Ima dosta razlike, Ahmedhodžića van reprezentacije sam gledao maksimalno 10 puta i da se zaključiti da često iznosi loptu i zna otići u napad, naravno veliku ulogu tu i trener ima sa svojim zadacima. Anel voli i da je pegla.Raonffa je napisao/la: ↑15 apr 2026, 00:00Brata Pepperminta malo ponijelo, ne treba mu zamjeriti![]()
Tarik još treba da se dokaže na vrhunskom nivou ako pređe u neki veći klub. Tek nakon što odradi sezonu-dvije na tom nivou može se pričati o nekom društvu vrhunskih štopera, i to ako odradi kako treba.
Po meni je realnije poređenje njega sa Ahmedhodžićem recimo. Pri tome ne prizivam Anela u repku niti išta slično, nego čisto onako gledajući da smo Anela nakon Spahića doživljavali kao našeg ubjedljivo najboljeg štopera, pa mislim da ima smisla porediti njega i Tarika.
I ta komparacija njih dvojice zaista jeste zanimljiva. Ne znam kakav je Ahmedhodžić u posljednje dvije godine jer ga više ne gledam nakon što je odstranjen iz repke, ali ono što sam ga zapamtio rekao bih da su on i Tare tu negdje.
Tarik je tu drugačiji, više čisti loptu iz prve, ne komplikuje, ne iznosi je često. Ima bolji skok i dosta je jači u duelu, fizički je jači. Prednost Tarika je i ponašanje van terena, mentalno je stabilniji, pametan i na zemlji je.
Anel odavno ima svađa u familiji, lagan je na aferama.
Sa Tarikom ovo sve za sada izgleda školski, ko u bajkama, razvoj baš kakav treba da bude. Baraž mu je dao pogon za najbolje klubove svijeta, a SP ga može dići ko raketu.