Kerim Alajbegović

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Edincapitano
Kontakt:

Re: Kerim Alajbegović

Post Postao/la Edincapitano » 20 apr 2026, 16:14

Raonffa je napisao/la:
20 apr 2026, 15:58
Ma samo neka ode tamo gdje će igrati i gdje su minimalne šanse da će mu neko uzeti poziciju. Naravno, to je na ovom nivou fudbala nemoguće garantovati u bilo kojem slučaju, ali po meni je Roma sasvim okej opcija.
Roma je bez veze klub. Treba se nauciti od toga sto je Dzeko bacio 6 godina a nista nije osvojio.

Ako ce u Italiju, samo Napoli, Inter, Juventus ili Milan. Milan i Inter ne igraju s krilima cistim kao sto je Kerim znaci samo ostaje Napoli ili Juventus. U Napoliju ima onog brazilca na ljevom krilu sto je bas dobar ove sezone, znaci tesko tu dobiti minute a u Juventusu ima onog Yldiza.

Najbolje da ostane u Njemackoj, sad jel to u Leverkusenu ili negdje drugo, ne znam.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 20 apr 2026, 16:16

DamirT je napisao/la:
20 apr 2026, 16:04
Sport90 je napisao/la:
20 apr 2026, 15:46
Ma izabrati Seriu A za svoj razvoj prored BL je ludost, nadam se da ce iz BL ili kod spanaca ako bas eksplodira (Madrid/Barca) ili EPL a ne mrtva Seria A
Bio je i Kvaratskhelija u Napoliju pa ode u PSG. Ne mora nuzno znaciti da ce u Italiji propasti.
Napoli je 10000000 veci i boljih klub od Rome. Romi je najveci uspijeh kad su s Dzekom izbacili Barsu, a onda ih Liverpool nabusio. To kaze sve o klubu, najveci uspijeh polu finale LP :rol:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 20 apr 2026, 16:17

A odakle znamo da je Roma a ne naprimjer Juventus?
Pjana ima odlične konekcije u Juventusu.
Da ide u Romu prije bi Dzeku pitali za pomoć. On je legenda tamo. Ans druge strane kad je Dzeko posle ovih utakmica repke otisao Salke gledati Kerimov stari je bio na tribinama i slikali se skupa . Neki portal objavio :mrgreen: :mrgreen:
Vidjecemo svakako
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Soli
Kontakt:

Post Postao/la Soli » 20 apr 2026, 16:19

Pjanić mi nikako ne ulijeva povjerenje. Djeluje mi da su mu kratka slava i lova važniji od dugoročnog uspjeha. Propali su i veći talenti, nije ni Kerim neuništiv, naravno ako se posluša kakav debilan savjet Pjanića.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 apr 2026, 16:21

Edincapitano je napisao/la:
20 apr 2026, 16:16
DamirT je napisao/la:
Sport90 je napisao/la:
Ma izabrati Seriu A za svoj razvoj prored BL je ludost, nadam se da ce iz BL ili kod spanaca ako bas eksplodira (Madrid/Barca) ili EPL a ne mrtva Seria A
Bio je i Kvaratskhelija u Napoliju pa ode u PSG. Ne mora nuzno znaciti da ce u Italiji propasti.
Napoli je 10000000 veci i boljih klub od Rome. Romi je najveci uspijeh kad su s Dzekom izbacili Barsu, a onda ih Liverpool nabusio. To kaze sve o klubu, najveci uspijeh polu finale LP :rol:
Pa jeste bolji, ali i ovako je sad najbitnije da igra redovno negdje u ligi petice, nego da opet bude u mrtvom Salzburgu. Ako gledamo npr Leverkusen, nisu ni oni sad neki velikan. Jednu titulu uzeli i to je sve. Vrte se oko mjesta za LP/EL. Onu sezonu sa Alonsom nece ponoviti za 50 godina. On ako je kvalitet, isplivat ce pa da igra i za Cremonese.

Eno ti primjer Berardija iz Sassuola. Nema ko ga nije trazio u primeu, od Juventusa (i to onog jakog, ne ove sprdnje) do Engleza. Druga stvar sto je htio biti lojalan Sassuolu. Dakle ako si kvalitet, brzo ces isplivati. Pogotovo u danasnje vrijeme gdje se prati svaki detalj vezan za igrace.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 20 apr 2026, 16:29

DamirT je napisao/la:
20 apr 2026, 16:21
Edincapitano je napisao/la:
20 apr 2026, 16:16
DamirT je napisao/la:

Pa jeste bolji, ali i ovako je sad najbitnije da igra redovno negdje u ligi petice, nego da opet bude u mrtvom Salzburgu. Ako gledamo npr Leverkusen, nisu ni oni sad neki velikan. Jednu titulu uzeli i to je sve. Vrte se oko mjesta za LP/EL. Onu sezonu sa Alonsom nece ponoviti za 50 godina. On ako je kvalitet, isplivat ce pa da igra i za Cremonese.

Eno ti primjer Berardija iz Sassuola. Nema ko ga nije trazio u primeu, od Juventusa (i to onog jakog, ne ove sprdnje) do Engleza. Druga stvar sto je htio biti lojalan Sassuolu. Dakle ako si kvalitet, brzo ces isplivati. Pogotovo u danasnje vrijeme gdje se prati svaki detalj vezan za igrace.
Ma brate, ne kazem ja da je Leverkusen sad Real Madrid a Roma da je Borac Banja lucki.

Ali liga Njemacke i Serie A je trenutno kao dan i noc, ja mislim da bi vise dobio da ostane u Leverkusenu nego da se bori za top 6 s Romom.

Ako ce ici u Italiju, samo Juventus ili Napoli. Ali dobro, mozda grijesim :)

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 20 apr 2026, 17:37

Mislim da bi veci boom ostvario igrajuci dobro u Bayeru, jedna sezona je dovoljna. Diomande u Leipzigu, El Mala u Kölnu, Manzambi u Freiburgu. Svi su sada trazena roba. Moze i Kerim nakon jedne dobre sezone da ode na preko 50 miliona vrijednosti i da bude izlog za najvece klubove. Pitanje kako bi to islo preko Serije A.

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 20 apr 2026, 17:59

Soli je napisao/la:
20 apr 2026, 16:19
Pjanić mi nikako ne ulijeva povjerenje. Djeluje mi da su mu kratka slava i lova važniji od dugoročnog uspjeha. Propali su i veći talenti, nije ni Kerim neuništiv, naravno ako se posluša kakav debilan savjet Pjanića.
Vidjeli smo kako je Dedicu sredio transfer,ne do Bog nikom.Lafo trener ga trazio,zelja De Zerbija,Pjana posredovao,sjebo momku pola godine.. Nadam se da to nece bit slucaj i ovdje

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 apr 2026, 18:06

Kerim je očito okružen pametnim ljudima. Pametno je izabrao Salzburg tako da ne sumnjam da će pametno izabrati i naredni klub.
Mada se nadam samo da nece ništa odlučiti prije svjetskog.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 20 apr 2026, 18:08

Goalgetter je napisao/la:
20 apr 2026, 16:00
Meni je upitno zasto zeli ostvariti transfer, tu nesto ne stima. Ili mu ne pase uloga koju bi imao sljedece sezone u Leverkusenu, ili sam Bayer zeli da ga proda za dobar novac i zato jos rade na transferu. Ili trece, u sta ne vjerujem, novac/licni uslovi. Ali on i otac su pametni pa sumnjam u tu varijantu.
Bayer mu je zagradio tu varijantu da ide u Bundesligu u neki drugi klub, sto bi bilo najlogicnije za njega.

Ne znam da li je Italija dobra opcija za njega, ali najvjerovatnije da ide tamo gdje ce mu moci garantovati da ce i igrati.
Leverkusen ima ovog Ibrahima Mazu, prošlo ljeto su platili Ben Seghira 32 miliona eura, Tilmana 35 miliona, sve mladi igrači, velika je gužva za minute.

Nisam ni ja sad neki obožavatelj Rome, i čisto iz sebičnih razloga ne prati mi se Roma zbog našeg igrača, plus od Džeke i Pjanića mi je ostalo da kad tamo naš igrač ode, zaglavi 5-6 godina na vrhuncu karijere. :D Al haj da se malo dozovemo -- dijete je odigralo prvu profesionalnu sezonu i to u Austriji, 18 mu godina, ne govorimo o Stupčanici. Meni je veće pitanje kako će se snaći u sistemu gdje više u suštini nije krilo, nego ofanzivni vezni, jer sve ove veće talijanske ekipe igraju s wingbackovima.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 20 apr 2026, 18:33

Mislim da je Kerim upravo demantovao bilo kakav transfer.
Objavio od Leverkusena u igrici kao full Circle povratak u Leverkusen. Nebi ja bas sve vjerovao portalima
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 20 apr 2026, 18:46

Ja sam neki dan gledo Leverkusen uzivo i vjeruj da bi kera hladno mogo igrati u prvih 11

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 20 apr 2026, 19:36

DamirT je napisao/la:
Sport90 je napisao/la:
Pa nisam ja rekao da će propasti, ali mišljenja sam da bi mu to bio teži put, ovamo je vec mentalitetom jezikom kulturom ponašanjem domaći covjek, zatim stil fudbala za njeg puno je bolji u BL nego u Seria A - mada sam slušao intervju njegov i on je mišljenja ako Leverkuzen nece da ga zadrži ne želi ga ostaviti u BL da pojaca konkurenciju.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 20 apr 2026, 21:11

Semin je brutalno namazan lik i ljudi oko njega su pametni ljudi. Sigurno je da nece poletit za parama, ja se nadam da ostaje u Bayeru.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 20 apr 2026, 21:16

Ma gotovo je to Bayern Leverkuzen pa Bayern Minhen i tu ostaje do kraja karijere.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 apr 2026, 21:47

Pa nece valjda jos jedan igrac igrati za Bayern i bacati ceznju prema Madridu :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 20 apr 2026, 22:00

Tesko da je Juventus u opcijama, jer imaju vec dvojicu na njegovoj poziciji Yildiz i Boga, u Italija svi jaci, osim Juventusa igraju bez krila, tako da bolje da ne ide trenutno u Seriju A. Ima jedino Roma, nisu ni oni losa opcija kao oskocna daska.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 20 apr 2026, 22:06

Mislim da ni sam Kerim ne razmatra nikakve opcije sem Leverkusena trenutno, pametan je to momak. Nema bolje lige, a tesko da ima i bolji klub za razvoj jednog tako mladog igraca.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 20 apr 2026, 22:11

Sensei je napisao/la:
20 apr 2026, 22:06
Mislim da ni sam Kerim ne razmatra nikakve opcije sem Leverkusena trenutno, pametan je to momak. Nema bolje lige, a tesko da ima i bolji klub za razvoj jednog tako mladog igraca.
Tako je, samo sto oni imaju bas jaka krila. Pitanje je kakvu bi ulogu tu imao Alajbegovic.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 20 apr 2026, 22:14

Kerim ima brutalnu statistiku za nekog od 17 godina (sa 17 je zapoceo sezonu) koju je rijetko ko imao, bez obzira kakva je liga. Suvisno ej bilo sta pricat, ko je pogledao 3,4 meca vidio je da je za top klubove. Imam osjecaj da se on cak stavise, dosta podcjenjuje ovdje. Salzburg vec godinama prodaje top igrace poput Manea, Szoboszlaia, Haalanda i jos mnogo drugih.

Mislim da za 2 godine moze igrat u top 5 klubova svijeta, bez ikakve subjektivnosti jer je iz Bosne.

Profil igraca kojeg svugdje ima na terenu, koji uvijek trazi loptu, uvijek ide naprijed je tesko danas za vidjet, a i ono sto ih ima to su svjetski igraci poput Viniciusa, Brune Fernandesa, Diaza iz Bayerna itd.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []