Sport90 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 16:19
Edincapitano je napisao/la: ↑12 apr 2026, 15:55
Sport90 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 13:15
A po čemu je taj Asmir tolika klasa? Solidan golman i nista vise i nista manje. Sreća pa nije rođen u BiH pa je imao,karijeru kavu je imao, da je krenuo iz BiH dobacio bi do turske ili Azerbejdžan. Kad je dobio priliku na najvećoj sceni postao je zamjena kao i svi prosječni golmani
Cuj solidan golman, igrao toliko godina u prvoj ligi Engleske, pobjedio titulu s Celziom, Courtois bio pola sezone povrijeden pa je igrao Asmir, i branio super. Poslje toga ne znam koliko je godina igrao u Bournemotuhu kao prvi golman i onda se vrtio po Milanu, Evetornu kao drugi golman.
Naravno da nikad nije bio na isto nivou kao Courtois, Neuer, Donnarumma itd, ali odma stepen ispod ove top top golmane je Asmir bio u svom primeu.
Druga stvar sto je on vise ganjao pare nego nesto drugo, da nije se Courtois povredio bio bi i u Celziju drugi golman non stop.
Samo u Stokeu i Bournemouhu je bio prvi golman, ali je sigurno mogao igrati u ekipi kao Inter, Dortmund itd, ali vise je volio pare u Celziju ili u engleskoj ligi u nekim srednjim klubovima kao Bournemouth, Stoke.
Da je mogao igrati igrao bi, hladno nabroji jedne od najboljih evropskih klubova i kao da je htio mogao je igrati (a on kao sto bi ja godine trosio u Interu i Dortmundu igrao LP finala LP osvajao trofeje i slicno nisam levat) kako da ne. Malo puno mi idealiziramo nase ljude, a realnost je puno drugačija. Begovic solidan golman, pouzdan i prava dobra rezerva za ozbiljnije klubove i solidna 1 za slabije klubove. Ne kažem da je lošiji od sadašnjeg golmana reprezentacije, ali isto tako nije nista bolji od istog. I opet kažem da je takav krenuo iz BPL domet bi mu bio turska liga
Ti mislis da nije mogao igrati u Interu ili Dortmundu a igrao je u Celziju?
U Interu bi makar uzeo dosta vise titula, u Dortmundu slabo jer Bayern radi sta hoce. Ali opet, u Celziju je samo igrao zato sto je bio povredio se Courtoia, da se nije povredio sjedio bi na klupi, ali je imao srece i dobio sansu i onda se vidjelo da bas moze se nositi u takvim ekipama, ali u Interu naprimjer kad smo zapeli za taj klub, nema ni blizu para kao u Bournemouthu a kamal Celzi, zato je i bacio svoje najbolje godine u srednjim ekipama u Engleskoj i eto to sto je odigrao u Celziju i osvojio titulu.
Ne mozes reci da je krenuo u Jamaici nebi dosao do Celzija, naravno da ima svakakvi slucaja ali tako je kako je, nije mu sigurno niko dao nesto dzabe od Kanade do Celzija.
To sto sam ga gledao u Engleskoj ti godina, siguran sam da bi mogao igrati i biti glavni golman u, Interu, Milanu, Napoli itd osim Juventusa jer je Buffon bio tad golman.
U ovim klubovima bi sigurno imao vise uspijeha sportski nego u Bournemouth, Everton, Stoke, ali nisu ni blizu iste pare.
Po meni je Asmir u najboljim godinama tamo u Stoke i taman kad je presao u Celzi, mozda bio top 20 golmana na svijetu, to je vise neko ”solidan” golman.