, potrebna je dobra sirina a ne samo da se popuni.
Vezni red isto, sta ce biti sa Hajradinovicem? Kad je planiran njegov povratak?
Golmani: Vasilj, Zlomislić, Hadžikić (iako bih ja poveo nekog mlađeg ali da se ne uništava atmosfera u svlačionici neka Osmana)
Bekovi: Dedić, Malić, Kolašinac, Karić
Stoperi: Muharemović, Katić, Hadžikadunić, Barišić, Mujakić, Radeljić
Vezni: Gigović, Hadžiahmetović, Tahirović, Šunjić, Bašić, Burnić
Krila: Memić, Bajraktarević, Alajbegović
Napadači: Džeko, Tabaković, Demirović, Baždar
Ovo je neki spisak od 26 igrača za koje je mislim da će voditi na SP, svakako da Memić može igrati oba beka i oba krila, Burnić može igrati zadnjeg vezno i lijevog beka po potrebi. Sumnjam da će voditi neke mlađe igrače iako bih ja volio da umjesto Radeljića ili Mujakića upadne Čelik kao i da se nađe mjesta za malog Mahmića u veznom redu.
Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Ne može Malić kad zagusti. Momak je taraba žešća na beku…CAZIN je napisao/la: ↑05 apr 2026, 01:04Brate moj igrao si ovaj baraž sa 1 desnim bekom, bez nekog ofanzivnog veznog u sredini i sa 3 krila. Jednostavno nemaš više mogućnosti za krila i vezne (možda jedino Mahmić i Busuladžić da upadnu u vezu). Za desnog beka se ne bih složio jer imaš Dedića kojem je to primarna pozicija i imaš Memića i Malića koji mogu odigrati desnog beka kad zagusti, samo da ne trebaš gledati nekog tipa Gigović na toj poziciji kao zadnjih 10 minuta protiv Velsa.MiranGlasnic je napisao/la: ↑04 apr 2026, 22:551 desni bek…5 zadnjih veznih…3 krila…CAZIN je napisao/la: ↑04 apr 2026, 22:52
Mislim da će finalni spisak izgledati ovako:
Golmani: Vasilj, Zlomislić, Hadžikić (iako bih ja poveo nekog mlađeg ali da se ne uništava atmosfera u svlačionici neka Osmana)
Bekovi: Dedić, Malić, Kolašinac, Karić
Stoperi: Muharemović, Katić, Hadžikadunić, Barišić, Mujakić, Radeljić
Vezni: Gigović, Hadžiahmetović, Tahirović, Šunjić, Bašić, Burnić
Krila: Memić, Bajraktarević, Alajbegović
Napadači: Džeko, Tabaković, Demirović, Baždar
Ovo je neki spisak od 26 igrača za koje je mislim da će voditi na SP, svakako da Memić može igrati oba beka i oba krila, Burnić može igrati zadnjeg vezno i lijevog beka po potrebi. Sumnjam da će voditi neke mlađe igrače iako bih ja volio da umjesto Radeljića ili Mujakića upadne Čelik kao i da se nađe mjesta za malog Mahmića u veznom redu.
Jel iko pito našeg druga forumaša i novinara Mišketa hoćel on sad podnjet ostavku poslije kvalifikovanja na SP?
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ
Kad nas je preuzeo bili smo na dnu, 6 trenera u 5 godina.
Gubili utakmice od Luksemburga.
Najveci trener u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Mozemo izgubiti sve 3 utakmice na prvenstvu 5:0 i da on dobije otkaz ali to ne mjenja cinjenicu da je ova pobjeda protiv Italije nas najveci uspjeh ikad.
Prolazak u Brazil nije bio nikakvo cudo vec ocekivano obzirom kakve igrace smo tad imali.

Mozemo izgubiti sve 3 utakmice na prvenstvu 5:0 i da on dobije otkaz ali to ne mjenja cinjenicu da je ova pobjeda protiv Italije nas najveci uspjeh ikad.
Prolazak u Brazil nije bio nikakvo cudo vec ocekivano obzirom kakve igrace smo tad imali.

Evo ni ChatGPT ih nije uspio naći 55.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Gledam statistiku od Barbareza, ima 8 pobjeda 4 remija i 8 izgubljenih, ali od tih 8 izgubljenih 6 na početku protiv:
Engleske
Italije
Nizozemske
Njemacke 2x
Mađarske
Sto se tice nekih izgubljenih i remija moglo je biti bolje protiv Austrije kad smo izgubili, i protiv onog Kipra 2:2 penal pri kraju utakm.
Osim pobjeda imali smo 3 remija sa ekipama sa kojima nije lahko naravno a to su Mađarska, Nizozemska i Austrija.
Tako da bez tih vecih imena ako samo na početku računamo on ima veoma dobru statistiku 8 pobjeda 2 izgubljene i 4 remija. Čak i ako ne računate San Marino dva puta, to je i dalje 6 pobjeda. Međutim treba i to računati, jer ipak smo se mučili prije protiv ekipa za koje nikad nismo sanjali da bi se mučili.
Ja mislim iskreno da će ovo sve bolje i bolje ići aBd, naravno nećemo biti Engleska, Francuska ali ovo može biti jedna veoma dobra repka, jer ako su nam rezultati konstantni od 2026 pa nadalje, i ako igramo zaista dobro na turnirima, ne bi me čudilo da budemo u top 30 pa onda i među 20 najboljih.

Engleske
Italije
Nizozemske
Njemacke 2x
Mađarske
Sto se tice nekih izgubljenih i remija moglo je biti bolje protiv Austrije kad smo izgubili, i protiv onog Kipra 2:2 penal pri kraju utakm.
Osim pobjeda imali smo 3 remija sa ekipama sa kojima nije lahko naravno a to su Mađarska, Nizozemska i Austrija.
Tako da bez tih vecih imena ako samo na početku računamo on ima veoma dobru statistiku 8 pobjeda 2 izgubljene i 4 remija. Čak i ako ne računate San Marino dva puta, to je i dalje 6 pobjeda. Međutim treba i to računati, jer ipak smo se mučili prije protiv ekipa za koje nikad nismo sanjali da bi se mučili.
Ja mislim iskreno da će ovo sve bolje i bolje ići aBd, naravno nećemo biti Engleska, Francuska ali ovo može biti jedna veoma dobra repka, jer ako su nam rezultati konstantni od 2026 pa nadalje, i ako igramo zaista dobro na turnirima, ne bi me čudilo da budemo u top 30 pa onda i među 20 najboljih.
Lice svoje zemlje 
Barbarez ,2025
„Teško je govoriti o nekom stilu igre nakon godinu dana. Naravno, svaki trener pa tako i ja, imam neku svoju želju kako bih volio da igramo. Sada stasava jedna nova generacija reprezentativaca pa zato neću govoriti o stilu, već je moja najveća želja da imamo intenzitet i kontinuitet u igri. Na terenu želim borbenost i maksimalno zalaganje svakog pojedinca. Voljni momenat ni u jednom trenutku ne smije biti upitan jer igrati za svoju zemlju treba svima biti najveći ponos, zadovoljstvo i motivacija. Sistemi jesu važni ali oni se stvaraju u zavisnosti od igrača koje imate, mi insistiramo na ideji zajedništva, ideji kontinuiteta, stvaranju pobjedničkog mentaliteta i odgovornosti. Važno nam je vratiti imidž i kult reprezentacije a volio bih da našim navijačima dam atraktivnu reprezentaciju koju svi žele gledati.“
„Teško je govoriti o nekom stilu igre nakon godinu dana. Naravno, svaki trener pa tako i ja, imam neku svoju želju kako bih volio da igramo. Sada stasava jedna nova generacija reprezentativaca pa zato neću govoriti o stilu, već je moja najveća želja da imamo intenzitet i kontinuitet u igri. Na terenu želim borbenost i maksimalno zalaganje svakog pojedinca. Voljni momenat ni u jednom trenutku ne smije biti upitan jer igrati za svoju zemlju treba svima biti najveći ponos, zadovoljstvo i motivacija. Sistemi jesu važni ali oni se stvaraju u zavisnosti od igrača koje imate, mi insistiramo na ideji zajedništva, ideji kontinuiteta, stvaranju pobjedničkog mentaliteta i odgovornosti. Važno nam je vratiti imidž i kult reprezentacije a volio bih da našim navijačima dam atraktivnu reprezentaciju koju svi žele gledati.“
Kafa se plasira na Euro produžiti mu mandat na jos 4 godine 
Svi znamo za cuvene taktike naprimjer Tiki Taku Pepa, za Gegenpressing Kloppa, za total vootball Cruyffa... ali mislim da se tu u taj rang treba uvrstit i "All-in" Sergeja, gdje ubacis 3 napadaca, jednog (najnizeg) vratis na neku vrstu 10ke/shaow strikera, dva krila, dva wing backa, jedan box to box i jedan od dva stopera vrsi agresivan pressing i pomaze istom.
taktika upalila dva puta.
-
Sindikat12
- Kontakt:
Ludilo haha.Amarinho je napisao/la: ↑07 apr 2026, 09:49Svi znamo za cuvene taktike naprimjer Tiki Taku Pepa, za Gegenpressing Kloppa, za total vootball Cruyffa... ali mislim da se tu u taj rang treba uvrstit i "All-in" Sergeja, gdje ubacis 3 napadaca, jednog (najnizeg) vratis na neku vrstu 10ke/shaow strikera, dva krila, dva wing backa, jedan box to box i jedan od dva stopera vrsi agresivan pressing i pomaze istom.
Ja sam konto ubacit ce veznog nakon 1-1 ali nista, nastavi sa istim. Bas ih okupiramo da protivnici ne znaju sta ih je snaslo
Sve sta je najavio to i ostvario.DonRamiz je napisao/la: ↑07 apr 2026, 09:04Barbarez ,2025
Obrisite nasu zastavu pored ulojenog Hadzibega!!!!DonRamiz je napisao/la: ↑06 apr 2026, 14:18Kad nas je preuzeo bili smo na dnu, 6 trenera u 5 godina.
![]()
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ma igramo ludjacki fudbal, protivnici se pogube ko abdest jer blage veze nemaju sta nam je naredni potezAmarinho je napisao/la: ↑07 apr 2026, 09:49Svi znamo za cuvene taktike naprimjer Tiki Taku Pepa, za Gegenpressing Kloppa, za total vootball Cruyffa... ali mislim da se tu u taj rang treba uvrstit i "All-in" Sergeja, gdje ubacis 3 napadaca, jednog (najnizeg) vratis na neku vrstu 10ke/shaow strikera, dva krila, dva wing backa, jedan box to box i jedan od dva stopera vrsi agresivan pressing i pomaze istom.
naprijed rejal
sreca ce jednog trenutka Barbu napustiti i bit ce bolno za sveAmarinho je napisao/la: ↑07 apr 2026, 09:49Svi znamo za cuvene taktike naprimjer Tiki Taku Pepa, za Gegenpressing Kloppa, za total vootball Cruyffa... ali mislim da se tu u taj rang treba uvrstit i "All-in" Sergeja, gdje ubacis 3 napadaca, jednog (najnizeg) vratis na neku vrstu 10ke/shaow strikera, dva krila, dva wing backa, jedan box to box i jedan od dva stopera vrsi agresivan pressing i pomaze istom.
Napisao sam prije desetak dana da nas je nemoguće analizirati. Ono dovede ih trener u tu neku sobu gdje gledaju protivnika i na kraju utakmice se samo pogledaju između sebe u fazonu "šta je ovo".
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Senilni dide zvani "i corava koka zrno ubode" jesi li to ti?SHZ82 je napisao/la: ↑07 apr 2026, 13:55sreca ce jednog trenutka Barbu napustiti i bit ce bolno za sveAmarinho je napisao/la: ↑07 apr 2026, 09:49Svi znamo za cuvene taktike naprimjer Tiki Taku Pepa, za Gegenpressing Kloppa, za total vootball Cruyffa... ali mislim da se tu u taj rang treba uvrstit i "All-in" Sergeja, gdje ubacis 3 napadaca, jednog (najnizeg) vratis na neku vrstu 10ke/shaow strikera, dva krila, dva wing backa, jedan box to box i jedan od dva stopera vrsi agresivan pressing i pomaze istom.
Spaha je na pocetku mandata govorio u intervjuju za novabh kako bi najradije da igramo poput Atletiko Madrida.DonRamiz je napisao/la: ↑07 apr 2026, 09:04Barbarez ,2025
Kaze da mu je u karijeri najteze bilo igrati protiv njih. Nikad ne znas hoce linte ujesti, uklizati, slomiti... Znaci borba, zalaganje i oranje terena...
Ma da, sve ono što je dobro, to je samo sreća, a sve ovo što ne valja je Barbarez kriv
Apsolutno neminovno je da će uslijediti pad ove reprezentacije, da li zbog ovog ili onog razloga, ali to je manje-više za očekivati.
- Goalgetter
- Kontakt:
Veceras intervju sa njim u 18:45 na FACE TV
Trenutno korisnika/ca: aezakmi, greenwood, Hazre, Iceplayer, LondonBlues, MostarReds22, Napapijri, PeppermintSA, Proximic, Zglavkar i 56 gostiju.