Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
nemamo mi ni sad kvalitetnu ekipu.
Imas 5 igraca koji su standardni u ligi 5 i eto Amar i Kerim koji imaju potencijal da uskoro zaigraju za top klubove u ligi 5.
Recimo nas rival iz grupe Svicarska ima 20 igraca koji su standardni u ligi 5.
Imas 5 igraca koji su standardni u ligi 5 i eto Amar i Kerim koji imaju potencijal da uskoro zaigraju za top klubove u ligi 5.
Recimo nas rival iz grupe Svicarska ima 20 igraca koji su standardni u ligi 5.
Ja sam iskreno zaboravio kako se tačno to odvilo oko Seferovica da ipak zaigra za švicarsku, ali sjećam se da je lik dolazio u BiH mahsuz da prihvata neke nagrade koje su mu novinari pripremali ili ko već što bi malo ko htio radi toga doci, i da ima istetoviranu mapu BiH na sebi s ljiljanima.zaostrog je napisao/la: ↑15 apr 2026, 01:06
Čak ni taj Seferović nije izgubljen pretjerano našim nemarom. Jednostavno je i on htio igrati za Švicarsku i to je to. Recimo slično kao Bećir Omeragić nešto kasnije. Ali eto, to je nek granica gubitak ili ne. Zlatan nije gubitak uopšte, jer sam siguran da nije postojalo ni promil šanse da igra za nas. To je baš imaginarna priča.
Znači lik koji ima istetoviranu mapu s ljiljanima na sebi jednostavno mora barem malo voljeti ovu državu. Niko mi ne može reći suprotno. Očito je nešto debelo krenulo po zlu i siguran sam da je kriv tadašnji savez i da je to bilo u eri Spahe i barbareza da se takva stvar njima ne bi mogla dogoditi.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Dedo Smajlović je interesantan igrač za LN, a i hoće da igra za nas pored onog karambola u U21.
Postoji li bosnjacki dzemat u Bodeu, pita se Dedo. 
-
Sindikat12
- Kontakt:
Vasilj
Kolasinac
Dedic
Katic
Muharemovic
Memic
Bajraktarevic
Alajbegovic
Tabakovic
Demirovic
Dzeko
Evo 11 igraca koji igraju ili mogu bez problema igrati ligu 5.
Kriv je Sušić. Imao je Džeku, Ibiševića, a Seferović je još bio u Novari i tek se počeo probijati. Nije mu trebao, a trebalo je ostaviti mjesta za Tinu, Anelku...isto tako je i Kolašinca tretirao. Sušića je bolio k.... šta će biti dan nakon što ode sa klupe (u neki veliki klub naravno).DeeWa je napisao/la: ↑15 apr 2026, 06:58Ja sam iskreno zaboravio kako se tačno to odvilo oko Seferovica da ipak zaigra za švicarsku, ali sjećam se da je lik dolazio u BiH mahsuz da prihvata neke nagrade koje su mu novinari pripremali ili ko već što bi malo ko htio radi toga doci, i da ima istetoviranu mapu BiH na sebi s ljiljanima.zaostrog je napisao/la: ↑15 apr 2026, 01:06
Čak ni taj Seferović nije izgubljen pretjerano našim nemarom. Jednostavno je i on htio igrati za Švicarsku i to je to. Recimo slično kao Bećir Omeragić nešto kasnije. Ali eto, to je nek granica gubitak ili ne. Zlatan nije gubitak uopšte, jer sam siguran da nije postojalo ni promil šanse da igra za nas. To je baš imaginarna priča.
Znači lik koji ima istetoviranu mapu s ljiljanima na sebi jednostavno mora barem malo voljeti ovu državu. Niko mi ne može reći suprotno. Očito je nešto debelo krenulo po zlu i siguran sam da je kriv tadašnji savez i da je to bilo u eri Spahe i barbareza da se takva stvar njima ne bi mogla dogoditi.
Nema sumnje da smo Seferoviću mi bili prvi izbor. Ne po cijenu života, ali jesmo.
