Književnost
Moderator/ica: insider
Re: Književnost
Zaista sam veliki fan Browna ali ova nova knjiga je 3/5.
Previse pseudosmeca, preduga knjiga, puno fillera, brzo ce cita ali jednostavno nije to to. Cekali smo jako dugo na novu knjigu i ocekivanja su bila velika ali eto, po obicaju kad imas velika ocekivanja bude lose.
Vidim mnogi citiraju atomske navike, pa cu i to "ubit" do sljedece sedmice.
Previse pseudosmeca, preduga knjiga, puno fillera, brzo ce cita ali jednostavno nije to to. Cekali smo jako dugo na novu knjigu i ocekivanja su bila velika ali eto, po obicaju kad imas velika ocekivanja bude lose.
Vidim mnogi citiraju atomske navike, pa cu i to "ubit" do sljedece sedmice.
Jesi li naručivao sa dostavom u BiH ili si negdje vani?Neutral je napisao/la: ↑01 jan 2026, 21:42Prebacio sam se na citanje orginalnih izdanja, na engleskom jeziku.
Preporucujem kennys books, shipping 2 eura, danas sam narucio GOT serijal, 118KM, u nas na olxu 250KM, lol.
Max 2 sedmice cekas, i onda ova nasa djubrad uzme neku sicu jos.
Ove godine goal 24 knjige, vidjet cemo koliko ce zavrsiti. Pola sam procitao vec od Browna (nova knjiga).
Na Kennys mislim.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
U BiH
Uzela nasa kriminalna posta 8,5KM.
Cekas ca 2 sedmice.
Inace ne pisem po forumu, obaram svoj rekord, citam na poslu, nakon posla, pred spavanje.
Trenutno sam na 8 procitanih knjiga u 20 dana 2026, nije lose. Cilj ove godine 24, prije sam imao velike ciljeve i demotivirajuce je bilo, sada manji ciljevi i sve ide kao "halva". Naucio nesto iz atomskih navika koje sam takodjer procitao.
Idemo dalje, bye.
Cekas ca 2 sedmice.
Inace ne pisem po forumu, obaram svoj rekord, citam na poslu, nakon posla, pred spavanje.
Trenutno sam na 8 procitanih knjiga u 20 dana 2026, nije lose. Cilj ove godine 24, prije sam imao velike ciljeve i demotivirajuce je bilo, sada manji ciljevi i sve ide kao "halva". Naucio nesto iz atomskih navika koje sam takodjer procitao.
Idemo dalje, bye.
Ako neko ima knjige u pdf-u od Ken Mogi-a, neka se javi
Ne mogu nista onlajn naci.
Volio bih da procitam: Think Like a Stoic: The Ancient Path to a Life Well Lived
Ne mogu nista onlajn naci.
Volio bih da procitam: Think Like a Stoic: The Ancient Path to a Life Well Lived
Imaju ovi naslovi:
The Little Book of Ikigai: The Secret Japanese Way to Live a Happy and Long Life (2017)
Awakening Your Ikigai: How the Japanese Wake Up to Joy and Purpose Every Day (2018)
The Way of Nagomi: The Japanese Philosophy of Finding Balance and Peace (2022)
Taj zadnji teško.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
Koja stranica?Ethel je napisao/la: ↑18 mar 2026, 09:23Imaju ovi naslovi:
The Little Book of Ikigai: The Secret Japanese Way to Live a Happy and Long Life (2017)
Awakening Your Ikigai: How the Japanese Wake Up to Joy and Purpose Every Day (2018)
Taj zadnji teško.
Na putu je i Das Pyramidenkapitel in Al-Makrizi's "Hitat", prevedni isječak arapskih predanja o piramidama, iz Al-Makrizijevog djela.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Uzeo sam ja i na sajmu sada pet-šest knjiga, raduje me činjenica da sam uzeo od Kostića Mladi muslimani.
Eto te, postado si pravi Nijemac. Mislim da je Kant na njemackom kojeg razumijem perfektno, govorim c1 pretezak.
Eto te, postado si pravi Nijemac. Mislim da je Kant na njemackom kojeg razumijem perfektno, govorim c1 pretezak.
Ima par godina kako stručnu literaturu čitam na njemačkom. Prije bi to budi tu i tamo neka knjiga, ali kako sam ovamo, jedino historiju BiH čitam na našem jeziku.
Odlično da znaš njemački, jer to ti otvara nevjerovatne mogućnosti glede pristupa velikom tržištu literature.
U normalnoj zemlji, obrazovni sistem bi nas usmjerio možda čak prema poslovima istraživača u institutima za historiju i kulturno naslijeđe.
Ovako, to nam ostaje kao hobi.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- NerminFatic
- Kontakt:
Umijem po 4 procitati mjesecno, ali 8 u 20 dana...Neutral je napisao/la: ↑21 jan 2026, 01:05U BiH
Cekas ca 2 sedmice.
Idemo dalje, bye.
- AshburtonG
- Kontakt:
Covjek samo cita i kaslje po cijeli dan.
Pa malo igra ps5 malo PC.
libgenNeutral je napisao/la: ↑18 mar 2026, 15:02Koja stranica?Ethel je napisao/la: ↑18 mar 2026, 09:23Imaju ovi naslovi:
Taj zadnji teško.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.