Nidal Čelik

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

MiranGlasnic
Kontakt:

Re: Nidal Čelik

Post Postao/la MiranGlasnic » 17 apr 2026, 20:31

dubrovnik je napisao/la:
17 apr 2026, 20:23
MiranGlasnic je napisao/la:
17 apr 2026, 20:17
LeCoq je napisao/la:
17 apr 2026, 20:11
A zar neko ovdje vrijeđa Čelika?
Da, većina misli da nije zreo za A reprezentaciju kada si svi zdravi i tu nema nikakve mržnje i uvreda. Kao što je većina mislila da zaslužuje poziv za braraž i pozvan je.
Što se kluba tiče, dobio je veliku šansu i nije je nažalost iskoristio. Inače, ako i ima negativnih emocija prema domaćim igračima, najzaslužniji su "navijači" kojima su klubovi prije reprezentacije.
Slažem se da nije zreo da ima ulogu u A reprezentaciji. Ovdje likovi tvrde da su zreli Ličina…Topalović…Hamzić…Ćatović…kako su oni zreli? Još se vode rasprave da se ti momci povedu na Svjetsko… :shock:
Pa kako dq drugacije privolis momke u koje je neko drugi ulozio novac, koji su prosli akademije zapadnih klubova, koji su investicije Evropskih nogometnih velikana. Malog Celika trwba zvati jer igra u ozbiljnom klubu ali to ne znaci da ne treba zvati ove koje si ti nabrojao. Cak ih treba i nerezonski pozvat da bi se ovjerili za buducnost. Da samo dvojica od njih uspiju profit je ogroman. Nisi ulozio nista a dobio si igraca za 15 narednih godina. Da ne kazem da je samo pokretanje procedure promjene sportskog drzavljanstva u njihovim godinama ovjera igraca za buducnost.
Čelik nije zreo da bude među 26 na Svjetskom..ali jesu momci koji igraju juniorska prvenstva? Dao Bog da svi ti momci zaigraju za nas…ali gdje su kriteriji? To je malo bezobrazno za moj ukus.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 apr 2026, 20:39

17 apr 2026, 20:31
dubrovnik je napisao/la:
17 apr 2026, 20:17

Slažem se da nije zreo da ima ulogu u A reprezentaciji. Ovdje likovi tvrde da su zreli Ličina…Topalović…Hamzić…Ćatović…kako su oni zreli? Još se vode rasprave da se ti momci povedu na Svjetsko… :shock:
Pa kako dq drugacije privolis momke u koje je neko drugi ulozio novac, koji su prosli akademije zapadnih klubova, koji su investicije Evropskih nogometnih velikana. Malog Celika trwba zvati jer igra u ozbiljnom klubu ali to ne znaci da ne treba zvati ove koje si ti nabrojao. Cak ih treba i nerezonski pozvat da bi se ovjerili za buducnost. Da samo dvojica od njih uspiju profit je ogroman. Nisi ulozio nista a dobio si igraca za 15 narednih godina. Da ne kazem da je samo pokretanje procedure promjene sportskog drzavljanstva u njihovim godinama ovjera igraca za buducnost.
Čelik nije zreo da bude među 26 na Svjetskom..ali jesu momci koji igraju juniorska prvenstva?
Ja to nisam rekao. Trebaju nam svi na raspolaganju a igrat ce oni koji Sergej i strucni stozer odluce. Stoperi su koliko toliko pokriveni ako budu svi zdravi a sredina terena je najlosiji dio ekipe. Niko sretniji od mene da novi Pjanic igra u Sarajevu, Zeljeznicaru ili Velezu ali nazalost od tog nema nista. A kako i da bude kad ste do prije pola godine i jedni i drugi jos prozivali povratak Musemica i Osima. Sve ide i sve se mjenja samo to ostaje isto. Ova ekipa se trenutno moze poboljsati samo djecom iz dijaspore jer je u BiH proizvodnja igraca na najnizem stupnju u povijesti.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 17 apr 2026, 20:51

dubrovnik je napisao/la:
17 apr 2026, 20:39
dubrovnik je napisao/la:

Čelik nije zreo da bude među 26 na Svjetskom..ali jesu momci koji igraju juniorska prvenstva?
Ja to nisam rekao. Trebaju nam svi na raspolaganju a igrat ce oni koji Sergej i strucni stozer odluce. Stoperi su koliko toliko pokriveni ako budu svi zdravi a sredina terena je najlosiji dio ekipe. Niko sretniji od mene da novi Pjanic igra u Sarajevu, Zeljeznicaru ili Velezu ali nazalost od tog nema nista. A kako i da bude kad ste do prije pola godine i jedni i drugi jos prozivali povratak Musemica i Osima. Sve ide i sve se mjenja samo to ostaje isto. Ova ekipa se trenutno moze poboljsati samo djecom iz dijaspore jer je u BiH proizvodnja igraca na najnizem stupnju u povijesti.
Da ti repliciram sa JA TO NISAM REKAO…ja ne navijam niti za jedan od ta dva kluba. :mrgreen: vezni red jeste kritičan…do te mjere da vodimo juniore na Svjetsko? Ja se ne slažem sa konstatacijom jednog od forumaša da je juniorska bundesliga bolja do te mjere da igrač može upasti u A reprezentaciju. Dok..na primjer..ne može Anes Mehmedović koji ima brutalnu statistiku…jer ZA KOGA ON MOŽE IGRATI OSIM ZA BiH? Jasno mi je da nam treba svaki dobar igrač…ali mi nije jasno selektivno biranje da se nazor uguraju na spisak za Svjetsko? Na taj način dobiješ ufurane momke koji misle da su iznad plana i programa i da se njih treba slušati..a ne selektora.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 17 apr 2026, 20:51

Čelik nije zreo da bude među 26 na Svjetskom..ali jesu momci koji igraju juniorska prvenstva? Dao Bog da svi ti momci zaigraju za nas…ali gdje su kriteriji? To je malo bezobrazno za moj ukus.
Koji momci koji igraju juniorska prvenstva su zreli za 26, ko to priziva?
Na koncu u redu je prizivati bilo kog igrača koji ti se sviđa, ali nije u redu reći da ga ljudi mrze zato što smatraju da nije kvalitetan. Pa još tvrditi da mrze domaće igrače, Sarajevo...

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 17 apr 2026, 21:00

LeCoq je napisao/la:
17 apr 2026, 20:51
Koji momci koji igraju juniorska prvenstva su zreli za 26, ko to priziva?
Na koncu u redu je prizivati bilo kog igrača koji ti se sviđa, ali nije u redu reći da ga ljudi mrze zato što smatraju da nije kvalitetan. Pa još tvrditi da mrze domaće igrače, Sarajevo...
Ja izmislio. Ne interesuje me plaho ko koga mrzi i da li su za domaće ili momke iz dijaspore. Trebaju se jednako gurati svi extra talentirani momci.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 apr 2026, 21:52

dubrovnik je napisao/la:

Da ti repliciram sa JA TO NISAM REKAO…ja ne navijam niti za jedan od ta dva kluba. :mrgreen: vezni red jeste kritičan…do te mjere da vodimo juniore na Svjetsko? Ja se ne slažem sa konstatacijom jednog od forumaša da je juniorska bundesliga bolja do te mjere da igrač može upasti u A reprezentaciju. Dok..na primjer..ne može Anes Mehmedović koji ima brutalnu statistiku…jer ZA KOGA ON MOŽE IGRATI OSIM ZA BiH? Jasno mi je da nam treba svaki dobar igrač…ali mi nije jasno selektivno biranje da se nazor uguraju na spisak za Svjetsko? Na taj način dobiješ ufurane momke koji misle da su iznad plana i programa i da se njih treba slušati..a ne selektora.
Je li to oni mali iz Sarajeva? Necu ulaziti u kvalitete juniorskih liga i usporedjivati igrace po tome. Postoji jedno ali ... Seniorska Bundes liga je drugi svijet u odnosu da domacu ligu a to im je naredni korak. Igrac koji se probije i na klupu boljih Bundesligasa je kalibar koji se mora uzeti u obzir. Ne znam puno o tom malom kojeg ti spominjes ali znam da ni u Sarajevu nije prvotimac pa ne znam uopce sta reci na tu temu. U isto vrijeme znam da Srbi kruze oko Catovica ko macak oko vruce kase a ne vjerujem da bi kruzili da potencijal nije siroko prepoznat. Jedini mladi igrac iz BiH koji ima siroko prepoznat potencijal je Deket. To odma znas kad vidis tko ga je uzeo pod svoje.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 17 apr 2026, 22:15

dubrovnik je napisao/la:
17 apr 2026, 21:52
dubrovnik je napisao/la:

Je li to oni mali iz Sarajeva? Necu ulaziti u kvalitete juniorskih liga i usporedjivati igrace po tome. Postoji jedno ali ... Seniorska Bundes liga je drugi svijet u odnosu da domacu ligu a to im je naredni korak. Igrac koji se probije i na klupu boljih Bundesligasa je kalibar koji se mora uzeti u obzir. Ne znam puno o tom malom kojeg ti spominjes ali znam da ni u Sarajevu nije prvotimac pa ne znam uopce sta reci na tu temu. U isto vrijeme znam da Srbi kruze oko Catovica ko macak oko vruce kase a ne vjerujem da bi kruzili da potencijal nije siroko prepoznat. Jedini mladi igrac iz BiH koji ima siroko prepoznat potencijal je Deket. To odma znas kad vidis tko ga je uzeo pod svoje.
Ćatović je neki hajmo reći IZUZETAK…jer igra treću ligu..koja je profi fudbal i jača od naše lige…izuzev Zvezde i Dinama…ta treća liga je jača od svih ostalih klubova i liga na prostorima bivše Yuge. Što se tiče te klupe i ostalih..niko nije dogurao do klupe. Uzorak njihovog potencijala je utakmice protiv vršnjaka od 18 godina. Npr..kod Alajbegovića se mogao vidjeti talenta jer je rasturao protiv igrača koji su bili po 5 godina stariji…njega bi vrijedilo pozvati na Svjetsko…još je bio naš mladi reprezentativac. Za ove ostale…meni nema smisla ni logike da ih nešto GURAMO da se nađu na spisku za Svjetsko…a Liga nacija počinje za 5 mjeseci. Ko god bio taj momak što je pokrenuo proceduru prije 2 mjeseca…njega treba ispoštovati i komentarisati u kontekstu spiska za Svjetsko…ostali neka čekaju jesen.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 17 apr 2026, 22:23

Ne budalasaj glasnicu. Kakva treca liga. Cuj treca liga jaca od nase prve 😂😂😂 nisi ti pogledao utakmicu trece lige u zivotu. Ja je gledam svaki vikend uzivo i mogu ti reci da Zrinjski, Sarajevo,Borac,Velez,Zeljo bi svakoj od ekipa iz trece lige strpali 5 komada za poluvrijeme. Jedine ekipe koje bi imale problema sa trecom ligom su one zadnje dvije na tabeli,ostalo bi to posamaralo.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 17 apr 2026, 22:32

napapijri1987 je napisao/la:
17 apr 2026, 22:23
Ne budalasaj glasnicu. Kakva treca liga. Cuj treca liga jaca od nase prve 😂😂😂 nisi ti pogledao utakmicu trece lige u zivotu. Ja je gledam svaki vikend uzivo i mogu ti reci da Zrinjski, Sarajevo,Borac,Velez,Zeljo bi svakoj od ekipa iz trece lige strpali 5 komada za poluvrijeme. Jedine ekipe koje bi imale problema sa trecom ligom su one zadnje dvije na tabeli,ostalo bi to posamaralo.
Ja se ne slažem. Imaš najmanje 5 ekipa koje bi se svake godine borilo za titulu u našem prvenstvu. Izuzev Zrinjskog i donekle Sarajeva…nijedna druga ekipa me bi prismrdila vrhu tabele u trećoj Njemačkoj. Govorim o infrastrukturi..kvaliteti trenera..omladinskih pogona. U globalu…naše ekipe nemaju šta tražiti ni na tom nivou.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 17 apr 2026, 22:37

17 apr 2026, 22:32
Ja se ne slažem. Imaš najmanje 5 ekipa koje bi se svake godine borilo za titulu u našem prvenstvu. Izuzev Zrinjskog i donekle Sarajeva…nijedna druga ekipa me bi prismrdila vrhu tabele u trećoj Njemačkoj. Govorim o infrastrukturi..kvaliteti trenera..omladinskih pogona. U globalu…naše ekipe nemaju šta tražiti ni na tom nivou.
Sto se tice infrastrukture slazem se ali nije to kvalitet fudbala kao u prvoj ligi. Prve cetiri ekipe nase lige ne bi imale problema ni u drugoj ligi. Ne bi bili u vrhu ali bi lagano osigurali opstanak. Pa u toj drugoj ligi je "do jucer" igrao Bicakcic a vidis da ni u nasoj ligi ne pravi neku razliku.
Kazem ti ja svaki vikend gledam trecu ligu uzivo,cetvrtu sam takodje gledao cesto.
Cak sam ubjedjen da bi Zrinjski ili Borac se borili za vrh u drugoj ligi.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 17 apr 2026, 22:50

17 apr 2026, 22:37
17 apr 2026, 22:32
Sto se tice infrastrukture slazem se ali nije to kvalitet fudbala kao u prvoj ligi. Prve cetiri ekipe nase lige ne bi imale problema ni u drugoj ligi. Ne bi bili u vrhu ali bi lagano osigurali opstanak. Pa u toj drugoj ligi je "do jucer" igrao Bicakcic a vidis da ni u nasoj ligi ne pravi neku razliku.
Kazem ti ja svaki vikend gledam trecu ligu uzivo,cetvrtu sam takodje gledao cesto.
Cak sam ubjedjen da bi Zrinjski ili Borac se borili za vrh u drugoj ligi.
Bičakčić je fizički propao već par godina…on je spasio svoju ekipu ispadanja..a ta ista ekipa bi bila donji dio tabele kod nas. Ne znam za borbu u drugoj…jer ja to ne vidim u Borcu ili Zrinjskom…za mene su onih prvih 6 ekipa u drugoj ligi znatno jači od naših najboljih. Ne bi da idem predaleko od teme…ali taj Ćatović igra tu treću ligu…za jednu od gorih ekipa. Tačno je da je dogurao do klupe prvog tima ali…ako je generalno mišljenje da je naša liga kvalitet te treće lige…onda zašto bi taj momak trebao zauzeti mjesto na spisku prije nekog iz našeg prvenstva? Ako Nidal Čelik nije zreo da ide na Svjetsko…i to igrajući za Lens zadnja dva mjeseca…kako je zreo neko ko igra treću ligu za klub koji bi se borio za opstanak kod nas? O tome pričam kada govorim o nekim standardima.

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 17 apr 2026, 23:17

Jel ovo fakat fanovi BH klubova tvrde da je BH Liga jaca od drite? Ljudi vi niste svjesni koliko su trece lige Liga petice jace od nase lige.

Drita je profesionalna liga a BiH Liga je amaterska. Zrinjski Borac I Sarajevo bi mozda mogli izboriti opstanak u istoj ovo ostalo bi bilo zakovano za dno I matematicki ispalo vec na polusezoni.

Catovic igra u driti vec godinu I po dana a ima 19 godina.

Nasa Liga je nivo regionalliga Nord/nordost dakle 4 rang.

Sto se tice spanske trece lige, pa pola tima barce, real sociedada I athletic Bilbao je do jucer igralo u toj ligi. Svake godine prebacuju igrace iz svojih u23 timova u prvi tim. Real sociedad u23 tim ove godine igra u Segundi.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 17 apr 2026, 23:23

Diadora je napisao/la:
17 apr 2026, 23:17
Jel ovo fakat fanovi BH klubova tvrde da je BH Liga jaca od drite? Ljudi vi niste svjesni koliko su trece lige Liga petice jace od nase lige.

Drita je profesionalna liga a BiH Liga je amaterska. Zrinjski Borac I Sarajevo bi mozda mogli izboriti opstanak u istoj ovo ostalo bi bilo zakovano za dno I matematicki ispalo vec na polusezoni.

Sto se tice spanske trece lige, pa pola tima barce, real sociedada I athletic Bilbao je do jucer igralo u toj ligi. Svake godine prebacuju igrace iz svojih u23 timova u prvi tim. Real sociedad u23 tim ove godine igra u Segundi.
U ovoj formulaciji leži sva propast bh fudbala.

Postoje profesionalni navijači reprezentacije koji uopšte ne navijaju za neki domaći klub. To nigdje ne postoji osim kod nas. Doduše, pretpostavljam da su im očevi prije rata po selima navijali za partizan i cz, a to sad nije više oportuno.

Neko me na prethodnoj stranici takođe prozvao u fazonu bitniji ti je klub od reprezentacije. Naravno da mi je bitniji klub. Svakom Englezu je bitniji njegov klub od reprezentacije, svakom Talijanu takođe. Špancu? Dakako. To je normalna fudbalska kultura. Reprezentacija dođe kao neki šlag na fudbalsku tortu, kao neki karnevalski odušak.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 17 apr 2026, 23:50

PeppermintSA je napisao/la:
17 apr 2026, 23:23
Diadora je napisao/la:

Postoje profesionalni navijači reprezentacije koji uopšte ne navijaju za neki domaći klub. To nigdje ne postoji osim kod nas. Doduše, pretpostavljam da su im očevi prije rata po selima navijali za partizan i cz, a to sad nije više oportuno.

Neko me na prethodnoj stranici takođe prozvao u fazonu bitniji ti je klub od reprezentacije. Naravno da mi je bitniji klub. Svakom Englezu je bitniji njegov klub od reprezentacije, svakom Talijanu takođe. Špancu? Dakako. To je normalna fudbalska kultura. Reprezentacija dođe kao neki šlag na fudbalsku tortu, kao neki karnevalski odušak.
Znači možemo konstatovati da je reprezentacija za tebe "karnevalski odušak", a da ti je bitan klub. Zato ovdje u reprezentaciju guraš "svog" igrača, bez obzira na interese reprezentacije i to je za tebe normalna fudbalska kultura. Logično.
Propast bh fudbala smo mi koji navijamo za reprezentaciju, a ne za klub? A propast nisu klubovi koji 30 godina ne proizvedoše pristojnog igrača. :D
Onda se čudite što su navijači reprezentacije neskloni domaćim igračima :roll:

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 17 apr 2026, 23:54

Volim svoju mahalu, svoj grad ili mjesto. Al država je država. Moje mišljenje jbg.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 17 apr 2026, 23:54

Tvoja tvrdnja da "u ovoj formulaciji leži sva propast bh fudbala" je više posljedica nego uzrok.

Ljudi ne prate domaću ligu zbog manjka kvaliteta, loše infrastrukture i opšteg stanja. To nema veze sa "pogrešnim mentalitetom", nego sa realnom slikom stvari. Reprezentacija u isto vrijeme okuplja igrače koji su standardno dio jačih evropskih liga, što znači da ljudi kroz nju prate fudbal višeg nivoa nego što domaća liga trenutno može ponuditi. Zbog toga je sasvim prirodno da se ljudi više vežu za nju i da je stavljaju na isto ili čak više mjesto nego domaće klubove.

Englezi, Talijani, Španci… to su zemlje gdje ljudi 9 mjeseci žive i prate vrhunski fudbal. Ni blizu nismo da budemo konkurentni tom nivou. Zato je normalno da se emocija kod nas više veže za reprezentaciju, pogotovo uz našu historiju, naboj i rijetke velike uspjehe.

"Profesionalni navijači"? To je subjektivna etiketa. Ne postoji pravilo da moraš prvo navijati za klub iz domaće lige da bi "smio" navijati za reprezentaciju. To je stvar emocije, ne nekakva lokalna norma ili obaveza da se "ispoštuje" klub kroz članstvo, sezonsku kartu ili slično.

Ne postoji jedan ispravan obrazac navijanja koji važi za sve. Fudbalska kultura se jednostavno razlikuje od osobe do osobe, od okruženja, iskustva i onoga što je nekome bliže kroz ličnu vezu s klubom ili reprezentacijom.

Ja lično preko 30 godina pratim Bratstvo (1. federalna liga), Slobodu, rado pratim i Želju i Sarajevo, idem na utakmice kad god mogu, u skladu sa vremenom i obavezama. Pratim i transfere i stanje u klubovima. Ako ne pišem po forumima o njima, to ne znači da me ne zanimaju. Kakva god da je, to je jedina liga koju imamo i naravno da mi je bitna.

Mnoge navijače Sarajeva, Želje i drugih ne zanima reprezentacija uopšte.. sve dok se ne otvori mogućnost da neki njihov igrač završi tu, pa ostvari transfer gdje će klub profitirati.. Je li to fer?

Da skratim.. to što neko više vrednuje klub od reprezentacije je potpuno legitimno, kao i obrnuto. Problem ipak nastaje kad se iz ličnog stava pokušava napraviti pravilo koje bi trebalo važiti za sve, i još ga se predstavlja kao uzrok "propasti" nečega što je u stvarnosti mnogo kompleksnije.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 apr 2026, 23:58

Diadora je napisao/la:

Niko vam ne brani navijati za klubove koje volite i za reprezentaciju. Ali da li smo mi profesionalni navijaci reprezentacije krivi sto vasi klubovi ne znaju napraviti trenera i igrace. Sto vas Zrinjski godinama tambura i pravi amaterima. Sto Zeljeznicar evo prije sat vremena gubi bodove od Posusja. Sto ste kao navijaci i klubovi podigli luzerski mentalitet na nivo koji Evropa ne poznaje. Sto jos uvijek nakon 3 uvezana poraza trazite Musemica ili Osima. Bitan ti je klub i bitniji od reprezentacije. Ja to postujem i mi profesionalni navijaci reprezentacije nikad ne dolazimo na teme vasih klubova ako to nema veze sa reprezentacijom. Nije mi jasno zasto smo vam mi krivi? Napravite nesto sto pridonosi reprezentaciji, popravite savez pa da i mi imamo neke koristi od vas. Ja mislim da je sreca ove reprezentacije sto nema skoro pa nikakve veze sa Premjer Ligom pa je tako i operirana od luzerskog mentaliteta tipicnog za lokalne klubove. Kad se prvi put kvalificirate u skupinu EL bit ce nekog smisla postojanja BiH npgometne lige. Do tada brate samo nemojte smetat.

Soli
Kontakt:

Post Postao/la Soli » 18 apr 2026, 01:15

Rezultat vaših premijerligaških zvijezda su 4 primljena komada od Luksemburga.

Napravite svoju reprezentaciju.

I Memić je naše dijete, pa momak uredno igra, zasluženo. Da je kojim slučajem završio u Želji ili Sarajevu uništili bi ga fudbalski i mentalno.

Zadnja utakmica koju sam gledao je ova kup Zrinjski-Sa i nikad više. Samo sudaranje i valjanje, ja ne znam kako vi ono gledate.

Edit:

Evo prijedlog Alajbegovic i Bajraktarevic nek se vrate u maticne zemlje a vi nam dajte dva krila iz vasih tzv akademija. Moze tako ?

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 apr 2026, 07:25

Soli je napisao/la:
18 apr 2026, 01:15
Rezultat vaših premijerligaških zvijezda su 4 primljena komada od Luksemburga.

Napravite svoju reprezentaciju.

I Memić je naše dijete, pa momak uredno igra, zasluženo. Da je kojim slučajem završio u Želji ili Sarajevu uništili bi ga fudbalski i mentalno.

Zadnja utakmica koju sam gledao je ova kup Zrinjski-Sa i nikad više. Samo sudaranje i valjanje, ja ne znam kako vi ono gledate.

Edit:

Evo prijedlog Alajbegovic i Bajraktarevic nek se vrate u maticne zemlje a vi nam dajte dva krila iz vasih tzv akademija. Moze tako ?
Dzeko veda muratovic cimirot memic vasilj sucic kovacevic basic celik haradinovic hadziahmetovic, mujakic Dal rahmanovic kapic hasic sve su ovo igraci koji su ponikli u PL BH.

Kovacevic sucic odabrali srbiju hrvasku. Al to je druga tema.

Sto se tice Alajbegovica i Bajraktarevica to su najbolji nasi igraci koje BOSNA imala od 1996 gidine, na tim pozicijama u tim godinama. Baljic i hasan su jaca kombinacija al bili su stari od ovih malaca.

Tahirovic gigovic huseinbasic malic gazibegovic karic i taj nivo fudbslera mozes nac u pl bh.

Rahmanovic moze lagano igrat u prvih 11 po kvalitetu i poziciju koju igra.

Naravno da meni nece bit u interesu kao navijacu FK SARAJEVO da Nidal Celik nemoze dobit minutu a igra U NAJ JACOJ LIGI OD SVIH REPREZENTATIVACA I TO U TIMU KOJI JE DRUGI U TOJ LIGI. Al zato KARIC GIGOVIC TAHIROVIC RADELJIC PA I KATIC IZ 15x losije lige mogu dobit minutazu.

I onda kazemo kako je liga Amaterska, kako nece bit kad tamo neko iz sturma brage ima prednost od igraca koji moze bit prvak francuske ili ce se borit do zadnjeg kola za titulu (ZAPRAVO DUPLU KRUNU)

Nikad nijedan igrac iz dijaspore (ovi sad koji Su tamo rodjeni i koje je moro misimovic spaha barbarez MOLIT mozda i garantivat mjesto) nece imat emociju i zelju vecu od igraca tipa dzeko celik bolic baljic memic NIKAD, guranje dijasporaca koji Su tu negdje ko domaci igrac je glupost.

I ovo sto smo prosli u barazu je remek djelo DZEKE MEMICA . Dzeko go iz nikakve sanse CRVENI KARTON ITALIJANA, plus go italijanima je DZEKIN GO CAK MOZDA JE DONARUMA IZ GOKA IZVADIO KAD JE TABAKOVIC ZABIO GO.

Kad ode Dzekson vidjecemo sta ce Demirovic moci uradit.

Ovi dijasporci ako ostvare 2 mjesto u kvalifikacijama za europsko (ako Dzeko zavrsi karijeru na svjetskom) to ce bit veci uspjeh od ovig sad sto smo se kvalifikovali na svjetsko

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 18 apr 2026, 08:38

17 apr 2026, 18:56
Da je Košpo odigrao deset utakmica u nizu za raspalu Fiorentinu, nebitno kako i nebitno zašto, na njegovom topicu bi bilo opšte ludilo. Čelik odigra deset utakmica u nizu za Lens koji je u samom vrhu Francuske, ovdje se nakoti sve i svasta što nije u životu poderalo tene da objasni kako to ništa ne znači, kako se nije pokazao, kao je imao sreće i štatijaznam. A ponavljam, da je rođen u Klagenfurtu i da su mu mati i babo iz Bužima frcerali bi na sve strane vazovi o ljutoj krajini, top talentu, budućnosti reprezentacije blah blah. A ovako? Ljudi pisu da ga ne treba ni zvati kao 4. štopera.

Smijurija.
ovo sto ti pises nije smijurija vec bolest, bljuvotina, lijeci se!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Jarodwest i 16 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []