Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Djuric (22) dva gola jucer
9 golova, 9 asistencija u 24 utakmice
Drugi najmladji najefikasniji igrac u dritti
9 golova, 9 asistencija u 24 utakmice
Drugi najmladji najefikasniji igrac u dritti
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 05 apr 2026, 16:52, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Janelt je tu sa momcima i treba da ide na Svjetsko…ako ikako moguće. Pejčinovića ne pozvati ni u ludilu…jeste li vi vidjeli slavlje i emocije igrača poslije utakmice protiv Italije?….vi bi u to sve ubacili momka koji izjavi MOJ PRIORITET JE NJEMAČKA…i poveli bi ga na Svjetsko…a da izvisi neko ko je tu od prvog dana? Užas. Prije bih Jovu Lukića ili Luku Kulenovića….ima Liga nacije za tipove kao Pejčinović…Hansestadt je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:40Ja mislim uz ozbiljan pristup da mozemo proci grupu sa ovim igracima, i uvesti te mlade igrace poslije Svjetskog Prvenstva. Ne vidim da je to povezano, i mozemo obadvoje. Janelt i Pejcinovic koji ipak sa 21. godine igra ozbiljan fudbal. To bi bilo to. Ljudi hoce nazor da izmisle igrace koji su sad mladi, vagaju izmedju dvije reprezentacije, i igraju ozbiljan fudbal. Ili su talentirani, mladi ali jos ne igraju ozbiljan fudbal, ili igraju za neke klubove koji nije neki veci kvalitet od trenutnog sto imamo. Fakticki se radi o 2 igraca, jedan koji bi nam sigurno odma pomogao, i drugi koji itekako ima smisla.JohannWolfgang je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:22Bolje ispasti na ovom svjetskom u grupi a dobiti jos nekoliko igraca poput Alajbegovica, Bajraktarevica, Muharemovica,Dedica…i postati redovan ucesnik velikih takmicenja narednih 15 godina, nego proci grupu na svjetskom i onda opet pasti k. za usi kao prosli put.
Potpuno se slažem sa tobom.MiranGlasnic je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:51Janelt je tu sa momcima i treba da ide na Svjetsko…ako ikako moguće. Pejčinovića ne pozvati ni u ludilu…jeste li vi vidjeli slavlje i emocije igrača poslije utakmice protiv Italije?….vi bi u to sve ubacili momka koji izjavi MOJ PRIORITET JE NJEMAČKA…i poveli bi ga na Svjetsko…a da izvisi neko ko je tu od prvog dana? Užas. Prije bih Jovu Lukića ili Luku Kulenovića….ima Liga nacije za tipove kao Pejčinović…Hansestadt je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:40Ja mislim uz ozbiljan pristup da mozemo proci grupu sa ovim igracima, i uvesti te mlade igrace poslije Svjetskog Prvenstva. Ne vidim da je to povezano, i mozemo obadvoje. Janelt i Pejcinovic koji ipak sa 21. godine igra ozbiljan fudbal. To bi bilo to. Ljudi hoce nazor da izmisle igrace koji su sad mladi, vagaju izmedju dvije reprezentacije, i igraju ozbiljan fudbal. Ili su talentirani, mladi ali jos ne igraju ozbiljan fudbal, ili igraju za neke klubove koji nije neki veci kvalitet od trenutnog sto imamo. Fakticki se radi o 2 igraca, jedan koji bi nam sigurno odma pomogao, i drugi koji itekako ima smisla.JohannWolfgang je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:22Bolje ispasti na ovom svjetskom u grupi a dobiti jos nekoliko igraca poput Alajbegovica, Bajraktarevica, Muharemovica,Dedica…i postati redovan ucesnik velikih takmicenja narednih 15 godina, nego proci grupu na svjetskom i onda opet pasti k. za usi kao prosli put.
MiranGlasnic je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:51Janelt je tu sa momcima i treba da ide na Svjetsko…ako ikako moguće. Pejčinovića ne pozvati ni u ludilu…jeste li vi vidjeli slavlje i emocije igrača poslije utakmice protiv Italije?….vi bi u to sve ubacili momka koji izjavi MOJ PRIORITET JE NJEMAČKA…i poveli bi ga na Svjetsko…a da izvisi neko ko je tu od prvog dana? Užas. Prije bih Jovu Lukića ili Luku Kulenovića….ima Liga nacije za tipove kao Pejčinović…Hansestadt je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:40Ja mislim uz ozbiljan pristup da mozemo proci grupu sa ovim igracima, i uvesti te mlade igrace poslije Svjetskog Prvenstva. Ne vidim da je to povezano, i mozemo obadvoje. Janelt i Pejcinovic koji ipak sa 21. godine igra ozbiljan fudbal. To bi bilo to. Ljudi hoce nazor da izmisle igrace koji su sad mladi, vagaju izmedju dvije reprezentacije, i igraju ozbiljan fudbal. Ili su talentirani, mladi ali jos ne igraju ozbiljan fudbal, ili igraju za neke klubove koji nije neki veci kvalitet od trenutnog sto imamo. Fakticki se radi o 2 igraca, jedan koji bi nam sigurno odma pomogao, i drugi koji itekako ima smisla.JohannWolfgang je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:22Bolje ispasti na ovom svjetskom u grupi a dobiti jos nekoliko igraca poput Alajbegovica, Bajraktarevica, Muharemovica,Dedica…i postati redovan ucesnik velikih takmicenja narednih 15 godina, nego proci grupu na svjetskom i onda opet pasti k. za usi kao prosli put.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Fudbal je timski sport. Odnos između igrača, kohezija i slično igraju strašno veliku ulogu. Nije poenta jel neko patriota ili merhametlo već kako se uklapa u grupu.JohannWolfgang je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:32Pa garantuju ti dobri igraci. Alajbegovic stariji dvije tri godine, Bajraktarevic isto, Muharemovic i Dedic u najboljim godinama…ukoliko ce taj Pejcinovic biti novi Dzeko hladno bih ostavio Bazdara iako je igrao neke utakmice. Mislim ne pratim toliko pa ne znam kakav je igrac, poenta je da treba da idu najbolji koje imamo, a ne merhametli vodit nekoga jer je dobar covjek, jer je patriota i slicno. Primjer: Je li bolje povesti onog mladog golmana Frankfurtha, ako je toliki talenat, ili Hadzikica kojem ce Hnl biti plafon karijere? Nemam nista protiv gore nabrojanih i samo su primjer, ali defitivno treba iskoristit trenutak i euforiju oko repke pa privoliti jos nekog ko ima sansu da igra za nas, a dobar je igrac.
Drugo iznad si napisao da bi više vrijedilo dobiti neke nove potencijale nego napraviti rezultat na SP. To samo pokazuje da ti spadaš u grupu ljudi koja se loži na to da pored imena našihnigrača stoje neke dobre cifre ili imena najpoznatijih klubova. Ništa fudbal,sport u cjelini,pa u nekoj mjeri i naše društvo ne bi diglo kao neko četvrfinale na SP.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Vrh forma trećeligaša top!
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Amf desetka playmaker razigrava, asistira, zabija i izvodi sve prekide
Desnjak je , ali i lijevom nogom odlicno igra
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Nama bi dobar rezultat i prolazak u sljedeći krug obezbijedili većinu tih momaka koji se nećkaju…dodatnu finansijsku injekciju…još bolji imidž u svijetu fudbala…i ušli bi u Ligu nacija sa vrhunskom energijom i nabojem….mi moramo svim silama igrati na prolaz dalje. Nije svjetsko za kaparisanje…ako Barbarez pošteno i kvalitetno odradi selektiranje igrača…njega će još više cijeniti. Mi moramo 100% fokusirani i bez ikakve mrlje ući u Ligu nacija…imperativ je da završimo prvi ili drugi zbog šešira za euro kvalifikacije. Bilo kakvi ekscesi bi mogli proizvesti probleme i loš početak takmičenja..imekorisnicko je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:56Fudbal je timski sport. Odnos između igrača, kohezija i slično igraju strašno veliku ulogu. Nije poenta jel neko patriota ili merhametlo već kako se uklapa u grupu.JohannWolfgang je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:32Pa garantuju ti dobri igraci. Alajbegovic stariji dvije tri godine, Bajraktarevic isto, Muharemovic i Dedic u najboljim godinama…ukoliko ce taj Pejcinovic biti novi Dzeko hladno bih ostavio Bazdara iako je igrao neke utakmice. Mislim ne pratim toliko pa ne znam kakav je igrac, poenta je da treba da idu najbolji koje imamo, a ne merhametli vodit nekoga jer je dobar covjek, jer je patriota i slicno. Primjer: Je li bolje povesti onog mladog golmana Frankfurtha, ako je toliki talenat, ili Hadzikica kojem ce Hnl biti plafon karijere? Nemam nista protiv gore nabrojanih i samo su primjer, ali defitivno treba iskoristit trenutak i euforiju oko repke pa privoliti jos nekog ko ima sansu da igra za nas, a dobar je igrac.
Drugo iznad si napisao da bi više vrijedilo dobiti neke nove potencijale nego napraviti rezultat na SP. To samo pokazuje da ti spadaš u grupu ljudi koja se loži na to da pored imena našihnigrača stoje neke dobre cifre ili imena najpoznatijih klubova. Ništa fudbal,sport u cjelini,pa u nekoj mjeri i naše društvo ne bi diglo kao neko četvrfinale na SP.
Nema apsolutno nikakve garancije da ćemo se kvalifikovati na iduće Evropsko prvenstvo. A kamoli na Mundijal. Iako nam slijedi top generacija.JohannWolfgang je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:32Pa garantuju ti dobri igraci. Alajbegovic stariji dvije tri godine, Bajraktarevic isto, Muharemovic i Dedic u najboljim godinama…
Kvalifikacije za Euro 28 će se određivati preko Lige nacija. Ako budemo tu prvi ili drugi u našoj grupi, mi smo drugi pot. Treći ili četvrti, u trećem smo potu.
Prati sad scenarija. Mi završimo treći u našoj grupi, hipotetički neka top reprezentacija odradi loše ligu nacija i bude zadnja (znači pot2) i izvučemo u kvalifikacijama za Euro npr. Španiju i Njemačku. ****.
Mislim samo jedan scenario govorim koji je moguć. Za SP ide 16 najboljih repki, prvoplasirane i baraž. Kroz baraž je svaka tekma na nož, možeš proći i ne moraš. Možeš nekog oduĉit od fudbala i obrnuto. A prvi rang fudbala teško da ćemo dobiti osim ako se ne desi neka Grčka iz 2013. godine u prvom potu.
Prvenstvo je za igrace koji su ga izborili, s eventualnim izuzetkom jednog ili dvojice igraca koji potencijalno mogu biti od koristi (mada takvih gotovo da nema ni na vidiku). Poslusajte ove koji su isli u Brazil kako su dozivjeli sutanje Zukanovica zbog Susica. Ibisevic je prije par dana kod Bahe zadnji koji je progovorio o tome. Nekad igrac nije kljucan na terenu, ali se vidi da je u svlacionici itekako bitan (Hadzikic).
Pejcinovic kao klupa kluba koji ispada u Cvajtu ili klupa U21 reprezentacije Njemacke je trenutno 3x losija opcija od Dzeke, Demirovica i Tabakovica. Njegovo je da saceka LN i da bude presretan jer ga je tako ozbiljna reprezentacija iz Cvajte i mlade reprezentacije Njemacke pozvala u svoj prvi tim. Sta tek reci za Licinu i Busuladzica, koji bi iz U19 reprezentacija odmah bili prebaceni u A tim... Vjerujem da ce oni napraviti ozbiljne karijere, ali jednostavno nije pravo vrijeme za njih. Koga izostaviti, Bazdara, Hadziahmetovica i Gigovica? Da li su ova trojica toliko dobri, da ce nam odmah donijeti neku korist? Ja sam ubijedjen da nisu. A, ako je jedini razlog sto ce izabrati nas taj odlazak u Ameriku, ko nam garantuje da nas nece sutnuti sutra kad im karijera neminovno bude u nekom padu (isto kao sto su uradili Ahmedhodzic i Huseinbasic)? I ova dvojica su se neckali i samo svoju korist gledali, pa na kraju ne igraju za nas i pored cinjenice da su nas izabrali. Ne sumnjam da i Barbarez i ekipa oko njega ovako razmisljaju. Jedino poziv Mahmicu i/ili Miljevicu donekle ima logike - i to umjesto Hajradinovica ako ovaj ne bude mogao ici, ali i oni pod uslovom da su vec pokrenuli proceduru. Prvenstvo je za 2 mjeseca, pripreme jos ranije, a te procedure nerijetko znaju potrajati.
Btw, kad sam sinoc poslusao onaj intervju Mrkobrade, sjetih se Cetkovica - golmana s kojim je on radio u Borcu. Reko bas da vidim gdje je taj lik sad, posto znam da vec dugo ne brani u Borcu (mislio sam da je zavrsio na klupi negdje u Srbiji). Ostao sam sokiran kad sam vidio da je lik skoro 1000 dana na pauzi nakon pokidanih kriznih ligamenata u utakmici Borca protiv Austrije i da se tek prije par dana vratio i odigrao neke minute u prijateljskoj utakmici. Covjek ce hladno propustiti 3 pune sezone zbog te povrede.
Pejcinovic kao klupa kluba koji ispada u Cvajtu ili klupa U21 reprezentacije Njemacke je trenutno 3x losija opcija od Dzeke, Demirovica i Tabakovica. Njegovo je da saceka LN i da bude presretan jer ga je tako ozbiljna reprezentacija iz Cvajte i mlade reprezentacije Njemacke pozvala u svoj prvi tim. Sta tek reci za Licinu i Busuladzica, koji bi iz U19 reprezentacija odmah bili prebaceni u A tim... Vjerujem da ce oni napraviti ozbiljne karijere, ali jednostavno nije pravo vrijeme za njih. Koga izostaviti, Bazdara, Hadziahmetovica i Gigovica? Da li su ova trojica toliko dobri, da ce nam odmah donijeti neku korist? Ja sam ubijedjen da nisu. A, ako je jedini razlog sto ce izabrati nas taj odlazak u Ameriku, ko nam garantuje da nas nece sutnuti sutra kad im karijera neminovno bude u nekom padu (isto kao sto su uradili Ahmedhodzic i Huseinbasic)? I ova dvojica su se neckali i samo svoju korist gledali, pa na kraju ne igraju za nas i pored cinjenice da su nas izabrali. Ne sumnjam da i Barbarez i ekipa oko njega ovako razmisljaju. Jedino poziv Mahmicu i/ili Miljevicu donekle ima logike - i to umjesto Hajradinovica ako ovaj ne bude mogao ici, ali i oni pod uslovom da su vec pokrenuli proceduru. Prvenstvo je za 2 mjeseca, pripreme jos ranije, a te procedure nerijetko znaju potrajati.
Btw, kad sam sinoc poslusao onaj intervju Mrkobrade, sjetih se Cetkovica - golmana s kojim je on radio u Borcu. Reko bas da vidim gdje je taj lik sad, posto znam da vec dugo ne brani u Borcu (mislio sam da je zavrsio na klupi negdje u Srbiji). Ostao sam sokiran kad sam vidio da je lik skoro 1000 dana na pauzi nakon pokidanih kriznih ligamenata u utakmici Borca protiv Austrije i da se tek prije par dana vratio i odigrao neke minute u prijateljskoj utakmici. Covjek ce hladno propustiti 3 pune sezone zbog te povrede.
Dodjes do SP i onda neki ljudi kazu nije bitan rezultat tamo(ili je sekundaran), pa sta je onda bitno ako nije to, pa u fudbalu nema nista vece od svjetskog!?imekorisnicko je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:56Fudbal je timski sport. Odnos između igrača, kohezija i slično igraju strašno veliku ulogu. Nije poenta jel neko patriota ili merhametlo već kako se uklapa u grupu.JohannWolfgang je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:32Pa garantuju ti dobri igraci. Alajbegovic stariji dvije tri godine, Bajraktarevic isto, Muharemovic i Dedic u najboljim godinama…ukoliko ce taj Pejcinovic biti novi Dzeko hladno bih ostavio Bazdara iako je igrao neke utakmice. Mislim ne pratim toliko pa ne znam kakav je igrac, poenta je da treba da idu najbolji koje imamo, a ne merhametli vodit nekoga jer je dobar covjek, jer je patriota i slicno. Primjer: Je li bolje povesti onog mladog golmana Frankfurtha, ako je toliki talenat, ili Hadzikica kojem ce Hnl biti plafon karijere? Nemam nista protiv gore nabrojanih i samo su primjer, ali defitivno treba iskoristit trenutak i euforiju oko repke pa privoliti jos nekog ko ima sansu da igra za nas, a dobar je igrac.
Sta ce vise igraca/navijaca sta god privuci nego dobar rezultat na svjetskom? Mi bi sad trebali halaliti svjetsko da bi dobili neku djecu od koje se ni ne zna hoceli biti nesto od njih? Pa ako ih one scene poslije utakmice i one dvije utakmice u barazu nisu privukle onda nek se gone u tri pm u njemacku i gdje god, onda nam ni ne trebaju. UVIJEK ce biti neka djeca poput dedica ili alajbegovica koja ce doci igrati za BiH iako imaju kvalitet da igraju za zemlju u kojoj su se rodili, tako da prioritet je 100% na svjetskom da sto dalje doguramo, a ova djeca ako hoce da igraju za BiH bujrum ako nece nemoraju.
Hadzikic je tu najmanje bitan, neznam odkud ti to....znam da nije bas tako, tu je kao Celik i ostali neki. Nista specijalGhuraba je napisao/la: ↑05 apr 2026, 17:11Prvenstvo je za igrace koji su ga izborili, s eventualnim izuzetkom jednog ili dvojice igraca koji potencijalno mogu biti od koristi (mada takvih gotovo da nema ni na vidiku). Poslusajte ove koji su isli u Brazil kako su dozivjeli sutanje Zukanovica zbog Susica. Ibisevic je prije par dana kod Bahe zadnji koji je progovorio o tome. Nekad igrac nije kljucan na terenu, ali se vidi da je u svlacionici itekako bitan (Hadzikic).
Btw, kad sam sinoc poslusao onaj intervju Mrkobrade, sjetih se Cetkovica - golmana s kojim je on radio u Borcu. Reko bas da vidim gdje je taj lik sad, posto znam da vec dugo ne brani u Borcu (mislio sam da je zavrsio na klupi negdje u Srbiji). Ostao sam sokiran kad sam vidio da je lik skoro 1000 dana na pauzi nakon pokidanih kriznih ligamenata u utakmici Borca protiv Austrije i da se tek prije par dana vratio i odigrao neke minute u prijateljskoj utakmici. Covjek ce hladno propustiti 3 pune sezone zbog te povrede.![]()
Uskoro brateeee nakon svjetsko abd
Jednog danaaa, ima profil na zvanicnoj stranici premier league
Prateee ga mnogi vjeruj mi, to sto igra za drugi tim Hoffenheima ne znaci da nije kvalitet za nesto vise

Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Mudro zborisemir79 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 16:16Braniću i Sergeja i on napravi uspjeh.Sveti je napisao/la: ↑05 apr 2026, 15:41I 11 godina nakon otkaza, jos uvijek branis Susicaemir79 je napisao/la: ↑05 apr 2026, 13:56
Nemoj plitko razmišljati. Kakav Tino i narušavanje atmosfere. Atmosferu su poĉeli i prije narušavati, nego je on i pozvan. To smo mi, a upamti da će se to i sad desiti. Balkanski mentosi.
"Hrđavum qrcu dlaka smeta".
Upravo ti koji su počeli pljuvati poziv Tini, su oči izbijali dok je ovaj bio član mladih selekcija Belgije i što ga ne pozivaju.
Ne možeš našem narodu ugoditi, da si pita.![]()
![]()
Jbg. nismo se baš usrećili sa svim ostalim selektorima, kao sa njima dvojicom. Historija ih zapisa, ostali u zaborav.![]()
![]()
naprijed rejal
Pram ovome, Matko bi želio nastupati za nas.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Brix, Edincapitano, GoldenLilies, Google [Bot], nkceliknicaze, Radnicki1921, Sveti i 58 gostiju.