Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Raonffa
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la Raonffa » 05 apr 2026, 20:11

MostarNeretva je napisao/la:
05 apr 2026, 20:05
Raonffa je napisao/la:
05 apr 2026, 19:58
Anel je sa reprezentacijom završio dok su tu Barbarez, Spahić i ovaj stručni štab, tako da bespotrebno polemišete oko toga.

I ja bih ga lično, čisto zbog igračkog kvaliteta, volio vidjeti ponovo u ekipi u Ligi nacija (za SP naravno da ne dolazi u obzir ni u kojem slučaju), ali od toga nema ništa i ta priča je završena.

Koliko god bih ga lično volio vidjeti nazad od septembra, toliko apsolutno razumijem i podržavam Barbareza jer samo tako se može izgraditi/vratiti kult reprezentacije. Na kraju krajeva nema bolje poruke za sve igrače, sadašnje a Boga mi i buduće, od slučaja Ahmedhodžić i šta zapravo treba predstavljati reprezentacija.

Mislim da je stvaranje tog kulta mnogo pridonijelo i ovom nenadanom plasmanu na Svjetsko prvenstvo.
Vuk dlaku mijenja al cud nikada.

E sada zamisli koliko su Spaha,Barba, Dzeko razgovarali sa ovim balavcem da mu ugode i da ga privole.

Nek mu cvjetaju sve ruze u zivotu al daleko od repke pa makar se nikada nigdje ne plasirali.
Ma slažem se sto posto. Da je ovo bilo prvi put pa hajde možda bih se zapitao ko je tu pravi krivac. Ali on je imao probleme i sa drugim selektorima i nemoguće je da su 2-3 različita selektora u različitim periodima krivci, a ti svaki put ispravan. To je prosta logika stvari i svako realan bi tako trebao razmišljati.

Drugi par cipela je sramotan odnos dijela navijača prema njemu nakon svega, ono spominjanje žene, djece i te stvari. Takve poruke nikada nisam i nikada neću shvatiti i odobriti, i to on nije zaslužio bez obzira što je više puta ispao hinjavac prema reprezentaciji i naciji.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 05 apr 2026, 20:13

Ljudi koji prizivaju Anela nisu svjesni kako bi to svlacionicu uzdrmalo… ljudi moji igraci njega ne zele nazad to vam valjda dovoljno govori.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 05 apr 2026, 20:13

Ako je Alžir, baš top finalna provjera pred grupnu fazu :thumbup:

Još treba imati u vidu da smo "zakasnili" sa nekim reprezentacijama zbog ovog baraža, jer manje-više, svi su već našli protivinike.

Alžir je jači od Kanade, barem po meni, i sigurno bi se borili za prvo mjesto u grupi sa Švicarskom.

Za Katar, ne znam koja reprezentacija bi bila ekvivalentna njihovom kvalitetu, ali eto ima ta tekma protiv Makedonije, mada mislim da su Makedonci barem jedno koplje ispred njih.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 05 apr 2026, 20:16

Kanada je nivo Makedonije, također u Torontu očekujem najveći broj naših navijača, stoga utakmica na Koševu odličan izbor za uvod u SP.

Ahmedhodžića nisu zvali kad smo bili u totalnoj dubiozi da ga sad zovu, ne ide, ne znam kakva je situacija sa Barišićem, a i Radeljić protiv ovih u prvom krugu može odgovoriti, također i Hadžikadunić. Ahmedhodžić je trebao biti lider ovog tima, a postao je Juda, jbg žena je čudo

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 05 apr 2026, 20:17

Sindikat12 je napisao/la:
05 apr 2026, 20:13
Ljudi koji prizivaju Anela nisu svjesni kako bi to svlacionicu uzdrmalo… ljudi moji igraci njega ne zele nazad to vam valjda dovoljno govori.
Tako je. Dedic ga je odma onaj dan otpratio- stav
Tarik je vise puta provukao kako imamo odlican stab i medicinski tip- indirektno ga prozvao
Dovodjenje Anela je bukvalno pisanje u facu momcima koji su dali 300 posto svojih mogucnosti da nas dovedu tu gdje jesmo. Ako bas bas Agustin moze se Seu gurnuti na stopera a realno imamo dovoljno opcija ni to da ne radimo
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 05 apr 2026, 20:20

Raonffa je napisao/la:
05 apr 2026, 20:11
Drugi par cipela je sramotan odnos dijela navijača prema njemu nakon svega, ono spominjanje žene, djece i te stvari. Takve poruke nikada nisam i nikada neću shvatiti i odobriti, i to on nije zaslužio bez obzira što je više puta ispao hinjavac prema reprezentaciji i naciji.
Nažalost, većina naših reprezentativaca je imala sličan tretman. Sjeti se šta se pisalo za Džeku.. spominjala se njegova žena, djeca.. Šta bi sada bilo da svi odreaguju na isti ili sličan način.

Ali, suštinski si u pravu, mi nemamo tu "kulturu" da kada kritikujemo, zadržimo se na fudbalskim kvalitetama i na terenu, mi opletemo porodično stablo.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 apr 2026, 20:22

DegaLouis je napisao/la:
05 apr 2026, 19:00
Confiance je napisao/la:
05 apr 2026, 18:48
Sve su prilike da protiv Alzira igramo zadnju prijateljsku pred SP
Ocekivao sam da bi mogli igrati sa Nizozemcima oni imaju samo jednu prijateljsku dogovorenu i to bas protiv Alzira. Jel nasi igraju jednu ili dvije u Americi? Znam za ovu na Kosevu
Jednu:
Vico Zeljković: "Plan je da jedna utakmica bude na Koševu, da što više ljudi dođe. Dan poslije toga idemo za Ameriku i tamo ćemo odigrati još jednu utakmicu."
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 05 apr 2026, 20:26

lisander je napisao/la:
05 apr 2026, 20:16
Ahmedhodžića nisu zvali kad smo bili u totalnoj dubiozi da ga sad zovu, ne ide, ne znam kakva je situacija sa Barišićem, a i Radeljić protiv ovih u prvom krugu može odgovoriti, također i Hadžikadunić. Ahmedhodžić je trebao biti lider ovog tima, a postao je Juda, jbg žena je čudo
Ovo. Pozivanjem Anela bi sjebali sve ono dobro sto su uradili do sad, narocito odnos sa ostatkom ekipe. Na ovoj poziciji smo svakako mozda i ponajbolje osigurani, tako da sam siguran da ce bilo ko od momaka koji, ako budu vec morali, adekvatno zamijeniti Katica. Mada sam 99% siguran da ce on biti spreman za SP.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 05 apr 2026, 20:27

Zaboravljate da Anel sa sobom donosi sav javašluk u vidu Mirse, Kalaša, crne magije i sličnih pizdarija. Da si Messi, pa ima smisla, ovako..

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 05 apr 2026, 20:28

HariTz je napisao/la:
05 apr 2026, 20:20
Raonffa je napisao/la:
Nažalost, većina naših reprezentativaca je imala sličan tretman. Sjeti se šta se pisalo za Džeku.. spominjala se njegova žena, djeca.. Šta bi sada bilo da svi odreaguju na isti ili sličan način.

Ali, suštinski si u pravu, mi nemamo tu "kulturu" da kada kritikujemo, zadržimo se na fudbalskim kvalitetama i na terenu, mi opletemo porodično stablo.
Nikoga se nije napadalo ko Edina. Od sljivotresa, do ebavanja Amre, djece, roditelja. Sto I on nije otisao??
I dan danas ga se pljuje nakon svega sto je napravio

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 apr 2026, 20:31

HariTz je napisao/la:
05 apr 2026, 20:20
Raonffa je napisao/la:

Pa da, tužno je to ali yebiga šta ćeš, mislim da se naši odnosno generalno balkanski sportisti znaju nositi sa tim. Jer kako im ljudi opletu porodično stablo kada je nešto loše, tako ih i nenormalno dižu u nebesa kada je dobro. Kao i u svemu, na Balkanu nema sredine :D

E sad, Anel je možda neko ko je odrastao u drugačijoj sredini, nije navikao na baš takve stvari, pa ga je to možda dodatno pogodilo i fakat mi ga je bilo žao. Na stranu što mi je digao huju i što sam poželio da ga više nikada ne vidim u reprezentaciji, ali zaista mi je bilo žao šta su mu (ne)ljudi sve pisali.

Ali nejse sad, uglavnom on i repka su nemoguća priča, bar u nekom narednom periodu dok su tu Barba i društvo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 05 apr 2026, 21:15

Nadam se da ce Katic biti spreman za SP. Sto se Anela tice, to prepustam selektoru i gracima. Oni najbolje znaju sta im treba.. Naprijed Bosno ljubavi moja!

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 05 apr 2026, 21:32

Kako se ne mozete opustiti jbte. Pustite se ćorava posla, kakav crni Ahmethođić.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 05 apr 2026, 21:34

https://www.facebook.com/share/p/17PSRudUVi/

Odakle im ulaznice? :)

slika
Ali evo mozds nekome pomogne

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 05 apr 2026, 22:03

Mirsin mali moze samo cundaru svima da nam glaba. :yawn:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 05 apr 2026, 22:04

Sheyi je napisao/la:
05 apr 2026, 21:34
https://www.facebook.com/share/p/17PSRudUVi/

Odakle im ulaznice? :)

slika
Ali evo mozds nekome pomogne
Mislim da turisticke agencije imaju svoje neke konekcije da ih lakse dobiju.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 05 apr 2026, 22:18

Ne znam za vas, ali meni se čini da svaki naš igrač ima svoju rolu u hijerarhijskoj strukturi od Džeke do Hadžikića.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 apr 2026, 22:36

soccerfan je napisao/la:
05 apr 2026, 22:04
Mislim da turisticke agencije imaju svoje neke konekcije da ih lakse dobiju.

Nemaju, ovi su kao sponzor vjerovatno dogovorili sa savezom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 apr 2026, 22:42

Ovi fakat nisu normalni, mislio sam da su vrhunac deluzije navijači Irana na SP 2014 ali ovi kažu da mogu biti prvi u grupi. Kakva crna Bosna, nas su apsolvirali, sad pucaju na Švicarsku.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 05 apr 2026, 22:45

Virtu4l je napisao/la:
05 apr 2026, 22:42
Ovi fakat nisu normalni, mislio sam da su vrhunac deluzije navijači Irana na SP 2014 ali ovi kažu da mogu biti prvi u grupi. Kakva crna Bosna, nas su apsolvirali, sad pucaju na Švicarsku.

Nije losa stvar vjerovat u sebe

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], HariTz, MiranGlasnic i 16 gostiju.