Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

huntingseason
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la huntingseason » 22 apr 2026, 13:59

Arvid je napisao/la:
22 apr 2026, 13:52
Jesi ti skontao onu helikoptersku elisu punu kamera u Blažuju :mrgreen:
Radi samo radar za brzinu prema Ilidzi. Zivim tu :D

Update: predao papire u MUP danas sa suda, kaze ciko samo ne pravi prekrsaje do 28.05 i sacuvao si vozacku.

Ako se ko nadje kad u situaciji, eto primjer kako sacuvati vozacku. Nije eticki, al' sacuva 800KM :D

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 apr 2026, 16:07

Jedino gdje se može vozit ko čovjek je na autoputu, ovo ostalo uguši auto. Jbt kad odeš na autoput, tačno motor prodiše. Ona 50, 40 ograničenja su smiješna, a na svakom koraku ih. Sješam se prije ideš prema Zenici M17, ograničenje 80, odjednom spadne na 40, kao radovi na putu, a nigdje žive duše, ni mašine. I ti se tako moraš gegat do sljedećeg znaka. Ideš 10 iznad da ne dobiješ kaznu i opet presporo, jer realno ta ograničenja ne bi trebala biti toliko niska, nema nikakve potrebe za tim. Najgora su ta ograničenja u prigradskim naseljima.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 22 apr 2026, 17:23

Počeo Sarajevski sajam knjiga. Ko može nek iskoristi narednih par dana, jer svaka kupljena knjiga je direktan podstrek kulturi čitanja.
A smooth sea never made a skilled sailor.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 22 apr 2026, 17:36

Asteriks je napisao/la:
22 apr 2026, 17:23
Počeo Sarajevski sajam knjiga. Ko može nek iskoristi narednih par dana, jer svaka kupljena knjiga je direktan podstrek kulturi čitanja.
U zadnje vrijeme sam na knjige potrosio bas dosta para :mrgreen:

Svi koje vole citati neka predloze neke dobre knjige.U zadnje vrijeme sam gadjao na slijepo,bilo je i par promasaja,a goodreads mi nije bas pouzdan,zna biti visoka ocjena na vrlo tankim knjizevnim djelima.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 22 apr 2026, 17:40

L-Train je napisao/la:
22 apr 2026, 17:36
Asteriks je napisao/la:

Svi koje vole citati neka predloze neke dobre knjige.U zadnje vrijeme sam gadjao na slijepo,bilo je i par promasaja,a goodreads mi nije bas pouzdan,zna biti visoka ocjena na vrlo tankim knjizevnim djelima.
Ne znam tvoj ukus baš ali ovo je zadnje što sam pročitao i što me čak raspekmezilo, odlična knjiga. Ja sam mačkoljubac pa ima i do toga da mi se dopala ali najviše me se dojmilo opisivanje života u Japanu i sve.
slika
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 22 apr 2026, 18:15

L-Train je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:

Odlično.

A čuj, pored stručne literature, mogao bi pogledati zanimljiva djela poput - Puška, mikobi i čelik od Dajmonda, pa Kratka povijest gotovo svega (Bryson), Novi putevi svile (Frankopan), Šesto izumiranje (E. Kolbert) itd.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 22 apr 2026, 18:24

Kupio Majstor i Margarita i Čudo u posk.okovoj dragi od tomica jel iko čitao?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 22 apr 2026, 18:31

Surreal je napisao/la:
22 apr 2026, 18:24
Majstor i Margarita meni jedna od najboljih knjiga ikad. Bulgakov je genije i ako ti se dopadne obavezno procitaj i pseće srce.
Ja sam likove zamisljao po ovoj ilustraciji: (ako ne volis ni taj tip spoilera ne otvaraj)
slika
Zna li neko slucajno u kojim radnjama kod nas mogu najjeftinije proci ako kupujem odijelo?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 22 apr 2026, 18:37

StevieG8 je napisao/la:
22 apr 2026, 18:31
Surreal je napisao/la:
Majstor i Margarita meni jedna od najboljih knjiga ikad. Bulgakov je genije i ako ti se dopadne obavezno procitaj i pseće srce.
Ja sam likove zamisljao po ovoj ilustraciji: (ako ne volis ni taj tip spoilera ne otvaraj)
slika
Zna li neko slucajno u kojim radnjama kod nas mogu najjeftinije proci ako kupujem odijelo?
Dje tacno kralju..da te jedan ne uputi u Mostar drugi u BL

Koridor ako gledas jeftino proc sigurno.

A imas i u Zivinicama solidan butik.

Malo ako ces se isprsit..iz Tuzle prema Doboju KISMET naprave ljudi po mjeri. 0
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 22 apr 2026, 18:40

feniksptica je napisao/la:
22 apr 2026, 18:37
StevieG8 je napisao/la:
22 apr 2026, 18:31
Surreal je napisao/la:
slika
Dje tacno kralju..da te jedan ne uputi u Mostar drugi u BL

Koridor ako gledas jeftino proc sigurno.

A imas i u Zivinicama solidan butik.

Malo ako ces se isprsit..iz Tuzle prema Doboju KISMET naprave ljudi po mjeri. 0
Tuzla, hvala!
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 22 apr 2026, 18:48

I ja uzeo sebi Majstora i Margaritu te dvije knjige Jo nesboa, sviđa mi se njegov stil
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 apr 2026, 18:54

huntingseason je napisao/la:
22 apr 2026, 12:04
Shategabri je napisao/la:
22 apr 2026, 09:12
huntingseason je napisao/la:
22 apr 2026, 02:08

Taj bod sam dobio u februaru (potpisao kaznu, nisam znao da mi je cetvrti bod - mislio treci 🤣). Kad je doslo da mi uzmu vozacku, predao zahtjev za povrat u prijasnje stanje (tj. Sudsko odlucivanje o tom prekrsaju/ imas roka tri mjeseca cak i ako prvobitno prihvatis), sto je sud prihvatio i odluku vratio na ponovno odlucivanje i stavio prvobitnu odluku izvan snage. Tako da po nekoj logici u istoj sam situaciji kao sto se tebi desila, i samo trebam odloziti sudjenje do iza 28.5 kako bih sacuvao vozacku. Bar ja tako mislim 🤣

Bitno mi je samo kao i tebi da mi bod upisu nakon isteka početničkog statusa. Valjda nisam toliki nesretnik da se zavrsi prije toga, pokusat cu odloziti sto je vise moguce (za pocetak nisam platio takse na foru u sudu kad sam predavao zahtjev🤣), pa da mi taj cetvrti bod ne ode u P.
Kako si uspio skupiti tolike bodove, a jos pocetnik?!
Druze vozio rentu kao posao, proputovao pola Europe ljetos i zamisli sva 4 boda nakupim na Ilidzi. :D
2 boda brza cesta (gdje je ogranicenje zamisli nekad 80 a nekad 60 🤣). 1 bod za nagli start na semaforu - presretac (novo pravilo i to je bod i 50KM kazna) i zadnji za udes u kojem nije ni bilo stete plus mi pogresno napisali brzu voznju kao aj lakse da ti ovo napisemo da se ne peglas .

Fakat ne znam sta je problem nakupiti 4 boda u 2 godine, necu smetat ljudima po putu vozeci 20 na sat. Preko 80k km presao za malo manje od 2 godine kako sam dobio vozacku, tako da nisam ni blizu pocetnika :D a ovo za nabro kazni ko Vin Dizel, to su mi tri jedine kazne u saobracaju bile :D
Ako je fakat sve bilo tako, onda si baš peh.
Koševo Zapad

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 22 apr 2026, 19:06

Marsal je napisao/la:
22 apr 2026, 17:40
L-Train je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:

Ne znam tvoj ukus baš ali ovo je zadnje što sam pročitao i što me čak raspekmezilo, odlična knjiga. Ja sam mačkoljubac pa ima i do toga da mi se dopala ali najviše me se dojmilo opisivanje života u Japanu i sve.
slika
Posljednje sto sam citao o mackama je "macak u cizmama" :mrgreen: cini se interesantno,iskreno volio bi neko laganije stivo nakon zlocina i kazne :D jesi ovo nabavio u knjizarama,s obzirom da prakticki samo tu city centru kupujem knjige?

@asteriks-hvala na preporukama :salut:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 22 apr 2026, 19:08

L-Train je napisao/la:
22 apr 2026, 19:06
Posljednje sto sam citao o mackama je "macak u cizmama" :mrgreen: cini se interesantno,iskreno volio bi neko laganije stivo nakon zlocina i kazne :D jesi ovo nabavio u knjizarama,s obzirom da prakticki samo tu city centru kupujem knjige?

@asteriks-hvala na preporukama :salut:
Dobio sam na poklon ali ima u svim knjižarama, siguran sam.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 22 apr 2026, 19:56

L-Train je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:

Zavisi brate koje zanrove volis. Ovako na prvu, trileri od Jo Nesboa, koji god uzmes neces se pokajat. Detektivski serijal romana od Yrse Sigurdadotir (kako vec ide na islandskom :mrgreen: ), par vrhunskih krimi trilera. Agatha Christie kao kraljica krimica je uvijek tu.

Od domacih djela, "Crna dusa" i "Kad sam bio hodza", ratni romani. "Bore oko ociju", dnevnici bosanskog vojnika, nedavno se spominjala ovdje. Knjige Bekima Sejranovica, "Nigdje niotkuda" i "Moj sin, Haklberi Fin".
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 apr 2026, 20:05

Ja evo od pocetka godine citam krimi romane od Chrisa Cartera. Dosad jedno 7-8 procitao. Svaki bolji od prethodnog. Bukvalno se ne mozes odvojiti od knjige.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 22 apr 2026, 20:16

Ahmet Umit - Ubistva u Istanbulu
Romani Dan Browna, serijal o Robertu Langdonu, tek izasla najnovija Tajna nad tajnama.
Grof Monte Kristo nezaobilazan
Let iznad kukavicjeg gnijezda - Ken Kessey
Romani Stivena Kinga, ako ne volis horore ima i top drama (Zelena milja, Tijelo, Rita Hayworth i iskupljenje u Shawshanku...). Skoro svi su ekranizovani, pa et, uglavnom znas o cemu se radi. :mrgreen:
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 apr 2026, 20:19

Asteriks je napisao/la:
Naoružajte se adekvatno, ako planirate ići.
slika
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 22 apr 2026, 20:51

Ako je bila i skvo u pitanju, teško da se potrefila ratoborna kao ona u mostarskom granapu.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 22 apr 2026, 21:08

napoleon72 je napisao/la:
22 apr 2026, 19:56
Od domacih djela, "Crna dusa"
Pročitao sam je dvaput. Zvuči smiješno što ću reći ali knjiga je baš čitka i lako te uvuče da je čitaš bez prestanka. Drži pažnju od početka do kraja i stalno te tjera da nastaviš dalje. Ipak, literarno mi nije donijela ništa posebno. Ono pročitao sam je, razmišljao o tome kakva sudbina glavnog lika tokom čitanja i to je to.

Ipak mislim da je must read svakog patriote.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Pensioner26 i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []