DeeWa je napisao/la: ↑24 apr 2026, 13:57
NerminFatic je napisao/la: ↑24 apr 2026, 10:02
Zglavkar je napisao/la: ↑24 apr 2026, 00:02
Zamisli smiješ se nekome zbog posla kojeg radi da donese platu u kuću. Ja osjećam nelagodu u želucu samo kad pročitam te komentare, da ne kažem što sam napisao tu rečenicu, a pretpostavljam da momak prati i ovaj forum.
Sve ok, ali zasto se lazno predstavljati? Pa ljudi zavrse novinarstvo, idu u skolu cetiri godine a on sa srednjom skolom okolo se predstavlja kao novinar jer eto dobar je s nekim reprezentativcima i ode na kafgfu s njima ponekad. Gdje to ima?
Ja ne znam kako se Belmin predstavlja niti me zanima. Ali mi je fascinantno da ne znaš podatak da u BiH, a posebno na Balkanu ima više ljudi koji se bave novinarstvom, a završili su neku lijevu srednju školu nego što ima pravih novinara.
Prave novinare možda možeš pronaći na državnim televizijama, a po privatnim televizijama su ti većinom osobe koje nemaju doticaj sa tim fakultetom.
U ovo blato me neces uvuci, ali sam duzan par pojasnjenja.
1. Dabome da mi je poznato da ima primjera dobrih novinara koji to nisu studirali, ali to su ljudi obrazovaniji, i s diplomom neke druge studijske grupe pa im se nije bilo tesko snaci u novinarstvu. Lik B. jeste studirao godinu-dvije, ali nema nikakve diplome! Nije islo, okanio se i zavrsio na CNC masini u Osterreich. To sam kaze, ali ti ne vladas informacijama. Zasto se lazno predstavlja?
2. Lik B. jeste pozitivan, siri pricu o reprezentaciji, lijepo je to, ali takvih ima puno, znam ih licno. Ponavljam,zasto se predstavlja kao novinar?
3. Ima i gorih primjera u bh. novinarstvu (pogledati pod Vugdalic. Taj njegov intervju s Van Nistelrooj je bolan), ali zasto se svrstavati u novinare a raditi na CNC masini?
4. Lik B. se treba edukovati pa istupati u medijima. Pogledajte samo kako prica i sta prica. Jadno. Doduse, on je iz Baljvina kod Mrkonjic Grada, ako sam dobro zapamtio, i tamo su medvjedi domace zivotinje. Gore nema filozofije ni knjige, shvatam, ali moze pokusati u Osterreich.
5.I nemas potrebe replicirati. Necu procitati ukoliko nesto napises. Danas igra Arsenal.
Vratimo se Memicu: bilo bi dobro i u Mainz preci, samo da je liga petice.