Treba li nam BCL pa da prođemo kao Igokea 1:5,ruku na srceCAZIN je napisao/la: ↑29 apr 2026, 14:42Zašto ne bi igrali BCL ako osvojimo titula prvaka? Ili misliš da nećemo imati kvalitet za to takmičenje?Amirutah1988 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 14:39Igokea je ranije bila "ozbiljan protivnik" dok je bila number1 tema u RS-u,polako gube na značaju,barem je moj takav utisakShategabri je napisao/la: ↑29 apr 2026, 14:24
Ma dobro, to bi svakako trebao biti neki primarni cilj kad sklapaš ozbiljan tim.
Nego obzirom da je ovo ipak povratnička sezona i u ABA ligu, i onda iste sezone igraš i ovaj evropski kup dosta uspješno, pa si već osvojio i domaći kup, a kad skontamo da smo trenera mijenjali nakon tri kola i katastrofalnog ulaska u sezonu, na kraju je ispalo dobro i domaća titula bi bila bonus.
Igokea je ozbiljan protivnik, rekao bih da će to biti bara-bara, trebaju nam Young, PlummBer i ekipa da dođu na utakmicu, sinoć se Atić na kraju probudio i bilo je dovoljno da se napravi preokret, al u prvenstvu bojim se da to neće biti dovoljno.
Westa bih isto sinoć pohvalio, pogodio je neke bitne šuteve kad je trebalo.
Ono cega se plasim su sudijski kriterij,ko ce imati prednost domaceg terena,i prosto pitanje,hoce li Igokea kupiti titulu.
Sto se tice nastupa u ABA ligi tj konačnog plasmana,play off,svaka čast,bio bih bezobrazan kad bih rekao drugačije,ali sam pod utiskom da smo mogli preskočiti mađare,ali isto tako da nismo imali mini srece mogli smo ispasti i ranije iz tog takmičenja.
Inace Bilbao i PAOK igraju finale,danas ce biti uzvratna,ja sam inace fudbalski Baskijac,naravno navijam i u kosarci za Bilbao,ocekivala se Murcia da ce biti u finalu.
Sta hocu reci,i u tom takmicenju postoje jaki klubovi,tako da bi bilo za Bosnu vrlo važno da ponovno igra u tom takmicenju,aki ja bih npr timove koji su igrali 1/4finala ovog takmicenja ukljucio tek u drugoj fazi,nakon kvakifikacijskog i osnovnog dijela,jer ako se vrati stari sustav ABA lige bit ce preopterecen kalendar.
U Srbiji,ako se usvoji prijedlog za novi format prvenstva Zvezda i Partizan ce igrati regularni dio +Euroleague.
Imali su dosta tesku grupu,ali i Bosna vjerujem ne bi puno bolje prosla kada bi pokusali igrati u tom takmičenju.
Bilo je naravno i ove sezone u BCL ligi timova koji nisu trebali biti tu(Sabah,Ostende,Levice,VEF Riga),ali postavljam sebi ali i drugima pitanje,koliko bi mogla Bosna protiv Rytasa,Promitheasa,Albe,Chalona,Jouventua,Holona,Tenerifa,Galate itd itd.
Sa ovim rosterom vjerujem ne mnogo.
Bolje je igrati jos jednu sezonu Fibin Europe Cup ako bude mogucnosti(finansijske)