Konacno neko da kaze, i prestanite vise sa ovim sranjem od teme sveg vam.napoleon72 je napisao/la: ↑17 apr 2026, 08:57Ma pusti bolan, se.re bosnjo za neko 100% zalaganje u svakom mecu, a propusio se da na poslu koristi pus-pauzu. Ljudi misle da su igraci roboti, da imaju neku puljku koja im pali "ozbiljan" mod, pa et neko odlucio da protiv Sirokog na tom mecu ne prebaci na taj mod. Jbt Liverpul osvoji titulu nakon 30 godina, naredno kolo fasuju na Anfieldu od Cityja 0:4, niko se po guzzici ne pocese, igraci mahmurni maltene igrali. Samo eto kod nas treba da Kyeremeh i Gordeziani da poginu na terenu 90 min radi slucaja ubistva koji se desio hiljadama kilometara od njih kad su imali 12, odnosno 7 godina. Strasno Bgm.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑17 apr 2026, 08:21Nevjerovatno kakvi smo dusmani sami sebi.Klepis ih u finalu 4-0 djecu im napravis za 3 dana beznacajna utakmica izvede drugi tim faking Balta igrao i dobiju te opet jedva nekako.Samo zaboravi yebote proslavi za 3 dana pehar,mi nekakve revolucije dizemo.Mislim zna svako da je saopstenje licni interes preko imena grupe s tacno poznatim ciljem ali ovaj forum jos gori....napoleon72 je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:52Toliko se se.re na taj jedan poraz od Sirokog, kao da nas ljudi nisu klepili u finalu Kupa 2017. na Kosevu, pa nas ubili 1:3 sa Rozmanom i to Skripari dosli, a da ne pricam na sva sramocenja dole gdje se zlocin i desio. Ispade mi k'o neki osvetnici gazimo Sirokog 3 razlike gdje god se sretnemo, samo et taj jedan mec izgubili. A igraci su ziva bica, opustili se poslije finala kupa, a i vecina njih u pelenama bili kad se desio zlocin u Sirokom, plus dosta stranaca. Ne mozes ti za sezonu ljude nafurat da osjecaju tvoju bol i znacaj protivnika i utakmice. Pretjeruje se debelo zbog tog jednog poraza, ni prvi ni zadnji poraz od Listice.
Hoce li Velezovi navijaci skidati glave sto im je Sloga uzela bod u Mostaru a oni im zabili 6 komada iz 2 utakmice kupa.
Milion puta vidjen scenario u fudbalu,i Zekic kaze volio bi da sam izveo najjaci tim i zabio im 5 samo da se ne provlace gluposti.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- StriktnoZlo
- Kontakt:
Najveća krađa bila pod Zekićem i to daleko. Ali ne samo da su nas krali, nego su Borcu namještali 3 kola unaprijed, tako što osakate protivničku ekipu žutim kartonima pred Borac...
De mi nabrojte 3 tekme mimo evrope tjst Craiovie i to drugu tekmu, da je neko bio bolji od nas.
Kakva hemija u ekipi i atmosfera je tad bila... nevjerovatno.
Njegova 3-5-2 je izgledalo kao Juvetova iz najboljih dana
ZEKIĆ JE TAKAV DA MU NE MOŽEŠ NAREĐIVATI KO MORA IGRATI !
ZORAN ZEKIĆ JEDAN JE OD NAS !
De mi nabrojte 3 tekme mimo evrope tjst Craiovie i to drugu tekmu, da je neko bio bolji od nas.
Kakva hemija u ekipi i atmosfera je tad bila... nevjerovatno.
Njegova 3-5-2 je izgledalo kao Juvetova iz najboljih dana
ZEKIĆ JE TAKAV DA MU NE MOŽEŠ NAREĐIVATI KO MORA IGRATI !
ZORAN ZEKIĆ JEDAN JE OD NAS !
"Sve laže onaj mali ..."
