Tarik Muharemovic

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

ErosViverosViv
Kontakt:

Re: Tarik Muharemovic

Post Postao/la ErosViverosViv » 15 apr 2026, 00:46

Raonffa je napisao/la:
15 apr 2026, 00:00
Brata Pepperminta malo ponijelo, ne treba mu zamjeriti :mrgreen:

Tarik još treba da se dokaže na vrhunskom nivou ako pređe u neki veći klub. Tek nakon što odradi sezonu-dvije na tom nivou može se pričati o nekom društvu vrhunskih štopera, i to ako odradi kako treba.

Po meni je realnije poređenje njega sa Ahmedhodžićem recimo. Pri tome ne prizivam Anela u repku niti išta slično, nego čisto onako gledajući da smo Anela nakon Spahića doživljavali kao našeg ubjedljivo najboljeg štopera, pa mislim da ima smisla porediti njega i Tarika.

I ta komparacija njih dvojice zaista jeste zanimljiva. Ne znam kakav je Ahmedhodžić u posljednje dvije godine jer ga više ne gledam nakon što je odstranjen iz repke, ali ono što sam ga zapamtio rekao bih da su on i Tare tu negdje.
Ima dosta razlike, Ahmedhodžića van reprezentacije sam gledao maksimalno 10 puta i da se zaključiti da često iznosi loptu i zna otići u napad, naravno veliku ulogu tu i trener ima sa svojim zadacima. Anel voli i da je pegla.
Tarik je tu drugačiji, više čisti loptu iz prve, ne komplikuje, ne iznosi je često. Ima bolji skok i dosta je jači u duelu, fizički je jači. Prednost Tarika je i ponašanje van terena, mentalno je stabilniji, pametan i na zemlji je.
Anel odavno ima svađa u familiji, lagan je na aferama.
Sa Tarikom ovo sve za sada izgleda školski, ko u bajkama, razvoj baš kakav treba da bude. Baraž mu je dao pogon za najbolje klubove svijeta, a SP ga može dići ko raketu.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 15 apr 2026, 14:57

Pise na **** da Tarik zeli samo Inter. Povratak u Juve mu nije opcija. On licno ne zeli u Juve
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 15 apr 2026, 15:40

Muharemovic duplo veci talenat od Ahmedhodzica
To sto ga prvak Italije ,najjaci italijanski klub zeli dovesti dovoljno govori
Za Ahmedhodzica su jedino bili zainteresovani engleski drugoligasi i klubovi iz holandije
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 15 apr 2026, 16:04

Spahic98 je napisao/la:
15 apr 2026, 15:40
Za Ahmedhodzica su jedino bili zainteresovani engleski drugoligasi i klubovi iz holandije
Anel je igrao u najboljoj ligi na svijetu kad je imao 24 godine, Tarik ima 23 i igra u Sassulu koji je jucer dosao u Serie A, ali dobro. :rol:

Mozda je veci talenat, ali duplo veci nije sigurno..

Benko123
Kontakt:

Post Postao/la Benko123 » 15 apr 2026, 16:07

Edincapitano je napisao/la:
15 apr 2026, 16:04
Spahic98 je napisao/la:
Anel je igrao u najboljoj ligi na svijetu, ali dobro. :rol:

Ma malo je reci duplo. Ovom vrhunac karijere Feynoord, ovaj ce od ljeta biti u pet puta jacem klubu sa 23 godine.

Ne mogu se porediti jednostavno

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 15 apr 2026, 16:11

Spahic98 je napisao/la:
Anel je igrao u najboljoj ligi na svijetu kad je imao 24 godine, Tarik ima 23 i igra u Sassulu koji je jucer dosao u Serie A, ali dobro. :rol:

Kada je presao u Sheffield igrali su u drugoj ligi, zatim osvojili plasman u EPL pa opet ispali iz lige tako sto su primili 104 gola u 38 utakmica :tokralju:
Od tada nisu se vise ni vracali u EPL
Obicni drugoligaski klub
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 15 apr 2026, 16:11

Spahic98 je napisao/la:

Tarik će sa 23 godine uskoro zaigrati najvjerovatnije za Inter koji je prvak u Italiji i igra LP, jel to bolje nego igrati u Sheffield Utd
u Engleskoj Premijer Ligi i onda kasnije ispasti u Championship?
Nema tu možda, veći je 100% talenat i puno veću će karijeru imati aBd ako bude živ i zdrav.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 15 apr 2026, 16:19

Realno Anel je bio veci talenat al Tarik je izgleda pametniji pa ce zbog toga i napraviti bolju karijeru.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 15 apr 2026, 16:23

random11 je napisao/la:
15 apr 2026, 16:11
Spahic98 je napisao/la:

Tarik će sa 23 godine uskoro zaigrati najvjerovatnije za Inter koji je prvak u Italiji i igra LP, jel to bolje nego igrati u Sheffield Utd
u Engleskoj Premijer Ligi i onda kasnije ispasti u Championship?
Nema tu možda, veći je 100% talenat i puno veću će karijeru imati aBd ako bude živ i zdrav.
Pazi, ne kazem ja da je Tarik neka propalica ali ne moze niko reci da je duplo veci talenat od Anela.

Iskreno po cistom talentu mislim da je Anel prije, ali Tarik ima nesto drugo, pametan momak, ne glumi nesto i na to dodaj talenat i logicno ides dalje u karijeri nego jedan igrac kao Anel :)

Anel da je pametan momak, sigurno bi mogao igrati u top klubovima u italiji, ali momak je sam sebe unistio ovo oko repke.

Nemoj de zaboraviti kako je dobro momak igrao protiv Mbappea itd.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 15 apr 2026, 16:33

soccerfan je napisao/la:
15 apr 2026, 14:57
Pise na **** da Tarik zeli samo Inter. Povratak u Juve mu nije opcija. On licno ne zeli u Juve
Pametan. Nije on Husref Musemić da se vraća tamo gdje mu psuju i gdje su ga ismijavali..

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 15 apr 2026, 16:39

15 apr 2026, 16:23
Anel da je pametan momak, sigurno bi mogao igrati u top klubovima u italiji, ali momak je sam sebe unistio ovo oko repke.
To oko reprezentacije mu nije napravilo nikakav problem u klupskoj karijeri jer kad je raskrstio s nama bio je već etabliran u Sheffieldu, imao čitavu sezonu u engleskoj Premijer ligi + jednu prije toga u Championshipu. To je već maksimalna moguća vidljivost da te neko prepozna ako si vrijedan višeg nivoa. Mislim, ako te igranje svake sedmice protiv Manchestera jednog, Manchestera drugog, Liverpoola, Arsenala, i ostalih nije stavilo na nečiji radar, neće ni nekakva utakmica protiv Rumunije sigurno. Štaviše, klubovi na tom nivou i vole da ne igraš za reprezentaciju, jer vidi kako je Schalke prošao s našim baražom.

Reprezentacija najviše pomaže igračima koji nisu na očima, npr. nemaju minutažu u klubu ili igraju u nekim lijevim ligama. Recimo Esmiru je igranje za reprezentaciju premija.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 apr 2026, 16:43

Ja isto tako ne bih puno dizao Tarika u odnosu na Anela, mislim da su to negdje sa tim što je Tare mlađi i kad dođe u trenutne Anelove godine može biti i osjetno bolji od Anela, u zavisnosti gdje bude igrao u naredne 3-4 sezone.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 15 apr 2026, 17:42

Zglavkar je napisao/la:
15 apr 2026, 16:39
15 apr 2026, 16:23
To oko reprezentacije mu nije napravilo nikakav problem u klupskoj karijeri jer kad je raskrstio s nama bio je već etabliran u Sheffieldu, imao čitavu sezonu u engleskoj Premijer ligi + jednu prije toga u Championshipu. To je već maksimalna moguća vidljivost da te neko prepozna ako si vrijedan višeg nivoa. Mislim, ako te igranje svake sedmice protiv Manchestera jednog, Manchestera drugog, Liverpoola, Arsenala, i ostalih nije stavilo na nečiji radar, neće ni nekakva utakmica protiv Rumunije sigurno. Štaviše, klubovi na tom nivou i vole da ne igraš za reprezentaciju, jer vidi kako je Schalke prošao s našim baražom.

Reprezentacija najviše pomaže igračima koji nisu na očima, npr. nemaju minutažu u klubu ili igraju u nekim lijevim ligama. Recimo Esmiru je igranje za reprezentaciju premija.
Nikad repka ne moze biti nesto lose.

Anel da je malo pametni, malo vise srece imao, da smo otisli na EP i on nije haos napravio, bio bi sigurno sada u nekom dobrom klubu.

Ali sudbina, prokockali EP u 5 minuta protiv Ukraine i onda syebo sve s repkom. :)

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 15 apr 2026, 17:49

Tarikov karakter, borba i mentalitet ne da su duplo, nego minimum 10 puta bolji u poredjenju sa Anelom.
Anel je mozda mogao ( nikad necemo znati je li) mnogo bolje ali je donio pogrešne odluke. Tako da Anelu ne trenutno vrh karijere Feynord, a Tariku trenutno Inter. U Anelovim godinama to ce biti Varcelona ili Tral her njemu njegov mentalitet prosto nece dozvoliti drugacije. Dečko koji je minimum 3-4 godine ga podučava kakav je mentalitet pobjednika. Tu se sva prica zavrsava
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 15 apr 2026, 19:01

soccerfan je napisao/la:
15 apr 2026, 17:49
Tarikov karakter, borba i mentalitet ne da su duplo, nego minimum 10 puta bolji u poredjenju sa Anelom.
Anel je mozda mogao ( nikad necemo znati je li) mnogo bolje ali je donio pogrešne odluke. Tako da Anelu ne trenutno vrh karijere Feynord, a Tariku trenutno Inter. U Anelovim godinama to ce biti Varcelona ili Tral her njemu njegov mentalitet prosto nece dozvoliti drugacije. Dečko koji je minimum 3-4 godine ga podučava kakav je mentalitet pobjednika. Tu se sva prica zavrsava
jesam li nesto propustio? kad je Tarik potpisao za Inter?:-)

da ipak malo pricekamo svi i u miru ispratimo sva ova desavanja do svjetskog, u nadi da ce im svima dosta pomoci kod novih transfera.

Nekakva poredjenja sa nasim bivsim reprezentativcima su trenutno bespotrebna.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 apr 2026, 19:02

babino je napisao/la:
15 apr 2026, 19:01
soccerfan je napisao/la:

da ipak malo pricekamo svi i u miru ispratimo sva ova desavanja do svjetskog, u nadi da ce im svima dosta pomoci kod novih transfera.

Ovdje ga vec upisali kao najboljeg stopera ikad :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 15 apr 2026, 19:05

DamirT je napisao/la:
15 apr 2026, 19:02
babino je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:

Nek napravi jedan kiks bice krampa najveca :bih:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 apr 2026, 19:12

torbica je napisao/la:
15 apr 2026, 19:05
DamirT je napisao/la:
15 apr 2026, 19:02
babino je napisao/la:

Nek napravi jedan kiks bice krampa najveca :bih:
Od sjaja do ocaja :urnebes:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 15 apr 2026, 19:21

Pogledaj temu prije utakmice s Velsom, pisalo se nesto kao zna Tarik ispasti kao amater itd.

Sad je odjednom najbolji nas stoper ikad, Hibic i Spahic igrali stolni tenis :rol:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 apr 2026, 19:37

15 apr 2026, 19:21
Pogledaj temu prije utakmice s Velsom, pisalo se nesto kao zna Tarik ispasti kao amater itd.

Sad je odjednom najbolji nas stoper ikad, Hibic i Spahic igrali stolni tenis :rol:
Haj i to, ali kad neko rece u top 5 stopera svijeta trenutno. Daj ba odvadite malo.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, General505, GG3, HariTz, PrijedorCarsija i 47 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []