Javna je tajna da je isao na okupljanja kako bi se izvrsio pritisak na Srbiju da ga pozove..petev maltene dobio naredbu da ga ne smije uvestimekorisnicko je napisao/la: ↑08 apr 2026, 00:32Nevažno je to četnik ili ne,slažem se i ja da se olako to koristi. Činjenica je da se, bez obzira na pozadinu, čovjek javno deklarisao da želi da igra za Srbiju,i ne samo to ,već se i ako ne može da igra za njih još uvijek bori i sanja o tome. Nakon toga svako insistiranje ili predlaganje da on bude dio reprezentacije BiH ikad u budućnosti je besmisleno.PeppermintSA je napisao/la: ↑08 apr 2026, 00:16
Mnogo toga napisanog stoji, ali isto tako ne smijemo zaboraviti da je Vladan 3 ili 4 puta bio na okupljanjima A reprezentacije, cak i nakon sto je otisao vani. Da je isao na turneje prijateljskih utakmica na kojima bi od 24 pozvana igraca, 23 dobili minute - svi osim njega. Htjeli priznati ili ne, u jednom trenutku je bio potpuno degradiran i stoga se vise nije htio odazivati. Mozda bih ja prvi isto reagovao. Tada je krenuo s pricom da hoce da brani za Srbiju, sto mi je od starta djelovalo kao inacenje.
Od Vladana praviti nekakvog cetnika je smijesno. Momak je kulturan, vaspitan, niko nikad nije imao ruzne rijeci protiv njega. U Sarajevu - i klubu i gradu su ga svi voljela upravo iz tog razloga.
Da li mislim da treba biti sada pozvan u reprezentaciju? Ne. Cisto zato sto smatram da nam te treba nova tura drame i histerije pred jos jedno Svjetsko prvenstvo. Ne treba nam jos jedan slucaj TS Susic. Meni je samo zao sto neki raniji strucni stabovi nisu imali vise sluha i postovanja prema igracu, jer bi sve ovo izbjegli i danas bi Vladan bio, uz Vasilja, jedna od dvije opcije na golu.
Svjetsko prvenstvo 2026
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
- invincible1921
- Kontakt:
Re: Svjetsko prvenstvo 2026
=\_1921_/=
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Ko ga je gurao u reprezentaciju Srbije?
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Zaista nepotrebna diskusija, sta god da se desilo između njega i saveza u tom periodu, kad je pozivan u reprezentaciju a nije igrao, je u ovom trenutku irelevantno.
On je bez ikakvog normalnog razloga ispao glup s tim izjavama u vezi Srbije i eto sad ne može nigdje da igra, kraj priče.
On je bez ikakvog normalnog razloga ispao glup s tim izjavama u vezi Srbije i eto sad ne može nigdje da igra, kraj priče.
Imate temu reprezentacije Srbije pa tamo opletite o ovom prirodnom Srbinu.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Ta izjava nema nikakve veze s onim što sam pitao. Ničim ne govori da on ne želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.DamirT je napisao/la: ↑07 apr 2026, 23:30ArtemisFowl je napisao/la: ↑07 apr 2026, 23:28Nikola i Ivan nisu nikog moljakali, oni JESU igrali za drugu reprezentaciju. Nisu oni jedini, samo sam njih uzeo kao primjer dvostrukih aršina.forgempp je napisao/la: ↑07 apr 2026, 23:21
Nikola Katić i Ivan Šunjić za razliku od Vladana Kovačevića nisu javno istupali i moljakali da igraju za Hrvatsku, odnosno Srbiju.
Nikola Katić i Ivan Šunjić su svoje karijere praktički počeli u Hrvatskoj (Nikola vrlo kratko nakon prvih koraka u rodnom mjestu otišao u Neretvanac). Prirodno je i bilo u takvom okruženju odlučiti igrati za Hrvatsku.
Vladan Kovačević je svoju karijeru izgradio u srcu Bosne i Hercegovine i zbog toga što mu je neko u Sarajevu dao priliku da brani i ispuni snove, igrao je redovno za mlade kategorije naše reprezentacije, cimeri i najbolji drugovi su mu bili neki današnji reprezentativci.
On je ipak odlučio da treba da se bori za poziv Srbije.
Sergej Barbarez je bio nakon prvog razgovora, kako sam kaže, očaran Ivanom Šunjićem, načinom na koji isti razmišlja i kakvu želju ima da igra za reprezentaciju. I na samom pristupu u reprezentativnom dresu se vidi kakvi su to karakteri, obojica.
Nismo mi glupi, jasno je svima da su Hrvatima iz BiH snovi u kockastom dresu, Srbima iz BiH je san dres Orlova - odnosno kod 99% njih je tako, ali neki momci nijednom svojom izjavom nisu nipodaštavali zemlju svog porijekla i zbog svoje želje i pristupa su sasvim pravedno zaslužili, a na kraju i opravdali ukazano povjerenje.
Uostalom, kad Sergej tako odluči, nema greške. U ovoj ekipi nema mekušaca.![]()
Navedite jednu izjavu Vladanovu gdje je naglasio da ne želi igrati za Bosnu, da to nije njegova zemlja i sl. i riješit ćemo ovu raspravu.Mogu da kažem da to još uvijek nije zatvorena tema. S moje strane ću dati sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li će se to ostvariti ili ne, nije na meni. Dat ću sve od sebe, kao i ljudi koji rade oko mene. Da li ću ga obući, to će budućnost da pokaže", rekao je Kovačević
Po svemu ispada da bi bolje bilo da mu je Srbija bila prva opcija - odnosno da je igrao za njihovu mladu reprezentaciju, pa se odlučio igrati za Bosnu i Hercegovinu. Tada bi bio pravi patriota kao Zvjezdan Misimović, Mensur Mujdža, Nikola Katić, Mato Jajalo, Ivan Šunjić, Haris Tabaković...
Kad nas je odbio Izet Hajrović pa se vratio,niko nije dizao halabuku... Ovaj Kovacevic je ispao **** ali je sad samo problem što je to reprezentacija Srbije..da je Austrija ili Švica,docekali bi ga kao heroja 
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- imekorisnicko
- Kontakt:
Ti misliš da drugi ne razumiju kontekst,a zapravo ga ne razumiješ ti.ArtemisFowl je napisao/la: ↑08 apr 2026, 07:21
Ta izjava nema nikakve veze s onim što sam pitao. Ničim ne govori da on ne želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Po svemu ispada da bi bolje bilo da mu je Srbija bila prva opcija - odnosno da je igrao za njihovu mladu reprezentaciju, pa se odlučio igrati za Bosnu i Hercegovinu. Tada bi bio pravi patriota kao Zvjezdan Misimović, Mensur Mujdža, Nikola Katić, Mato Jajalo, Ivan Šunjić, Haris Tabaković...![]()
Vladan Kovačević se našao na spisku reprezentacije nakon svoje prve seniorske sezone. Bilo mu je 20ak godina.
Koliko je to igrača iz naše lige dobilo poziv u tim godinama?
Naravno, to mu je pomoglo i dalje u karijeri.
Vladan je dobio poziv i toku svoje prve sezone u Rakowu,ali eto nije dobio priliku pa se njegov gnjev i želja da igra za Srbiju mora razumijeti?
U međuvremenu je bio prvi golman U21 reprezentacije.
Ti iznad nabrajaš igrače kojima ova država i reprezentacija nije dala skoro ništa,Vladanu je dala sve.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Isti je kontekst kao i za sve ove nabrojane. Nije imao mjesta u toj prvoj reprezentaciji, pa je pokušao igrati za drugu reprezentaciju.imekorisnicko je napisao/la: ↑08 apr 2026, 08:07Ti misliš da drugi ne razumiju kontekst,a zapravo ga ne razumiješ ti.ArtemisFowl je napisao/la: ↑08 apr 2026, 07:21
Ta izjava nema nikakve veze s onim što sam pitao. Ničim ne govori da on ne želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Po svemu ispada da bi bolje bilo da mu je Srbija bila prva opcija - odnosno da je igrao za njihovu mladu reprezentaciju, pa se odlučio igrati za Bosnu i Hercegovinu. Tada bi bio pravi patriota kao Zvjezdan Misimović, Mensur Mujdža, Nikola Katić, Mato Jajalo, Ivan Šunjić, Haris Tabaković...![]()
Vladan Kovačević se našao na spisku reprezentacije nakon svoje prve seniorske sezone. Bilo mu je 20ak godina.
Vladan je dobio poziv i toku svoje prve sezone u Rakowu,ali eto nije dobio priliku pa se njegov gnjev i želja da igra za Srbiju mora razumijeti?
Ti iznad nabrajaš igrače kojima ova država i reprezentacija nije dala skoro ništa,Vladanu je dala sve.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Pa ok,super. Sretno mu bilo.ArtemisFowl je napisao/la: ↑08 apr 2026, 08:31Isti je kontekst kao i za sve ove nabrojane. Nije imao mjesta u toj prvoj reprezentaciji, pa je pokušao igrati za drugu reprezentaciju.imekorisnicko je napisao/la: ↑08 apr 2026, 08:07Ti misliš da drugi ne razumiju kontekst,a zapravo ga ne razumiješ ti.ArtemisFowl je napisao/la: ↑08 apr 2026, 07:21
Ti iznad nabrajaš igrače kojima ova država i reprezentacija nije dala skoro ništa,Vladanu je dala sve.![]()
Realno Vasilj duplo bolji golman, nit ima prostor da brani u Srbiji nit Bosni. Ko mu je kriv što ima ego i misli da mora braniti...imekorisnicko je napisao/la: ↑08 apr 2026, 08:33Pa ok,super. Sretno mu bilo.ArtemisFowl je napisao/la: ↑08 apr 2026, 08:31Isti je kontekst kao i za sve ove nabrojane. Nije imao mjesta u toj prvoj reprezentaciji, pa je pokušao igrati za drugu reprezentaciju.imekorisnicko je napisao/la: ↑08 apr 2026, 08:07
Ti misliš da drugi ne razumiju kontekst,a zapravo ga ne razumiješ ti.
Ti iznad nabrajaš igrače kojima ova država i reprezentacija nije dala skoro ništa,Vladanu je dala sve.![]()
Zadnja izmjena: Iceplayer, dana/u 08 apr 2026, 08:36, ukupno mijenjano 1 put.
Vladan je Emiliano Martínez za Vasilja.qaa18 je napisao/la: ↑07 apr 2026, 20:57Haj mali idi spavat, prosao je crtani.
Ti nama da je Vasilj los, ma mrs.
Jesil ti gledao utakmice baraza?
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Također. Ni ja ne mislim da se lik treba zvati, ali ova nazivanja nekog četnikom su stvarno degutantna.
Sta je sa Civicem, zasto se on vise i ne spominje oko repke?
ZELJEZNICAR 1921!
- invincible1921
- Kontakt:
Da ne idemo dalje...jel tebi isto svicarska i srbija? Meni nije i nece nikad bit
=\_1921_/=
Upravo, ne mogu da shvatim da to ljudi ne kontaju. Cak mi nije isto kad se porede ovi sto su nas izabrali iz Hrvatske sa Srbijom. Ovi sto hoce prirodnog, dao Bog da im u kuci on bude.invincible1921 je napisao/la: ↑08 apr 2026, 08:47Da ne idemo dalje...jel tebi isto svicarska i srbija? Meni nije i nece nikad bit
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Poenta je da su obojica odbili državu BiH... Nije mi uopšte bitno koja je država u pitanju,to je isto ako gledas cisto kroz sport a ne kroz politiku i religiju i ratove..invincible1921 je napisao/la: ↑08 apr 2026, 08:47Da ne idemo dalje...jel tebi isto svicarska i srbija? Meni nije i nece nikad bit
Hajrovića smo poslije slavili iako nas je odbio a sad na Kovačeviću ili bilo kom drugom ćemo glumit velike patriote.
Isto bi onda trebali odbiti sve one koji su nekad igrali za Hrvatsku i Srbiju i prekrižit za sva vremena.. A takvih imamo u reprezentaciji od postanka koliko hoces.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- invincible1921
- Kontakt:
Naravno da je bitno i uvijek ce biti bitno....jos pogtovo ako neko izjavi to sto vladan serendarishovski je napisao/la: ↑08 apr 2026, 08:57Poenta je da su obojica odbili državu BiH... Nije mi uopšte bitno koja je država u pitanju,to je isto ako gledas cisto kroz sport a ne kroz politiku i religiju i ratove..invincible1921 je napisao/la: ↑08 apr 2026, 08:47Da ne idemo dalje...jel tebi isto svicarska i srbija? Meni nije i nece nikad bit
Hajrovića smo poslije slavili iako nas je odbio a sad na Kovačeviću ili bilo kom drugom ćemo glumit velike patriote.
Isto bi onda trebali odbiti sve one koji su nekad igrali za Hrvatsku i Srbiju i prekrižit za sva vremena.. A takvih imamo u reprezentaciji od postanka koliko hoces.
=\_1921_/=
Trenutno korisnika/ca: Bordo10, CAGarfia, General505, greenwood, izdzezveubrazil, resko1, s4mke i 78 gostiju.