bordobijeli je napisao/la: ↑19 apr 2026, 21:38
hamzaTM87 je napisao/la: ↑19 apr 2026, 21:00
bordobijeli je napisao/la: ↑19 apr 2026, 20:49
Kako se i ocekivalo Bosna zavrsava regularni dio na poziciji sedam , dobar rezultat. Opet Igokea play in jedna utakmica u Sarajevu. Ako se prodje na Partizan u play of.
Sedmim mjestom u regularnom dijelu smo izjednačili najbolji rezultat ikad u ABA ligi, dva puta smo već bili sedmi (2005/2006 i 2008/2009). S tim da je ovaj rezultat sigurno mnogo značajniji jer dvije ekipe ispred nas su Dubai i Cluj koje uopšte nisu region i imaju puno veći budžet, ove godine je ligu igralo 20 ekipa (14 u ovim sezonama) i Partizan i Zvezda imaju astronomske budžete poredeći sa Duletovim Partizanom ili Cibonom i Olimpijom koje su tad igrale Euroligu (razlika je neuporedivo veća).
Inače kada se pogleda naša historija u ABA ligi, pomalo nevjerovatno zvuči da je ovo Bosnina tek osma sezona u regionalnom takmičenju, od ukupno 25 odigranih do sada. Od toga tri puta smo bili ubjeljivo zadnji. Nekako su Bosnina zlatna vremena duže trajala u mojoj glavi, a ova pauza bez ABE kraća
Tako je . Odlican je ovo rezultat Bosne sto kazes ovo je medju 3 najbolje sezone Bosne od 90 tih . Mnogi bacaju pod noge Muhu i ovaj rezultat Bosne koji je vise nego odlican posebno kad se uzme da Bosne 15 godina nije bilo na mapi . Ono sto po meni nedostaje najvise ove sezone to je skenderija mnogo vise ljud8 i bolja atmosfera bi bila da se igralo u skenderiji.
Percepcija realnosti (posebno ovdje na forumu), to je strana riječ.
Mi imamo 6/6 na strani u ABA ligi, bolji skor od recimo jedne Cedevite.
Ok, ponajslabiji smo domaćini, ali kad se sve sabere, i više nego odlična sezona Bosne u povratničkom mandatu u ABA ligu.
Ono što dolazi nakon playoffa ABA i domaćeg prvenstva, tu ćemo vidjeti gdje smo i šta smo za narednu sezonu.
Ko ostaje, ko ide, koga dovesti i najbitnije, koliki je budžet za narednu sezonu?
Nema para, nema ni rezultata.
Prosto jednostavno.