Na velikoj Grbavici u finalu Njemacka pobjedom protiv Spanije postala prvak

Ove godine Euro se vraca u DOLINU CUPOVA i to za U19 kategorije!

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Gdje je Freeman bio na posudbi?GavranBeli je napisao/la: ↑20 apr 2026, 20:23Mlad igrac ako ne pokazuje kvalitet da igra Premijer ligu, niti jedna posudbu mu nece uraditi nesto da bude bolji. Uostalom ne postoji niti jedan mlad igrac sto se tice naseg kluba da je otisao na posudbu i da se vratio da smo Imali koristi od njega. Vidjeli smo Freemana kad je usao ne zna gdje goni, nabija loptu ko da je termin, od.ah se tu vidi da od njega nema nista. Sabic ne moze igrati ni u federalnoj, a ne Premijer ligu nazalost to je tako, aa drugo je sto mi nemamo izbora pa moramo gurati manje ocajne mlade igrace.
Bice brate ove godine ne sikiraj se puno
Pa to je otprilike priča svake nove strukture koja dođe u klub i onda po istom receptu tjeraj one koje si zatekao da bi doveo masu novih koji se ne pokažu ništa boljim a dokaz tome ti je zadnji prelazni rok.
Problem je sto nase dovodjenje i tjeranje nije mjerilo ničega jer kao sto rekoh mi smo to radili po ho ruk principu bez plana, skautinga, vizije, trenera, stila igre i tako dalje.
Brate na kakvim si ti drogama
Ako trener sa ostatkom stručnog štaba to sve nijemo gleda onda ja nemam šta zamjeriti igračima na terenu. Ono što mi se sviđa kod Save je što reakcija sa klupe ne izostaje. To je nešto što nam je falilo a ono što nam i dalje fali bez obzira ko je na terenu i na klupi su ljudi u strukturama saveza koji će osigurati korektno suđenje i odnos prema klubu.DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑20 apr 2026, 23:40Problem je sto nase dovodjenje i tjeranje nije mjerilo ničega jer kao sto rekoh mi smo to radili po ho ruk principu bez plana, skautinga, vizije, trenera, stila igre i tako dalje.Levin je napisao/la: ↑20 apr 2026, 21:28DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑20 apr 2026, 19:24Vini je stranac, uzima ti mjesto igrač koji nije za prvih 11, ne znam sta bih ti rekoSto se tice ovih sa duzim ugovorima koji su visak, a na koje se ocito ne računa ( Arsenal, Trupe, Konings zvani napadač ubica ) ponudis im sest plata da odu ja taj nacin si ustedio 6 mjeseci plata + 12 mjeseci doprinosa, nije da se ne isplati. Ako nece kazes im objavicu brojeve i adrese pa bujrum
![]()
Uostalom, mora nesto para baciti na igrace i raskide jer ako nece ne vidim svrhu price o investitoru, nesto slicno mogli smo i sami da uradimo i bez investitora i da nastavimo da budemo nekonkurentni, realno. Nije da nema smisla napisano![]()
Sa odbranom Osmanović, Seedorf, Trupe necemo daleko, ne treba nam trenerska licenca da to zakljucimoKlasicni mediokriteti kakvih ima u prvoj federalnoj liZi, isti, a jeftiniji
i to ne malo jeftiniji. Nastic je spor ko puz i non stop nekakve povrede, dobro ga je zavrsio Nijaz, svaka mu cast, trebao mu je dati ugovor na pet godina. Mi ljudima prodamo, za kikiriki, Karamarka, a dobijemo na toj istoj poziciji Nastica koji je duplo stariji i sporiji. Posao vijeka, jesmo ih zajebali
![]()
Vezni red mi je najzanimljiviji, sedam igrača si nabrajao, Pejić je ok, top igrač, Madzid se tek vraca iz teške povrede sto ce reci da je nepoznanica kakav će biti, hoce li se uopste vratiti na staru formu i koliko će mu vremena trebati sto je problem. Isto vazi i za Focu. Hodzic sigurno nece biti na raspolaganju na pocetku sezone i vjerujem nista od njega do pocetka 2027, ista prica vrijedi za njega kao sto vrijedi za Madzida. Znaci od cetvorice Igrača imamo samo Pejica u sustini.
Radovac je spor i sklon povredama sto je takodjer problem, kako duo Milosevic - Prokop izgleda na terenu vidjeli smo protiv Posusja. Za Milosevica sam sve napisao sto mislim, sada cu jos malo podebljati, Milosevic nije dovoljno dobar ofanzivno da kazes **** nema veze sto los defanzivno, katastrofalan u osvojenim duelima ( 37% ) koje svakako izbjegava, 3.5 vracene lopte po utakmici, 0.7 prekrsaja po utakmici, 0.6 driblinga, 22 odigrane utakmice, 0 golova i jedna asistencija. Prelose, realno.
Radovac recimo ima 5.6 oduzetih lopti i tu su negdje sto se tice osvojenih duela ( 33%),.0.9 prekrsaja, Prokop 3.1 oduzete lopte, 52% osvojenih duela, 0.3 prekrsaja, 1.9 driblinga, Pejic 7.1 oduzetih lopti i 3 faula, 41% duela.
Svega sam nadrobio da pokazem da je Milošević master of none, ako gledamo sve pozicije u vezi i jedan od standardnijih ove sezone, zato smo tu gdje jesmo citaj nigdje.
Arsenal je otpisan kod Skijasa, a evo nema ga ni ma klupi kod Save, a nama fali veznjaka i to bas fali. Znaci nista od njega.
Mijenjanje puno igrača ne funkcioniše kada napamet dovodis sto smo mi redovno radili, Pejicu nije puno trebalo da se uigra, ista je prica za Bičakčića. Ako si kvalitet i ako se dovodi planski mijenjanje krampi sa igracima koji nesto znaju ne moze biti lose taman ih 20 doveo. Mozda nece biti na 100% od pocetka ali ce biti bolje od ovih krampi koje Rudar ubije nogama i koje ne mogu dobiti nikoga na Grbavici.
Da se pitam meni bi U21 igrači bili krila ili prednji vezni, dovedes ih nekoliko i bujrum, borite se za mjesto, jer greske na tim pozicijama ne rezultiraju primljenim golovima i tu se moze pokazati nedostatak respekta i drskost, sportskog naravno. Sve ostale pozicije su li la, previse odgovorne gdje ti treba dosta iskustva da budes dobar. Golman kao U21 ni pod razno.
Ove mladje na koje se racuna posuditi, ali da igraju negdje, ne postaje se igrač sjedeci na klupi. To sto se vrte oko prvog tima ništa ne znaci osim sto ovi gube dragocjeno vrijeme, a mi ne dobijamo igrace koji kvalitetom mogu konkurisati za prvi tim.[/spoiler]
Kada vec navodis Barisica i Zrinjski da se podsjetimo sta je Jakirovic uradio na ljetnoj pauzi u sezoni 21/22
Pogadjas vjerovatnootjerao 20+ igraca i doveo 20+ igrača ( dosao spomenuti Barisic a pored njega Madzid, Bojo, Jukic, Malekinusic, Memija, Kamenar, Jankovic, Savic, Irfan Hadzic koji su zajedno sa ovih nekoliko koji su ostali Jakovljevic, Bilbija, fakticki juniorom Basicem napravili sta su napravili u narednim godinama ). Bas taj trenutak je bio kljucan za danasnju putanju Zrinjskog u Europi + politika, sve jasno, ali su morali imati kvalitet da to isprate u Europi.sto se na kraju i desilo.
Ne mozes uigravati mediokritete i ocekivati rezultat, od te price nema nista. Pitanje je da li znas ili ne znas, Jakirovic je dokazao da zna, zato se sada bori da udje u Premier ligu sa mrtvim Hullom koji je imao zabranu kupovine igraca, da li mi znamo, e to je vec druga prica, ali da levate treba tjerati, treba
Ps. Slažem se da sam pretjerao sa tjeranjem, ovi sto su tek dosli zasluzuju jos malo prilika da se dokazu, ali ovi koji su tu godinu ili vise tu nema price, sa takvim necemo daleko jer su jednostavno krampe i gubitnici I na sve to pickice koje puste Veleza, Slogu i ostale da nas prebiju na Grbavici. Takav mentalni sklop pickice pored ocitog manjka kvaliteta je nedopustiv za klub kao sto je Zeljeznicar, a takvih je masa, to možeš vidjeti na nasim tekmama. Udaraju te Sloga, Velez, vrati im, sta je problem ? Gazi te Nja, pocni da ih marises, "lomis noge" pa da vidimo hocel te trpati ko kuju ili ce stati nakon 2:0. Igrac Sloge koji je slomio nogu Cveti je trebao biti zamijenjen zbog opasnosti da mu bude zavrsena karijera. Ako vec nemamo rezultat daj da vidimo imal tih muda. Nema, jbg.
E zbog toga treba tjerali likove tipa Denija, a ove ostale zbog toga + sto ne znaju. Zajebana je ovo liga, porazi zube ako vec nemas kvalitet pa ćeš dobiti respekt koji mi odavno nemamo i to se vidi.na terenu,.a Bogme i izvan terena, ali to je vec druga prica I nije za javnom foruma.
Zivio drug
Pa nek ide u Schalke, ali treba uvijek pricati sa jakim reprezetativcima i pridobit ih pred kraj karijereELDIABLO20 je napisao/la: ↑20 apr 2026, 23:56
Brate na kakvim si ti drogamamoze on hladno u Njemacku tj. u Schalke.
Usput da im Sabica posaljemo neka gore studira.
Zamjeram im jer ne postuju budale navijace ukljucujuci i mene, hajde sto nema rezultata i igre, al sto su bezmude pickice koje vise ne igraju za kikiriki i koje marise, doslovno, onaj kome se digne **** taj dan i to na Grbavici, e to je vec problem i tu opravdanja neJma niti ga moze biti. Pejic je igrac koji treba biti primjer i kakav god da jeste, kako god igrao on pokazuje kako se nosi dres Zeljeznicara ha gubili, ha vodili, ha borili se za opstanak, ha za titulu, sudijski kriterij je nebitan, svako nas marisu, kradu, ozljedjuju igrace, jel trebamo da im vratimo il da se izvinemo sto nas tuku na kraju, neka ba, dobro je vise, zaradite plate.Levin je napisao/la: ↑21 apr 2026, 00:27Ako trener sa ostatkom stručnog štaba to sve nijemo gleda onda ja nemam šta zamjeriti igračima na terenu. Ono što mi se sviđa kod Save je što reakcija sa klupe ne izostaje. To je nešto što nam je falilo a ono što nam i dalje fali bez obzira ko je na terenu i na klupi su ljudi u strukturama saveza koji će osigurati korektno suđenje i odnos prema klubu.DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑20 apr 2026, 23:40Problem je sto nase dovodjenje i tjeranje nije mjerilo ničega jer kao sto rekoh mi smo to radili po ho ruk principu bez plana, skautinga, vizije, trenera, stila igre i tako dalje.
Kada vec navodis Barisica i Zrinjski da se podsjetimo sta je Jakirovic uradio na ljetnoj pauzi u sezoni 21/22
Pogadjas vjerovatnootjerao 20+ igraca i doveo 20+ igrača ( dosao spomenuti Barisic a pored njega Madzid, Bojo, Jukic, Malekinusic, Memija, Kamenar, Jankovic, Savic, Irfan Hadzic koji su zajedno sa ovih nekoliko koji su ostali Jakovljevic, Bilbija, fakticki juniorom Basicem napravili sta su napravili u narednim godinama ). Bas taj trenutak je bio kljucan za danasnju putanju Zrinjskog u Europi + politika, sve jasno, ali su morali imati kvalitet da to isprate u Europi.sto se na kraju i desilo.
Ne mozes uigravati mediokritete i ocekivati rezultat, od te price nema nista. Pitanje je da li znas ili ne znas, Jakirovic je dokazao da zna, zato se sada bori da udje u Premier ligu sa mrtvim Hullom koji je imao zabranu kupovine igraca, da li mi znamo, e to je vec druga prica, ali da levate treba tjerati, treba
Ps. Slažem se da sam pretjerao sa tjeranjem, ovi sto su tek dosli zasluzuju jos malo prilika da se dokazu, ali ovi koji su tu godinu ili vise tu nema price, sa takvim necemo daleko jer su jednostavno krampe i gubitnici I na sve to pickice koje puste Veleza, Slogu i ostale da nas prebiju na Grbavici. Takav mentalni sklop pickice pored ocitog manjka kvaliteta je nedopustiv za klub kao sto je Zeljeznicar, a takvih je masa, to možeš vidjeti na nasim tekmama. Udaraju te Sloga, Velez, vrati im, sta je problem ? Gazi te Nja, pocni da ih marises, "lomis noge" pa da vidimo hocel te trpati ko kuju ili ce stati nakon 2:0. Igrac Sloge koji je slomio nogu Cveti je trebao biti zamijenjen zbog opasnosti da mu bude zavrsena karijera. Ako vec nemamo rezultat daj da vidimo imal tih muda. Nema, jbg.
E zbog toga treba tjerali likove tipa Denija, a ove ostale zbog toga + sto ne znaju. Zajebana je ovo liga, porazi zube ako vec nemas kvalitet pa ćeš dobiti respekt koji mi odavno nemamo i to se vidi.na terenu,.a Bogme i izvan terena, ali to je vec druga prica I nije za javnom foruma.
Zivio drug
Mogu oni na terenu biti najveće mu*onje na svijetu ali ako ti sudija ima neravnomjeran kriterij sve baci niz vodu. Nakon par kola neće nikome biti do života.
To se gradi odozgo ka dole a ne obratno.
Nejse, nema sumnje da je Jakirović vrhunski trener ali nije to baš sve bilo kao što ti pišeš. Itekako je on zadržao okosnicu ekipe iz prethodne sezone.
Bilbija, Jakovljević, Ćorluka, Bašić, Tičinović, Zlomislić, Juranović... Svi ostali iz prethodne sezone. Doveo Barišića, Savića, Memiju, Malekinušića, Kamenara i Čondrića.
Dakle, zadržao kičmu ekipe.
Od ovih što su otišli ozbiljniju minutažu imali Enin, Filipović, Todorović, Trebotić, Brkić, Ivančić i Barbarić.
Ostali koji su došli i otišli prosto nebitni jer im je minutaža bila nikakva. Dakle nije to baš po principu tjeraj sve redom.
U svekom slučaju vidjet ćemo brzo. Ako nam bude ovaj Marić SD možda ti se i ostvari želja.
Vidi, odlazaka će sigurno biti. Koliko?! Vidjet ćemo za par mjeseci ali dobro si jedno primjetio ... ne igraju više za kikiriki i raskidi će biti jako skupi.DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑21 apr 2026, 06:04Zamjeram im jer ne postuju budale navijace ukljucujuci i mene, hajde sto nema rezultata i igre, al sto su bezmude pickice koje vise ne igraju za kikiriki i koje marise, doslovno, onaj kome se digne **** taj dan i to na Grbavici, e to je vec problem i tu opravdanja neJma niti ga moze biti. Pejic je igrac koji treba biti primjer i kakav god da jeste, kako god igrao on pokazuje kako se nosi dres Zeljeznicara ha gubili, ha vodili, ha borili se za opstanak, ha za titulu, sudijski kriterij je nebitan, svako nas marisu, kradu, ozljedjuju igrace, jel trebamo da im vratimo il da se izvinemo sto nas tuku na kraju, neka ba, dobro je vise, zaradite plate.
Od 19 igrača sa odigranih 800+ minuta u sezoni 21/22 imamo 8 starih, 10 novih + Basic koji imao smijesnu minutazu u sezoni prije, a onda postao standardni prvotimac, to je 60% novih igraca sa ozbiljnom minutazom u sezoni, nije da se nije mijenjalo.
Imamo i mi nesto slično, Alic, Bico, Pejic, Madzid,.Foco, Cveta, Odinaka, Hodžić, vidjeti sta mogu Rascic, Dragovic, Freeman, Ibrahim, Korora, Cosic, Babaluk, Gojak, sačekati do kraja sezone pa odlučiti za Prokopa, Nastica, Huskovića, Galcheva, a ove ostale pomesti u pizdu materinu jer su pokazali koliko (ne)mogu..
I nemoj prodavati Odinaku, Alica kao sto si prodao Karamarka jer skaces sam sebi u stomak. Sačekaj malo, napravi ekipu, izbori Europu, odigraj nesto pa pocni da prodajes kako treba, a ne za kikiriki koji smo uzeli za Bolju i Marina. U suprotnom nam investitor nije ni trebao.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], ibz, SamoTi4000, Vanja8 i 43 gosta.