ULTRAGOTIVA
ULTRAGOTIVA
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
luckystrike je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:58Te se utakmice posebno sjećam, pobjeg'o sa svadbe dobrog prijatelja, došao na Istok u odijelu ljudi se ustajali pozdravljat mislili da je stig'o novi gazdaizdzezveubrazil je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:40O kakvoj vise sramoti pricate, **** vas vise i siroki i znacaj utakmice. Vedran se prevrce u grobu od skandiranja svaku utakmicu, a najveci domet u trazenju istine i pravde bilo prije 12 godina kad su se kontejneri palili i gurali na ulicu. Pustite vise covjeka da pociva u miru.Herson je napisao/la: ↑16 apr 2026, 22:07
Ne može ta utakmica biti beznačajna, kad god se igrala. Ne znam da su ikad ljudi očajniji, razočaraniji i frustriraniji otišli sa Koševa. Nemojte ni pokušavati pravdati i tu sramotu, jednostavno ne ide. Kasnije je i on sam izjavio da nije znao da ta utakmica toliko znači navijačima, priznao je grešku.
A hvala Bogu ima i statistika sa te utakmice, gdje je siroki bez suta u okvir gola nas pobijedio 1:0, a mi profulali pet sansi. **** jazavci vec jednom!
Ne znam šta kaže statistika ali se sjećam da su sirokom poništena još dva gola jedan zbog malog ofsajda drugi zbog slučajnog igranja rukom.
To nam je bila jedna od najmrljavijih utakmica pod vodstvom ZZ. Doduše igrala se uz dosta rotacija.
Bez obzira, po meni je bezveze da se toliko baca mrlja na ZZ i ss samo zbog te jedne utakmice, ni prvi ni zadnji poraz kako kući tako i protiv predmetnog protivnika.
Kako smo samo dobro objasnili Guliashviliju i ostalim da promase svaku sansu koju napravimo, cestitke citavoj ekipi i strucnom stabu kako su dobro ovo nastimali...
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Kad se sjetim Craiove i Koševa, najbolja utakmica FKS. Oči mi zasuze..
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Poraz ko poraz, ni prvi ni posljednji, nije rasprava o tome. Poenta je u tome da se taj poraz pokušava predstaviti kao nebitan, beznačajana utakmica...bla,bla, da bi se opravdao Zekić i njegove vratolomije sa sastavom u toj utakmici jer ovde imaš pojedinaca koji imaju opravdanje za svaku njegovu lošu odluku, pa tako kao što sam i rekao pokušavaju podvaliti priču da FK Sarajevo na Koševu igra beznačajnu utakmicu.napoleon72 je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:52Toliko se se.re na taj jedan poraz od Sirokog, kao da nas ljudi nisu klepili u finalu Kupa 2017. na Kosevu, pa nas ubili 1:3 sa Rozmanom i to Skripari dosli, a da ne pricam na sva sramocenja dole gdje se zlocin i desio. Ispade mi k'o neki osvetnici gazimo Sirokog 3 razlike gdje god se sretnemo, samo et taj jedan mec izgubili. A igraci su ziva bica, opustili se poslije finala kupa, a i vecina njih u pelenama bili kad se desio zlocin u Sirokom, plus dosta stranaca. Ne mozes ti za sezonu ljude nafurat da osjecaju tvoju bol i znacaj protivnika i utakmice. Pretjeruje se debelo zbog tog jednog poraza, ni prvi ni zadnji poraz od Listice.
Da se razumijemo, Zekić je tu tek na kraju liste krivaca za poraz, prije svega imaš upravu (koju nemaš) koja je trebala igračima i treneru naglasiti značaj te utakmice, zatim navijače koji su isto to trebali napraviti a ne sjetiti se toga nakon utakmice i onda tek imaš Zekića koji vidi/osjeti tu svu indoletnost i pripremi utakmicu kako pripremi, što je kasnije i sam priznao.
Dio krivice nosi i to samo gledano iz sportskog ugla u ostale neke nacionalne priče ne bi ulazio koje su se opet prelamale oko te utakmice.
Kao što si i rekao beznačajna može biti Zekiću, Keremehu, Balti... što u nekom širem kontekstu može biti i razumljivo ali opet kad obučeš bordo dres ne smiješ imati kalkulacije ali opet taj širi kontekst pa hajd ali navijačima da bude beznačajna e to je ludilo mozga, to je podvala koja se pokušava predstaviti kao nešto normalno i potpuno nejasno zašto to pojednci forsiraju.
Kad tako predstavljaju tu utakmicu na Koševu zašto je onda utakmica protiv Veleža bila "na krv i nož" a isto tako iz našeg ugla je trebala biti beznačajna, zašto su igrači išli glavom na kopačku a Velež je bio u istoj situaciji kao i Široki.
Milion uglova, niti jedan onaj pravi.
- napoleon72
- Kontakt:
Ma mislim da su i navijaci vise u fazonu "beznacajna" misleci na tu rezultatsku vaznost, utakmica koja te ne vodi ni gore ni dole. A svakom navijacu je i prijateljska utakmica protiv Mladosti iz Zupce bitna i zele pobjedu, to ne dolazi u pitanje. Ne volim vidjet da gubimo ni u zadnjem kolu lige koju smo vec osvojili, kao kad smo izgubili od Tuzle u Banovicima u sezoni duple krune. Poraz je poraz i svaki je ruzan. Al je vise ruzno sto dio navijaca navodi Zekicu taj poraz kao najveci minus i da ga ocrne jer se nemaju za sta drugo uhvatit. Sta kaze onaj pitar6785 "a vidjeli ste prvo poluvrijeme protiv Zelje, a vidjeli ste Borac". Jbt jos cemo trenere po poluvremenima analizirat. Za 2 mjeseca cemo pricat "a jeste li vidjeli onih 10 min protiv Radnika, yebo tog trenera".DoktorXabaras je napisao/la: ↑17 apr 2026, 10:52Poraz ko poraz, ni prvi ni posljednji, nije rasprava o tome. Poenta je u tome da se taj poraz pokušava predstaviti kao nebitan, beznačajana utakmica...bla,bla, da bi se opravdao Zekić i njegove vratolomije sa sastavom u toj utakmici jer ovde imaš pojedinaca koji imaju opravdanje za svaku njegovu lošu odluku, pa tako kao što sam i rekao pokušavaju podvaliti priču da FK Sarajevo na Koševu igra beznačajnu utakmicu.napoleon72 je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:52Toliko se se.re na taj jedan poraz od Sirokog, kao da nas ljudi nisu klepili u finalu Kupa 2017. na Kosevu, pa nas ubili 1:3 sa Rozmanom i to Skripari dosli, a da ne pricam na sva sramocenja dole gdje se zlocin i desio. Ispade mi k'o neki osvetnici gazimo Sirokog 3 razlike gdje god se sretnemo, samo et taj jedan mec izgubili. A igraci su ziva bica, opustili se poslije finala kupa, a i vecina njih u pelenama bili kad se desio zlocin u Sirokom, plus dosta stranaca. Ne mozes ti za sezonu ljude nafurat da osjecaju tvoju bol i znacaj protivnika i utakmice. Pretjeruje se debelo zbog tog jednog poraza, ni prvi ni zadnji poraz od Listice.
Da se razumijemo, Zekić je tu tek na kraju liste krivaca za poraz, prije svega imaš upravu (koju nemaš) koja je trebala igračima i treneru naglasiti značaj te utakmice, zatim navijače koji su isto to trebali napraviti a ne sjetiti se toga nakon utakmice i onda tek imaš Zekića koji vidi/osjeti tu svu indoletnost i pripremi utakmicu kako pripremi, što je kasnije i sam priznao.
Dio krivice nosi i to samo gledano iz sportskog ugla u ostale neke nacionalne priče ne bi ulazio koje su se opet prelamale oko te utakmice.
Kao što si i rekao beznačajna može biti Zekiću, Keremehu, Balti... što u nekom širem kontekstu može biti i razumljivo ali opet kad obučeš bordo dres ne smiješ imati kalkulacije ali opet taj širi kontekst pa hajd ali navijačima da bude beznačajna e to je ludilo mozga, to je podvala koja se pokušava predstaviti kao nešto normalno i potpuno nejasno zašto to pojednci forsiraju.
Kad tako predstavljaju tu utakmicu na Koševu zašto je onda utakmica protiv Veleža bila "na krv i nož" a isto tako iz našeg ugla je trebala biti beznačajna, zašto su igrači išli glavom na kopačku a Velež je bio u istoj situaciji kao i Široki.
Zekic je objektivno najbolji trener u eri Mirvica. Da li je najbolji u 21. vijeku, ja se ne bih slozio, bez obzira na more faktora tipa kvalitet lige itd, al dobro, svako ima svoje argumente tu.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
To se radilo već, možda nisi upratio.napoleon72 je napisao/la: ↑17 apr 2026, 11:23Ma mislim da su i navijaci vise u fazonu "beznacajna" misleci na tu rezultatsku vaznost, utakmica koja te ne vodi ni gore ni dole. A svakom navijacu je i prijateljska utakmica protiv Mladosti iz Zupce bitna i zele pobjedu, to ne dolazi u pitanje. Ne volim vidjet da gubimo ni u zadnjem kolu lige koju smo vec osvojili, kao kad smo izgubili od Tuzle u Banovicima u sezoni duple krune. Poraz je poraz i svaki je ruzan. Al je vise ruzno sto dio navijaca navodi Zekicu taj poraz kao najveci minus i da ga ocrne jer se nemaju za sta drugo uhvatit. Sta kaze onaj pitar6785 "a vidjeli ste prvo poluvrijeme protiv Zelje, a vidjeli ste Borac". Jbt jos cemo trenere po poluvremenima analizirat. Za 2 mjeseca cemo pricat "a jeste li vidjeli onih 10 min protiv Radnika, yebo tog trenera".DoktorXabaras je napisao/la: ↑17 apr 2026, 10:52Poraz ko poraz, ni prvi ni posljednji, nije rasprava o tome. Poenta je u tome da se taj poraz pokušava predstaviti kao nebitan, beznačajana utakmica...bla,bla, da bi se opravdao Zekić i njegove vratolomije sa sastavom u toj utakmici jer ovde imaš pojedinaca koji imaju opravdanje za svaku njegovu lošu odluku, pa tako kao što sam i rekao pokušavaju podvaliti priču da FK Sarajevo na Koševu igra beznačajnu utakmicu.napoleon72 je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:52Toliko se se.re na taj jedan poraz od Sirokog, kao da nas ljudi nisu klepili u finalu Kupa 2017. na Kosevu, pa nas ubili 1:3 sa Rozmanom i to Skripari dosli, a da ne pricam na sva sramocenja dole gdje se zlocin i desio. Ispade mi k'o neki osvetnici gazimo Sirokog 3 razlike gdje god se sretnemo, samo et taj jedan mec izgubili. A igraci su ziva bica, opustili se poslije finala kupa, a i vecina njih u pelenama bili kad se desio zlocin u Sirokom, plus dosta stranaca. Ne mozes ti za sezonu ljude nafurat da osjecaju tvoju bol i znacaj protivnika i utakmice. Pretjeruje se debelo zbog tog jednog poraza, ni prvi ni zadnji poraz od Listice.
Zekic je objektivno najbolji trener u eri Mirvica. Da li je najbolji u 21. vijeku, ja se ne bih slozio, bez obzira na more faktora tipa kvalitet lige itd, al dobro, svako ima svoje argumente tu.
Nikad poraz, samo lekcija.
- luckystrike
- Kontakt:
Kako dođosmo od diskusije o dobrim i lošim partijama pod ZZ do "namještanja"?izdzezveubrazil je napisao/la: ↑17 apr 2026, 10:15luckystrike je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:58Te se utakmice posebno sjećam, pobjeg'o sa svadbe dobrog prijatelja, došao na Istok u odijelu ljudi se ustajali pozdravljat mislili da je stig'o novi gazdaizdzezveubrazil je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:40
O kakvoj vise sramoti pricate, **** vas vise i siroki i znacaj utakmice. Vedran se prevrce u grobu od skandiranja svaku utakmicu, a najveci domet u trazenju istine i pravde bilo prije 12 godina kad su se kontejneri palili i gurali na ulicu. Pustite vise covjeka da pociva u miru.
A hvala Bogu ima i statistika sa te utakmice, gdje je siroki bez suta u okvir gola nas pobijedio 1:0, a mi profulali pet sansi. **** jazavci vec jednom!
Ne znam šta kaže statistika ali se sjećam da su sirokom poništena još dva gola jedan zbog malog ofsajda drugi zbog slučajnog igranja rukom.
To nam je bila jedna od najmrljavijih utakmica pod vodstvom ZZ. Doduše igrala se uz dosta rotacija.
Bez obzira, po meni je bezveze da se toliko baca mrlja na ZZ i ss samo zbog te jedne utakmice, ni prvi ni zadnji poraz kako kući tako i protiv predmetnog protivnika.
Kako smo samo dobro objasnili Guliashviliju i ostalim da promase svaku sansu koju napravimo, cestitke citavoj ekipi i strucnom stabu kako su dobro ovo nastimali...
- DoktorXabaras
- Kontakt:
*Upravo ono što pokošavam reći, ne može se pravdati poraz "bitnošću" utakmice i nije mi jasna ta zaluđenost Zekićem da se to pokušava podvaliti.napoleon72 je napisao/la: ↑17 apr 2026, 11:23Ma mislim da su i navijaci vise u fazonu "beznacajna" misleci na tu rezultatsku vaznost, utakmica koja te ne vodi ni gore ni dole. A svakom navijacu je i prijateljska utakmica protiv Mladosti iz Zupce bitna i zele pobjedu, to ne dolazi u pitanje.* Ne volim vidjet da gubimo ni u zadnjem kolu lige koju smo vec osvojili, kao kad smo izgubili od Tuzle u Banovicima u sezoni duple krune. Poraz je poraz i svaki je ruzan. Al je vise ruzno sto dio navijaca navodi Zekicu taj poraz kao najveci minus i da ga ocrne jer se nemaju za sta drugo uhvatit. Sta kaze onaj pitar6785 "a vidjeli ste prvo poluvrijeme protiv Zelje, a vidjeli ste Borac". Jbt jos cemo trenere po poluvremenima analizirat. Za 2 mjeseca cemo pricat "a jeste li vidjeli onih 10 min protiv Radnika, yebo tog trenera".DoktorXabaras je napisao/la: ↑17 apr 2026, 10:52Poraz ko poraz, ni prvi ni posljednji, nije rasprava o tome. Poenta je u tome da se taj poraz pokušava predstaviti kao nebitan, beznačajana utakmica...bla,bla, da bi se opravdao Zekić i njegove vratolomije sa sastavom u toj utakmici jer ovde imaš pojedinaca koji imaju opravdanje za svaku njegovu lošu odluku, pa tako kao što sam i rekao pokušavaju podvaliti priču da FK Sarajevo na Koševu igra beznačajnu utakmicu.napoleon72 je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:52Toliko se se.re na taj jedan poraz od Sirokog, kao da nas ljudi nisu klepili u finalu Kupa 2017. na Kosevu, pa nas ubili 1:3 sa Rozmanom i to Skripari dosli, a da ne pricam na sva sramocenja dole gdje se zlocin i desio. Ispade mi k'o neki osvetnici gazimo Sirokog 3 razlike gdje god se sretnemo, samo et taj jedan mec izgubili. A igraci su ziva bica, opustili se poslije finala kupa, a i vecina njih u pelenama bili kad se desio zlocin u Sirokom, plus dosta stranaca. Ne mozes ti za sezonu ljude nafurat da osjecaju tvoju bol i znacaj protivnika i utakmice. Pretjeruje se debelo zbog tog jednog poraza, ni prvi ni zadnji poraz od Listice.
Dobro si spomenuo Mirvićevu eru jer ćim pojednci govore kako je Zekić najbolji trener a Krajova najbolja utakmica onda je sve jasno od kad se prati klub i otkud ta tolika zaluđenost.
Samo totalna fudbalska neznalica može Zekiću zamjeriti i tražiti mane u igri i rezultatima, trener sa najboljom ekipom koji bi se u normalnoj ligi i normalnim okolnostima prošetao ligom do duple krune, ne 99% nego 100%.
Kritika prema njemu u 80% slučajeva je za njegov odlazak i to ne na način, nego na vrijeme i po meni tu nema opravdanja i može se postaviti milion teorija od kojih niti jedna ne ide u njegovu korist i sasvim se legitimno može reći da je kalkulisao sa Europom a zatim samo čekao povoljan momenat da se ispali što je i potvrdio u inkubatoru.
Da je otišao nakon Posušja tu bi bio ispravan ko rahmetli Hase a ovako je ispalo baš šupački. Ne možeš pravdati taj postupak sa odnosom sa ljudima u klubu kad su isti bili i dva mjeseca ranije ili nakaradnom ligom koju si već igrao.
-
KarloIvandic
- Kontakt:
samo vratiti ZZ i pustiti ga da radi sta zeli. Za ovakav klub kao sto je sarajevo samo moze on da vodi
Jel Zekić osvojio kup ili je naštiman, šta kažu naši navijači ? 
Cvitanovic dobija ugovor na 2 godine

Definitivno najbolja naša utakmica. Bukvalno svaki igrač je znao šta su mu zadatci i šta mu je činiti. Izgledali su tako kompaktno. Šteta onog nesretnog gola. Nema potrebe raspravljati svako ima pravo na mišljenje, a moje je da je kod Zekića bilo vidljivo šta želi i na čemu insistira. Nije to lahko implementirati, a on je to uspio dobrano. Bila je igra prepoznatljiva po presingu, brzoj tranziciji nekada je bilo i iskakanja iz šina ali sve je to razumljivo. Uglavnom sad bih ga potpisao na neodređeno.GalileoGalilei je napisao/la: ↑17 apr 2026, 10:43Kad se sjetim Craiove i Koševa, najbolja utakmica FKS. Oči mi zasuze..
Mi nikada odustati necemo...
- StriktnoZlo
- Kontakt:
- BegovicRamiz
- Kontakt:
procita li ko ovaj intervju
akcenat na mladima vise prilike mozda vec od sutra
nije nesto zadovoljan rezultatima al da nije rjesenje mijenjanje svako 6 mjeseci sto znaci da Cvitanovic vjerovatno ostaje
ovo oko Koseva je apel da zavrsimo s njim i da konacno krenemo s mrtve tacke
ovo je bruka
akcenat na mladima vise prilike mozda vec od sutra
nije nesto zadovoljan rezultatima al da nije rjesenje mijenjanje svako 6 mjeseci sto znaci da Cvitanovic vjerovatno ostaje
ovo oko Koseva je apel da zavrsimo s njim i da konacno krenemo s mrtve tacke
ovo je bruka
- luckystrike
- Kontakt:
Zoran Mamić za sportsport.baDo kraja prvenstva je još osam utakmica, a realno smo u relativno komfornoj situaciji, odnosno treći smo i četvrtom bježimo sedam bodova. Teško da se ta prednost može prokockati, a to je odlična prilika da trener priliku pruži mladim igračima.
U krajnjem slučaju i da vidimo na koga možemo računati. Ima tu sigurno jako dobrih igrača i vidjet ćemo do kraja sezone ko se može nositi sa pritiskom. Proširit ćemo igrački kadar, vidjet ćemo ko je za Sarajevo kakvo želimo, ko je za rotacije, a i ko možda nije za Sarajevo.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Mučan završetak sezone i turbulentno ljeto, nije da nismo navikli.
- muhamedhulk
- Kontakt:
prica ono sto vecina nas prica na forumu, daj mlade, ostavi trenera jedan duzi period, dovedi par iskusnijih igraca i to je to.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.

.png)