Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

ArtemisFowl
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la ArtemisFowl » 05 apr 2026, 14:07

Koji je fazon ovih spiskova gdje nema igrača koji su bili pozvani na zadnje okupljanje?

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 05 apr 2026, 14:09

sve je to dio fudbalskog folklora :D

apropo poređenja 2014 i 2026, ono je bilo golemo a ovo sada je mega cool. svojevremeno smo se nadali rezultatu i očekivali prolaz u drugi krug, sada ćemo se opustiti i uživati pa ako nešto bude bude, ako ne nema veze.
sinoć u kafani, 7-8 stolova, derbi na oba ekrana a svi samo pričaju o reprezentaciji i svjetskom … predivno :D

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 05 apr 2026, 14:30

Svjetsko nije odmor, ni izlet, i ako ozbiljno shvatimo, mozemo napraviti dobar rezultat. Ako budemo gledali da ispostujemo bilo koga, i kao neke nagrade za igrace, kao poslijednji put, ispadamo u grupi glat.
Po meni ovaj poslijednji spisak od 24 igraca, uz male izmjene, naravno, ima jos mjesec do spiska, pa zavisi i od povreda, formi, itd.

Od nekih koji nisu tu na spisku a da mogu upasti, makar trenutno ja bih izdvojio: Kovacevic( Vladan je pravi momak, i siguran sam da zeli dobro BiH, ok, izabrao je Srbiju, medjutim uradio je ono sto bi nazalost gotovo svaki hrvat/srbin, pa cak i neki bosnjak iz BiH uradio, imamo more primjera od Sucica, Jovica, pa da ne nabrajam dalje, i u drugim sportovima, kao i one koji su zaigrali na kraju za nas i ginuli za ovaj dres Katic, Begovic, Tabakovic itd. Mislim da je kod Vladana mnogo vise bilo do menadzera, nego do njega samog.), dalje Ahmedhodzic( ovo je vec skakljiva tema, jer je sam direktno prozivao, oglasavao se, i otisao kad je najteze bilo), Barisic( u zavisnosti od spremnosti), Hadzikadunic( po meni bez sumnje mora biti na spisku), Gazibegovic, Karic, Hasic( odlican, u top formi), Hajradinovic( daje nam dimenziju vise, u zavisnosti od forme naravno, i Pejcinovic( ako zavrse papire, i izrazi spremnost.

Na ovom spisku protiv Italije imaju 24 igraca, ja bih ( pod uslovom da su svi zdravi) izbacio Lukica, Radeljica, Bazdara i Hadzikica, a moj izbor bi bili Kovacevic, Pejcinovic, Hadzikadunic, Gazibegovic, Hasic, i Barisic. I to bi bilo 26 igraca.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 05 apr 2026, 14:32

Ako sam dobro skontao, samo su Dennis i Hajradinović (od ograča koji nisu bili na spisku) bili uz reprezentaciju na proslavi u Sarajevu. Možda su njih dvojica 25. i 26. igrač?

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 05 apr 2026, 14:43

Spisak:
Golmani: Vasilj, Zlomislic, Hadzikic
Stoperi: Muharemovic, Katic, Celik, Hadzikadunic
Desni bekovi: Dedic, Gazibegovic
Lijevi bekovi: Kolasinac, Karic
Vezni igraci: Hadziahmetovic, Tahirovic, Sunjic, Gigovic, Burnic, Hajradinovic, Basic
Krila: Alajbegovic, Memic, Bajraktarevic, Hasic
Napadaci: Dzeko, Demirovic, Tabakovic, Pejcinovic ako bude mogao ili Bazdar

Kovacevic, Ahmedhodzic i ostali koji nisu zeljeli imat ce prilike u sljedecim kvalifikacijama.

Spisak po formaciji 4-4-2

Novi mi je samo Hasic fali nam krilni igrac, a moze pomoci, ne mogu da se sjetim nekog lijevog krilnog. Sest dana je od utakmice do utakmice, pa nece biti potrebe nesto previse izmisljati.

Mozda Janelt ako ikad dobije papire.

Bice vjerovatno povreda tipa Katic. Moze tu uskociti Barisiic.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 05 apr 2026, 15:17

zeljovolimte je napisao/la:
05 apr 2026, 14:43
Spisak:
Vezni igraci: Hadziahmetovic, Tahirovic, Sunjic, Gigovic, Burnic, Hajradinovic, Basic

Kovacevic, Ahmedhodzic i ostali koji nisu zeljeli imat ce prilike u sljedecim kvalifikacijama.

Novi mi je samo Hasic fali nam krilni igrac, a moze pomoci, ne mogu da se sjetim nekog lijevog krilnog. Sest dana je od utakmice do utakmice, pa nece biti potrebe nesto previse izmisljati.

Mujakic ce sigurno biti tu, Bazdar ce sigurno biti tu, Jusuf nece i Karic nece. Sergej vidi Memica, Burnica, Kolasinca, Dedica da mogu igrati ljevog beka. Desno moze Dedic, Memic i eto Gigovic je igrao protiv Velsa. Znaci nema tu nists novo, naravno ako su svi zdravi.

Kakav bolan Pejcinovic, prije ce zvati Anela nego njega :)

Hasic isto nece biti, nije ni bio na reservnom spisku a kamal da ga zovne direktno na SP :)

Ne vjerujem ni jedan posto da ce biti neki velikih promjena ako ne bude povreda, vjerovatno samo Hajradinovic ide na SP ako se oporavi :)

Janelt nikad nece zaigrati za nas, ta prica je gotova i ako Spahic nesto kofole probava.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 apr 2026, 15:21

ArtemisFowl je napisao/la:
05 apr 2026, 14:32
Ako sam dobro skontao, samo su Dennis i Hajradinović (od ograča koji nisu bili na spisku) bili uz reprezentaciju na proslavi u Sarajevu. Možda su njih dvojica 25. i 26. igrač?
Ja kako sam shvatio Haris neće biti fit do početka iduće sezone.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 apr 2026, 15:24

Spisak je igraci za baraz + Barisic, Hajradinovic, Hadzikadunic, Gazibegovic, Malic, Karic, Šaric. Ne znam kakvo je stanje s povredama prve trojice i sigurno ne mogu svi ovi na SP ali eto to je neka baza. Te Kovacevice, Pejcinovice i sl. zaboravite. Onda za Ligu Nacija ide druga prica. Mozemo jedino u ovim traziti idealnih 26 cini mi se, koji mogu na SP.

Od novih moze jedino Janelt ali nema od tog nista.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 05 apr 2026, 15:28, ukupno mijenjano 1 put.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 05 apr 2026, 15:28

Arvid je napisao/la:
05 apr 2026, 15:21
ArtemisFowl je napisao/la:
05 apr 2026, 14:32
Šteta bi bilo. Iskusan igrač, a i tanki smo u veznom redu. Dok u odbrani možemo birati kog zvat :D

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 05 apr 2026, 15:30

Kovačević i Ahmedhodžić su sami sebe odstranili od repke. Takvi bi trenutno samo pojebali koncept i atmosferu, daleko im vrata od reprezentacije bila.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 05 apr 2026, 15:31

Edincapitano je napisao/la:
05 apr 2026, 15:17
zeljovolimte je napisao/la:
05 apr 2026, 14:43
Spisak:

Mujakic ce sigurno biti tu, Bazdar ce sigurno biti tu, Jusuf nece i Karic nece. Sergej vidi Memica, Burnica, Kolasinca, Dedica da mogu igrati ljevog beka. Desno moze Dedic, Memic i eto Gigovic je igrao protiv Velsa. Znaci nema tu nists novo, naravno ako su svi zdravi.

Kakav bolan Pejcinovic, prije ce zvati Anela nego njega :)

Hasic isto nece biti, nije ni bio na reservnom spisku a kamal da ga zovne direktno na SP :)

Ne vjerujem ni jedan posto da ce biti neki velikih promjena ako ne bude povreda, vjerovatno samo Hajradinovic ide na SP ako se oporavi :)

Janelt nikad nece zaigrati za nas, ta prica je gotova i ako Spahic nesto kofole probava.
Napadala se Austrija zbog tog Karica. Covjek bas finu tekmu odigrao i sad da ga ne zovee. Bas cudna odluka..

Samo da ne bude Deketa, Vukovica i drugi menadzerisanja.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 05 apr 2026, 15:39

Spisak za SP bi trebao biti spisak za baraž plus ova trojica sa pretpoziva plus Barišić i Hajradinović . Jedini novi igrač bi morao biti Janelt. Ovo ostalo što je igralo-Kulenović, Đakovac, Omerović, Menalo, Beširović... pa - pa.
Glory Glory Man United

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 05 apr 2026, 15:41

Ma ko zna šta su kuhali Spahić i Barbarez i kome su papiri možda već pri kraju.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 05 apr 2026, 15:46

Arvid je napisao/la:
05 apr 2026, 15:21
Hoće. Počeo je prije mjesec trenirati, nego je problem što njegova ekipa je njega morala odstraniti sa spiska prijavljenih za drugi dio sezone zbog kvote stranaca u ekipi.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 05 apr 2026, 15:48

maroonGiant je napisao/la:
05 apr 2026, 14:30
Svjetsko nije odmor, ni izlet, i ako ozbiljno shvatimo, mozemo napraviti dobar rezultat. Ako budemo gledali da ispostujemo bilo koga, i kao neke nagrade za igrace, kao poslijednji put, ispadamo u grupi glat.
Po meni ovaj poslijednji spisak od 24 igraca, uz male izmjene, naravno, ima jos mjesec do spiska, pa zavisi i od povreda, formi, itd.

Od nekih koji nisu tu na spisku a da mogu upasti, makar trenutno ja bih izdvojio: Kovacevic( Vladan je pravi momak, i siguran sam da zeli dobro BiH, ok, izabrao je Srbiju, medjutim uradio je ono sto bi nazalost gotovo svaki hrvat/srbin, pa cak i neki bosnjak iz BiH uradio, imamo more primjera od Sucica, Jovica, pa da ne nabrajam dalje, i u drugim sportovima, kao i one koji su zaigrali na kraju za nas i ginuli za ovaj dres Katic, Begovic, Tabakovic itd. Mislim da je kod Vladana mnogo vise bilo do menadzera, nego do njega samog.), dalje Ahmedhodzic( ovo je vec skakljiva tema, jer je sam direktno prozivao, oglasavao se, i otisao kad je najteze bilo), Barisic( u zavisnosti od spremnosti), Hadzikadunic( po meni bez sumnje mora biti na spisku), Gazibegovic, Karic, Hasic( odlican, u top formi), Hajradinovic( daje nam dimenziju vise, u zavisnosti od forme naravno, i Pejcinovic( ako zavrse papire, i izrazi spremnost.

Na ovom spisku protiv Italije imaju 24 igraca, ja bih ( pod uslovom da su svi zdravi) izbacio Lukica, Radeljica, Bazdara i Hadzikica, a moj izbor bi bili Kovacevic, Pejcinovic, Hadzikadunic, Gazibegovic, Hasic, i Barisic. I to bi bilo 26 igraca.
Druze, znas li ti kolika bi negativna reakcija bila u svalcionici ako bi Anel dosao? To bi bila katastrofa. Jedini koji su ostali u kontaktu sa njima nakon svega su Hadzija i Benjo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 apr 2026, 15:51

Madal je napisao/la:
05 apr 2026, 15:24
Spisak je igraci za baraz + Barisic, Hajradinovic, Hadzikadunic, Gazibegovic, Malic, Karic, Šaric. Ne znam kakvo je stanje s povredama prve trojice i sigurno ne mogu svi ovi na SP ali eto to je neka baza. Te Kovacevice, Pejcinovice i sl. zaboravite. Onda za Ligu Nacija ide druga prica. Mozemo jedino u ovim traziti idealnih 26 cini mi se, koji mogu na SP.

Od novih moze jedino Janelt ali nema od tog nista.
To je to. Nikakve egzibicije oko nekih novih igrača ovih mladih, nisu toliki talenti a i neće donjeti kvalitet. Jedino kao što kažeš može upasti Janelt ali šanse su 1% ako i tolike. :D

Ako se sa Anelom nije riješilo do Rumunije pa kasnije do mečeva baraža onda nema smisla ni sad za SP, da bi donio kvalitet bi ali unio bi nemir u svlačionicu i ne bi bilo fer prema drugima. Za LN i dalje okej tu vidjeti da li se išta može a do tad ovo je što imamo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 05 apr 2026, 16:00

Sindikat12 je napisao/la:
05 apr 2026, 15:48
maroonGiant je napisao/la:
05 apr 2026, 14:30

Druze, znas li ti kolika bi negativna reakcija bila u svalcionici ako bi Anel dosao? To bi bila katastrofa. Jedini koji su ostali u kontaktu sa njima nakon svega su Hadzija i Benjo.
ne vjerujem da ce ga zvati ako bi poremetilo svlacionicu, ali ako se pojavi na spisku to vjerujem znaci da su igraci odobrili i u tom slucaju ne vidim razloga da se ista remeti

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 apr 2026, 16:04

Izborimo Svjetsko bez Anela i vi bi ga sad ovdje molili da se vrati za SP i uzme mjesto nekome koji je dio ovih kvalifikacija? Koji beskicmenjaci ne mogu vjerovati.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 apr 2026, 16:08

Goalgetter je napisao/la:
05 apr 2026, 16:04
Izborimo Svjetsko bez Anela i vi bi ga sad ovdje molili da se vrati za SP i uzme mjesto nekome koji je dio ovih kvalifikacija? Koji beskicmenjaci ne mogu vjerovati.
To samo mi mozemo :urnebes:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 05 apr 2026, 16:22

Ma hajde za Ahmedhodžića i razumijem da pojedinci prizivaju (iako ja to smeće od insana ne bih nikad poveo na SP, poslije SP možda i može da se vrati ako bude manji od makovog zrna i izvine se svima na javnoj TV), ali da neko priziva ono kopile od "prirodnog srbina" Kovačevića e to mi ne ide u glavu nikako.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 061657451, Beduin, CAGarfia, cutura, Elddar, Google [Bot], kaskada1922, klasik, Maverick i 53 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []