bosnas_ je napisao/la:Papac mora igrati i tacka!
kad te izaberu za selektora pa dobijes one silne brojeve telefona, znaj da ce medju njima biti i papcev. pozovi ga i ja cu biti prvi koji ce te podrzati. ovako, pusti safeta da radi svoj pos´o.
pape je okupio grupu momaka kojima vjeruje i koji mu vjeruju, poslozio ih u sasvim solidnu ekipu koja pravi dobre rezultate. ako ce vec nekoga integrisati u ovaj tim onda ce to biti salihovic, a poznavajuci susica, ovaj ce mu igrati il´ na krilu dok ce lula ostati na beku, ili obratno. postoje male, vrlo male sanse da zaigra na ´sestici´. dakle, papac bi mogao zamijeniti mravca, ali problem je u tome sto se papac i nije proslavio na stoperskoj poziciji
calcio je napisao/la:Evo sastav za rumune (ako skinu suspenziju)
momci(mislim na sve koji dzeku guraju kao usamljenu spicu), gledali ste dzeku pod meklarenovom palicom, gledate ga u sitiju i opet ne shvatate da dzeko ne moze igrati sam u napadu.
sve dok pape igra sa dvije sestice ibisevic je najbolji i jedini koji moze igrati sam u napadu iako je dzeko(1:1) kvalitetniji od ibisevica. dzeko je stroj za davanje golova, dzeko odlicno igra glavom, lijevom i desnom nogom, odlicno se gradi, lopta se lijepi za njega...
ali, ali, dzeko nije eksplozivan i dzeko nije trkac. nazalost, u ovj formaciji moramo imati trkaca koji je u stanju pratiti taj yebeno brzi tempo. dzeko je visok gotovo dva metra i kao takav ne moze trcati i kretati se na terenu kao runi, vilja, etoo, tevez i njima slicni. on moze pokusati da prati taj tempo ali ce krepati nakon 45-50 minuta.
gledali smo ga i gledamo u sitiju i vidimo da pokusava pomoci odbrani i da zbog toga ´ispada´ u svakoj sitijevoj kontri. mancini je rekao da ce u narednoj sezoni dovesti par igraca i oko dzeksona graditi ekipu. to je najbolje sto je rekao
dakle, uz dzeku mora igrati i ibisevic. mi imamo odlicne trkace a to se trazi. lulic, salihovic, rahimic, ibisevic...
ma, susic jos uvijek nije svjestan koji potencijal ´cuci´ u ovoj ekipi i da ista moze igrati u svakoj formaciji.
za dzeku je svakako najbolja ona klasicna 4-4-2 a bome imamo igrace koji to mogu odigrati.
na desnu, malo klimaviju stranu gurnuti trkaca lulica, lijevu salihovica a u sredinu misketa ili pjanica i imamo vezu koja ce dzeku i ibisevica non-stop zasipati loptama. nasi protivnici(osim francuza) i nisu neki bauk tako da se protiv njih moze igrati sa jednim zadnjim veznim-rahimicem. uzmemo li u obzir cinjenicu da su lula i salihovic trkaci koji su odlicni kako u ofanzicnim, tako i u defanzivnim zadacima, toplo preporucujem 4-4-2 od koje ce profitirati napadaci a samim tim i gledaoci
sto se mene tice, protiv francuza moze igrati sa 3 sestice(rahimic, salihovic, besic(medo)) i qrac ce se zabozderci dodavati ispred naseg kaznenog kao na kosevu