Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

DonRamiz
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la DonRamiz » 19 apr 2026, 13:22

Atlanta je napisao/la:
18 apr 2026, 22:15
slika
:mrgreen:

:bih: :salut:

Nadajmo se da ce napravit transfer u redbull na ljeto.
Idealan klub za mladog fudbalera.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 19 apr 2026, 13:41

Madal je napisao/la:
19 apr 2026, 13:18
Prvo Pejcinovic treba odluciti da igra za nas.
Drugo treba izganjati papire, ne moze se to preko noci.
Tek onda idu opcije da li ga treba zvati ili ne. Ja ne vjerujem da jos ispunjava prva dva uslova tako da je suvisno komentarisati da li se treba naci na spisku.
Ja to pišem već izvjesno vrijeme, ovdje djeca pišu kao da je to već završena stvar i da od Barbareza zavisi.
Ako ćemo gledati klupske partije, tri igrača bi nam bila pojačanje ali sva trojica su daleko od repke - Janelt, Pejčinović i Filip Bilbija. Ovo ostalo što se spominje - Mahmić, Busuladžić, Ličina, Ćatović još uvijek ne, ali treba ih poslije SP početi pozivati i kaparisati, kao što smo npr Košpu, koji se polako probija.
Glory Glory Man United

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 19 apr 2026, 14:27

Od ovih sto se dvoume nikad mi nisu bili dragi. Nece to 100% shvatiti repku kao recimo Dedic, Muharemovic, Kerim itd. Ovi Hrvati uspiju jer su profesionalci, a dijasporasi ne ulivaju puno nade. Cim ne bude po volji, pravit ce sranje. Nisu to istinske patriote.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 apr 2026, 14:32

Sindikat12 je napisao/la:
19 apr 2026, 14:27
Od ovih sto se dvoume nikad mi nisu bili dragi. Nece to 100% shvatiti repku kao recimo Dedic, Muharemovic, Kerim itd. Ovi Hrvati uspiju jer su profesionalci, a dijasporasi ne ulivaju puno nade. Cim ne bude po volji, pravit ce sranje. Nisu to istinske patriote.
Ne znam sto bi se zamjerilo Catovicu i Pejcinovicu da se dvoume. Prva "domovina" im je Njemacka, druga Crna Gora/Srbija, mi smo im tek treci zbog porijekla jednog od roditelja. Ne mozemo ih porediti sa Dedicem i Muharemovicem ciji su roditelji BiH i to im je domovina roditelja. Kod ove dvojice je drugaciji slucaj.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 19 apr 2026, 14:38

Goalgetter je napisao/la:
19 apr 2026, 14:32
Ne znam sto bi se zamjerilo Catovicu i Pejcinovicu da se dvoume. Prva "domovina" im je Njemacka, druga Crna Gora/Srbija, mi smo im tek treci zbog porijekla jednog od roditelja. Ne mozemo ih porediti sa Dedicem i Muharemovicem ciji su roditelji BiH i to im je domovina roditelja. Kod ove dvojice je drugaciji slucaj.
naravno, sve objerucke prihvatiti.
nije ni kerim bio patriota odmah, dosao nama iz ljutnje sto ga neki svabo nije zvao za neku selekciju...ne sumnjam da bi svaki novi uz tarika i dedica postao isti kao i oni:-)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 apr 2026, 14:42

babino je napisao/la:
19 apr 2026, 14:38
naravno, sve objerucke prihvatiti.
nije ni kerim bio patriota odmah, dosao nama iz ljutnje sto ga neki svabo nije zvao za neku selekciju...ne sumnjam da bi svaki novi uz tarika i dedica postao isti kao i oni:-)
Apsolutno, a i veliki uticaj kod tih momaka imaju i menedzeri za koga ce igrati. Nije samo ni do njih. :)
Kao sto kazes, obojicu bih prihvatio objerucke za Ligu nacija. :bih:

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 19 apr 2026, 14:42

Ta priča o patriotizmu je izlizana. Španija je osvojila dva evropska i jedno svjetsko prvenstvo na krilima katalonskih fudbalera od kojih su mnogi javno agitovali za nezavisnost katatonije. Trenutni najbolji fudbaler Spanije je došao u dresu Maroka na trening da podjebava spanske saigrace kad je Maroko izbacio Spaniju, a onda ipak zaigrao za Spaniju jer mu je bolje za karijeru. Takođe Francuska gazi sve redom već godinama s ekipom sastavljenom gotovo iskljucivo od imigranata koji pitanje da li se uopšte osjećaju kao Francuzi. Suhi igrački kvalitet je uvijek najbitniji.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 19 apr 2026, 14:45

NoDi80 je napisao/la:
19 apr 2026, 13:06
Sport90 je napisao/la:
19 apr 2026, 13:04

Bazdar po nicem ali bas po nicem nije zasluzio poziv prije negog igraca koji je u top formi i koji je zabio golova u sezoni vise neg je ovaj udaraca prema golu uputio.
Vidi dao je gol u kvalfikacijama i to je bitno, igrao je za razliku od Lukcia, a mogao je dati i vise golova
Mujakic klupa i kurcasporu, radeljic kikso protiv kipra, hadzikic, zlomislic nisu nista doprinjeli i tom logikom mozemo i njih prekziti i zvati neke mladje
Pa ako imaju bolji, potentniji od svih tih nabrojani trebaju imati poziv prije njih. Cim su oni zaduzili reprezentaciju osim sto su u jdnom momentu bili na spisku. To sto je on zabio go u kvalifikacijama prije godinu dana, a sad je u losoj formi u losj ligi ide samo nazad. Jasna mi je logika da imas igrače tipa Tahirovic, koji je u losoj formi u nekoj krizi ali je odradio kvalifikacije, igrao dao doprinos lijep pa ces ga zvati, ali zvati neke igrače koji su totalno u kanalu i bas ničim nisu zadužili reprezentaciju ne vidim zašto se ima neki vidi odgovornosti prema njima, pa jbt jednom Neymaru visi SP - covjek najbolji strijelac,Brazila svih vremena a mi bi ovde polemisemo zbog nekog Bazdara

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 apr 2026, 15:06

Sport90 je napisao/la:
19 apr 2026, 14:45

Pa ako imaju bolji, potentniji od svih tih nabrojani trebaju imati poziv prije njih. Cim su oni zaduzili reprezentaciju osim sto su u jdnom momentu bili na spisku. To sto je on zabio go u kvalifikacijama prije godinu dana, a sad je u losoj formi u losj ligi ide samo nazad. Jasna mi je logika da imas igrače tipa Tahirovic, koji je u losoj formi u nekoj krizi ali je odradio kvalifikacije, igrao dao doprinos lijep pa ces ga zvati, ali zvati neke igrače koji su totalno u kanalu i bas ničim nisu zadužili reprezentaciju ne vidim zašto se ima neki vidi odgovornosti prema njima, pa jbt jednom Neymaru visi SP - covjek najbolji strijelac,Brazila svih vremena a mi bi ovde polemisemo zbog nekog Bazdara
Slazem se s tobom
To je sve do Barbareza i realno ja serem nekad malo vise, ali podrska Barbarezu kako god da odabere

Ljudi onaj Topalovic (20) igra Serie C za drugi tim Intera kao i Licina. Gledam zabio cetiri gola i sest asistencija, kako bi bilo mocno Topalovic i Licina da budu uz Alajbegovica I Bajraktarevica, a tu je i Dzanovic koji je vec nas :bih:
Imali bi pet u21 krila :bow: :bih:

slika

Mladi reprezentativac Zulovic (18) presao iz omladinaca Psg u prvi tim svedskog Varnamo
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 19 apr 2026, 15:20

PeppermintSA je napisao/la:
19 apr 2026, 14:42
Ta priča o patriotizmu je izlizana. Španija je osvojila dva evropska i jedno svjetsko prvenstvo na krilima katalonskih fudbalera od kojih su mnogi javno agitovali za nezavisnost katatonije. Trenutni najbolji fudbaler Spanije je došao u dresu Maroka na trening da podjebava spanske saigrace kad je Maroko izbacio Spaniju, a onda ipak zaigrao za Spaniju jer mu je bolje za karijeru. Takođe Francuska gazi sve redom već godinama s ekipom sastavljenom gotovo iskljucivo od imigranata koji pitanje da li se uopšte osjećaju kao Francuzi. Suhi igrački kvalitet je uvijek najbitniji.
:urnebes: :urnebes:
Ti spominjes spaniju i francusku cija je peta ekipa jaca nego nasa prva, mi nikad u zivotu necemu ni blizu imati kvalitet ko oni, ni 10%, mi smo se na ovo SP plasirali zbog trke, borbe, zajednistvu u ekipi, a ne zbog nekog kvaliteta, jer postoje minimalno 10 ekipi u evropi koji imaju veci kvalitet od nas (skuplji) a nisu otisli na SP. Znaci mi nemamo sta traziti sa kvalitetom u nekim prvenstvima, zaboravite to, pa pogledajte recimo samo ekipu danske, mi nikad necemo imati takvu ekipu, nasa jedina sansa je ovaj stil sto barbarez sad fura, trka, borba, stabilnost, patriotizam itd.
Jes kvalitet mozda i najbitniji, ali ako ga nemas, kosto ga mi nemamo, onda se ekipa i repka mora graditi na nekim drugim stvarima, i ja mislim da je ovaj strucni stab to prepozno i zato idemo na SP

