Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

DonRamiz
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la DonRamiz » 14 apr 2026, 10:30

perun je napisao/la:
13 apr 2026, 15:04

3.Kult reprezentacije – da izvinu Ahmedhodžić i slični

Osim discipline i pobjedničkog mentaliteta (ili je možda bolje reći uporedo s njima), izgrađen je i jedan potpuno novi kult reprezentacije. Iako se tu i tamo može diskutirati o pozivima nekim igračima ili izostanku poziva drugima, činjenica je da za reprezentaciju danas igraju oni koji zaslužuju igrati i žele igrati za nju. Više nema nekadašnjih moljakanja i opterećivanja igračima koji iz ovog ili onog razloga odbijaju ili izbjegavaju pozive.Ono što je najimpresivnije jeste način na koji Barbarez i Spahić u startu sijeku svaku priču koja u fokus stavlja igrače koji su se isključili iz kombinacija i ne dozvoljavaju prisustvo duhova koji bi remetili projekt na kojem rade. To je trenutno najočitije na primjeru Anela Ahmedhodžića, koji je jedan od najboljih igrača koji imaju pravo nastupa za naš tim, ali je očito kako je njegov pristup reprezentaciji bio toksičan za svlačionicu. Koliko god Ahmedhodžić i slični možda bili potrebni ekipi, svako popuštanje u odnosu na principe i standarde koji trenutno vladaju u reprezentaciji napravilo bi dugoročnu štetu.

Da li nam treba bek Ahmedhodžićevih kvaliteta? Sigurno da treba. Da li nam treba bilo koji igrač koji bi mogao poremetiti dinamiku grupe i principe na kojima ona funkcionira? Hvala, radije ne. I nek to bude lekcija svima koji bi i u jednom trenutku pomislili kako su važniji od reprezentacije i onoga što ona predstavlja.

:clap: :clap:

Anel odigro 2 godine za repku odmah bi da bira utakmice.
Dzeko igra 20 godina za repku i daje ovakve izjave:"
Za reprezentaciju treba da se igra dokle god se moze
i dokle god igras za klub treba da igras za reprezentaciju"

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 14 apr 2026, 10:39

Meni je samo steta sto nije 3 golman iz PlBiH. Ja bi tu stavio nekog mladog perspektivnog iz PlBiH. I sam Barba je rekao 3 golman ce biti iz PL. To ne kontam sto ne radi, sve to ok atmosfere neke. Ali Hadzikic 30 godina nece braniti za repku, pa bolje onda stavi mladog koji ce nositi taj Dress sledeci 15 godina

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 apr 2026, 11:21

bhsport je napisao/la:
14 apr 2026, 10:16
Beduin je napisao/la:
13 apr 2026, 17:36
bhsport je napisao/la:
13 apr 2026, 16:52

Eh tako je bilo do Italije, kao sto sam gore naveo Italija je bila druga dimenzija.
Znaci svaki nas bod je plod srece, a poraz selektorovo neznanje?

Stvarno su negdje u turbe bacali hrpu para nasi igraci. Ma kakvo ubacivali pare, spavali u turbetu. :bih:
Opet riječi koje nisam rekao. Zasto imas tu potrebu?
Pogledaj malo utakmice pa vidi gdje smo i sta smo od Ruminije, Kipra, Austrije itd itd pa i tog Velsa.
Sam kazes na srecu prosli do Italije, a onda ispada ja da lazem. Ako je na srecu, onda su nasi igraci bas sretni, umjesto spretni, jelde?

Ja samo vidim da smo ispred svih nabrojanih, pa i sa Austrijom do samog kraja imali sve u svojim rukama. Ti to sve zoves sredom, pobjede, nerijeseni rezultati, baraz, prolazak Welsa... aferim
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 14 apr 2026, 14:00

Hazre je napisao/la:
14 apr 2026, 10:39
Meni je samo steta sto nije 3 golman iz PlBiH. Ja bi tu stavio nekog mladog perspektivnog iz PlBiH. I sam Barba je rekao 3 golman ce biti iz PL. To ne kontam sto ne radi, sve to ok atmosfere neke. Ali Hadzikic 30 godina nece braniti za repku, pa bolje onda stavi mladog koji ce nositi taj Dress sledeci 15 godina
Nema brate talentovanog golmana ni na vidiku ni u nasoj ligi ni u dijaspori.
Vasilj je prosjecan golman a ovi ostali su dva puta gori.

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 14 apr 2026, 14:03

DonRamiz je napisao/la:
14 apr 2026, 14:00
Hazre je napisao/la:
Nema brate talentovanog golmana ni na vidiku ni u nasoj ligi ni u dijaspori.
Vasilj je prosjecan golman a ovi ostali su dva puta gori.
Amil Siljevic je poprilično talentovan, igra za Eintracht Frankfurt U19.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 14 apr 2026, 14:43

Hazre je napisao/la:
Meni je zao sto mali Huskovic nece dobiti poziv kao cetvrti ili peti napadac, siguran sam da bi mu nastup na SP podigao cijenu i nasao bi neki klub sa dna bundeslige za razvoj. :yawn:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 apr 2026, 14:50

Nijedan golman iz naše lige neće nositi dres reprezentacije narednih 15 godina.
Pokušali su to manijaci sa Mufticem pa evo sada ga tjeraju i iz Želje.

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 14 apr 2026, 15:02

19vendetta87 je napisao/la:
14 apr 2026, 14:43
Hazre je napisao/la:
Meni je zao sto mali Huskovic nece dobiti poziv kao cetvrti ili peti napadac, siguran sam da bi mu nastup na SP podigao cijenu i nasao bi neki klub sa dna bundeslige za razvoj. :yawn:
Doce i poziv kad tad....

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 14 apr 2026, 15:48

jasmin10 je napisao/la:
14 apr 2026, 14:50
Pa otkad je Asmir Begović završio reprezentativnu karijeru, golmani su nam iz Premijer lige BiH. I u perspektivi će biti tako i narednih deset godina.

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 14 apr 2026, 16:05

izdzezveubrazil je napisao/la:
14 apr 2026, 15:48
jasmin10 je napisao/la:
14 apr 2026, 14:50
Pa otkad je Asmir Begović završio reprezentativnu karijeru, golmani su nam iz Premijer lige BiH. I u perspektivi će biti tako i narednih deset godina.
Pozicija na kojoj je bilo najmanje dijaspore.
Guso,Hasagic,Sehic,Vasilj.

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 14 apr 2026, 21:40

Legendarni fudbaler Juventusa Mirko Vučinić pohvalio je Bosnu i Hercegovinu i njenog selektora

“Ne omalovažavam ih, čak naprotiv, njima svaka čast, ali treba da se ugledamo na njih. Bosna treba da bude naš primjer i ljubomoran sam što su oni išli dva puta na veliko takmičenje, a mi nijednom. Barbarez Stvorio je cjelinu, izolovao ih od svega. Svi su ga kritikovali, a on je šutio i izašao kao pobjednik, i to kao veliki pobjednik” kazao je Vučinić i dodao:

“Šta god da naprave, uspjeh je. Na Barbareza su nedavno bacali drvlje i kamenje, a sada je favorit. On je napravio veliki rezultat kojim će ga pamtiti. “

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 15 apr 2026, 10:29

DonRamiz je napisao/la:
14 apr 2026, 21:40
Legendarni fudbaler Juventusa Mirko Vučinić pohvalio je Bosnu i Hercegovinu i njenog selektora

“Ne omalovažavam ih, čak naprotiv, njima svaka čast, ali treba da se ugledamo na njih. Bosna treba da bude naš primjer i ljubomoran sam što su oni išli dva puta na veliko takmičenje, a mi nijednom. Barbarez Stvorio je cjelinu, izolovao ih od svega. Svi su ga kritikovali, a on je šutio i izašao kao pobjednik, i to kao veliki pobjednik” kazao je Vučinić i dodao:

“Šta god da naprave, uspjeh je. Na Barbareza su nedavno bacali drvlje i kamenje, a sada je favorit. On je napravio veliki rezultat kojim će ga pamtiti. “
Pa tacno. Barba je pokazao kako male reprezentacije jedino i mogu da igraju protiv velikih, a to je da daju 110% i poginu na terenu.
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amidzaa, LeCoq, LukavacBHF, RacioEmocionalan, sagitarius, Sheyi i 77 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []