FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
40
10%
Treći
133
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
14
4%
Ispadamo iz lige
31
8%

Ukupno glasova: 392

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 27 apr 2026, 16:43

Cuj nisu zadovoljni :urnebes: Sta trebamo da cvijetamo od srece?
Jel vi gledate utakmice FKS?Igra je najgora u historiji kluba znaci ubjedljivo najgora.Ovo sve sto pobjedjujemo to je guzovace nigdje veze sa vezom a utakmice su svakako nebitne.Sto nisu pokazali mangupluk u zapadnom i dosli sa peharom?Sto nisu ko Zekiceva ekipa otisli u Mostar i prosli u kupu?Sto nisu napali ove karine sa Grbavice nego cuvaju bod protiv njihove djece.Kako se ne opametite vise meni samo to nije jasno.Mora nas neko po obicaju dobro ohladiti sa 4-5 komada da shvate neki kakva smo kar.ina.

Jedina stvar sto mi vise ide na qurac od lose igre vec godinama su ovi lafo pozitivci i rijeci 'podrska' 'strpljenje' 'aplauz'
Ne znam odakle je dosao taj trend u nas klub i na Kosevo.Prije su se znali standardi neki i zato su i rezultati pratili.Nije bila titula iz ovog i onog razloga ali nije nam nikada ni bjezao prvi 20+ bodova i nismo primali redovno 4-5 komada.O ostalim ofiranjima necu pricati.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Brundoo
Kontakt:

Post Postao/la Brundoo » 27 apr 2026, 16:45

Trener ionako ne igra neku veliku ulogu sve dok je tu temu-mamić.
Cvitanovic je i vise nego dobar.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 27 apr 2026, 16:45

Turo je napisao/la:
27 apr 2026, 16:21
Sada više nije dovoljno samo pobjeđivati . razmaženi navijač (nema pojma zašto) sada želi gledati lijep fudbal i pobjeđivati. :tokralju:
ako uspije u tome, ljudi će se žaliti na pobjedu od 3:0 jer nisu pobijedili sa 4:0. :bow:
Igramo lijepo ali nema pobjedanije dobro, pobjeđujemo j.bi ga ne igramo lijepo ne valja. Davno sam napisao, navijači koji žele promjene, nije bitno šta, samo da se mijenja.

Brundoo
Kontakt:

Post Postao/la Brundoo » 27 apr 2026, 16:52

Tako sam ja mijenjo zene pa me sad ova tuzlanka J**+ 30 godina.
Bolje se ne zaebavati

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 27 apr 2026, 17:00

Turo je napisao/la:
27 apr 2026, 16:21
Sada više nije dovoljno samo pobjeđivati . razmaženi navijač (nema pojma zašto) sada želi gledati lijep fudbal i pobjeđivati. :tokralju:
ako uspije u tome, ljudi će se žaliti na pobjedu od 3:0 jer nisu pobijedili sa 4:0. :bow:
Dabogda svaku dobili 1:0 i bili prvaci. To nismo bili baš dugo. Dogodine ćemo oboriti rekord najgoreg periode poslije rata za FK Sarajevo i famoznih viršli.

rimljanin90
Kontakt:

Post Postao/la rimljanin90 » 27 apr 2026, 17:18

NajvecaRadosti je napisao/la:
27 apr 2026, 16:43
Jel vi gledate utakmice FKS?Igra je najgora u historiji kluba znaci ubjedljivo najgora.Ovo sve sto pobjedjujemo to je guzovace nigdje veze sa vezom a utakmice su svakako nebitne.Sto nisu pokazali mangupluk u zapadnom i dosli sa peharom?Sto nisu ko Zekiceva ekipa otisli u Mostar i prosli u kupu?Sto nisu napali ove karine sa Grbavice nego cuvaju bod protiv njihove djece.Kako se ne opametite vise meni samo to nije jasno.Mora nas neko po obicaju dobro ohladiti sa 4-5 komada da shvate neki kakva smo kar.ina.

Jedina stvar sto mi vise ide na qurac od lose igre vec godinama su ovi lafo pozitivci i rijeci 'podrska' 'strpljenje' 'aplauz'
Ne znam odakle je dosao taj trend u nas klub i na Kosevo.Prije su se znali standardi neki i zato su i rezultati pratili.Nije bila titula iz ovog i onog razloga ali nije nam nikada ni bjezao prvi 20+ bodova i nismo primali redovno 4-5 komada.O ostalim ofiranjima necu pricati.
Isto kao da pojedinci gledaju fudbal od jucer. Fudbal je danas generalno dosadniji jer se vise na taktiku igra. Lahko je prije bilo igrati "lijep fudbal" protiv krupe.
Nabij loptu duljevicu ili nekom slicnom, on ce napravit visak i zabit go. Znas kad bi tada takvi golovi prolazili da je bila sloga koja se sa 9 igraca brani i sjecka igru. A da ne pricam o o tome sto je zeljo bio jedina konkurencija. Sada imas borac i zrinjski koji su prekvalitetni i mimo sudjenja, velez rastrcan cvrst i zeljo koji uvijek moze iznenaditi. Pa ovaj sadasnji rudar bi 2010ih bio top 3 ekipe u ligi

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 27 apr 2026, 17:55

Pa nije historija od 2018, nemojmo se zajebavat, a i u tom periodu se moze naci realno gorih partija i perioda.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 27 apr 2026, 17:58

SamoIzrekno je napisao/la:
27 apr 2026, 13:57
Meni mario iskreno nije trener za nas, nekako previše " filozofira " čovjek drži pressicu 7 minuta.. Mislim da ce se sad protiv Borca dosta toga vidjeti, pogtovo ovoga što mi nemamo nimalo igre - ovo nam je dobar test pred očekivanja za Evropu.
Haveru mi smo igrali u zadnje 3 utakmice sa BC ekipom.

Musija
Ignjatkov
Onaj sto je dao go
Mujkic
Maroodza

Adem ristovski banic gojkovic krdzalic began kupresak keremeh

Nekazem da ce ovi igraci igrat protiv borca niti znam, al ako 3 ica odovih bude medju prvih 11 laganocemo dobit borac.

Mi koda nismo igrali protiv ovog borca nijednom dosad pod vodstvom Marija.

Mi smo POBJEDILI ZASLUZENO BORAC na kosevu tamo je borac pobjedio jednako zasluzeno.

Ovo je pragmaticno vodjenje ove ekipe i jedini nacin da pobjedjujes i osvajas bodove. JER JEDINI IGRAC KOJI JE U OVOJ EKIPI BRZ JE GULIJASHVILI KOJEG SMO PRODALI I KEREMEH KOJI JE VECINU PRVENSTVA POVRIJEDJEN UZ HAJMO RECI DONEKLE RENANA KOJI JE TAKODJE SE POVRIJEDIO

ELEZI ADEM KRDZALIC TURKES MUJKIC KUPRESAK BEGAN RISTOVSKI BRALIC GOJKOVIC CIMIROT IGNJATKOV TELALOVIC MAROODZA MAITA JEDINO KOLIKO TOLIKO BRZINE KOJE IMa JE KARLOS i donekle Menalo

Kako sa 2 polu brza igraca i ta oba igraca tek dosli posle zimski priprema mozes imat lijepu igru i sa kojom ces pobjedjivat.

Takodje treba uzet u razmatranje da je ZZ odradio veoma lose ljetne pripreme ekipe koju od kojeje pobjego nakon prve utakmice. Takodje i zimske pripreme su lose odradjene jer smo imali peh sa snijegom u SARAJEVU i KATASTROFALNE UVJETE U ANTALI gdje nisu mogli trenirat 5 dana kako treba.

Sporo jeste ruzna igra jeste, AL OVA EKIPA IMA NAJBOLJU ODBRANU I DEFANZIVU GLOBALNO. Borac je primio nesto manje golova al to nije striktno radi odbrane vec sto su dominantni u napadu i nisu imali toliko posla u odbranbenim zonama ko mi. Takodje protekcija od strane sudija faulima oko 16 terca o penalima.

Takodje ova ekipa jeste medju skabim ekipama ofanzivno ne toliko uzasna po golovima vec po malom broju sansi sta je dobro jeste da iskoristavamo skoro sve sto i stvorimo sto i jest i nije dobra stvar.

Ponavljam u slucaju nase pobjede u nedelju mi smo na -1 bod uza borca od kad nas vodi MARIO

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 27 apr 2026, 18:14

Ma mogu oni igrati najbolji fudbal na svijetu, ako nema trofeja sve je teski qurac.

Mogu oni igrati najgore na svijetu, ako su titule tu onda me boli qurac za igru.

Nazalost, husrefovci su poceli o toj ljepoti u igri kad je Vinko bio trener, pa se trazila dlaka u jajetu jel se lijepo igralo dok smo pobjedjivali i imali 20+ utakmica bez poraza. Sve u cilju da se husref uzdigne.

Za bolje od ovog sto sad imamo i nismo trenutno.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 27 apr 2026, 18:25

Najgora igra je bila u periodu Sablića, imali smo prosječno 1 šut u okvir po tekmi. I to u kontinuitetu.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 27 apr 2026, 18:32

mnon46 je napisao/la:
27 apr 2026, 18:25

Najgora igra je bila u periodu Sablića, imali smo prosječno 1 šut u okvir po tekmi. I to u kontinuitetu.
Ne moze se porediti onaj igracki kadar koji bi sada ispao iz lige i ovaj koji je svakako najskuplji od kada postoji klub.A rezultat isti kao i igra.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 27 apr 2026, 18:38

Ja nisam zadovoljan rezultatima ali mi je smijesno to velicanje i prizivanje Zekica a omalovazavanje i tjeranje Cvitanovica. Necu zaliti ni njega kao ni Zekica ako ode...
Svaka cast Zekicu za kup ali taj sistem takmicenja je jedno a liga drugo. U kupu su moguca iznenadjenja vise nego u ligi.

VolimoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la VolimoSarajevo » 27 apr 2026, 18:55

Moje misljenje je da ovo sto radi sa sastavom,je to da smo se halalili svih trofeja ove sezone(evropa osigurana svakako) i da kroz to gledaju ko ce ostat(ko moze dat ruke) a kome ce se zahvaliti. Mislim da je to dogovor izmedju njih na relaciji Mamic/Mario.
Kad se sagleda svi su dobili svoje sanse.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 27 apr 2026, 19:04

Čekaju da im klub izgubi da bi oni dokazali nešto, kakav skup imbecila. :bow: :bow: :bow:

Pobjedili par utakmica "naguzove" ono se našlo pričato o najgoroj igri u historiji kluba, jebrm te živote.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 27 apr 2026, 20:03

Banić
_______ - _______ - Maroodza - _______
Cimirot - Telalović
Menalo - Elezi - _______
Carlos

Popunite ekipu željenim igračima za narednu sezonu

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 27 apr 2026, 20:28

Stiže veliki broj skauta evropskih klubova
U nedjelju "gužva" na Koševu

Veliki broj skauta iz evropskih klubova najavio je svoj dolazak na derbi susret 32. kola Wwin lige između Sarajeva i Borca.

Derbi 32. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine u nedjelju će na Koševu odigrati Sarajevo i Borac.

Duel je to koji nema rezultatski ogroman značaj s obzirom da je jasno da će Borac biti prvak, a Sarajevo igrati u Evropi, no bez obzira na to, privlači mnogo pažnje.

Nezvanične informacije iz fudbalskih krugova govore da su dolazak na ovaj meč najavili brojni skauti iz cijelog svijeta, kao i poslovni ljudi s Dalekog Istoka kako bi prije svega sa čelnicima domaćeg kluba razgovarali o eventualnoj budućoj saradnji.

Naši izvori govore da će u nedjelju na Koševu biti vjerovatno i najveći broj ljudi iz "fudbalske industrije" u posljednje vrijeme što zapravo govori da će Sarajevo za vikend biti centar fudbalskih dešavanja u ovom dijelu Evrope, baš kao što je bio Beograd u vikendu iza nas kada su veliki derbi igrali Zvezda i Partizan.

Na meti skauta evropskih klubova će kako nam tvrdi naš izvor biti, prije svega mladi igrači iz oba tima koji su već upisani u njihove bilježnice i koji se prate tokom cijele sezone.

Svakako je to dobra stvar za bosanskohercegovački fudbal u cijelini s obzirom da lokalne zajednice realno ne prepoznaju fudbal kao bitan faktor u koji bi se trebalo ulagati, pa su sami klubovi uglavnom osuđeni na prodaju mlađih igrača kako bi mogli preživjeti.

Iako u posljednjih nekoliko godina nije osvojio mnogo trofeja, FK Sarajevo je zahvaljući dobrim vezama aktuelnog rukovodstva na čelu sa Ismirom Mirvićem napravilo nekoliko za naše uslove odličnih transfera i po tom pitanju su daleko ispred ostatka lige.

Naravno, navijačima bordo tima to u suštini mnogo ne znači. Trofeji su ono što se računa, ali u situaciji kada “S” i “H” komponenta potpuno vladaju bh. fudbalom i kada se velikani poput Sarajeva, Željezničara i Veleža ne pitaju ni za šta, dobre konekcije u svjetu fudbala i uspješni transferi su od velikog značaja.

Upravo je i zbog toga jako bitno što će se u nedjelju na Koševu vjerovatno biti najveći broj skauta na jednoj bh. prvenstvenoj utakmici, a za očekivati je i da će imati šta zapisati u svoje bilježnice.

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 27 apr 2026, 21:13

Turo je napisao/la:
27 apr 2026, 20:28

Veliki broj skauta iz evropskih klubova najavio je svoj dolazak na derbi susret 32. kola Wwin lige između Sarajeva i Borca.

Derbi 32. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine u nedjelju će na Koševu odigrati Sarajevo i Borac.

Duel je to koji nema rezultatski ogroman značaj s obzirom da je jasno da će Borac biti prvak, a Sarajevo igrati u Evropi, no bez obzira na to, privlači mnogo pažnje.

Nezvanične informacije iz fudbalskih krugova govore da su dolazak na ovaj meč najavili brojni skauti iz cijelog svijeta, kao i poslovni ljudi s Dalekog Istoka kako bi prije svega sa čelnicima domaćeg kluba razgovarali o eventualnoj budućoj saradnji.

Naši izvori govore da će u nedjelju na Koševu biti vjerovatno i najveći broj ljudi iz "fudbalske industrije" u posljednje vrijeme što zapravo govori da će Sarajevo za vikend biti centar fudbalskih dešavanja u ovom dijelu Evrope, baš kao što je bio Beograd u vikendu iza nas kada su veliki derbi igrali Zvezda i Partizan.

Na meti skauta evropskih klubova će kako nam tvrdi naš izvor biti, prije svega mladi igrači iz oba tima koji su već upisani u njihove bilježnice i koji se prate tokom cijele sezone.

Svakako je to dobra stvar za bosanskohercegovački fudbal u cijelini s obzirom da lokalne zajednice realno ne prepoznaju fudbal kao bitan faktor u koji bi se trebalo ulagati, pa su sami klubovi uglavnom osuđeni na prodaju mlađih igrača kako bi mogli preživjeti.

Iako u posljednjih nekoliko godina nije osvojio mnogo trofeja, FK Sarajevo je zahvaljući dobrim vezama aktuelnog rukovodstva na čelu sa Ismirom Mirvićem napravilo nekoliko za naše uslove odličnih transfera i po tom pitanju su daleko ispred ostatka lige.

Naravno, navijačima bordo tima to u suštini mnogo ne znači. Trofeji su ono što se računa, ali u situaciji kada “S” i “H” komponenta potpuno vladaju bh. fudbalom i kada se velikani poput Sarajeva, Željezničara i Veleža ne pitaju ni za šta, dobre konekcije u svjetu fudbala i uspješni transferi su od velikog značaja.

Upravo je i zbog toga jako bitno što će se u nedjelju na Koševu vjerovatno biti najveći broj skauta na jednoj bh. prvenstvenoj utakmici, a za očekivati je i da će imati šta zapisati u svoje bilježnice.
Stižem i ja na Koševo pa nikom ništa, nemaju ovi skauti šta vidjeti osim ako Marinović ne izbaci Deketa od prve minute da ga gledaju jer jedini on može nešto vrijediti. Što se tiče same utakmice, doći da lijepo svi zajedno otpjevamo našu himnu i obavimo svoju dužnost. Rezultat maltene nebitan, X ko kuća.
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 27 apr 2026, 21:18

Turo je napisao/la:
27 apr 2026, 20:28

Sve je to divno čitati, mi nekoliko igrača, Borac Deketa. Realno boli me briga za njima, nisu mi bitni. Ono što mene zanima jeste naš klub, ovi transferi, stvarno odlično, nemam riječi, svaka čast, ali šta konkretno mi kao navijači imamo od toga? Kao side quest odlično, ali transferi su naši main quest umjesto titule da budu.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 27 apr 2026, 21:35

MSOZ101 je napisao/la:
27 apr 2026, 20:03
Banić
Hujber- Ivanišević - Maroodza - __????___
Cimirot - Telalović
Menalo - Elezi - Ljajić
Carlos

Hujber i Ivanišević su već tu, došli vjerovatno uz Mamićev blagoslov, tako da su te pozicije neupitne.

Adem je tu, i po mom mišljenju bi trebao biti jedan od tih iskusnijih koje Mamić spominje.

Ljevi bek, ako ne pronađu nekog kvalitetnog volio bi vidjeti nekog akademca, teško da može biti gori od trenutnog riješenja na toj poziciji.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 27 apr 2026, 21:48

DoktorXabaras je napisao/la:
27 apr 2026, 21:35
MSOZ101 je napisao/la:
27 apr 2026, 20:03
Banić
Hujber- Ivanišević - Maroodza - __????___
Cimirot - Telalović
Menalo - Elezi - Ljajić
Carlos

Hujber i Ivanišević su već tu, došli vjerovatno uz Mamićev blagoslov, tako da su te pozicije neupitne.

Adem je tu, i po mom mišljenju bi trebao biti jedan od tih iskusnijih koje Mamić spominje.

Ljevi bek, ako ne pronađu nekog kvalitetnog volio bi vidjeti nekog akademca, teško da može biti gori od trenutnog riješenja na toj poziciji.
Ma prvo oni trebaju da skontaju kakvu formaciju hoce da igraju i koji sistem pa onda dovodit igrace

Igras 3-5-2 2godine i onda dovedes Ljajica, pa onda promijenis na 4 nazad i onda to ne ide pa onda miksas i ne znas ni sta hoces na kraju evo ni sta se igra vala.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Vanja8 i 17 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []