FC Barcelona

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

Mokes
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Mokes » 09 apr 2026, 19:24

let3 je napisao/la:
09 apr 2026, 17:46
Samo se nadam da Barca nece otpkupiti Trashforda, a sinoc je jasno pokazao svoje domete.
Dobio je sansu da uskoci umjesro Raphinhe, da pokaze sta zna na najvisoj sceni u vrlo vaznoj utakmici, dobio je mogucost da zasija i povuce ekipu u polufinale - i posro se po svemu.

Price kako je dobar momak, kako marljivo trenira i suti, kako je jeftin (svega 30 miliona otkup) i slicno- to je socijala prica. Nije Barca humanitarna ustanova.
Moze se i za manje para naci neki mlađi sa vecim potencijalom, koji ce biti klupa Raphinhi.
Može, ali uz određene uslove. To je da bude back up, a ne starter, pogotovo ne u ovakvim utakmicama (silom prilika doduše). Da plata i obeštećenje budu razumni i u skladu s njim kao 4. opcijom. Sve ostalo bi bilo bacanje para.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 09 apr 2026, 20:06

slika

Ide mali do rekorda. :bih:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 09 apr 2026, 20:51

cubarsi pocesto grijesi, rekao bih previse cak i za mladog, neiskusnog igraca

ipak, nadam se najboljem, 19 god ima (najbolja opcija je biti strpljiv i razvijati ga, no, njegova glupava faca ne obecava)

Elrond
Kontakt:

Post Postao/la Elrond » 09 apr 2026, 21:07

Odbrambeni igraci Barcelone grijese, prije svega jer je stil Barcelona takav da su na vjetrohebini. Jako cesto ostaju 1 na 1 i ganaju protivnicke napadace u teanziciji.
Za stil igre Barcelone, koji se bitno nece mjenjati ko god da bude trener, ne postoji bolji odbrambeni igrac od Cubarsia trenutno.
Lako je biti odbrambeni igrac u ekipi koja igru zasniva na postavljenoj odbrani.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 09 apr 2026, 21:14

Chinaglia je napisao/la:
09 apr 2026, 20:51

ipak, nadam se najboljem, 19 god ima (najbolja opcija je biti strpljiv i razvijati ga, no, njegova glupava faca ne obecava)
Najbolji mladi obrambeni igrac na svijetu,jedna greska i navijete se,a martin svaku utakmicu grjesi,on stao iza ledja sorlotha kod drugog gola :rol: .
Takav je stil i nijedan defanzivac nemoze sustic krilo u punom naletu,to je rizik visoke linije,gabriel i saliba su najbolji jer igraju ispred gola,a nasi obrambeni stoje na cemtru

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 apr 2026, 21:38

Sta je bilo bilo je, ekipa treba skupiti snagu i muda i otrest atletico u revansu, samo jak presing je pravi recept, vidjelo smo i sonoc kad je dobar presing nema tih lopti iza ledja nasih stopera, to je flikova ideja visoke odbrane da protivnik nema kad ni smiriti loptu, podici glavu i uputiti pas, sve je to funkcionisalo dok leva nije olako pustio svog igraca jer mu je bilo mrsko uklizati i onda je i uslijedio taj pas i kobna situacija

Zato sam misljenja da ja za srijedu feran bolja opcija od njega kako god, ne ide ga gol, no ne znaci da nece procepiti, al u svakom slucaju puno bolje radi presing, puno bolje se krece, bolji pas ima i te neke stvari barem

Atletico se bas pogubi kad ih nasi presingom stisnu i prave dosta gresaka is koji se lako izrode prilike i golovi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 09 apr 2026, 21:46

Romariooo je napisao/la:
09 apr 2026, 21:38
Sta je bilo bilo je, ekipa treba skupiti snagu i muda i otrest atletico u revansu, samo jak presing je pravi recept, vidjelo smo i sonoc kad je dobar presing nema tih lopti iza ledja nasih stopera, to je flikova ideja visoke odbrane da protivnik nema kad ni smiriti loptu, podici glavu i uputiti pas, sve je to funkcionisalo dok leva nije olako pustio svog igraca jer mu je bilo mrsko uklizati i onda je i uslijedio taj pas i kobna situacija

Zato sam misljenja da ja za srijedu feran bolja opcija od njega kako god, ne ide ga gol, no ne znaci da nece procepiti, al u svakom slucaju puno bolje radi presing, puno bolje se krece, bolji pas ima i te neke stvari barem

Atletico se bas pogubi kad ih nasi presingom stisnu i prave dosta gresaka is koji se lako izrode prilike i golovi
Poljak je radio odlican pressing kad se sjetim zadnjeg EC,treba ga razljutit i on ce rusiti,treba olmo ic na false 9

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 apr 2026, 22:12

Olmo ce morati u vezni red, olmo pedri i fermin su jedino sto nam je ostalo , gavi moze uci ko rezerva, mozda bernal ili de jong ako budu spremni al tek pred kraj
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 09 apr 2026, 23:16

Romariooo je napisao/la:
09 apr 2026, 22:12
Olmo ce morati u vezni red, olmo pedri i fermin su jedino sto nam je ostalo , gavi moze uci ko rezerva, mozda bernal ili de jong ako budu spremni al tek pred kraj
Vidio sam od onog novinara ffpola da je flickov plan u vezu de jonga i pedrija

Elrond
Kontakt:

Post Postao/la Elrond » 10 apr 2026, 09:17

Bit cu u Barceloni 10.05. kad se bude igrala utakmica Barcelona-Real. Ali ovo sto se trenutno online moze naci, fakat je preskupo. Ispod 1000-1200 eura se ne moze naci karta. To mi je malo previse. Bio bih spreman dati 500-600 eura za kartu. Ako neko zna kakvu semu, neka javi :)

BelajBoy
Kontakt:

Post Postao/la BelajBoy » 10 apr 2026, 10:49

Elrond je napisao/la:
10 apr 2026, 09:17
Bit cu u Barceloni 10.05. kad se bude igrala utakmica Barcelona-Real. Ali ovo sto se trenutno online moze naci, fakat je preskupo. Ispod 1000-1200 eura se ne moze naci karta. To mi je malo previse. Bio bih spreman dati 500-600 eura za kartu. Ako neko zna kakvu semu, neka javi :)
Ja sam bio zadnji put,ja sam inace clan,ici ce moj prijatelj isto sto je bio samnom zadnji put,cekam da izadju za clanove karte pa da njemu kupim,ako budes htio,javi se.

Elrond
Kontakt:

Post Postao/la Elrond » 10 apr 2026, 12:15

BelajBoy je napisao/la:
10 apr 2026, 10:49
Elrond je napisao/la:
10 apr 2026, 09:17
Ja sam bio zadnji put,ja sam inace clan,ici ce moj prijatelj isto sto je bio samnom zadnji put,cekam da izadju za clanove karte pa da njemu kupim,ako budes htio,javi se.
Evo, javljam se::)
Pisem ti u dm.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 10 apr 2026, 20:52

Elrond je napisao/la:
09 apr 2026, 21:07
Odbrambeni igraci Barcelone grijese, prije svega jer je stil Barcelona takav da su na vjetrohebini. Jako cesto ostaju 1 na 1 i ganaju protivnicke napadace u teanziciji.
Za stil igre Barcelone, koji se bitno nece mjenjati ko god da bude trener, ne postoji bolji odbrambeni igrac od Cubarsia trenutno.
Lako je biti odbrambeni igrac u ekipi koja igru zasniva na postavljenoj odbrani.
Bravo. Sve rečeno. Kao i mnogo puta do sada na ovu temu.
Jbg, neki ne znaju kako to izgleda i kako se ponaša tijelo kada trčiš +30km/h.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Elrond
Kontakt:

Post Postao/la Elrond » 10 apr 2026, 23:22

Dobro dosao kiks Reala. Sutra odmoriti sto vise igraca. I da se izgubi, nebitno.
Zapeti u utorak, pa sta bude.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 11 apr 2026, 10:52

Chinaglia je napisao/la:
09 apr 2026, 20:51

Pa evo vec drugu godinu zaredom kako nas debelo kosta prolaska u dalju fazu LP. Lani onaj penal nad Lautarom kad je isao na loptu ko sivonja, bez razmisljanja da i mali kontakt sa njim znaci penal. I sad ovaj crveni protiv Atletika.
Ali nazalost nije on jedini u odbrani takav. Ponekad mi se cini, ko da nemaju dvije ciste u glavi pa nerazmisle prije nego sto nesto urade. Cubarsi, Araujo, Martin i Kounde. Greske koje se im stalno ponavljaju i koje nas kostaju kako u LP tako i u LaLigi. Sjetimo se lani onog poigravanja Koundeja protiv Celte pa smo od 0:2 jedva remi izvukli na kraju 2:2.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 apr 2026, 11:10

Elrond je napisao/la:
10 apr 2026, 23:22
Dobro dosao kiks Reala. Sutra odmoriti sto vise igraca. I da se izgubi, nebitno.
Zapeti u utorak, pa sta bude.
Kazem ja, cim se odlijepimo realu na 6 7 bodova gotova je liga, nemaju oni ni kvaliteta ni volje da to stizu

Veveras kombinovani sastav pa sta bude neka bude
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 11 apr 2026, 11:20

Velika je šteta što je Martinez prodat prošle godine, ne toliko zbog njegovih "kvaliteta", nego zbog rutine i profesionalizma koji Cubarsiju i dalje fale. Dakle, on nema ono što svaki mladi talentovani stoper MORA imati, a to je model ili iskusan saigrač. Njegova tehnika uopšte nije upitna, tajming startova, razumijevanje igre - a ima pas kao da je veznjak. Čak je i u skoku napredovao od prošle godine. Problem su ključne i kritične situacije gdje kiksa, tj.gdje ima prostora da u jednoj sekundi donese ispravnu odluku, jer je ostavljen da se sam hrve sa napadačima. Ako se gleda utakmica protiv Atletija od neku noć, bolje je bilo da pusti Simeonea, pa neka povedu 11-na-11. Njegov je bio kiks i protiv Intera, kad je bezveze skočio na 30m i spustio loptu za napad u kome će onaj sivonja izjednačiti za 3-3 i produžetke. Drugim riječima, nema nikoga da mu *ebe mater ako nešto pogriješi ili zaluta, onda kada se utakmica razvija. Njegov napredak će isključivo ovisiti o tome s kim će ga Flick u narednom periodu uparivati. Christensen i Araujo nisu rješenja, a kombinacija sa Martinom je u najmanju ruku loša - za ove vrhunske utakmice. Nema tu "uigravanja" - mora se dovesti iskusan stoper. A to se nikako ne može porediti sa igrama u njihovoj reprezentaciji, jer je tu sistem koncipiran potpuno drugačije.
Džeri Drejk

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 11 apr 2026, 15:38

salkan je napisao/la:
11 apr 2026, 11:20
Velika je šteta što je Martinez prodat prošle godine, ne toliko zbog njegovih "kvaliteta", nego zbog rutine i profesionalizma koji Cubarsiju i dalje fale. Dakle, on nema ono što svaki mladi talentovani stoper MORA imati, a to je model ili iskusan saigrač. Njegova tehnika uopšte nije upitna, tajming startova, razumijevanje igre - a ima pas kao da je veznjak. Čak je i u skoku napredovao od prošle godine. Problem su ključne i kritične situacije gdje kiksa, tj.gdje ima prostora da u jednoj sekundi donese ispravnu odluku, jer je ostavljen da se sam hrve sa napadačima. Ako se gleda utakmica protiv Atletija od neku noć, bolje je bilo da pusti Simeonea, pa neka povedu 11-na-11. Njegov je bio kiks i protiv Intera, kad je bezveze skočio na 30m i spustio loptu za napad u kome će onaj sivonja izjednačiti za 3-3 i produžetke. Drugim riječima, nema nikoga da mu *ebe mater ako nešto pogriješi ili zaluta, onda kada se utakmica razvija. Njegov napredak će isključivo ovisiti o tome s kim će ga Flick u narednom periodu uparivati. Christensen i Araujo nisu rješenja, a kombinacija sa Martinom je u najmanju ruku loša - za ove vrhunske utakmice. Nema tu "uigravanja" - mora se dovesti iskusan stoper. A to se nikako ne može porediti sa igrama u njihovoj reprezentaciji, jer je tu sistem koncipiran potpuno drugačije.
Koliko god da ga se pljuje,cubarsi je nas najbolji stoper,mora se dogoditi greska,to se slazem da treba dovesti jednog stopera i napadaca a prodati arauja,ferrana i casada.
Veceras lagano,imamo 6 bodova prednosti,treba odmarati sve igrace,vidio sam da yamal ima neke nelagode u misicu zbog preopterecenosti,ako ga flick opet uvrsti u 11,ozlijedit ce se i onda sluzbeno nemamo sanse protiv atletica

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 11 apr 2026, 17:34

Sinoć je trebao svirati penal u 88. minuti. Udaranje igrača u lice. Ali eto, vrati im se sve za Celtu.
Danas jak sastav, ozbiljan pristup derbiju, Gavi je tu, Lamine od prve. Sretno momci! Jako i hrabro!
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Elrond
Kontakt:

Post Postao/la Elrond » 11 apr 2026, 17:39

Pedri i Yamal u prvih 11 danas.
Fakat ne razumijem Flika?
Ispada da je halalio LP i haj da osigura prvenstvo.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.