Bio sam sad 14. Novembra. Inace otisao u Rim, pa onda iduci dan otisao ujutro vozom za Napoli, i bio citav dan.
Inace, voz im je fantastican. 300kmh ko od sale. Rim-Napoli cirka 1h voznje.
Moderator/ica: insider
Ja sam bio prošlo ljeto , najjači grad ubjedljivo .
Prag je vrhunski grad za posjetiti u svakom smislu, i jedan od rijetkih u kojem bi mogao bez problema živjeti. Grad je jednostavan, barem onaj centralni dio koji je i najznačajniji. Sve možeš pješke, taksi svakako trebaš izbjegavati. Noćni život je top, klubovi su uglavnom po podrumima. Pubovi na svakom koraku. Česi su ljubazan narod, mada kao i svaki turistički grad pun je stranaca raznih namjera i interesa.
Koji nocni klub preporucujes, koliko sam upoznat, duplex je jedan od najpoznatijih, a siguran sam da ima i boljih.LegendKiller je napisao/la: ↑11 apr 2026, 23:10Prag je vrhunski grad za posjetiti u svakom smislu, i jedan od rijetkih u kojem bi mogao bez problema živjeti. Grad je jednostavan, barem onaj centralni dio koji je i najznačajniji. Sve možeš pješke, taksi svakako trebaš izbjegavati. Noćni život je top, klubovi su uglavnom po podrumima. Pubovi na svakom koraku. Česi su ljubazan narod, mada kao i svaki turistički grad pun je stranaca raznih namjera i interesa.
Ključna stvar nemoj mijenjati novac u mjenjačnicama, jer varaju na naknadama, tačnije znaju uzeti i po 30% naknade iako na mjenjačnici piše 0% naknada (imaju neki fol pa deru turiste). Uglavnom plaćaj karticama, ako baš moraš 3 puta provjeri koliko novca češ dobiti u razmjenu.
Neka kontinentalna klima, ugodne temperaure, mada navečer pored Vltave zna zapuhati.
Imas na avtokampi.si recenzije za sve kampove po Hrvatskoj, samo trazi po regijama ili gradovima, zavisi sta te interesuje, vidis i cijene plus imas i popust sa njihovom karticom kad se registrujes.
hvalario_Ferdy88 je napisao/la: ↑26 apr 2026, 20:26Imas na avtokampi.si recenzije za sve kampove po Hrvatskoj, samo trazi po regijama ili gradovima, zavisi sta te interesuje, vidis i cijene plus imas i popust sa njihovom karticom kad se registrujes.
I mene zanima, vidim na mnogo nekih turističkih agencija, slične su cijene.nebeskasila je napisao/la: ↑03 maj 2026, 10:32Kakve su ove ponude po fb sto nude Barselona 499 KM, 5 dana, pa Pariz 699KM par dana itd.
Jel neko nekad isao preko njih tako
Joj brate, nemoj se ljutit, al ako nisi sam u stanju otici u barcelonu ili paris, sad kad imas jeftine letove iz tz i sarajeva onda nemoj nugdje ni putovatinebeskasila je napisao/la: ↑03 maj 2026, 10:32Kakve su ove ponude po fb sto nude Barselona 499 KM, 5 dana, pa Pariz 699KM par dana itd.
Jel neko nekad isao preko njih tako
Ako je penzioner top.Asteriks je napisao/la: ↑03 maj 2026, 14:42Negdje se zabi u uređeno austrijsko selo.
Evo primjer OptimaMed Kurhotel Weißbriach, Koruška, 3 noćenja za dvije osobe oko 360 eura.
Imaš unutrašnji i vanjski bazen, tri saune, kupaonica na paru, itd.
Blizu ti je banka, Spar, onda jezero WeiẞenSee, te gradić Hermagor.
Fenomenalan pogled, okolo borovina, Gailtaer Alpe i sl.
Iz Villacha imaš voz do pomenutog Hermagora. Vikendom ti je Rufbus, znači naručiš.
kakav si za posudit
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, bavariapivo i 7 gostiju.