SG1921 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 15:27
DoktorXabaras je napisao/la: ↑05 apr 2026, 14:12
SG1921 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:49
Manijaci Vogošća, ogroman grafit na Grbavici, a svoj u Vogošći nemaju jer ga ne mogu odbraniti od ovih molera. Presmiješno. I ono što sam ranije pisao, sve stoji, ništa se nije promijenilo. Idu od mahale do mahale, crtaju gdje prođe, prođe. Gdje naiđu na otpor, tu stanu. Problem je što u 90% slučajeva prolaze, jer naši nikad nisu bili aktivni u tom segmentu niti pretjerano zainteresovani.
E to se mora pod hitno promijeniti.
Varaš se i to dobro, bio sam prošle sedmice poslom u Hajatu i baš sam malo obratio pažnju na te grafite koliko sam upratio u Vogošći trenutno nema niti jedan grafit HZ ili FKS, svi, ne da su prešarani nego prekrečeni kao da je to neki profesionalni moler uradio čak je i grafit od Admira prešaran.
Ako prođem kroz Vogošću prođem kroz onu glavnu, ne zavlačim se u ulice. Ali i tu sam primijetio da niti jedan Željin nije čitav, a ni vaš. Bez obzira njihov grafit na sred Grbavice i to ovaj veliki, nije na mjestu. On treba da bude u naselju odakle su momci ali očito da ne može opstati dok je na Grbavici siguran. Po meni je to čisto zauzimanje prostora i očigledno stanje grupe u tim stvarima i obilježavanjima.
Šaranje iliti ga krečenje grafita po gradu je trenutno najdebilniji odnos između navijačkih grupa u gradu. Meni nimalo ne smeta bilo koji grafit Željezničara ako je u ulici ili naselju gdje su vaši navijači većina, npr. ispred moje zgrade na Malti godinama stoji ocrtana trafostanica "erupcija oduševljenja" iako ima nas dosta koji živimo tu i navijamo za Sarajevo opet tu ima duplo više ljudi koji prate Željezničar i nikad nikom nije palo na pamet da to nešto šara ili šta znam iako ima i sad ove mlađarije ali opet niko ne dira.
Stoji to da su naši puno aktivniji po tom pitanju ali ne znam u čemu je problem zar nije lakše nekog upozoriti da to ne radi nego čekati da neko utroši svoj trud i novac i onda ti uzmeš kantu boje od 15 maraka i to uništiš.

evo naprimjer ovaj grafit, neki dan je neko došao prešarao ga i to nacrtao krst i 4C ćirilićno S, čovjek bi pomislio došao neko iz Lukavice da prešara a onda vidiš da je od ta 4 C, dva napisao naopčke u odnosu kako to oni pišu.
Kao što sam i napisao šaranje grafita je teški debilizam.
Doktor za retardaciju.
PSIHIJATRIJSKA BOLNICA KANTONA SARAJEVO