Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

edin139
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la edin139 » 05 apr 2026, 18:48

denza je napisao/la:
05 apr 2026, 18:16
Iceplayer je napisao/la:
05 apr 2026, 18:12
aezakmi je napisao/la:
05 apr 2026, 18:00

Taman pređemo preko svih principa i pozovemo Anela :kafa:
Vala radije bih da nam bekovi igraju štopera nego Anela da pozovu nazad...
Ja mislim da tako Barbarez i Spaha misle. Teško da će se to desiti, poznavajući njihove karaktere možda bi trebalo malo razmisliti. Onaj post koji je Anel stavio na Instagram bio je indirektno izvinjenje.
Ma koje crno indirektno izvinjenje. On pod jedan treba direktno da se izvini, pod dva što se tiče ovog prvenstva izvinjenje je zakasnilo, za ubuduće prvo izvinjenje jasno ko jasan dan pa razmisliti o pozivu.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 05 apr 2026, 18:48

Daduli je napisao/la:
05 apr 2026, 18:43
HariTz je napisao/la:
05 apr 2026, 18:38
Godinama unazad se tražilo da javašluk u reprezentaciji nestane.. da se na državni dres gleda kao svetinju i da se igra srcem, bez ikakve rezerve. Godinama tjeramo igrače za koje znamo da preko one stvari dolaze ili da se prodaju ili smatraju da mi trebamo biti sretni što oni uopšte igraju. Tražili smo tu trku i bespoštednu borbu na terenu, pa rezultat neka bude kakav god, samo da vidimo da ostavljaju zadnji atom snage na terenu..

Neki igrači su odstranjeni (neki su se i sami odstranili) i konačno imamo tim koji diše jedan za drugoga, koji je izborio plasman, mimo svih očekivanja.

Yebo vas Ahmedhodžić da vas yebo, pa je li imate imalo nekog dostojanstva u sebi da nakon svega što se desilo, vi i dalje "pa eto, momak ima kvalitet". Nabij i njega i njegov kvalitet na qrac. U pravo lijepim danima, vi zagađujete temu tim debilom.
Tip se doslovno povukao dva puta kada nam je trebao. Pa se za baraž vratio i opet nas u sred utakmice ostavio na cjedilu zbog vrlo upitnih grčeva. Ne pozivati više nikad!
Drago mi je što se ovo ne zaboravlja.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 apr 2026, 18:52

Solidni protivnici. Reklo bi se u skladu sa grupom. Vjerujem da bi bio neki prejaki protivnik da imamo takvu ekipu u grupi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DegaLouis
Kontakt:

Post Postao/la DegaLouis » 05 apr 2026, 19:00

Confiance je napisao/la:
05 apr 2026, 18:48
Sve su prilike da protiv Alzira igramo zadnju prijateljsku pred SP
Ocekivao sam da bi mogli igrati sa Nizozemcima oni imaju samo jednu prijateljsku dogovorenu i to bas protiv Alzira. Jel nasi igraju jednu ili dvije u Americi? Znam za ovu na Kosevu

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 apr 2026, 19:03

Top protivnici, probati pobjediti oba meča i dodatno nabuildati samopouzdanje. Ništa mi ne bi dobili da igramo sa nekom vrlo jakom ekipom, samo bi izgubili i malo poljuljali samopouzdanje a ništa ne bi uigrali.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 05 apr 2026, 19:05

Kakvo indirektno izvinjenje. Da je combo Hibica i Spahica on je svoje zavrsio. Neko ga nasavjetovao da se oglasi, cestita i izvini sto kasni tri dana. Patetika i jos kvarno sad bi da uleti. Marš mišu!
Sve u vezi njega je klasicni klikbejt i trebamo ignorisati.

zikerrz21
Kontakt:

Post Postao/la zikerrz21 » 05 apr 2026, 19:25

alzirski mediji kazu da mozda igramo s njima tamo u americi tu prijateljsku

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 05 apr 2026, 19:41

Alžir ima fakat dobru ekipu
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 05 apr 2026, 19:49

Mislim da su retardirani ljudi koji traze Anela

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 05 apr 2026, 19:53

HariTz je napisao/la:
05 apr 2026, 18:38
Godinama unazad se tražilo da javašluk u reprezentaciji nestane.. da se na državni dres gleda kao svetinju i da se igra srcem, bez ikakve rezerve. Godinama tjeramo igrače za koje znamo da preko one stvari dolaze ili da se prodaju ili smatraju da mi trebamo biti sretni što oni uopšte igraju. Tražili smo tu trku i bespoštednu borbu na terenu, pa rezultat neka bude kakav god, samo da vidimo da ostavljaju zadnji atom snage na terenu..

Neki igrači su odstranjeni (neki su se i sami odstranili) i konačno imamo tim koji diše jedan za drugoga, koji je izborio plasman, mimo svih očekivanja.

Yebo vas Ahmedhodžić da vas yebo, pa je li imate imalo nekog dostojanstva u sebi da nakon svega što se desilo, vi i dalje "pa eto, momak ima kvalitet". Nabij i njega i njegov kvalitet na qrac. U pravo lijepim danima, vi zagađujete temu tim debilom.
Potpis!
Ko zeli Anela nek ga kuci vodi ako ga Ceca pusti. Momci krv propisali, dali 300 posto od sebe kad je najteze bilo, dad treba vratiti momka koji se popio po svima njima kad je najteze bilo?? Amar prvi nebi to prihvatio da razlogom. Odma ga je jos onda otpratio. Kvario ovakvu atmosphere I ekipu nebi pa taman Spaha opet morao dres obuci da igra stopera
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 apr 2026, 19:56

slika

Toliko.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 05 apr 2026, 19:57

Surreal je napisao/la:
05 apr 2026, 19:41
Nisam upučen toliko u njihov tim, ali izgleda kao da su jači od Kanade.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 05 apr 2026, 19:58

“Zadnji put kada se desio problem sa njim rekao sam da je to završena priča. Pričao sam sa predsjednikom, potpredsjednicima i selektorom i tada i taj problem smo riješili. Vidim ja razne natpise, želje, volje, pritiske… Dok smo mi tu, to se neće mijenjati”, jasno je poručio Spahić.
29.12.2025

Vidjecemo kako ce ove Spahine rijeci ostariti, ali 99% sam siguran da Ahmedhodzic nije uopste ni tema u savezu.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 05 apr 2026, 19:58

Elddar je napisao/la:
05 apr 2026, 09:53
soccerfan je napisao/la:
05 apr 2026, 03:03
Elddar je napisao/la:
05 apr 2026, 01:52
Joj tek me sad malo popusta euforija (kljucna rijec “malo”), pa da stagod napisem i ja. Hvala Bogu evo drugi put sam docekao ovako nesto, da ti se drzava plasira na Svjetsko yebeno prvenstvo! :ljepota: Sjecam se i tog Kaunasa i 2013.godine i ludila i slavlja i euforije i sta sve ne, ali licni dojam mi je da je ovaj put to jos bilo na nekom vecem, ludjem nivou. Da li zbog samih telefona, drustvenih mreza pa je to sve vise ispraceno itd. ali fakat evo moje licno iskustvo je bilo takvo da te bukvalno prolaze neki osjecaji nevjerice nakon Esmirovog gola da si izbacio Italiju i da ti ides na SP umjesto njih :bow:
Sve ok, taj Brazil, Marakana, Messi, Argentina, prvi nas plasman ikad ali ovaj put mi je sve ovo nekako jos draze, ljepse, nadrealnije… neam pojma evo haman me jos drzi a 5 dana proslo od utakmice :zzz: :rol:
Ovo nekako shvatam kao neki svoj licni uspjeh, samo ja znam da sam pratio svaku utakmicu reprezentacije ne znam evo ni sam koliko vec godina, ove stvari cete prepricavati vasoj djeci, unucima itd. itd.

Helem nejse, cestitam Barbarezu, nikad mu Beograd ne mogu zaboraviti i zato mi je jos vise posebno drago zbog njega :salut:
Cestitke svim momcima, pocevsi od nase mladosti pa do vjecnog kapitena, ikone, direktora, predsjednika svemira Edina Dzeke :bow:

Grupu prolazimo s 1. mjesta, ‘ta će Švica, Kanadu necu ni da spominjem, ljudi se nesto digli a dobit ce tricu hladno.

GAZI BOSNO GAZI :bih: :bih: :bih:
Potpisujem sve 😊
Sto se osjećaja tice, i meni je drugačiji. Ovo osjecam ko neku svoju pobjedu jer sam vjerovao momcima i Barbi od prvog dana i vjerovacu 😊 Prosli put je nekako bilo lijepo, ali smo ocekivali da cemo se plasirati. Jeste bilo wow prvo prvenstvo al smo nekako znali imam osjecaj. Ovo sad- ovo je ludilo mozga!! Kad pomislim gdje smo bili prije samo dvije godine. Bukvalno na samom dnu. Ostali da nas čupaju sa dna Edin, Seo, Hajradinovic i dosao Barba i mnoštvo djece maltene. Ova repka ima kvalitet, ali ko je to mogao i pomisliti prije par godina da ce ovako brzo dostići ovaj nivo? Ja ni u ludilu. Vjerovao sam da Barba moze posložiti stvari, ali da nas vec u prvim kvalifikacijama odvede na svjetsko ja mislim da to ni oni najoptimističniji nisu ni pomislili. Druga stvar sto ovo čini još ljepšim i posebnijim jeste sto smo svoju djecu uspjeli vratiti domovini i tamo gdje pripadaju. Ova djeca disu jedan za drugog i zive za utakmice reprezentacije. Oni jedva cekaju da dodju ponovo da zaigraju zajedno. Mi to nikad nismo imali. Kao neko ko je proveo rat u BiH pa sad zivi godinama vec van nje, jako dobro znam koliko je tesko vaspitati djecu da vole našu drzavu, da je smatraju svojom i da znaju gdje god da zive da im je to domovina. Pogotovo u gradovima gdje nema puno nasih ljudi i djeca se većinski druže sa djecom drugih kultura. Tako da, ova djeca su ponos BiH i svaka cast roditeljima koji su ih vaspitali da znaju odakle su, a i Spahi i stručnom štabu koji ih je sve vratio tamo gdje pripadaju.
Edin je posebna prica i za mene najveći svih vremena. Kad niko nije htio, ostao je. Ostao je da igra sa djecom. Ostao je da nosi sve njih na grbaci i da im bude oslonac. Ostao je da imaju nekoga na koga da se ugledaju. Ko da Edin nije mogao ko ostali se zaebavati po Dubajiima tokom reprezentativnih pauza. Još onda se covjek za života bio obezbjedio. Ali ne. Ostao je da vrati reprezentaciju tamo gdje pripada. Gledam ga na terenu posle pobjede samo sto ne zaplače. Kod vjecne vatre isto. Gledam njegovog Danija na tribinama i terenu posle tekme dijete nemoze da prestane da place. Nas budući dijamant ako Bog da jer babuka je to na vrijeme vaspitao da zna odakle je. Dani i Una su svo vrijeme kod vjecne vatre gore stajali sa Kerimom i Esmirom i skakutali. To se zove ljubav prema domovini 😊
Tebe se brate sjecam s foruma ima vise od 10-ak godina, al vrijeme leti :mrgreen: Super post, pogotovo dio za nasu mladost i mladost koja tek dolazi :bih:
Nisam aktivan ko nekad . Nema se vremena 😂
Ovako za repku nekad malo se ukljucim 😀
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 apr 2026, 19:58

Anel je sa reprezentacijom završio dok su tu Barbarez, Spahić i ovaj stručni štab, tako da bespotrebno polemišete oko toga.

I ja bih ga lično, čisto zbog igračkog kvaliteta, volio vidjeti ponovo u ekipi u Ligi nacija (za SP naravno da ne dolazi u obzir ni u kojem slučaju), ali od toga nema ništa i ta priča je završena.

Koliko god bih ga lično volio vidjeti nazad od septembra, toliko apsolutno razumijem i podržavam Barbareza jer samo tako se može izgraditi/vratiti kult reprezentacije. Na kraju krajeva nema bolje poruke za sve igrače, sadašnje a Boga mi i buduće, od slučaja Ahmedhodžić i šta zapravo treba predstavljati reprezentacija.

Mislim da je stvaranje tog kulta mnogo pridonijelo i ovom nenadanom plasmanu na Svjetsko prvenstvo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 05 apr 2026, 19:59

random11 je napisao/la:
05 apr 2026, 19:57
Surreal je napisao/la:
Jesu sigurno. Gouiri, Amoura, Ait-Nouri iz Citya, Maza iz Leverkusena itd itd. Dosta dobra reprezentacija.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 05 apr 2026, 20:05

Raonffa je napisao/la:
05 apr 2026, 19:58
Anel je sa reprezentacijom završio dok su tu Barbarez, Spahić i ovaj stručni štab, tako da bespotrebno polemišete oko toga.

I ja bih ga lično, čisto zbog igračkog kvaliteta, volio vidjeti ponovo u ekipi u Ligi nacija (za SP naravno da ne dolazi u obzir ni u kojem slučaju), ali od toga nema ništa i ta priča je završena.

Koliko god bih ga lično volio vidjeti nazad od septembra, toliko apsolutno razumijem i podržavam Barbareza jer samo tako se može izgraditi/vratiti kult reprezentacije. Na kraju krajeva nema bolje poruke za sve igrače, sadašnje a Boga mi i buduće, od slučaja Ahmedhodžić i šta zapravo treba predstavljati reprezentacija.

Mislim da je stvaranje tog kulta mnogo pridonijelo i ovom nenadanom plasmanu na Svjetsko prvenstvo.
Vuk dlaku mijenja al cud nikada.

E sada zamisli koliko su Spaha,Barba, Dzeko razgovarali sa ovim balavcem da mu ugode i da ga privole.

Nek mu cvjetaju sve ruze u zivotu al daleko od repke pa makar se nikada nigdje ne plasirali.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 05 apr 2026, 20:08

random11 je napisao/la:
05 apr 2026, 19:57
Surreal je napisao/la:
Jak je Alžir, bit ce to pravi test

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 05 apr 2026, 20:10

Surreal je napisao/la:
Realno top provjera. Jaka je to selekcija, u nasoj grupi bi se borili za prvo mjesto sigurno

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: RajvoSA03 i 10 gostiju.