San Antonio Spurs

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 mar 2026, 19:07

Samo pogledati koliko je ovo fascinantno.Sve iz driblinga, pull up mid range sutevi.Tzv.sut za uspjeh u POu, jer 99% danasnjih ekipa zatvara trojku i obruc.

Ovo je sut koji sam sebi nije sposobno iskreirati 80% lige.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 mar 2026, 19:48

NEZALAGANJE je napisao/la:
29 mar 2026, 19:07

Samo pogledati koliko je ovo fascinantno.Sve iz driblinga, pull up mid range sutevi.Tzv.sut za uspjeh u POu, jer 99% danasnjih ekipa zatvara trojku i obruc.

nije da nema dobrog Mentora u Foxu :thumbup:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 mar 2026, 20:12

lumani je napisao/la:
29 mar 2026, 19:48

I to je istina.To je i Nash sinoc rekao poslije tekme u analizi.Kaze samo mu moze valjati sto ulazi s klupe u pobjednickoj ekipi, iza takvih igraca.Nash to zna jer je i on kao rookie bio zamjena Kiddu i Kevinu Johnsonu.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 mar 2026, 20:22

29 mar 2026, 20:12
lumani je napisao/la:
29 mar 2026, 19:48

I to je istina.To je i Nash sinoc rekao poslije tekme u analizi.Kaze samo mu moze valjati sto ulazi s klupe u pobjednickoj ekipi, iza takvih igraca.Nash to zna jer je i on kao rookie bio zamjena Kiddu i Kevinu Johnsonu.

pametni gledaju i uce a dečko mi djeluje kao da želi da uci :thumbup:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 02 apr 2026, 10:52

Zabrinjava me koliko smo dobri...
Max Allegri

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 02 apr 2026, 11:24

Mig_Mig je napisao/la:
02 apr 2026, 10:52
Zabrinjava me koliko smo dobri...
Nismo losi…
Being second is to be the first of the ones who lose.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 04 apr 2026, 17:09

Veceras pravi ispit protiv ozbiljnog konkurenta i sama priprema za PO.
Prvi duel SA dobio nakon velikog minusa u drugom duelu DEN dobio nakon velikog minusa tako da vcrs gledamo Jokic vs Wemby prvi put ove sezone!
Po meni jako bitna stavka je da bi pobjedom olaksali Lakersima da ostanu na 3 mjestu jer nikako ne bi dobro bilo da DEN zavrsi na 3 mjestu tako da bi mogli i sebi a i LAL napravit uslugu!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 apr 2026, 00:04

Odlicna tekma veceras i vrhunska lekcija DEN.Drzali nas "u blatu" cijelu tekmu match up zonom koju nismo rijesili.

Nije mi se svidjela zavrsnica sa izborom nasih napada u stilu "daj je Wembyu, pa sta Bog da" sa Gordonom na njemu.Uzasan izbor i iz ovog se mora uciti.

Takodje, Fox katastrofa veceras.Katastrofa.Odluke u napadu i odbrani, za jednog veterana, nedopustivo.Bolje bi Harper odigro.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 05 apr 2026, 00:06

Ako moze biti dobar poraz onda je to ovaj! Iz dva razloga, nije PO poraz i nacin na koji si izgubio...
Zadnjih pet minuta regularnog i OT nisi nista odigrao, malo se ruka skratila i svaki napad preslikan.
Ono sto mi je upalo u oci su dvije akcije nakon timea, pogotovo prva za pobjedu, gdje nisi nista nacrtao, osim da Wemby uzme najteži sut na utakmici..
Puno previse se može i mora naučiti iz ovog poraza !
Max Allegri

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 05 apr 2026, 02:23

Ovo je se trebalo dobit vcrs,vodio si cijelo vrijeme i ovako izgubis.Ide revans u SA za par dana!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 apr 2026, 17:26

Pitanje je da li ce ekipe biti kompletne za taj zadnji duel, al nebitno.

Treba napisati jos nekoliko stvari vezanih za sinocnju tekmu.

Prvo, trebala nam je jedna ovakva tekma PO tipa pred ono najvaznije sto slijedi.Neces sigurno odigrati intenzivniju od ovog u RSu.
Drugo, ne treba zanemariti ni cinjenicu da smo mi igrali 3.tekmu u 4 dana, a da je DEN ima 2 dana odmora.I opet smo imali sve u svojim rukama.DEN jeste odigrao odlicnu zavrsnicu, ali mislim da smo za poraz vise krivi mi.Ponajprije onaj faul Foxa na 6 razlike za 3+1 bzv, a potom i ona kontra 2 na 1 gdje Vassell na hvata cistu loptu za zakucavanje, a onda i Fox promasuje sut s 2 m.
I trece, mozda i najvaznije... DEN je, zbog toga sto im je ova tekma bila izuzetno vazna, pokazao sinoc i svoje najjace defanzivno oruzje.Fakticki su otkrili sve karte defanzivno i nemaju nas vise cime iznenaditi, ako bi doslo do susreta u POu.Postavili su bili svoju match up zonu i stavili Jokica na Champagniea, kako bi ga donekle sakrili.Zatim su stavili Gordona na Wembya u zavrsnici.

Mi nismo na to odreagovali bas najbolje na kraju forsiranjem izolacija kroz Wembya (umjesto da se radi neki switch, pa da se napadne ili Johnson ili Murray), al bas zato sad imas film i imao si real time iskustvo da se prilagodis za naredni put.

Bilo kako bilo, idemo sad iskoristiti ove 2 i po sedmice kuci bez ikakvih putovanja i maximalno se spremiti za 1.rundu.Nijedna druga ekipa nece imati taj luksuz.Prvi naredni put je Game 3 1.runde. :thumbup:

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 05 apr 2026, 17:44

Ma Fox bezveze kod onog napada na +6 se spusta u reket blizu Wembyu,umjesto da je ostao na Camu i zatvori sut za 3p.
Jokic bi svakako svoje ubacio u tom napadu i onda imas +4 na minutu do kraja plus napad i realnu sansu da zavrsis sve,a ovako Fox zakasnio plus napravio faul a ovaj pogodio sut i umjesto da je tekma na 2 posjeda ona ostala na jednom!
Uglavnom SA sami sebe pobjedili,i nije mi Mitch jasan zar nemoze nekad jednostavnije nesto iskreirat za zavrsnicu,uvijek su to neke izolacije za Wembya gdje uzima teske suteve,zar nemoze neki pnr ili pick n pop,uglavnom da se iskreira nesto za cist sut.
Mislim da ne moraju uvijek Fox i Wemby zavrsavat te akcije jer su odbrane 99% koncentrirane na njih pogotovo na Wembya.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.