Sve i da nisu velike pare on sa Dubravkom nije u dobrim odnosima.
Bilo bi lijepo da se vrati i odigra zadnju sezonu u Bosni
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Sedmim mjestom u regularnom dijelu smo izjednačili najbolji rezultat ikad u ABA ligi, dva puta smo već bili sedmi (2005/2006 i 2008/2009). S tim da je ovaj rezultat sigurno mnogo značajniji jer dvije ekipe ispred nas su Dubai i Cluj koje uopšte nisu region i imaju puno veći budžet, ove godine je ligu igralo 20 ekipa (14 u ovim sezonama) i Partizan i Zvezda imaju astronomske budžete poredeći sa Duletovim Partizanom ili Cibonom i Olimpijom koje su tad igrale Euroligu (razlika je neuporedivo veća).bordobijeli je napisao/la: ↑19 apr 2026, 20:49Kako se i ocekivalo Bosna zavrsava regularni dio na poziciji sedam , dobar rezultat. Opet Igokea play in jedna utakmica u Sarajevu. Ako se prodje na Partizan u play of.
Tako je . Odlican je ovo rezultat Bosne sto kazes ovo je medju 3 najbolje sezone Bosne od 90 tih . Mnogi bacaju pod noge Muhu i ovaj rezultat Bosne koji je vise nego odlican posebno kad se uzme da Bosne 15 godina nije bilo na mapi . Ono sto po meni nedostaje najvise ove sezone to je skenderija mnogo vise ljud8 i bolja atmosfera bi bila da se igralo u skenderiji.hamzaTM87 je napisao/la: ↑19 apr 2026, 21:00Sedmim mjestom u regularnom dijelu smo izjednačili najbolji rezultat ikad u ABA ligi, dva puta smo već bili sedmi (2005/2006 i 2008/2009). S tim da je ovaj rezultat sigurno mnogo značajniji jer dvije ekipe ispred nas su Dubai i Cluj koje uopšte nisu region i imaju puno veći budžet, ove godine je ligu igralo 20 ekipa (14 u ovim sezonama) i Partizan i Zvezda imaju astronomske budžete poredeći sa Duletovim Partizanom ili Cibonom i Olimpijom koje su tad igrale Euroligu (razlika je neuporedivo veća).bordobijeli je napisao/la: ↑19 apr 2026, 20:49Kako se i ocekivalo Bosna zavrsava regularni dio na poziciji sedam , dobar rezultat. Opet Igokea play in jedna utakmica u Sarajevu. Ako se prodje na Partizan u play of.
Inače kada se pogleda naša historija u ABA ligi, pomalo nevjerovatno zvuči da je ovo Bosnina tek osma sezona u regionalnom takmičenju, od ukupno 25 odigranih do sada. Od toga tri puta smo bili ubjeljivo zadnji. Nekako su Bosnina zlatna vremena duže trajala u mojoj glavi, a ova pauza bez ABE kraća![]()
Izvini, govorio sam o igracima koji su imali plate manje nego pojedini u Bosni. Hoces reci da je u Turskoj imao vecu platu nego sto imaju pojedini kod nas?
Ne znam cemu to preucelicavanje i napuhivanje da Bosna moze placati velike cifre. Ni blizu nismo Turskoj po placanju pa samo u ABA ima 6/7 timova koji imaju mnogo vece budzete. A da ima promasaja ima sigurno al to je normalno pa Jabari u partizanu imao milone nije se mogao s loptom sastaviti ,Devonte u zvezdi isto tako i primjera nq svkom koraku.
Ja kazem da je plata koju je imao u Turskoj komparabilna s platama pojedinih u Bosni, nisam siguran kako si ti to protumacio.bordobijeli je napisao/la: ↑20 apr 2026, 08:54Ne znam cemu to preucelicavanje i napuhivanje da Bosna moze placati velike cifre. Ni blizu nismo Turskoj po placanju pa samo u ABA ima 6/7 timova koji imaju mnogo vece budzete. A da ima promasaja ima sigurno al to je normalno pa Jabari u partizanu imao milone nije se mogao s loptom sastaviti ,Devonte u zvezdi isto tako i primjera nq svkom koraku.
Kome je skupo, ima family seats po 10 KM.hamzaTM87 je napisao/la: ↑21 apr 2026, 09:54Večeras će najvjerovatnije ponovo biti sramna posjeta, jer Dubravko ne dijeli karte šakom i kapom kao Dejo (ispravna odluka apsolutno), ali cijene od 30 KM su ponovo bezobrazluk, pogotovo jer se narod zasitio i Dubaija više, kasni termin u utorak naveče i utakmica koja apsolutno ništa ne znači Bosni
Utakmica protiv Dodikovaca je bila najbolji dokaz da će Zetra uvijek biti dobro popunjena kada su karte jeftinije, bez obzira na protivnika i takmičenje
Percepcija realnosti (posebno ovdje na forumu), to je strana riječ.bordobijeli je napisao/la: ↑19 apr 2026, 21:38Tako je . Odlican je ovo rezultat Bosne sto kazes ovo je medju 3 najbolje sezone Bosne od 90 tih . Mnogi bacaju pod noge Muhu i ovaj rezultat Bosne koji je vise nego odlican posebno kad se uzme da Bosne 15 godina nije bilo na mapi . Ono sto po meni nedostaje najvise ove sezone to je skenderija mnogo vise ljud8 i bolja atmosfera bi bila da se igralo u skenderiji.hamzaTM87 je napisao/la: ↑19 apr 2026, 21:00Sedmim mjestom u regularnom dijelu smo izjednačili najbolji rezultat ikad u ABA ligi, dva puta smo već bili sedmi (2005/2006 i 2008/2009). S tim da je ovaj rezultat sigurno mnogo značajniji jer dvije ekipe ispred nas su Dubai i Cluj koje uopšte nisu region i imaju puno veći budžet, ove godine je ligu igralo 20 ekipa (14 u ovim sezonama) i Partizan i Zvezda imaju astronomske budžete poredeći sa Duletovim Partizanom ili Cibonom i Olimpijom koje su tad igrale Euroligu (razlika je neuporedivo veća).bordobijeli je napisao/la: ↑19 apr 2026, 20:49Kako se i ocekivalo Bosna zavrsava regularni dio na poziciji sedam , dobar rezultat. Opet Igokea play in jedna utakmica u Sarajevu. Ako se prodje na Partizan u play of.
Inače kada se pogleda naša historija u ABA ligi, pomalo nevjerovatno zvuči da je ovo Bosnina tek osma sezona u regionalnom takmičenju, od ukupno 25 odigranih do sada. Od toga tri puta smo bili ubjeljivo zadnji. Nekako su Bosnina zlatna vremena duže trajala u mojoj glavi, a ova pauza bez ABE kraća![]()
Puno ljepše je gledati na televizoru nego sa tih family seats. I još uštediš cenera + parking/prevoz.Shategabri je napisao/la: ↑21 apr 2026, 11:04Kome je skupo, ima family seats po 10 KM.hamzaTM87 je napisao/la: ↑21 apr 2026, 09:54Večeras će najvjerovatnije ponovo biti sramna posjeta, jer Dubravko ne dijeli karte šakom i kapom kao Dejo (ispravna odluka apsolutno), ali cijene od 30 KM su ponovo bezobrazluk, pogotovo jer se narod zasitio i Dubaija više, kasni termin u utorak naveče i utakmica koja apsolutno ništa ne znači Bosni
Utakmica protiv Dodikovaca je bila najbolji dokaz da će Zetra uvijek biti dobro popunjena kada su karte jeftinije, bez obzira na protivnika i takmičenje
Jasno sve, samo kažem ima za svačiji džep.hamzaTM87 je napisao/la: ↑21 apr 2026, 11:28Puno ljepše je gledati na televizoru nego sa tih family seats. I još uštediš cenera + parking/prevoz.Shategabri je napisao/la: ↑21 apr 2026, 11:04Kome je skupo, ima family seats po 10 KM.hamzaTM87 je napisao/la: ↑21 apr 2026, 09:54Večeras će najvjerovatnije ponovo biti sramna posjeta, jer Dubravko ne dijeli karte šakom i kapom kao Dejo (ispravna odluka apsolutno), ali cijene od 30 KM su ponovo bezobrazluk, pogotovo jer se narod zasitio i Dubaija više, kasni termin u utorak naveče i utakmica koja apsolutno ništa ne znači Bosni
Jedina normalna mjesta za gledati košarku u Zetri su parteri (teleskopi) i ona centralna tribina. Ove gluposti iza koša i u ćoškovima ne vrijede ni 1 KM.
Ja sa tog mijesta nebi gledao da mi daš 50.Shategabri je napisao/la: ↑21 apr 2026, 11:04Kome je skupo, ima family seats po 10 KM.hamzaTM87 je napisao/la: ↑21 apr 2026, 09:54Večeras će najvjerovatnije ponovo biti sramna posjeta, jer Dubravko ne dijeli karte šakom i kapom kao Dejo (ispravna odluka apsolutno), ali cijene od 30 KM su ponovo bezobrazluk, pogotovo jer se narod zasitio i Dubaija više, kasni termin u utorak naveče i utakmica koja apsolutno ništa ne znači Bosni
Zavisi, ako si dio navijačke grupe, onda ne idešJadnimi je napisao/la: ↑21 apr 2026, 12:22Ja sa tog mijesta nebi gledao da mi daš 50.Shategabri je napisao/la: ↑21 apr 2026, 11:04Kome je skupo, ima family seats po 10 KM.hamzaTM87 je napisao/la: ↑21 apr 2026, 09:54Večeras će najvjerovatnije ponovo biti sramna posjeta, jer Dubravko ne dijeli karte šakom i kapom kao Dejo (ispravna odluka apsolutno), ali cijene od 30 KM su ponovo bezobrazluk, pogotovo jer se narod zasitio i Dubaija više, kasni termin u utorak naveče i utakmica koja apsolutno ništa ne znači Bosni
Na utakmicu se ide da je gledaš i ućestvuješ u njoj a ne da budeš prisutan u dvorani a gledaš je na mobitelu, tamo negdje u čošku
Ja hocu da kazem da Bosna nije puno promasila s igracima ove sezone, promase i drugi s puno vevim budzetima. Rezulati su vise nego ok za prvu sezonu a to je mjerilo.lonewolf je napisao/la: ↑20 apr 2026, 20:57Ja kazem da je plata koju je imao u Turskoj komparabilna s platama pojedinih u Bosni, nisam siguran kako si ti to protumacio.bordobijeli je napisao/la: ↑20 apr 2026, 08:54Ne znam cemu to preucelicavanje i napuhivanje da Bosna moze placati velike cifre. Ni blizu nismo Turskoj po placanju pa samo u ABA ima 6/7 timova koji imaju mnogo vece budzete. A da ima promasaja ima sigurno al to je normalno pa Jabari u partizanu imao milone nije se mogao s loptom sastaviti ,Devonte u zvezdi isto tako i primjera nq svkom koraku.
Helem, nije Turska liga(pogotovo slabiji klubovi) neka obecana zemlja za kosarkase gdje dobijaju milione na lijepe oci. Helem, zanemarimo Tursku. Cam Reddish je igrao u ekipi Siauliaia. Godisnji budzet te ekipe je oko 2.5 miliona eura. Toliko o “glupostima” i toliko o “budalastinama”
Pa mislim da to niko i ne spori. Ove godine smo pogodili sa svim pojacanjima osim sa Lukeom, koji se nazalost nije snasao ovdje. Da se razumijemo, Atic i Halil nisu ni blizu opravdali ocekivanja, ali ne moze se reci da ocajno igraju(pogotovo Atic)bordobijeli je napisao/la: ↑21 apr 2026, 14:58Ja hocu da kazem da Bosna nije puno promasila s igracima ove sezone, promase i drugi s puno vevim budzetima. Rezulati su vise nego ok za prvu sezonu a to je mjerilo.
Gostovanje je ipak u pitanju
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.