FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

Rodju
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rodju » 16 apr 2026, 09:52

Shategabri je napisao/la:
16 apr 2026, 08:50
salkan je napisao/la:
16 apr 2026, 08:48
Dok istražujem Barca Media i čitavu tu strukturu, razmišljam o kreiranju mitova (mitopeji), marketingu i propagandi. Citiraću članak koji je svanuo na portalu panjeva klix.ba, da bih pokušao dokazati koliko je PR presudan u današnjem nakaradnom svijetu sporta, gdje je loptanje najmanje važno:

"...Inače, eliminacija je teško pala i najvećoj Realovoj zvijezdi Kylianu Mbappeu kojem je ovo druga sezona zaredom u Madridu koja završava bez trofeja Lige prvaka.
Televizijske kamere su zabilježile njegovu reakciju neposredno nakon poraza, a španski mediji je opisuju kao prizor koji je vrlo teško gledati.
Tom prilikom su istakli duboko razočaranje na licu jednog od najboljih svjetskih nogometaša."

"španski mediji je opisuju kao prizor koji je vrlo teško gledati".
"tom prilikom su istakli duboko razočarenje"

Znači, teško je gledati Mbappea kako žali za peharom LP. U kojem nivou, pitam se, možda teško kao razaranje i genocid u Gazi?
Shvataju li ti ljudi da je NEMOGUĆE isprati mozak ama baš svim ljudima na ovom svijetu? Da li zauvijek igraju na kartu neuke populacije koju mrzi otvoriti knjigu i prihvata zdravo za gotovo sve što joj se servira? Zašto glupi ljudi uopšte dišu?
Nije to samo klix, evo i ovaj portal, a bogme i ostali, teško je čitati šta ti ljudi koji se zovu novinarima pišu.
Često ne možeš ni naslov povezati sa tekstom, a tekst ko da ga je pisao pokvareni Terminator.

Novinarstvo je baš spalo na niske grane.
Zar zaista misliš kako su tvoji komentari na ovoj temi relevantni za bilo što, obzirom na evidentnu pristranost jednoj strani ?
Jedan od najvećih blefera ( glumaca finoće ) u molerskoj ( pjena od bjelanaca ) navijačkoj bratiji, koja obitava na ovom forumu.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 apr 2026, 10:42

Rodju je napisao/la:
16 apr 2026, 09:52
salkan je napisao/la:
16 apr 2026, 08:48
Dok istražujem Barca Media i čitavu tu strukturu, razmišljam o kreiranju mitova (mitopeji), marketingu i propagandi. Citiraću članak koji je svanuo na portalu panjeva klix.ba, da bih pokušao dokazati koliko je PR presudan u današnjem nakaradnom svijetu sporta, gdje je loptanje najmanje važno:

"...Inače, eliminacija je teško pala i najvećoj Realovoj zvijezdi Kylianu Mbappeu kojem je ovo druga sezona zaredom u Madridu koja završava bez trofeja Lige prvaka.
Televizijske kamere su zabilježile njegovu reakciju neposredno nakon poraza, a španski mediji je opisuju kao prizor koji je vrlo teško gledati.
Tom prilikom su istakli duboko razočaranje na licu jednog od najboljih svjetskih nogometaša."

"španski mediji je opisuju kao prizor koji je vrlo teško gledati".
"tom prilikom su istakli duboko razočarenje"

Znači, teško je gledati Mbappea kako žali za peharom LP. U kojem nivou, pitam se, možda teško kao razaranje i genocid u Gazi?
Shvataju li ti ljudi da je NEMOGUĆE isprati mozak ama baš svim ljudima na ovom svijetu? Da li zauvijek igraju na kartu neuke populacije koju mrzi otvoriti knjigu i prihvata zdravo za gotovo sve što joj se servira? Zašto glupi ljudi uopšte dišu?
Nije to samo klix, evo i ovaj portal, a bogme i ostali, teško je čitati šta ti ljudi koji se zovu novinarima pišu.
Često ne možeš ni naslov povezati sa tekstom, a tekst ko da ga je pisao pokvareni Terminator.

Zar zaista misliš kako su tvoji komentari na ovoj temi relevantni za bilo što, obzirom na evidentnu pristranost jednoj strani ?
Jedan od najvećih blefera ( glumaca finoće ) u molerskoj ( pjena od bjelanaca ) navijačkoj bratiji, koja obitava na ovom forumu.
Kad bude tvoj forum, tvoja LIČNA tema, onda će ovakav komentar imati smisla.
Dotad, ako nemaš šta konkretno odgovoriti, odskakući.

Nisam nikog vrijeđao, nikog provocirao, imam možda sveukupno 5 postova na ovoj temi i ti se nađeš glumiti dežurnog policajca, moderatora ili šta već.
Koševo Zapad

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 16 apr 2026, 12:28

16 apr 2026, 10:42
Rodju je napisao/la:

Nisam nikog vrijeđao, nikog provocirao, imam možda sveukupno 5 postova na ovoj temi i ti se nađeš glumiti dežurnog policajca, moderatora ili šta već.
Ne posjecujemo ni mi vasu temu

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 apr 2026, 12:59

Sve receno. Kratko i jasno :salut: Gavi ne prica ni o sudijama, ni Atleticu, ni o Cholovoj taktici, ni o travi.
Sami sebe izbacili, ponovo i to je to. Nevjerovatno. A Ispadace i dalje dok ne sazriju i dok ne nauce igrati ovo takmicenje.

I ovo su cinjenice.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 16 apr 2026, 13:03, ukupno mijenjano 1 put.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 16 apr 2026, 13:03

A neki idu ganjat arbitre do tunela :kafa:
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 16 apr 2026, 14:04

16 apr 2026, 10:42
Rodju je napisao/la:

Nemam vremena za tebe.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 16 apr 2026, 14:54

Pa kad ce nam sazrijeti ovi igraci? Kad predju 30 a mozda ni tad?
Lani protiv Intera preokrenes i imas finale u rukama, ali je to trajalo svega 6 minuta.
Ove sezone protiv Atletika vec u 24min anuliras prednost i primas gol opet nakon 6 minuta.

Jednostavno ne znaju cuvati rezultat i tako se neosvaja liga prvaka. Napad moze zabiti bilo kome i nije problem u napadu, koliko puta su nas kostali ovi parmaci u odbrani. Halalio bi jos jednu sezonu Lewandowskog, da ga gledam kako se vuce po terenu, ali da dovedemo dva nova stopera koja su dostojna naseg dresa. Idealno bi bilo promjeniti i bekovske pozicije, ali prvo znaci stopere, pa ako ostane para onda ostalo po redu.

Ali znam ja nas mi cemo se zalijepiti za ovog Alvareza i cijelo ljeto ce biti sapunica oko tog transfera, dok se o odbrani nece ni pricati.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 apr 2026, 15:03

Lavcina je napisao/la:
16 apr 2026, 14:54
Pa kad ce nam sazrijeti ovi igraci? Kad predju 30 a mozda ni tad?
Lani protiv Intera preokrenes i imas finale u rukama, ali je to trajalo svega 6 minuta.
Ove sezone protiv Atletika vec u 24min anuliras prednost i primas gol opet nakon 6 minuta.

Jednostavno ne znaju cuvati rezultat i tako se neosvaja liga prvaka. Napad moze zabiti bilo kome i nije problem u napadu, koliko puta su nas kostali ovi parmaci u odbrani. Halalio bi jos jednu sezonu Lewandowskog, da ga gledam kako se vuce po terenu, ali da dovedemo dva nova stopera koja su dostojna naseg dresa. Idealno bi bilo promjeniti i bekovske pozicije, ali prvo znaci stopere, pa ako ostane para onda ostalo po redu.

Ali znam ja nas mi cemo se zalijepiti za ovog Alvareza i cijelo ljeto ce biti sapunica oko tog transfera, dok se o odbrani nece ni pricati.
Barca ima kvalitet za polufinale i to je njen plafon. Dalje ne moze. A tu dođu zahvaljujuci samo odlicnom napadu (Yamal, Raphinha, Pedri itd) i velikom broju golova koje postizu, ne zahvaljujuci odbrani koja prima golove non stop :oops: I onda kad dođu dueli sa Interom ili Atleticom, to je udarac u zid i hajmo nazad.

Dok se ne dovedu bolji defanzivci, LP se moze samo sanjati. Preksinoc ode Lookman, onaj jadnik Kounde kaska za njim ko krepana kuja. Dok se Baca ne rijesi takvih dizelasa, nema napretka.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 16 apr 2026, 16:45

Vratite nam @bparenu evo vam Lavcina i Markinhio. Za njih dvojicu je Dostojevski.
Don't hate what you don't understand.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 16 apr 2026, 16:51

xaviesta je napisao/la:
16 apr 2026, 16:45
Vratite nam @bparenu evo vam Lavcina i Markinhio. Za njih dvojicu je Dostojevski.
Koji si ti balvan pa meni nesto govoris,ne znas nabrojat ni 5 trenutnih barcinih igraca

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 16 apr 2026, 17:58

Izgleda ovo sa Bastonijem postaje sve ozbiljnije. Ne znam šta da mislim o njemu, u onom sistemu bi i Araujo bio klasa.
Don't hate what you don't understand.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 16 apr 2026, 18:08

xaviesta je napisao/la:
16 apr 2026, 17:58
Izgleda ovo sa Bastonijem postaje sve ozbiljnije. Ne znam šta da mislim o njemu, u onom sistemu bi i Araujo bio klasa.
A i igra Bastoni sa trojicom pozadi. Nije se lako prebaciti u ovu Flickovu formaciju, pogotovo kada odbrana izlazi visoko.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 16 apr 2026, 18:46

xaviesta je napisao/la:
16 apr 2026, 17:58
Ako ga trener želi neka ga. Valjda nije na lopti balvan ko Araujo. Valjalo bi i desnog beka naći.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 16 apr 2026, 19:13

Nadam se da grijesim ali mislim da Bastoni ne bi trebao doci.Dobar je na lopti ali je mlak.Vecinom igra tog libera gdje je sezoni kad je Xavi bio trener to igrao Frenkie i bio je Masterclass u toj ulozi.Bastoni na autoputu nije bolji od Arauja.

Helem,
Sto se tice sezone ja sam zadovoljan,odlicna ekspedicija u La Ligi ali opet ostaje zal za LP.Nekako smatram da kad imamo svoj dan mozemo raskovati bilo koju ekipu na Svijetu.U ovom duelima je najvise pored Raphinhe falio DeJong.Apsolutna stabilnost na terenu.Gavi,prinudno igranje Fermina i Olma zajedno nisu nikakvo rjesenje.
Nekako u kljucnim utakmicama,ovim knock out takmicenjima, ekipa upada u minute nestajanja sa terena i neznanja igranja na rezultat sto je primarni cilj.

Flick je izvrstan lik,trenercina i mislim da se sa njim treba voditi ljubav jos par godina.Nacin na koji igra je vrh za neutralca,cesto tako posmatram utakmice i djeluje ultra atraktivno ali jednostavno mora u LP na momente povuci rucnu.Mozda on to i zeli ali ekipa nije u stanju,ne mozemo znati.Svabo jeste uporan ali nije glup.

Sto se tice pojacanja, ne treba tu previse igraca.Tim je po meni top,mladi momci,tehnicki i energijom top.Stoper,po mogucnosti desni bek,napadac.To je to sto bi trebale mete biti.Pokusati dovesti neku cigru u napadu ala Alvarez,Martinez.
Sto se ostanaka/odlazaka tice, prizeljkujem ostajanje Ajkule pa cak i Raahforda.Ajkula je meni licno odlican igrac, sjajnu kombinatoriku ima,kad ima dan djeluje kao low verzija Davida Ville.
Kao rezervista, apsolutno treba ostati.

Lewi se treba zahvaliti,suvisan je ako dodje prva igla.
Martin je drvo,nejasno mi je kako je uopste dosao do prvog tima.
Malac sto igra na desnom krilu ima veliki potencijal ali i problem zvani Yamal,njega treba na posudbu zajedno sa Casadom gurnuti.

Zadovoljan sam ostatkom ekipe, nikada Barca nije nizala uspjehe uvoznim super zvjezdama.Ove mlade snage i La Massija trebaju da cine 70% ekipe i to je formula uspjeha.Barca je rijetko proizvodila elitne defanzivce,posebno bekove,tu nam treba dinamike jos vise posebno desno.
Sto se stopera tice,Araujo ima nerealan potencijal ali je strasno neinteligentan,vjerujem da bi u drugom sisatemu ubijao jer je fizicki brutalan.Malac ima potencijal da bude vrhunski defanzivac,treba ga istrpiti,djete je kluba ima i fiziku i tehniku.

Garcia apsolutno treba ostati.Odlican fudbaler u svakom smislu te rjeci.Nesto poput Nacha,sa mnogo vise tehnickog znanja.

Suma sumarum,primicemo se Realu sa brojem titula La lige.Tim ima dobar kostur,naredne godine ce biti nadam se pametniji i napraviti iskorak.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 16 apr 2026, 19:47

I prošle i ove sezone se otvorio raspored u ligi šampiona, u nokaut fazi.
To boli, što se nije iskoristilo.
Ali ok je i liga, igra se i fudbal. Napreduje omladina na terenu.
3-4 pojačanje bi valjalo da dođu. Riješiti se par igrača i od avgusta opet udarati po svim frontovima.
Volio bi da Kanselo ostane, igra desnog beka.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 16 apr 2026, 20:17

Evo izgleda da je ostvariv transfer bastonija

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 16 apr 2026, 20:32

Markinhio je napisao/la:
16 apr 2026, 20:17
Nemate vi para za bastonija,mali ostaje u interu :kafa:
Pravda za Tyson Furya

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 16 apr 2026, 20:55

Jup je napisao/la:
16 apr 2026, 20:32
Markinhio je napisao/la:
16 apr 2026, 20:17
Nemate vi para za bastonija,mali ostaje u interu :kafa:
Odakle te ovde,drug,mi se na ljeto vracamo u 1:1,i kupujemo

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: enobarca, FCB1986 i 10 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []