Nikola Vasilj

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

DonRamiz
Kontakt:

Re: Nikola Vasilj

Post Postao/la DonRamiz » 12 apr 2026, 07:21

LaMeloBall je napisao/la:
12 apr 2026, 00:27
. Ibrahim Šehić nije mogao ni prismrdit 2. Bundesligi, a ljudi ga porede s Vasiljem.
Nije da nije mogao nego nije zelio.
U turskoj i azerbejdzanu bio puno placeniji nego sto bi bio u cvajti.
Fejzic koji je losiji golman od Sehica je odigrao 188 utakmica u cvajti.

Halix131
Kontakt:

Post Postao/la Halix131 » 12 apr 2026, 09:01

Ma malo čudno kod oba gola, razumijem i pritisak i sve ali malo čudno. Da je bolje reagovo ne bi se lomili po 120 min. Al je dobro sto sad možemo i fizički i mentalno izdrzat u par dana 120 min. Mentalno i fizički smo jaci nego ikad.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 12 apr 2026, 12:21

Vasilj je sigurno najbolji golman kojeg imamo, to je činjenica.

Ipak, ako historijski dijelimo golmane koje smo imali, ista je to klasa, manje-više, kao i Hasagić i Šehić, svi su oni tu negdje. Nisu ni blizu Asmira.

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 12 apr 2026, 12:25

Asmir je najvece razocarenje,imao je talenat da 15 godina bude prvi golman repke.
I dan danas mogao je biti prvi golman repke.
Eh sad to sto bi on radije sjedio na klupi nego igrao fudbal to je drugi par opanaka.
U zadnjih 11 sezona u 3 sezone bio starter. :crazy:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 apr 2026, 12:35

DonRamiz je napisao/la:
12 apr 2026, 12:25
Asmir je najvece razocarenje,imao je talenat da 15 godina bude prvi golman repke.
I dan danas mogao je biti prvi golman repke.
Eh sad to sto bi on radije sjedio na klupi nego igrao fudbal to je drugi par opanaka.
U zadnjih 11 sezona u 3 sezone bio starter. :crazy:
Ma dobro. Opet bi vjerovatno 90% ljudi privukao Chelsea, pogotovo sto je tad bio jedan od jacih golmana u PL. Evo npr da je ovaj danasnji Chelsea, on bi lagano bio prvi golman tamo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 12 apr 2026, 12:50

Problem s Asmirom je što je nekoliko puta u reprezentativnoj karijeri birao mečeve, nešto kao Ahmedhodžić.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 12 apr 2026, 13:15

izdzezveubrazil je napisao/la:
12 apr 2026, 12:21

Ipak, ako historijski dijelimo golmane koje smo imali, ista je to klasa, manje-više, kao i Hasagić i Šehić, svi su oni tu negdje. Nisu ni blizu Asmira.
A po čemu je taj Asmir tolika klasa? Solidan golman i nista vise i nista manje. Sreća pa nije rođen u BiH pa je imao,karijeru kavu je imao, da je krenuo iz BiH dobacio bi do turske ili Azerbejdžan. Kad je dobio priliku na najvećoj sceni postao je zamjena kao i svi prosječni golmani

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 12 apr 2026, 13:23

Madal je napisao/la:
12 apr 2026, 00:22

Daj mi 2 onakva Sehiceva poklona protivniku? Mozda si i upravu ali zaista se ne sjecam da je onako nesto radio.
Turo je napisao/la:
19 sep 2025, 22:57
Ima odličnu asistenciju.
Turo je napisao/la:
19 sep 2025, 23:10

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 12 apr 2026, 14:12

Turo je napisao/la:
12 apr 2026, 13:23
Madal je napisao/la:

Daj mi 2 onakva Sehiceva poklona protivniku? Mozda si i upravu ali zaista se ne sjecam da je onako nesto radio.
Turo je napisao/la:
Ima odličnu asistenciju.
Turo je napisao/la:
Mislio sam za reprezentaciju a taj zadnji mi ne moze otvoriti. Ja da vodim klub u svakom momentu bi radije uzeo Vasilja ispred Sehica vec pricam o njihovom ucinku u reprezentaciji i to forsiram Sehica jer se dok je on igrao, Vasilj predstavljao kao kombinacija Cassilasa i Buffona samo jer igra u nekom raspalom klubu u Njemackoj.
I namjerno im poredim ucinke u reprezentaciji jer su itekako za poredjenje. Mi nemamo luksuz da nas golman pokopava u bitnom utakmicama.
Nadam se da ce se dozvati jer boljeg nemamo. Ako se ne dozove iskreno ja bi ga na klupu taman nam branio neko iz PL. Kad ne ide onda brate ne ide.

P.S tek sad vidim da si napaceni pitar
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 12 apr 2026, 14:42

I da, prisjetimo se kad su Barbarez i saradnici ismijavani jer je probavao Zlomislica i Pirica na golu i nisu po defaultu dali Vasilju jedinicu zagarantovanu. Ismijavani i vrijedjani. Jos jedan poz ekipi koja se ne razumije u fudbal
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 12 apr 2026, 15:38

Madal je napisao/la:
12 apr 2026, 14:12
Turo je napisao/la:
12 apr 2026, 13:23
Madal je napisao/la:

Turo je napisao/la:
Ima odličnu asistenciju.
Turo je napisao/la:
Mislio sam za reprezentaciju a taj zadnji mi ne moze otvoriti. Ja da vodim klub u svakom momentu bi radije uzeo Vasilja ispred Sehica vec pricam o njihovom ucinku u reprezentaciji i to forsiram Sehica jer se dok je on igrao, Vasilj predstavljao kao kombinacija Cassilasa i Buffona samo jer igra u nekom raspalom klubu u Njemackoj.
I namjerno im poredim ucinke u reprezentaciji jer su itekako za poredjenje. Mi nemamo luksuz da nas golman pokopava u bitnom utakmicama.
Nadam se da ce se dozvati jer boljeg nemamo. Ako se ne dozove iskreno ja bi ga na klupu taman nam branio neko iz PL. Kad ne ide onda brate ne ide.

P.S tek sad vidim da si napaceni pitar
Civic sutra da potpise za Braunschweigg pola foruma bi ga trazilo nazad u repku.
Dosta ljudi fakat misli ako igras za neki drugorazredni njemacki klub da si automatski neki jak igrac.
Sa EU pasosom i prosjecni golmani poput Vasilja mogu bez problema zavrsiti u ligi 5.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 apr 2026, 15:42

Vasilj je medju pet-sest najboljih golmana u Bulliju, neshvatljivo sta ljudi ovdje pisu :rol:

Sehic je jedan od najgorih golmana koje si ikad stajala na golu repke.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 apr 2026, 15:45

Haj to ko je bolji, ko nije, ali mene trnci uhvate kad nasi golmani krenu da organizuju napad iz zadnje linije, a skoro svaki od njih je na vi sa loptom u nogama.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 12 apr 2026, 15:55

Sport90 je napisao/la:
12 apr 2026, 13:15

A po čemu je taj Asmir tolika klasa? Solidan golman i nista vise i nista manje. Sreća pa nije rođen u BiH pa je imao,karijeru kavu je imao, da je krenuo iz BiH dobacio bi do turske ili Azerbejdžan. Kad je dobio priliku na najvećoj sceni postao je zamjena kao i svi prosječni golmani
Cuj solidan golman, igrao toliko godina u prvoj ligi Engleske, pobjedio titulu s Celziom, Courtois bio pola sezone povrijeden pa je igrao Asmir, i branio super. Poslje toga ne znam koliko je godina igrao u Bournemotuhu kao prvi golman i onda se vrtio po Milanu, Evetornu kao drugi golman.

Naravno da nikad nije bio na isto nivou kao Courtois, Neuer, Donnarumma itd, ali odma stepen ispod ove top top golmane je Asmir bio u svom primeu.

Druga stvar sto je on vise ganjao pare nego nesto drugo, da nije se Courtois povredio bio bi i u Celziju drugi golman non stop.

Samo u Stokeu i Bournemouhu je bio prvi golman, ali je sigurno mogao igrati u ekipi kao Inter, Dortmund itd, ali vise je volio pare u Celziju ili u engleskoj ligi u nekim srednjim klubovima kao Bournemouth, Stoke.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 12 apr 2026, 16:19

Edincapitano je napisao/la:
12 apr 2026, 15:55
Sport90 je napisao/la:

Cuj solidan golman, igrao toliko godina u prvoj ligi Engleske, pobjedio titulu s Celziom, Courtois bio pola sezone povrijeden pa je igrao Asmir, i branio super. Poslje toga ne znam koliko je godina igrao u Bournemotuhu kao prvi golman i onda se vrtio po Milanu, Evetornu kao drugi golman.

Naravno da nikad nije bio na isto nivou kao Courtois, Neuer, Donnarumma itd, ali odma stepen ispod ove top top golmane je Asmir bio u svom primeu.

Druga stvar sto je on vise ganjao pare nego nesto drugo, da nije se Courtois povredio bio bi i u Celziju drugi golman non stop.

Samo u Stokeu i Bournemouhu je bio prvi golman, ali je sigurno mogao igrati u ekipi kao Inter, Dortmund itd, ali vise je volio pare u Celziju ili u engleskoj ligi u nekim srednjim klubovima kao Bournemouth, Stoke.
Da je mogao igrati igrao bi, hladno nabroji jedne od najboljih evropskih klubova i kao da je htio mogao je igrati (a on kao sto bi ja godine trosio u Interu i Dortmundu igrao LP finala LP osvajao trofeje i slicno nisam levat) kako da ne. Malo puno mi idealiziramo nase ljude, a realnost je puno drugačija. Begovic solidan golman, pouzdan i prava dobra rezerva za ozbiljnije klubove i solidna 1 za slabije klubove. Ne kažem da je lošiji od sadašnjeg golmana reprezentacije, ali isto tako nije nista bolji od istog. I opet kažem da je takav krenuo iz BPL domet bi mu bio turska liga

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 12 apr 2026, 16:37

Sport90 je napisao/la:
12 apr 2026, 16:19
Edincapitano je napisao/la:
12 apr 2026, 15:55
Sport90 je napisao/la:

Da je mogao igrati igrao bi, hladno nabroji jedne od najboljih evropskih klubova i kao da je htio mogao je igrati (a on kao sto bi ja godine trosio u Interu i Dortmundu igrao LP finala LP osvajao trofeje i slicno nisam levat) kako da ne. Malo puno mi idealiziramo nase ljude, a realnost je puno drugačija. Begovic solidan golman, pouzdan i prava dobra rezerva za ozbiljnije klubove i solidna 1 za slabije klubove. Ne kažem da je lošiji od sadašnjeg golmana reprezentacije, ali isto tako nije nista bolji od istog. I opet kažem da je takav krenuo iz BPL domet bi mu bio turska liga
Ti mislis da nije mogao igrati u Interu ili Dortmundu a igrao je u Celziju?

U Interu bi makar uzeo dosta vise titula, u Dortmundu slabo jer Bayern radi sta hoce. Ali opet, u Celziju je samo igrao zato sto je bio povredio se Courtoia, da se nije povredio sjedio bi na klupi, ali je imao srece i dobio sansu i onda se vidjelo da bas moze se nositi u takvim ekipama, ali u Interu naprimjer kad smo zapeli za taj klub, nema ni blizu para kao u Bournemouthu a kamal Celzi, zato je i bacio svoje najbolje godine u srednjim ekipama u Engleskoj i eto to sto je odigrao u Celziju i osvojio titulu.

Ne mozes reci da je krenuo u Jamaici nebi dosao do Celzija, naravno da ima svakakvi slucaja ali tako je kako je, nije mu sigurno niko dao nesto dzabe od Kanade do Celzija.

To sto sam ga gledao u Engleskoj ti godina, siguran sam da bi mogao igrati i biti glavni golman u, Interu, Milanu, Napoli itd osim Juventusa jer je Buffon bio tad golman.

U ovim klubovima bi sigurno imao vise uspijeha sportski nego u Bournemouth, Everton, Stoke, ali nisu ni blizu iste pare.

Po meni je Asmir u najboljim godinama tamo u Stoke i taman kad je presao u Celzi, mozda bio top 20 golmana na svijetu, to je vise neko ”solidan” golman.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 apr 2026, 16:39

Pa Begovic je u svom primeu bio sigurno u top 3 golmana lige, ako izuzmemo golmane iz velike sestorke.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 12 apr 2026, 16:42

Koga briga odakle je ko krenuo, kakav je to kriterij? Asmir Begović je naš ubjedljivo najbolji golman u historiji.

I krenuo je iz **** Kanade, iz velikog Southwest Sting Edmontona, poznatog po opskrbljivanju evropskih klubova svjetskim igračima na redovnoj osnovi, naročito golmanima.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 12 apr 2026, 16:44

DamirT je napisao/la:
12 apr 2026, 16:39
Pa Begovic je u svom primeu bio sigurno u top 3 golmana lige, ako izuzmemo golmane iz velike sestorke.
Top 6, jest sigurno da se malo osiguramo a Engleska nabolja liga u svijetu.

Bio je Asmir, fenomenalan golman za jednu repku kao nasu i ako je in malo glumio slicno kao Anel ali dobro.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 12 apr 2026, 16:47

Krenuo je iz poznate fudbalske velesile Kanade, koja je bila 96. na svijetu kada je Asmir započeo seniorsku karijeru i nije ni imala profesionalne klubove. Aha. :crazy:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BelajBoy, HariTz, LeCoq, Proximic i 54 gosta.