Kriv je Sušić. Imao je Džeku, Ibiševića, a Seferović je još bio u Novari i tek se počeo probijati. Nije mu trebao, a trebalo je ostaviti mjesta za Tinu, Anelku...isto tako je i Kolašinca tretirao. Sušića je bolio k.... šta će biti dan nakon što ode sa klupe (u neki veliki klub naravno).DeeWa je napisao/la: ↑15 apr 2026, 06:58Ja sam iskreno zaboravio kako se tačno to odvilo oko Seferovica da ipak zaigra za švicarsku, ali sjećam se da je lik dolazio u BiH mahsuz da prihvata neke nagrade koje su mu novinari pripremali ili ko već što bi malo ko htio radi toga doci, i da ima istetoviranu mapu BiH na sebi s ljiljanima.zaostrog je napisao/la: ↑15 apr 2026, 01:06
Čak ni taj Seferović nije izgubljen pretjerano našim nemarom. Jednostavno je i on htio igrati za Švicarsku i to je to. Recimo slično kao Bećir Omeragić nešto kasnije. Ali eto, to je nek granica gubitak ili ne. Zlatan nije gubitak uopšte, jer sam siguran da nije postojalo ni promil šanse da igra za nas. To je baš imaginarna priča.
Znači lik koji ima istetoviranu mapu s ljiljanima na sebi jednostavno mora barem malo voljeti ovu državu. Niko mi ne može reći suprotno. Očito je nešto debelo krenulo po zlu i siguran sam da je kriv tadašnji savez i da je to bilo u eri Spahe i barbareza da se takva stvar njima ne bi mogla dogoditi.
Nema sumnje da smo Seferoviću mi bili prvi izbor. Ne po cijenu života, ali jesmo.