SP2026 - ulaznice, vize, avioni, smještaj…

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

071
Kontakt:

Re: SP2026 - ulaznice, vize, avioni, smještaj…

Post Postao/la 071 » 06 apr 2026, 13:40

Nigdje nema podatak koliko je ulaznica odvojeno za "naše" navijače... i dalje me niko ne može ubijediti da će onoliki stadioni biti rasprodani za utakmice protiv Švice i Katara po ovim cijenama. 900 dolara za ulaznicu protiv Švice?! Suludo...

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 06 apr 2026, 13:42

071 je napisao/la:
06 apr 2026, 13:40
Nigdje nema podatak koliko je ulaznica odvojeno za "naše" navijače... i dalje me niko ne može ubijediti da će onoliki stadioni biti rasprodani za utakmice protiv Švice i Katara po ovim cijenama. 900 dolara za ulaznicu protiv Švice?! Suludo...

Preko 300.000 nasih ljudi zive u Americi?

10% od tog broja a doce ih vise .. + nasi evropa ..

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 06 apr 2026, 13:43

GrbavicaHrammm je napisao/la:
06 apr 2026, 13:42
071 je napisao/la:

Sve znam burazeru, moj sestrić živi u NYC ali mu ne pada na pamet da plaća ulaznicu za Kanadu 2.200 dolara bez taksi... ako če neko zaista dati tolike pare, onda svaka čast. Pa u Kataru su karte bile 10x niže...

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 06 apr 2026, 13:46

071 je napisao/la:
06 apr 2026, 13:43
071 je napisao/la:

Sve znam burazeru, moj sestrić živi u NYC ali mu ne pada na pamet da plaća ulaznicu za Kanadu 2.200 dolara bez taksi... ako če neko zaista dati tolike pare, onda svaka čast. Pa u Kataru su karte bile 10x niže...

Vjeruj da drugima nije problem platit, jer kad ce njihova domovina opet igrati u Americi? Nikad

Vjerujem da ce svaku tekmu nasih biti 30k .. osim za Kanadu jer je domacin to pokupovo da valja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 apr 2026, 14:16

Sveti je napisao/la:
06 apr 2026, 13:24
Ali kakav cirkus sa cijenama. Bojim se samo da se ne normalizuju ove visoke cijene karata i na kasnijim prvenstvima, mater im yebem americku retardiranu

Neće, ovo je samo zato jer se održava u Americi a tamo su sportski događaji rasprodati. Mislim da će se i trenutna situacija stabilizovati za 15-20 dana samo da se rasproda ovo u prvom naletu kad je najveća potražnja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 06 apr 2026, 14:21

Mogu napisat evo koju rijec o destinacijama gdje ce mo igrat jer sam bio vec par puta turisticki ako nekog zanima kako/gdje/sta za smjestaj itd. To je moje licno iskustvo sto se tice cijena i mogucnosti koje ima te.

- Los Angeles

Tu vam treba auto 100%. LA gotovo pa i nema javni funkcionalni prevoz, ima ali je ocajan. Najbolja opcija za mene za rent-a-car je bio Alamo. Poprilicno su jeftini, pokusat ce vam na aerodromu uz cijenu koju ste platili i prodat neki paket osiguranja - ja ga licno nikad ne uzimam. Vi ima te osnovno osiguranje svakako a cesto vam pokriva i karticom kojom ste platili dodatna osiguranja. Oni pokusaju to bas agresivno posto radnici zaradjuju na tome. Obicno uzmes "nizu" klasu i pitam tamo na licu mjesta moze li neki upgrade za vecu klasu vozila, sad naravno je SP mozda i nece imat mogucnosti toga ali obicno daju ako ostavis liku "nesto za kafu".

Sto se tice smjestaja tu po meni zavisi da li ides sa nekoj rajom (tipa vas 6-7 muskaraca) ili porodicno mozda zena, djeca itd. Da se razumijemo, sve je to apsolutno sigurno (na SP ce biti sigurnije nego vojna baza), medjutim ima kao i u svakom gradu na svijetu boljih i gorih lokacija. Ja kad god sam isao uzeo sam Hotel na Manhattan Beach ili Redondo Beach. To je odmah blizu aerodroma i jedno do drugog, imas super plazu/pier, nije super skupo i 15min je do stadiona SoFi. Ako zelis proci sto jeftinije imas dosta ovih B&F lanaca tipa Travellodge odmah kraj aerodroma. To su poprilicno bezveze hoteli, imas neku malu sobicu, parking za auto i to je to. Tu opciju bih uzeo licno da idem sa nekom rajom i gdje je manje vise bitno gdje ce mo nocit. Pored navedenih lokacija (Manhattan Beach / Redondo Beach) je i Santa Monica, mozes cak pjehe jedno sat vremena sve plazom i stici ces do cuvenog Santa Monica Pier. Ako imas "viska" vremena i zelis da vidis nesto, onda imas nedaleko od toga naravno Hollywood i Griffith Observatory (vecina vas ga zna sa GTA :D). Hollywood je bukvalno ona jedna ulica, ako slucajno odes malo dalje od te ulice ceka te bas jad i cemer, oni beskucnici narkomani u satorima su 5min od onog "Walk of Fame". Moguce je da ce rascistit to prije SP. Naravno tu je i za vas sto ide te sa djecom/porodicom/zenom i Universal Studio (poprilicno skup dnevni ulaz) ali ja licno kazem da vrijedi. Disneyland je u Anaheimu, ima malo voznje do tamo ali sasvim ok. Los Angeles Downtown mozes bukvalno izbjegavat, tamo nema nista.

- Seattle

I ovdje nije lose auto ali ne treba ti bas kao u LA. Licno bih uzeo Hotel neki blizu aerodroma, nekih solidan lanac tipa ima RedRoof ili tako nesto. Nista posebno ali poprilicno jeftino. Seattle ima kao neki "tramvaj" koji je sasvim ok, to je jedna linija koja ide od aerodroma to centra grada svako par minuta. Stadion je izmedju aerodroma i centra grada jedna stanica. Ako hoces da prodjes bas super jeftino uzmi hotel u gradu Tacoma (to je ispod Seattle-a), nije bas toliko turisticki kao Seattle ali bas ono divan gradic, na nekom tipa jezeru je i mozda je nekih 30min od Seattle voznje. Seattle kao Seattle onako me podsjeca previse na neki evropski grad pa mi nije impresivan kao LA recimo, ali imas naravno turistickih ovih destinacija tipa Space Needle, Pike Place (gdje je otvoren prvi Starbucks i te budalestine). Ako bas imas viska vremena preporucio bih ovaj Olympic National Park/Port Angeles itd, to je bas priroda, suma bukvalno, nije ni Vancouver daleko ako zelis opet prelazit granicu (obicno ti bude rental car skuplji ako to radis).

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 apr 2026, 14:44

ovo da su sve karte za naš sektor rasprodate treba uzeti sa rezervom obzirom da nije bilo nikakvih ograničenja i da je svako živ mogao kupiti karte (ako nije imao problem koji su neki imali). moglo bi se lako desiti, posebno u torontu, da pola sektora ne budu naši. osim toga naš savez, osim što je dozvolio svakome da ih kupi, nije ničim ograničio ni raspolaganje kupljenim kartama tako da ih se može odmah slati dalje ili stavljati u resale, što su sigurno online-tapkaroši iskoristili.
najbolji primjer su cifre koje su se vrtile prije SP u brazilu po medijima koliko je ulaznica prodano za naš sektor a znamo koliko nas je na kraju stvarno bilo.

ja pretpostavljam da to protiv katara ne bi trebao biti problem, protiv švice možda u nekoj manjoj mjeri ako uopšte, ali protiv kanade vrlo vjerovatno.

savjet svima koji planiraju da idu a nisu kupili za katar i švicu, čekajte do 2-3 dana prije utakmice i pratite cijene na fifa prodaji i fifa resale prodaji. za kanadu nisam pametan, preptostavljam da bi i tu cijene mogle na kraju pasti ali ne mora značiti.

stubhub i viagogo su stranice na kojima tapkaroši prodaju ulaznice, i to nikome ne bih preporučio. niko vam ne garantuje da ćete ih na kraju i dobiti (novac nećete izgubiti je dobijate povrat novca ako ne dobijete kartu ali sekiracija je moguća)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 apr 2026, 14:54

jestamaji je napisao/la:
06 apr 2026, 14:44
ja pretpostavljam da to protiv katara ne bi trebao biti problem, protiv švice možda u nekoj manjoj mjeri ako uopšte, ali protiv kanade vrlo vjerovatno.

savjet svima koji planiraju da idu a nisu kupili za katar i švicu, čekajte do 2-3 dana prije utakmice i pratite cijene na fifa prodaji i fifa resale prodaji. za kanadu nisam pametan, preptostavljam da bi i tu cijene mogle na kraju pasti ali ne mora značiti.

stubhub i viagogo su stranice na kojima tapkaroši prodaju ulaznice, i to nikome ne bih preporučio. niko vam ne garantuje da ćete ih na kraju i dobiti (novac nećete izgubiti je dobijate povrat novca ako ne dobijete kartu ali sekiracija je moguća)

To je to. Mnogo njih je u lutriji dobilo naše utakmice i oni će ih kad-tad preprodati, samo da prođe ovaj prvi nalet.

Malo mi je nevjerovatno da se proda 140.000 ulaznica koliko je kapacitet ove dvije utakmice, posebno jer su ove utakmice nezanimljive neutralcima. Nije to Argentina, Francuska ili Brazil pa da neutralni navijači pohrle da kupe. Siguran sam da će još ulaznica biti pušteno u prodaju.

Tapkaroše nikako ne preporučujem, ja sam za Poljska - Argentina dobio sat prije utakmice i osijedio sam. Sada će biti još teže jer će ispraviti greške iz Katara, sjećam se da su ispred stadiona bili ljudi u markerima koji su tjerali tapkaroše i zvali policiju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 06 apr 2026, 14:56

071 je napisao/la:
06 apr 2026, 13:43
071 je napisao/la:

Idu ulaznice kao halfa protiv Svice i Katara samo tako , ljudi trose ogromnu lovu za ovo i ocigledno ima se para cak potegnuti i iz zapadne evrope. O Americi da ne govirm. Po onome sto vidim i cujem iz prve ruke Bec ce biti nista u poredjenju saa tekmama u Americi. Za Toronto nisan siguran kakva je situacija.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 apr 2026, 15:16

Sveti je napisao/la:
Ali kakav cirkus sa cijenama. Bojim se samo da se ne normalizuju ove visoke cijene karata i na kasnijim prvenstvima, mater im yebem americku retardiranu
slika

:kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edbh21
Kontakt:

Post Postao/la Edbh21 » 06 apr 2026, 15:29

Da li je iko kupio karte preko viagogo za SP? I da li preporučujete?

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 apr 2026, 15:34

rio_Ferdy88 je napisao/la:
06 apr 2026, 15:16
Sveti je napisao/la:
slika

Kakva **** nije to 7000, u pitanju je preko 20.000
Avion, viza, karte, smjestaj, hrana, pice, prijevoz
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 06 apr 2026, 15:35

rio_Ferdy88 je napisao/la:
06 apr 2026, 15:16
Sveti je napisao/la:
slika

Bas zato i govorim, ako ovako brani odluku da utakmica izmedju bih i katra bude 400 dollara, ko mu brani da isto to uradi u spaniji kad bude il gdje vec. Mater im yebem bolesnu

Za faking real madrid sam platio 80 eura kartu, za 500 eura sam mogo uzet hospitality, ovi nosebleeds za te pare prodaju
naprijed rejal

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 06 apr 2026, 15:39

Vidjeti cemo za naredni Euro, ako i Englezi budu lupali po usima - to je to, nema povratka na normalne cijene.
Sretno svima koji idu, da se zivi zdravi i radosni vratite kucama :bih:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 apr 2026, 15:43

Majku im J*** nije samo svjetsko neko ide na neke utakmice cijelu sezonu, plus na **** internetu nema zvanicih kanala da prenosi sve utakmice i moras placati po pet, sest aplikacija da mozes gledati ligu prvaka, europa ligu, kvalifikacije, spansku ligu, premijer ligu, bih ligu….
Samo bojkot dresova ronalda, messija i slicnih zvijezda zbog kojih i manipulisu sa cijenama
Digli smo fudbalere u nebesa, napravili od njih zvijezde, placaju ih po 100 miliona, a nas obicne smrtnike klepaju
Sve smo krivi mi obicni navijavi koji idoliziramo trkace za loptom
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 06 apr 2026, 15:57

Madal je napisao/la:
06 apr 2026, 15:39
Vidjeti cemo za naredni Euro, ako i Englezi budu lupali po usima - to je to, nema povratka na normalne cijene.
Sretno svima koji idu, da se zivi zdravi i radosni vratite kucama :bih:
Mišljenja sam da će biti isto ako ne i gore, s tim što je opet nama u Evropi relativno blizu, pa se možeš "kockati" i otići, naći ulaznicu na licu mjesta, biti u fan-zoni i sl., što je u SAD ipak malo veći rizik...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 apr 2026, 16:01

NoDi80 je napisao/la:
06 apr 2026, 15:43
Majku im **** nije samo svjetsko neko ide na neke utakmice cijelu sezonu, plus na **** internetu nema zvanicih kanala da prenosi sve utakmice i moras placati po pet, sest aplikacija da mozes gledati ligu prvaka, europa ligu, kvalifikacije, spansku ligu, premijer ligu, bih ligu….
Samo bojkot dresova ronalda, messija i slicnih zvijezda zbog kojih i manipulisu sa cijenama
Digli smo fudbalere u nebesa, napravili od njih zvijezde, placaju ih po 100 miliona, a nas obicne smrtnike klepaju
Sve smo krivi mi obicni navijavi koji idoliziramo trkace za loptom
Bi li ti prije gledao kako vatrogasac gasi vatru ili Messija kako igra fudbal? :kafa:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 apr 2026, 16:09

DamirT je napisao/la:
06 apr 2026, 16:01

Bi li ti prije gledao kako vatrogasac gasi vatru ili Messija kako igra fudbal? :kafa:
Hahaha zna se brate, ali preseravaju

Koliko je bilo dostupnu karti za nase?
Moglo bi biti 20.000
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 apr 2026, 16:13

NoDi80 je napisao/la:
06 apr 2026, 16:09
DamirT je napisao/la:
06 apr 2026, 16:01

Hahaha zna se brate, ali preseravaju

Koliko je bilo dostupnu karti za nase?
Moglo bi biti 20.000
Interesantno pitanje. Ne sjecam se da su ikad napisali koliko smo dobili karata.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 06 apr 2026, 16:38

Ljudi to vam je Amerika Ja neznam sta drugo da vam kazem.
Na koncert iole vece zvijezde da odete karta vam je minimum 300$ To je standard.
Ne kazem da je normalno ali tako je.
Proslo ljeto sam za dvije karte za koncert 750$ potrosio jer je zena bas htjela ici na taj koncert. Kazem standard je takav 😊
Na kosarkasku utakmicu tokom sezone koja nije toliko bitna tesko da cete naci karte ispod 80-90$
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BiH26, CAGarfia, Google [Bot], HariTz, LeCoq, M1k3y, Sheyi, Sport90 i 68 gostiju.