u Firenzi proglasili nacionalnim spomenikom neke tornjeve, stubove, beton na onom stadionu pa ce ispod ove nove tribine ostati i stara tribina, tako ce i ostatak stadiona uklapati, staro i novo, po samom projektu to mi toliko izgleda nakaradno, umjesto da im je grad dao neku lokaciju pa da naprave moderno veliko zdanje ili rusi skrozBocaJuniors1905 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 17:27Oni isto kao da su bili kod komunizmom kao i mi 50 godina pa sve u vlasništvu države ili grada. Oronuli im stadioni kao Koševo kod nas, sablasno izgledaju. Ono u Firenci je neko pranje para, ono je zločin protiv civilizacije šta rade u obnovi. Juve i Udineze jedini vlasnici stadiona u Seriji A.akisarajevo92 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 17:08
kad vidim kako talijani renoviraju stadione mozda je ipak bolje da ne diraju nista
a ono u Firenzi je najveci cirkus koji sam vidio za svog zivota sto se tice rekonstrukcije nekog stadiona na ovoj kugli zemaljskoj
Turska je 200 godina ispred Italije što se infrastrukture tiče, ljudi hladno sami mogu organizovati Svjetsko i Evropsko ne treba im niko.
ne znam samo dokad misle Talijani tako, gledaju li 50-100 godina unaprijed, kad tad ce morati ici u korak s vremenom sto se tice fudbalske infrastrukture
kao sto neko rece, koliko su mocni bili u drevnoj arhitekturi toliko se ne snalaze sa modernom
pogledaj stadion od Coma na sta lici a ljudi se bore za LP, i tu je vjerovatno birokratija problem, niti mogu da grade niti mogu da usminkaju ono ruglo, jedino lijepo sto se vidi jezero kroz onaj cosak tribina
i jos mi nesto nejasno, ekipa se vratila u prvu ligu nakon toliko godina, hit u Evropi, bore za LP, toliko atraktivnih mladih igraca i ne mogu da ispune onako mali stadion, ni protiv Intera
jeste malo mjesto ali opet imaju duplo vise stanovnika nego npr. Villareal koji svaki mec ispuni stadion duplo veceg kapacitea
ovako jaka ekipa, ovako rasulo od stadiona i tako bogati vlasnici me podsjecaju na slucaj Anzhi Mahachkala