Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
28
15%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
9%
Planine u BiH
19
10%
Turska
33
18%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
15%
nešto drugo ?
53
29%

Ukupno glasova: 181

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 25 nov 2025, 19:55

Joj ja sam ti bas tezak na kafi, ja sam ti od onih tipova sto customizuju kafe pri narudzbi :D

Bio sam sad 14. Novembra. Inace otisao u Rim, pa onda iduci dan otisao ujutro vozom za Napoli, i bio citav dan.

Inace, voz im je fantastican. 300kmh ko od sale. Rim-Napoli cirka 1h voznje.

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 11 apr 2026, 12:48

Jel bio neko u Pragu mozda u skorije vrijeme?
Kakva je situacija, sta treba znati prije odlaska, sta obici, kakve su cijene, zene :D ?
Željezničar über alles

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 11 apr 2026, 17:59

lakilone je napisao/la:
11 apr 2026, 12:48
Kakva je situacija, sta treba znati prije odlaska, sta obici, kakve su cijene, zene :D ?
Ja sam bio prošlo ljeto , najjači grad ubjedljivo .
Ovaj brat sve objasnio

A šta ćeš obići

Može ti i ovo pomoći

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 11 apr 2026, 23:10

lakilone je napisao/la:
Prag je vrhunski grad za posjetiti u svakom smislu, i jedan od rijetkih u kojem bi mogao bez problema živjeti. Grad je jednostavan, barem onaj centralni dio koji je i najznačajniji. Sve možeš pješke, taksi svakako trebaš izbjegavati. Noćni život je top, klubovi su uglavnom po podrumima. Pubovi na svakom koraku. Česi su ljubazan narod, mada kao i svaki turistički grad pun je stranaca raznih namjera i interesa.
Ključna stvar nemoj mijenjati novac u mjenjačnicama, jer varaju na naknadama, tačnije znaju uzeti i po 30% naknade iako na mjenjačnici piše 0% naknada (imaju neki fol pa deru turiste). Uglavnom plaćaj karticama, ako baš moraš 3 puta provjeri koliko novca češ dobiti u razmjenu.
Neka kontinentalna klima, ugodne temperaure, mada navečer pored Vltave zna zapuhati.

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 12 apr 2026, 13:47

LegendKiller je napisao/la:
11 apr 2026, 23:10
lakilone je napisao/la:
Prag je vrhunski grad za posjetiti u svakom smislu, i jedan od rijetkih u kojem bi mogao bez problema živjeti. Grad je jednostavan, barem onaj centralni dio koji je i najznačajniji. Sve možeš pješke, taksi svakako trebaš izbjegavati. Noćni život je top, klubovi su uglavnom po podrumima. Pubovi na svakom koraku. Česi su ljubazan narod, mada kao i svaki turistički grad pun je stranaca raznih namjera i interesa.
Ključna stvar nemoj mijenjati novac u mjenjačnicama, jer varaju na naknadama, tačnije znaju uzeti i po 30% naknade iako na mjenjačnici piše 0% naknada (imaju neki fol pa deru turiste). Uglavnom plaćaj karticama, ako baš moraš 3 puta provjeri koliko novca češ dobiti u razmjenu.
Neka kontinentalna klima, ugodne temperaure, mada navečer pored Vltave zna zapuhati.
Koji nocni klub preporucujes, koliko sam upoznat, duplex je jedan od najpoznatijih, a siguran sam da ima i boljih.
Željezničar über alles

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Dzoni i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []