Bio sam sad 14. Novembra. Inace otisao u Rim, pa onda iduci dan otisao ujutro vozom za Napoli, i bio citav dan.
Inace, voz im je fantastican. 300kmh ko od sale. Rim-Napoli cirka 1h voznje.
Moderator/ica: insider
Ja sam bio prošlo ljeto , najjači grad ubjedljivo .
Prag je vrhunski grad za posjetiti u svakom smislu, i jedan od rijetkih u kojem bi mogao bez problema živjeti. Grad je jednostavan, barem onaj centralni dio koji je i najznačajniji. Sve možeš pješke, taksi svakako trebaš izbjegavati. Noćni život je top, klubovi su uglavnom po podrumima. Pubovi na svakom koraku. Česi su ljubazan narod, mada kao i svaki turistički grad pun je stranaca raznih namjera i interesa.
Koji nocni klub preporucujes, koliko sam upoznat, duplex je jedan od najpoznatijih, a siguran sam da ima i boljih.LegendKiller je napisao/la: ↑11 apr 2026, 23:10Prag je vrhunski grad za posjetiti u svakom smislu, i jedan od rijetkih u kojem bi mogao bez problema živjeti. Grad je jednostavan, barem onaj centralni dio koji je i najznačajniji. Sve možeš pješke, taksi svakako trebaš izbjegavati. Noćni život je top, klubovi su uglavnom po podrumima. Pubovi na svakom koraku. Česi su ljubazan narod, mada kao i svaki turistički grad pun je stranaca raznih namjera i interesa.
Ključna stvar nemoj mijenjati novac u mjenjačnicama, jer varaju na naknadama, tačnije znaju uzeti i po 30% naknade iako na mjenjačnici piše 0% naknada (imaju neki fol pa deru turiste). Uglavnom plaćaj karticama, ako baš moraš 3 puta provjeri koliko novca češ dobiti u razmjenu.
Neka kontinentalna klima, ugodne temperaure, mada navečer pored Vltave zna zapuhati.