Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Edincapitano
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Edincapitano » 08 apr 2026, 23:46

head88 je napisao/la:
08 apr 2026, 23:06
Imamo mi dosta potencijalnih igraca, ali bih ja licno da sam Sergej pozvao za Svjetsko sto su iznijeli teret kvalifikacija. Ti momci zasluzuju a ako bi nekog ubacio to bi bio samo Janlet jer takvog igraca iz Engleske sve i jedna repka iz nase grupe zvala. Ostalo ostaviti za LN na jesen bit ce utakmica i nek se pozovu i Ćatovic i Pejcinovic i jos par imena sto se vrti.
Ali na prvenstvo samo sto su u kvalifikacijama bili tu. To momci zasluzuju i trebaju biti tamo.
:thumbup:

Tako ce vjerovatno i biti, nema logike neke velike promjene raditi kad nam je atmosfera top u ekipi. Izbacili su zajedno, Rumune, Wales i Italiju i bili 10 minuta da posalju Austriju u baraz.

U LN je druga prica, onda se moze gledati ko je bolji itd.

"Na spisku mora biti od 35 do 55 igrača i to moramo poslati FIFA-i. Nikad mi neće biti lakše odabrati momke. Neću ispustiti one koji su bili dio ovog puta, pogotovo ove koji su igrali posljednje četiri utakmice. To bi bilo nekorektno. Imat će prednost i prioritet, ali ništa nije definitivno zaključeno ni kad se radi o pozivima", zaključio je Barbarez.

Znaci ide Karic? Igrao je protiv Austrije, isto tako Dennis, Mujakic je to isto. Bazdar isto. Ma ovo ce sve biti isto ako su svi zdravi.

Roki50
Kontakt:

Post Postao/la Roki50 » 09 apr 2026, 02:04

Sindikat12 je napisao/la:
08 apr 2026, 20:55
Daduli je napisao/la:
08 apr 2026, 20:42
Evo MOJIH 26 iz kvalifikacija (jednog ili dvojicu na rezervni spisak ako se pojavi neko spektakularan a to po meni mogu biti samo Janelt ili Pejčinović; koliko je sve to nerealno drugi je padež):

🧤 Golmani (3)
Nikola Vasilj
Martin Zlomislić
Osman Hadžikić

🛡️ Odbrana (9)
Sead Kolašinac
Dennis Hadžikadunić
Amar Dedić
Jusuf Gazibegović
Adrian Leon Barišić
Nikola Katić
Nidal Čelik
Tarik Muharemović

⚙️ Vezni (7)
Benjamin Tahirović
Armin Gigović
Haris Hajradinović
Ivan Šunjić
Amar Memić
Ivan Bašić
Amir Hadžiahmetović
Dženis Burnić

⚡ Napad (7)
Edin Džeko
Ermedin Demirović
Samed Baždar
Haris Tabaković
Esmir Bajraktarević
Jovo Lukić
Kerim Alajbegović

REZERVE:
Jurkas
Karić
Nihad Mujakić
Malić
Dario Šarić
Radeljić
Ma Mujakic ide 99%, tu je svako okupljanje i Sergej ga previse gotivi. Mislim da otpada Celik ili Barisic zavisno forme/igranja itd.
Naravno da ide Mujakic kao i Malic,ne moze ispred ove dvojice da ide Jovo Lukic,a Barisic je povrijedjen tako da on ne moze da bude na spisku

D97
Kontakt:

Post Postao/la D97 » 09 apr 2026, 02:55

Da je ovaj Pejcinovic iz Pljevalja, Rozaja ili Bijelog Polja to bi davno bilo rijeseno. Ovi iz Plava i Gusinja su ili ili. Ili su Bosnjaci Sandzaklije 100% ali postuju i vole CG ili su vise Crnogorci nego Bosnjaci pa kace Crnogorsku zastavu i govore Crnogorskim jezikom.

Sad sta je kod njega slucaj ne znam.

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 09 apr 2026, 07:49

Goalgetter je napisao/la:
08 apr 2026, 21:06
DonRamiz je napisao/la:
08 apr 2026, 20:47
:bih:
slika
Prati Demirovica, Alajbegovica i Bicakcica na Instagramu, nisam siguran da li ih je pratio prije.
Nije slucajnost ovo ocito. :)
Od svih potencijalnih igraca on bi bio najveci dolazak.
Nikad manje kvalitetnih CF nije bilo nego danas,sad svako sto zabije 2 gola vredi 30 miliona.
U takvoj situaciji dolazak CF koji je talenat nivo Pejcinovica bila bi ogromna stvar za nas fudbal.
48 nastupa za njemacku,41 gol.
Sa 20 godina dao hattrick u bundesligi.

Bundesliga U-19 top scorers in recent years:
24/25: Marlon Faß (Hoffenheim) - 17 goals
23/24: 🇩🇪Dženan Pejčinović (Wolfsburg) - 28 goals
22/23: 🇳🇱Julian Rijkhoff (BVB) - 19 goals
21/22: 🇩🇪Thomas Kastanaras (Stuttgart) - 26 goals
20/21: ❌
19/20: 🇩🇪Youssoufa Moukoko (BVB) - 34 goals
18/19: 🇩🇪Jessic Ngankam (Hertha) - 25 goals

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 09 apr 2026, 08:05

DonRamiz je napisao/la:
09 apr 2026, 07:49

Nije mu ovo neka preporuka. Nikom sa spiska karijera i nije u nekom usponu.

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 09 apr 2026, 08:11

imekorisnicko je napisao/la:
09 apr 2026, 08:05
DonRamiz je napisao/la:

Moze svako propasti,Jovic predje u Real Madrid za 65 miliona eura pa je za 4 godine bio rezerva u Fiorentini.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 09 apr 2026, 08:15

DonRamiz je napisao/la:
09 apr 2026, 08:11
DonRamiz je napisao/la:

Moze svako propasti,Jovic predje u Real Madrid za 65 miliona eura pa je za 4 godine bio rezerva u Fiorentini.
U ovom slučaju,još nijedan nije uspio :D

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 09 apr 2026, 08:31

DonRamiz je napisao/la:
09 apr 2026, 08:11
DonRamiz je napisao/la:

Propast je relativan pojam.
Ono kako je "propao" Jović mnogi mogu samo sanjati o tome. Evo ga danas igra u grčkoj ligi i dao ove sezone 20 golova. O tome recimo jedan Bazdar može samo sanjati.

Isto tako ovaj Moukoko sa spiska je mladji od Bazdara tako da se ne može reći da je propao. Dao je ove sezone solidan broj golova i nije isključeno da će imati finu karijeru kroz koju godinu. Ove druge nisam pratio igrače pa ne mogu ništa reći.

Eh sad, druga je stvar što je možda neko očekivao da budu svjetska klasa i jedni od najboljih. To je već jedna kategorija u koju ne može mnogo igrača ući.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 09 apr 2026, 08:56

Pejčinović je nakon napunjene 21. godine, igrao oficijelnu tekmu za švapsku U21. Je li imao naše državljanstvo tada?
Ako nije, po pravilimaa valjda ne može igrati za nas.
Što se SP tiče, ne bi trebalo zvati igrača koji je prije mjesec otvoreno rekao da smo mu rezervna opcija. A i daleko je od neke forme.
Sve u svemu to su teme za LN, uključujući i Ćatovića.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 09 apr 2026, 09:24

LeCoq je napisao/la:
09 apr 2026, 08:56
Pejčinović je nakon napunjene 21. godine, igrao oficijelnu tekmu za švapsku U21. Je li imao naše državljanstvo tada?
Što se SP tiče, ne bi trebalo zvati igrača koji je prije mjesec otvoreno rekao da smo mu rezervna opcija. A i daleko je od neke forme.
Nije ni prvi ni zadnji put da neki igrac odbije nas pa poslje zaigra za reprezentaciju, sto se mene tice sto vise ovi mladi igraca privucemo sto bolje, dobro je i Dalic rekao za dvije godine imacemo odlicnu reprezentaciju.

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 09 apr 2026, 09:35

Kome je ovo komentarisao Pejčinović?

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 09 apr 2026, 09:51

SanaBosna je napisao/la:
09 apr 2026, 09:24
LeCoq je napisao/la:
Nije ni prvi ni zadnji put da neki igrac odbije nas pa poslje zaigra za reprezentaciju, sto se mene tice sto vise ovi mladi igraca privucemo sto bolje, dobro je i Dalic rekao za dvije godine imacemo odlicnu reprezentaciju.
Ne znam kakav talenat da je, po meni neki Pejčinović ne bi trebao upasti na SP umjesto npr Baždara. Pritom se treba uzeti u obzir i da nas je javno postavio kao rezervnu opciju. To bi bila loša poruka i nekoprektno prema reprezentativcima koji su iznijeli kvalifikacije.
Pejčinović ima nekoliko mjeseci do LN da odluči za koga će igrati, a i da dokaže da je kvalitet. Trenutno čak ni po formi nije ispred Baždara.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 09 apr 2026, 09:55

LeCoq je napisao/la:
09 apr 2026, 09:51
SanaBosna je napisao/la:
09 apr 2026, 09:24
LeCoq je napisao/la:
Ne znam kakav talenat da je, po meni neki Pejčinović ne bi trebao upasti na SP umjesto npr Baždara. Pritom se treba uzeti u obzir i da nas je javno postavio kao rezervnu opciju. To bi bila loša poruka i nekoprektno prema reprezentativcima koji su iznijeli kvalifikacije.
Pejčinović ima nekoliko mjeseci do LN da odluči za koga će igrati, a i da dokaže da je kvalitet. Trenutno čak ni po formi nije ispred Baždara.
Pa dobro tu se slazem sa tobom da su svi ti momci zasluzili poziv za SP, recimo evo Jovo Lukic juce dosao umijesto njega mogao bi upasti Pejcinovic, vise bi bila nepravda da recimo Bazdar ne dobije poziv, ali sve u svemu ja sam za to da se pozove ako zeli poslje SP.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 09 apr 2026, 10:03

aezakmi je napisao/la:
09 apr 2026, 09:35
Alajbegoviću. Mislim da će Kerimovo igranje za nas biti jedan od okidača za mnoge iz dijaspore, jer ako može jedan mega talenat igrat za BiH, što ne bi i ostali. Vidim da se prati i sa Ličinom, treba provjeriti je li mu i on šta napisao u komentarima :D

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 09 apr 2026, 10:07

Coolpanda24 je napisao/la:
09 apr 2026, 10:03
aezakmi je napisao/la:
Alajbegoviću. Mislim da će Kerimovo igranje za nas biti jedan od okidača za mnoge iz dijaspore, jer ako može jedan mega talenat igrat za BiH, što ne bi i ostali. Vidim da se prati i sa Ličinom, treba provjeriti je li mu i on šta napisao u komentarima :D
Top iskreno. Bosna će na kraju biti Njemačka II. :urnebes:

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 09 apr 2026, 10:11

Sasvim mogu se pozvati super talenti na SP, pa šta. Ono najgore neće se desiti da menedžerski igrači kao što je Tin Sušić išao na svjetsko. Perspektivne mlade igrače svaka repka iskoristi prvenstvo da pozove pogotovo ako imaju ti igrači više opcija...

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 09 apr 2026, 10:16

aezakmi je napisao/la:
Kerimu.
Po meni da ga povede na svjetsko sigurno nece poremetit nas trenutni izbor napadaca. Dzeko-Demorovic-Tabakovic. Sad da je FM u pitanju pozvao bih ga umjesto Bazdara, ali posto nije prednost dajem Bazdaru. I ovo bi trebalo biti posljednje guranje i ozivljavanje njegove karijere. Problem Bazdru moze biti sto se moze lahko desiti da ne dobije niti jedne munute na svjetskom.

Pejcinovic mi se cini slican tip igraca kao Demirovic. Moram priznat da ga nisam nikada gledao, osim ovihg nekih sazetaka. Znam da ga porede sa Dzekom ali eto meni vise kretnjom i svim podsjeca na Demirovica. Poslije svjetskog velike sanse su da ce Dzeko zavrsiti sa karijerom i onda bi njegovo dovodjenje dobilo na znacaju. Tabakovic bi mogao donekle da preuzme Dzekinu ulogu a Demirovic bi imao adekvatnu zamjenu.

Ne bi bilo lose da neki bas mladji napadac dobije priliku. Gdje bi onda napdacke pozicije bile fino popunjene.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 09 apr 2026, 10:20

Iceplayer je napisao/la:
09 apr 2026, 10:11
Sasvim mogu se pozvati super talenti na SP, pa šta. Ono najgore neće se desiti da menedžerski igrači kao što je Tin Sušić išao na svjetsko. Perspektivne mlade igrače svaka repka iskoristi prvenstvo da pozove pogotovo ako imaju ti igrači više opcija...
100% mi nismo samo dobili plasman za SP mi smo sad otvorili vrata da dovedemo igrace o kome juce bi sanjali da prihvate poziv.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 09 apr 2026, 10:22

Wolffire je napisao/la:
09 apr 2026, 10:16
aezakmi je napisao/la:
Kerimu.
Po meni da ga povede na svjetsko sigurno nece poremetit nas trenutni izbor napadaca. Dzeko-Demorovic-Tabakovic. Sad da je FM u pitanju pozvao bih ga umjesto Bazdara, ali posto nije prednost dajem Bazdaru. I ovo bi trebalo biti posljednje guranje i ozivljavanje njegove karijere. Problem Bazdru moze biti sto se moze lahko desiti da ne dobije niti jedne munute na svjetskom.

Pejcinovic mi se cini slican tip igraca kao Demirovic. Moram priznat da ga nisam nikada gledao, osim ovihg nekih sazetaka. Znam da ga porede sa Dzekom ali eto meni vise kretnjom i svim podsjeca na Demirovica. Poslije svjetskog velike sanse su da ce Dzeko zavrsiti sa karijerom i onda bi njegovo dovodjenje dobilo na znacaju. Tabakovic bi mogao donekle da preuzme Dzekinu ulogu a Demirovic bi imao adekvatnu zamjenu.

Ne bi bilo lose da neki bas mladji napadac dobije priliku. Gdje bi onda napdacke pozicije bile fino popunjene.
Ako sve bude ok taj napadac bi trebao biti Deket

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, Atlanta, Beduin, CudanLik, GG3, Majestic-12 [Bot], MostarReds22, Proximic, s4mke, Shogun, Sveti, torbica i 89 gostiju.