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 apr 2026, 15:22

NoDi80 je napisao/la:
19 apr 2026, 13:06

Vidi dao je gol u kvalfikacijama i to je bitno, igrao je za razliku od Lukcia, a mogao je dati i vise golova
Mujakic klupa i kurcasporu, radeljic kikso protiv kipra, hadzikic, zlomislic nisu nista doprinjeli i tom logikom mozemo i njih prekziti i zvati neke mladje
Dao gol San Marinu, to i nije bas neki pokazatelj.
Ubjedljivo najvise sansi je promasio. Siguran sam da bi Lukic zabio bar gol vise iz ovih sansi.

slika
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 19 apr 2026, 16:27

slika

Mirso lagano lobira za sincinu :lol: Inace,skoro sam cuo da se razveo i od zene,sad ima novu curu.. Necu da branim Anela,kriv je 100% za sve i ne treba se vracat u repku,al ocigledno je i Mirso tu dobro zasro oko svega ,ne bi ga i zena ostavila dzabe..

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 19 apr 2026, 16:30

RightBack je napisao/la:
19 apr 2026, 16:27
slika

Mirso lagano lobira za sincinu :lol: Inace,skoro sam cuo da se razveo i od zene,sad ima novu curu.. Necu da branim Anela,kriv je 100% za sve i ne treba se vracat u repku,al ocigledno je i Mirso tu dobro zasro oko svega ,ne bi ga i zena ostavila dzabe..
Moze on lobirati koliko hoce, savez se tu pita najvise na celu sa Spahicem.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

D97
Kontakt:

Post Postao/la D97 » 19 apr 2026, 16:36

RightBack je napisao/la:
slika

Rastao? Nedavno se slikali svi zajedno.

D97
Kontakt:

Post Postao/la D97 » 19 apr 2026, 16:37

Goalgetter je napisao/la:
19 apr 2026, 14:32
Nijednom dijasporcu nije prva domovina Njemcka, Svedska, Holandija itd. A ako kazu da jeste onda to kazu iz interesa kao fudbaleri ili su se asimilirali i nemaju vise nikakve veze sa nama.

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 19 apr 2026, 16:38

D97 je napisao/la:
19 apr 2026, 16:36
RightBack je napisao/la:
slika

Rastao? Nedavno se slikali svi zajedno.
Mirso se rastao, ne Anel

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 apr 2026, 17:16

Catovica ni klupi, samo jednu utakmicu igrao u aprilu
Transfer, povreda ili “kazna” zbog repke?
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 19 apr 2026, 17:18

RightBack je napisao/la:
slika

Svako svog konja hvali. :opaopa:

DnevnaDozaPklata
Kontakt:

Post Postao/la DnevnaDozaPklata » 19 apr 2026, 19:06

dedo26 je napisao/la:
19 apr 2026, 12:47
DnevnaDozaPklata je napisao/la:
19 apr 2026, 05:27
dedo26 je napisao/la:
19 apr 2026, 00:49

Liga koja nema bar jednu ekipu u Evropa Ligi ne moze nikako bit jaka liga. Borac je igrao osminu finala te Konferencijske. A evo i Zrinjski 1/16.

Stoji da je jaca liga od Bosanske, to sam figurativno reko, ali nema uopste neki pretjeran kvalitet. Losija je i od Hrvatske i od Srpske npr.

Oni bar imaju predstavnike u LE ili Ligi prvaka.

U konferencijskoj Lech dobio KUPSa i prosao u osminu i tu je kraj. Nikakvo mjerilo, cuj KUPS.

Jagiellonia dosla na nikas goru Fiorentinu i ispali. Nista nisu posebno pokazali niti jedni niti drugi.
To je samo jedna ekipa, druze, Dinamo i Zvezda, gdje su ostali ? Nase ekipe dodju do grupne faze preko LS odnosno mnogo lakseg puta da se kvalifikujes jer kada ispadnes igras sa onima sto su također ispali, ima levata masa i opet to je samo jedna ekipa, a ne četiri. Tako je i Rijeka usla u grupe ( prošla sjeverne irce ), ali u sustini malo ko prodje u grupe preko konferencije, jer je zajebano proci kvalifikacije, e ovima su tako prosle tri ekipe pri cemu su izbacivali skote, dance, cehe, one gadove iz Izraela I tako dalje. Borac koji je prosao grupnu fazu je bio sasvim dobra ekipa, ovaj Zrinjski je losiji, realno, al su prosli na iskustvo. Basic je nekada igrao za Zrinjski, po meni nas najbolji veznjak, odlične partije je odigrao u Velsu i protiv Italije bez obzira na dvije greške ( ne navijam ni za jednu od navedenih ekipa da napomenem ).

Jagelonia je izbacila Pazar na putu do grupe faze, a onda i ekipu koja je izbacila Hajduk, sve glat prosli. Bas sam pogledao rezultate poljskih ekipa u grupama, niko ih nije dobio dva razlike, ako izuzmemo Legiju koja se odronila i zijanila četiri tekme ostale tri ekipe su izgibile ukupno 3 puta od 18 tekmi. Nisu gubili od Mainza, AZ Alkmara, Straburga i tako dalje. Kao što rekoh nisu elitna liga, ali svi ostali se moraju dobro napatiti da ih dobiju. Daleko je to od onoga sto si napisao, bas daleko.

Dobar igrac iz poljske lige za nasu klupu je mjera, po meni, naravno. Sad jesul ova dvojica sto se spominju dobri igraci, e to vec ne bih znao reci jer ih ne gledam, imam pametnijeg posla :mrgreen:

Sad ako bi ulazili u sitna crijevica, mogli bi polemisat do sutra ko je koga izbacio.

Mozes tako reci i za Shaktar Donetsk samo jedna ekipa, a igraju polufinale. Ta jedna ekipa donosi bodove i mjenja sliku citave lige, i to je to, nevazn sta je sa ostalih.

Cinjenica je da nemaju predsatvnika u dva najjaca takmiceja, a te ekipe koje su izbacile Hajduk su nikakvo mjerilo. Isto tako Partizan. Nisu izbacili Crystal Palace ili Fiorentinu pa da je nesto znacajno.

Pa i prvak Poljske je dosao u konferencijsku ligu preko Lige prvaka, o cemu pricas. Taj Lech ti je ispao od Zvezde u 3 pretkolu LP, pa u playoffu za EL dobili 5 komada kuci od Genka.

Onda su izgubili kuci od ekipe iz Gibraltara 2-1, o cemu mi pricamo. Sve ostalo pada u vodu. Trebali su znaci izgubiti sa vise od 2 gola razlike od amatera iz Gibraltara da bi ih ti prozvao dobrom ekipom.

Tom Mainzu sto su uzeli bod, i Zrinjski je bio istu blizu da mu oduzme bod, to je ekipa koja se nalazi na dnu Njemacke.

Jagiellonia ajd malo se bolje pokazala, ali na putu ka Konferencijskog izbacit Novi Pazar, Silkeborg i albanski Dinamo Siti je sve osim nekog woow uspjeha.

Kazem ti, liga konferencije je nikakvo mjerilo, cak i da su u cetvrtfinalu bili, jer tu imas 3 kvalitetne ekipe; Kritsal Palas, Shaktar i eventualno neku trecu.

Pogledaj Rondica koji je tamo jedan od najboljih, nema minuta u Munsteru koji treba ispasti u 3 ligu, pa i Hamulic cija je karijera u padu. Hotic je igrao u tom Lechu standardno, a nije dobijao poziv, jer nije bio dovoljno dobar.
Nije nevazno ako je jedna ekipa ultra jaka, a ostale ne mogu meda sa kasike. Ta ista Zvezda se dobro napatila protiv tog nekog Gibraltara u gostima. Vjerovatno je do vjestacke trave koja pravi probleme gostima. Uostalom, jedna utakmica ne znaci nista, tebi znaci, meni vise govori činjenica da su sve četiri ekipe usle u grupnu fazu i da su tri prosle grupu i da ih tamo bas ne dobija ko stigne, mozemo ovako do prekosutra, bolje da zavrsimo.

Ps. Hamulic je dao cak 10 golova ukupno tokom 3.5 godine u Poljskoj, ne znam o cemu govoris uopste, smiješan lik realno.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 19 apr 2026, 19:55

Gigovic mladji 3 gola u 3 tekme igra kao zadnji vezni. Imao je ponuda ali je odlucio ostati , ako nastavi ovako dobro igrati ide transfer na ljeto.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []