Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

HariTz
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la HariTz » 05 apr 2026, 23:49

Virtu4l je napisao/la:
05 apr 2026, 22:42
Ovi fakat nisu normalni, mislio sam da su vrhunac deluzije navijači Irana na SP 2014 ali ovi kažu da mogu biti prvi u grupi. Kakva crna Bosna, nas su apsolvirali, sad pucaju na Švicarsku.

Odgledah cijeli video i teško mi je povjerovati da nas ovako debelo potcjenjuju (da ne pričam o nekim podcastima koje sam pogledao). Pričaju o knockout fazi kao da su već upisali bodove, sve osim toga je katastrofa i stavljaju svoju reprezentaciju pod pritisak jer kao "We have the best team, pressure is a must" :mrgreen:

Presretni što nema Italije, jer kao ne moraju se osjećati kao gosti kada igraju kući :urnebes:

Ne znam, neka nastave, meni apsolutno ne smeta. Bitno mi je da naši mediji (igrači znam da neće) ne shvataju Kanadu olako i ono "ta će ba Kanada, samo hokeja znaju".
Definitivno se može igrati protiv njih, pa čak im i ogaditi fudbal već na samom startu. :bih:

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 05 apr 2026, 23:51

HariTz je napisao/la:
05 apr 2026, 23:49
Virtu4l je napisao/la:
05 apr 2026, 22:42
Ovi fakat nisu normalni, mislio sam da su vrhunac deluzije navijači Irana na SP 2014 ali ovi kažu da mogu biti prvi u grupi. Kakva crna Bosna, nas su apsolvirali, sad pucaju na Švicarsku.

Odgledah cijeli video i teško mi je povjerovati da nas ovako debelo potcjenjuju (da ne pričam o nekim podcastima koje sam pogledao). Pričaju o knockout fazi kao da su već upisali bodove, sve osim toga je katastrofa i stavljaju svoju reprezentaciju pod pritisak jer kao "We have the best team, pressure is a must" :mrgreen:

Presretni što nema Italije, jer kao ne moraju se osjećati kao gosti kada igraju kući :urnebes:

Ne znam, neka nastave, meni apsolutno ne smeta. Bitno mi je da naši mediji (igrači znam da neće) ne shvataju Kanadu olako i ono "ta će ba Kanada, samo hokeja znaju".
Definitivno se može igrati protiv njih, pa čak im i ogaditi fudbal već na samom startu. :bih:
Kad im uđu Džeko, Tabaković i Demirović neće znati odakle su šuplji :urnebes:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 apr 2026, 00:01

DjaniTarik je napisao/la:
05 apr 2026, 23:47
Iceplayer je napisao/la:
05 apr 2026, 23:44
Koliko nas još uvijek podcjenjuju to je strašno :urnebes:

Pratim već par stranih sportskih komentatora i svi predviđaju da će nas Švica i Kanada otresti, a da smo negdje tu kvalitetom sa Katrom.

Mislim da je tu i naša snaga gdje i kad prođemo grupe neće nas shvatati ozbiljno i govorit će da je bila najlakša grupa. Mislim da nastavak ovog podcjenjivanja ide nama u korist :bih:
A moramo i mi malo smanjiti euforiju. Ovo zadnje 4 utakmice smo odradili top i vise od toga..

Ali nedavno je ipak vezni red kipra izgledao kao barca protiv naseg. San marino tjesno kuci dobili. A zna se kako je izgledao pocetak mandata barbarezu.

Ipak oni to gledaju samo rezultatski ne gledaju svaku utakmicu ko sto mi radimo
Slazem se sa svima!
Nase je da vjerujemo, podrzimo i da budemo na zemlji :bih:
Nadam se samo da ce biti 20.000 nasih protiv Kanade i da ce svi navijati sinhornizovano da se kanadjani sjebu, jer oni su slabi sa navijanjem, a vidim da nisu ni svjesni kakvi smo mi fanatici
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 apr 2026, 00:05

NoDi80 je napisao/la:
05 apr 2026, 23:40
Raonffa je napisao/la:
05 apr 2026, 23:32
Davies im je najbolji igrač, realno momak je vrhunski bek i kada je zdrav (što je rijetkost) tu je među top 3 lijeva beka na svijetu. Pored njega napadač Jonathan David koji je isto tako odličan, da ne kažem vrhunski, mada je fulao sa izborom kluba ljetos pa mu je ovo statistički prilično slaba sezona.

Pored njega na prvu ja znam još Buchanana iz Villareala koji je zanimljiv igrač i onog Eustaqia (ili tako nešto) koji je bio u Portu. Vidim da je zimus otišao u Galaxy, ali mislim da im je i dalje najkvalitetniji veznjak.

E sad mimo ta četiri igrača imaju još par igrača u ligama petice, imaju i nekih igrača iz MLS-a i pokojeg u Evropi mimo liga petice.

Šta znam, nije to neki ekstra kvalitet generalno kada se pogleda roster, ne bih rekao da su bolji od Velsa ili Italije recimo ali daleko od toga da ih treba potcijeniti.

Iskreno, ne sviđa mi se što ih je naša javnost relativno olako shvatila. Ne zato što to ima nekog uticaja na naše igrače, oni ih sigurno neće potcijeniti, nego kontam ako ne dobijemo tu prvu tekmu odmah će biti neka negativa. A ljudi su još i domaćini i to im je ogroman plus, ako ništa onda ih zbog toga ne treba potcijeniti.
Slazem se i nadam se da ce barbarez nastaviti ozbiljno, jer canada je nezgodan protivnik kojeg ne smijemo zanemariti
U Kataru su igrali baš luđački fudbal, previše otvoreno, zato i jesu prošli kako su prošli. Onda su promijenili trenera i znam da ih je Marsch vodio i na Copa Americi 2024. godine. I tu su koliko se sjećam došli do polufinala. Nisam gledao te utakmice, pretpostavljam da više ne igraju tako otvoreno, ali eto i to polufinale na Copa Americi je samo po sebi dovoljan alarm da je to ozbiljna ekipa.

Ne bi mi mrsko, malo sam im proguglao roster s obzirom da sam se na prvu sjetio samo ove gore četvorice, ima tu Boga mi još finih igrača. Napadač Larin kojeg većina ljudi pamti iz Bešiktaša, ovaj desni bek Johnston kojeg znam iz Celtica, Kone iz Sassuola, ovaj drugi napadač David iz Belgije što si ga ti spomenuo... Uglavnom fino su oni popunjeni na svim pozicijama, ne treba se zayebati sa njima ni slučajno :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Benko123
Kontakt:

Post Postao/la Benko123 » 06 apr 2026, 00:06

Ovaj u Torontu 45 hiljada prima, s obzirom da je pretesko/preskupo do karte doci, ne ocekujem previse nasih. Kada bi bilo nekih 5-6 hiljada dovoljno je da ih nadjacamo u navijanju s obzirom da je njima to strani pojam

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 06 apr 2026, 00:14

Ako nas ne podcijene bit će tvrda utakmica, ako uđu euforično uzimamo ih lagano. Mda gori su od nas sto se tiče euforije vide sebe u top 16, a do sada nemaju pobjedu na svjetskom prvenstvu. I kao imperativ je prvo mjesto u grupi :think:

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 06 apr 2026, 00:24

Iceplayer je napisao/la:
06 apr 2026, 00:14
Ako nas ne podcijene bit će tvrda utakmica, ako uđu euforično uzimamo ih lagano. Mda gori su od nas sto se tiče euforije vide sebe u top 16, a do sada nemaju pobjedu na svjetskom prvenstvu. I kao imperativ je prvo mjesto u grupi :think:
Najbitnije je protiv Canade svakako da se ne izgubi

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 06 apr 2026, 00:30

Dok Esmir, Tarik, Kerim, Dedic i Memic ne odu u neke jace klubove u top 4 liga i pokazu se to ce uvijek biti ista prica, prvo je Rumunija kontala lako cemo, pa onda Wales pa na kraj Italija, sad evo Kanada/Svicarska iste price lupaju jer na papiru mi nemamo neki WOW igraca za neutralnog navijaca trenutno.

Druga bi prica bila ako bi Tarik igrao u Interu, Esmir u Milanu, Kerim u Leverkusenu, Memic u Lazio, Dedic u Cityju ili neki drugi klubovi, lupam bez veze. A sigurno imaju potencial za ove klubove.

I dalje svaki protivnik prica o Dzeki i Pjanicu, znaci da veze nemaju o nasoj repki.

Mi smo sigurni u cistom kvalitetu poslje Svicarske najbolji u ovoj grupi, pogotovo ako Davies nece igrat, i ako je on zadnji godina gori od Kolasinca i uvijek je povrijeden. Imaju jednog momka u Sassulo ko je dobar na sredini i onaj David sto igra u Juventusu, i ako je do sad bio katastrofa u Juventusu. Ima i onaj u Villarealu ali nisu to neki igraci sto su bolji od nasih.

Dedic, Memic,Kerim, Esmir, Tarik, Vasilj, Dzeko, Demirovic, Tabakovic i Sunjic bi sigurno bili u prvih 11 u sastavu Kanade, mozda cak i Katic, znaci ako su svi zdravi naravno, Davies ide prije Kolasinca ako je zdrav.

Veliki je neuspijeh ako ne prodjemo ovu grupu, pogotovo jer 2/3 od trica isto ide dalje u sljedecu fazu.

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 06 apr 2026, 00:44

Iceplayer je napisao/la:
06 apr 2026, 00:14
Potcijenili oni nas ili ne,Šunjić i Tahirović su im prilika kakva se rijetko nudi na prvenstvu kakvo je SP... Jedino ako se nešto ne promijeni pa da ova dvojica ne budu starteri.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 apr 2026, 00:45

Raonffa je napisao/la:
06 apr 2026, 00:05

U Kataru su igrali baš luđački fudbal, previše otvoreno, zato i jesu prošli kako su prošli. Onda su promijenili trenera i znam da ih je Marsch vodio i na Copa Americi 2024. godine. I tu su koliko se sjećam došli do polufinala. Nisam gledao te utakmice, pretpostavljam da više ne igraju tako otvoreno, ali eto i to polufinale na Copa Americi je samo po sebi dovoljan alarm da je to ozbiljna ekipa.

Ne bi mi mrsko, malo sam im proguglao roster s obzirom da sam se na prvu sjetio samo ove gore četvorice, ima tu Boga mi još finih igrača. Napadač Larin kojeg većina ljudi pamti iz Bešiktaša, ovaj desni bek Johnston kojeg znam iz Celtica, Kone iz Sassuola, ovaj drugi napadač David iz Belgije što si ga ti spomenuo... Uglavnom fino su oni popunjeni na svim pozicijama, ne treba se zayebati sa njima ni slučajno :mrgreen:
Tako je brate svakog ozbiljno shvatiti od Kanade do Katara
Lijepo bi bilo da savez sredi karte za strucni stab i igrace koji su bili u Brazilu 2014. Treba nam to zajednistvo da repka bude prava vojska koja ide u pohod. Nadam da ce svi prisutni uspostaviti kontakte i biti zajedno da naprave sinhronizovanu atmosferu koja ce se pamtiti. Sumnjam da ce tamo biti puno ultra navijaca i treba se bazirati na pjesme koje vecina obicnih ljudi zna, Neka svi zajedno zapjevaju male laste s juga dolaze, bosnom behar probeharao i slicno
Volio BiH da svi nasi ljudi budu zajedno kao u Brazilu

Braca su tu, a vjerovatno ide ih jos iz BiH :bih:
slika
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 apr 2026, 01:21

Iceplayer je napisao/la:
05 apr 2026, 23:44
Koliko nas još uvijek podcjenjuju to je strašno :urnebes:

Pratim već par stranih sportskih komentatora i svi predviđaju da će nas Švica i Kanada otresti, a da smo negdje tu kvalitetom sa Katrom.

Mislim da je tu i naša snaga gdje i kad prođemo grupe neće nas shvatati ozbiljno i govorit će da je bila najlakša grupa. Mislim da nastavak ovog podcjenjivanja ide nama u korist :bih:
Sad znam kako se Hrvati osjecaju. Jbt nabijes Italiju i to dosta, a likovi se ponasaju kao da smo Latviju dobili. S ovom njihovom prepotentnoscu sam nekako ubijedjen da cemo ih dobit.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 06 apr 2026, 01:30

ElAn10 je napisao/la:
05 apr 2026, 23:47
Gledam golove i highlightse inter roma, ovi talijani sto su protiv nas igrali sto nisu mogli makanti na bilinom lete na san siru ko nista, barella zabija golove a nije mogo mrdanti pored sunjica sa kipra i basica iz kazahstana, najveci nivo fudbala ybt da sam ovu tekmu vidio prije baraza reko bi pisi propalo, ali eto sta ti je fudbal i glava, psiha
Baš tako. Nevjerovatno za par dana kako su odigrali. Barella i Di Marco strašni. :o

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 06 apr 2026, 02:20

Niko ne pise da se rjesenje za sve probleme u veznom redu vratilo nakon povrede, i to ni manji ni vise nego u startnih 11 Kelna. :mrgreen: Ovi sto su pratili te objave i storije po igu, je li on cestitao ili se bilo sta u vezi plasmana na SP oglasavao?

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 06 apr 2026, 02:44

Pogledao sam 6 videa za rano predviđanje grupnih faza svjetskog prvenstva od nekih youtubera.
Većina tj 4 misle da ćemo biti 3:
1. Švicarska
2. Kanada
3. BiH
4. Katar
Ostali misle da ćemo biti 2:
1. Švicarska
2. BiH
3. Kanada
4. Katar
Za sad nisam vidio da neko misli da ćemo biti prvi ili zadnji.
Zadnja izmjena: random11, dana/u 06 apr 2026, 02:53, ukupno mijenjano 1 put.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 06 apr 2026, 02:49

Imam prijateljicu Alzirku :mrgreen: koja je inace luda za fudbalom, i kaze da im je generalno drago sto igraju prijateljsku s nama, puno bolje nego da smo im u grupi :kralj: Cijene nas tim itekako i svakako da ce i nama i njima to bit dobra provjera.

A sto se ovih hokejasa tice, ‘ta će Kanada :puke: :facepalm: :facepalm:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 apr 2026, 02:51

random11 je napisao/la:
06 apr 2026, 02:44
Pogledao sam 6 videa za rano predviđanje grupnih faza svjetskog prvenstva od nekih youtubera.
Većina tj 4 misle da ćemo biti 3, ostali misle da ćemo biti 2.
Za sad niko ne misli da ćemo biti prvi ili zadnji.
random11 je napisao/la:
Nek misle sta hoce brate na posljednjih 11 utakmica samo jedan minimalan poraz od Austrije zbog naseg neiskustva

BiH - Nizozemska 1:1
Rumunija - BiH 0:1
BiH - Kipar 2:1
BiH - San Marino 1:0
San Marino - BiH 0:6
BiH - Austrija 1:2
Kipar - BiH 2:2
BiH - Rumunija 3:1
Austrija - BiH 1:1
Wels - BiH 2:4
BIH - Italija 4:1

Neka se raduju kanadjani i svicarci
slika

Nedavno smo igrali u kosarci eto sudbina nas spojila ponovo u fudbalu

slika
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 06 apr 2026, 02:59

NoDi80 je napisao/la:
06 apr 2026, 02:51
random11 je napisao/la:
random11 je napisao/la:
Nek misle sta hoce brate na posljednjih 11 utakmica samo jedan minimalan poraz od Austrije zbog naseg neiskustva

BiH - Nizozemska 1:1
Rumunija - BiH 0:1
BiH - Kipar 2:1
BiH - San Marino 1:0
San Marino - BiH 0:6
BiH - Austrija 1:2
Kipar - BiH 2:2
BiH - Rumunija 3:1
Austrija - BiH 1:1
Wels - BiH 2:4
BIH - Italija 4:1

Neka se raduju kanadjani i svicarci
slika
Protiv Austrije mogli smo ne izgubit, i ovo Kipar u 90 primit iz penala...Realno i dalje nas podcijenuju, međutim mene ne bi čudilo da završimo prvi u ovoj grupi. 3 utakmice, 3 pobjede.
Uglavnom momci djeluju više uigrani i više iskusni sada, i ne boje se nikoga u ovoj grupnoj fazi pa i dalje, jer ove pobjede su dale mega boost u samouvjerenosti.

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 06 apr 2026, 03:27

Torres_9 je napisao/la:
05 apr 2026, 16:53
Dostavljena karta iako je pisalo da ce tek bit 12 juna. Preko stubhuba uzeo odmah poslije penala.
slika
Ako nije tajna...jel mogu pitat koliko $$$ je karta?

BosnianDragon2024
Kontakt:

Post Postao/la BosnianDragon2024 » 06 apr 2026, 03:29

Ghuraba je napisao/la:
06 apr 2026, 02:20
Niko ne pise da se rjesenje za sve probleme u veznom redu vratilo nakon povrede, i to ni manji ni vise nego u startnih 11 Kelna. :mrgreen: Ovi sto su pratili te objave i storije po igu, je li on cestitao ili se bilo sta u vezi plasmana na SP oglasavao?
Jeste bila je cestitka na story.

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 06 apr 2026, 03:44

BosnianDragon2024 je napisao/la:
06 apr 2026, 03:27
Torres_9 je napisao/la:
05 apr 2026, 16:53
Dostavljena karta iako je pisalo da ce tek bit 12 juna. Preko stubhuba uzeo odmah poslije penala.
slika
Ako nije tajna...jel mogu pitat koliko $$$ je karta?
Do lika koji prodaje je kad ce dati karte, a rok je 12.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BiH26, Kompromis, legendarnadruga, rishovski i 43 gosta.