14. novembar 2025. godine, Edin Džeko:
"S obzirom da su to sve većinom mlađi igrači koji trebaju da naprave velike karijere i da trebaju da znaju da je jedno svjetsko prvenstvo jako bitno za jednog mladog igrača. Mislim da se to pokazalo i u prošlosti kod dosta naših igrača i mislim, na kraju krajeva, svi smo se prodali kroz reprezentaciju. Može neko pričati šta hoće, ali reprezentacija je ta gdje se 90% igrača prodaje, to je sličnost, tako je bilo i sa svima nama."
Mislim da nije tačno da prije nismo propuštali igrače, samo mi ne znamo koga smo sve propustili. Recimo, pitanje je šta bi bilo sa Tarikom i Esmirom da ih ovaj SŠ nije pozvao dok su još bili amaterili ili poluprofesionalci. U fudbalu treba talenta, rada ali i sreće. Hiljade talentovanih igrača propadne jer ih jednostavno niko ne primjeti ili ne vidi u njima kvalitet, odnosno ne vjeruje u njih. Reprezentacija najviše igrača proda jer, kao prvo, u izlogu si, a kao drugo, igrači mnogo više pokažu individualni kvalitet obzirom da je vrlo teško uspostaviti neke ozbiljne taktike na reprezentativnom nivou.
Evo da pogledamo i ovu novu generaciju koji relativno kratko igraju za repku:
Tarik - Juve NextGen, Sasuolo
Benjo - Roma, Ajax, Brondbi
Esmir – tamo nešto u Americi, PSV
Dedić – Salzburg, Marsej, Benfika
Katić – Zirih, Plejmuth, Šalke
Tabaković – Herta, Hofenhajm, Gladbah
Barišić – Osijek, Basel, Braga
Ima ih još, da ne nabrajam dalje jer jasna je logika. Uostalom, tek ćemo vidjeti transfere uoči i nakon SP, a samim prelaskom u jače klubove i naši igrači postaju bolji (naravno ako imaju minutažu).
I da se vratim na početak, da neki igrači nisu dobili poziv, vrlo je upitno kakva bi im karijera bila. Neko bi uspio sigurno, kao recimo Kerim, ali mnogi Bgm ne bi.
"S obzirom da su to sve većinom mlađi igrači koji trebaju da naprave velike karijere i da trebaju da znaju da je jedno svjetsko prvenstvo jako bitno za jednog mladog igrača. Mislim da se to pokazalo i u prošlosti kod dosta naših igrača i mislim, na kraju krajeva, svi smo se prodali kroz reprezentaciju. Može neko pričati šta hoće, ali reprezentacija je ta gdje se 90% igrača prodaje, to je sličnost, tako je bilo i sa svima nama."
Mislim da nije tačno da prije nismo propuštali igrače, samo mi ne znamo koga smo sve propustili. Recimo, pitanje je šta bi bilo sa Tarikom i Esmirom da ih ovaj SŠ nije pozvao dok su još bili amaterili ili poluprofesionalci. U fudbalu treba talenta, rada ali i sreće. Hiljade talentovanih igrača propadne jer ih jednostavno niko ne primjeti ili ne vidi u njima kvalitet, odnosno ne vjeruje u njih. Reprezentacija najviše igrača proda jer, kao prvo, u izlogu si, a kao drugo, igrači mnogo više pokažu individualni kvalitet obzirom da je vrlo teško uspostaviti neke ozbiljne taktike na reprezentativnom nivou.
Evo da pogledamo i ovu novu generaciju koji relativno kratko igraju za repku:
Tarik - Juve NextGen, Sasuolo
Benjo - Roma, Ajax, Brondbi
Esmir – tamo nešto u Americi, PSV
Dedić – Salzburg, Marsej, Benfika
Katić – Zirih, Plejmuth, Šalke
Tabaković – Herta, Hofenhajm, Gladbah
Barišić – Osijek, Basel, Braga
Ima ih još, da ne nabrajam dalje jer jasna je logika. Uostalom, tek ćemo vidjeti transfere uoči i nakon SP, a samim prelaskom u jače klubove i naši igrači postaju bolji (naravno ako imaju minutažu).
I da se vratim na početak, da neki igrači nisu dobili poziv, vrlo je upitno kakva bi im karijera bila. Neko bi uspio sigurno, kao recimo Kerim, ali mnogi Bgm ne bi.
-
General505
- Kontakt:
Bukvalno, pola svijeta zeli igrati sad za nas naravno od naših ljudi, nakon onakve utakmice i slavlja, neki se sami javljali,
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Kad nas pojačava onaj tvoj sa M?General505 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 08:54Bukvalno, pola svijeta zeli igrati sad za nas naravno od naših ljudi, nakon onakve utakmice i slavlja, neki se sami javljali,![]()
-
General505
- Kontakt:
Za ligu nacija, a mozda stigne i za Sp u slucaju velikih izostanaka isao biCoolpanda24 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 09:10Kad nas pojačava onaj tvoj sa M?General505 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 08:54Bukvalno, pola svijeta zeli igrati sad za nas naravno od naših ljudi, nakon onakve utakmice i slavlja, neki se sami javljali,![]()
![]()
-
Sindikat12
- Kontakt:
Dobro je pa je tako, kad se sjetim 2023 i ove zadnje linije, skim je i Dedic morao igrat…General505 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 08:54Bukvalno, pola svijeta zeli igrati sad za nas naravno od naših ljudi, nakon onakve utakmice i slavlja, neki se sami javljali,![]()

Jel to brat moj Matko?Coolpanda24 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 09:10Kad nas pojačava onaj tvoj sa M?General505 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 08:54Bukvalno, pola svijeta zeli igrati sad za nas naravno od naših ljudi, nakon onakve utakmice i slavlja, neki se sami javljali,![]()
![]()
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Niđe veze, Mujakić je i sad u reprezentaciji,taj Kovačević(3x zaredom šampion Mađarske,igranje EL,pa i LP) bi bio isto ozbiljan kandidat za spisak. Gojković vjerovatno ne bi bio u opticaju,ali i tada je on nešto kratko odigrao samo.Sindikat12 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 10:31Dobro je pa je tako, kad se sjetim 2023 i ove zadnje linije, skim je i Dedic morao igrat…General505 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 08:54Bukvalno, pola svijeta zeli igrati sad za nas naravno od naših ljudi, nakon onakve utakmice i slavlja, neki se sami javljali,![]()
![]()
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Ma hajd ga znaj na koga Brigada misliSurreal je napisao/la: ↑15 apr 2026, 10:33Jel to brat moj Matko?Coolpanda24 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 09:10Kad nas pojačava onaj tvoj sa M?General505 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 08:54Bukvalno, pola svijeta zeli igrati sad za nas naravno od naših ljudi, nakon onakve utakmice i slavlja, neki se sami javljali,![]()
![]()
![]()
![]()
Jaka insajderska priča. Evo i moje jedne insajderske info. U ligi nacija će doći jedan novi igrač koji u svom imenu ili prezimenu sadrži slovo A.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Joj vi kao da ne znate Brigadu. Ako dovedu nekoga, reci ce da je on ko biva zavrsio. Ako ne bude nista, usuti se do narednog puta.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ili je Miljevic ili Mahmic drugo nemaCoolpanda24 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 11:19Ma hajd ga znaj na koga Brigada misliM može biti i početak imena, a i prezimena
![]()
-
General505
- Kontakt:
Ccc joj nikad zadovoljni, a niko ne prati tok informisanja sta treba jos da crtam a za prigovarati svako pametuje
-
General505
- Kontakt:
Decko, ocito si zamjenio brigadira cuvenog sa sitnom buranijom nekim tvojim haverom, ako vec pises pisi istinu sa dokazom kad i kod kojeg igraca je to bilo da sam se ja zašutioo
Hajradinovic ko ker oko repke, belmicu mu sprcim, kakav debil
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAGarfia, debug, dedo26, Edincapitano, Google [Bot], HariTz, LukavacBHF, Sheyi i 42 gosta.