KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Amirutah1988
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Amirutah1988 » 29 apr 2026, 18:50

Siroki ima dobrih +19 iz prve utakmice,trebat ce makedoncima dobro da se namuce da bi nadoknadili.
Nadam se da ce Siroki uspjeti osvojiti ABA2 ligu i pronaci potrebna sredstva za ucesce u ABA ligi.
Sloboda i Jahorina su odlicno igrali u ABA2 ligi,Borac nije imao srece,iako su imali omjer 5:3 nije bilo dovoljno za top 8

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 29 apr 2026, 18:52

Amirutah1988 je napisao/la:
29 apr 2026, 18:50
Siroki ima dobrih +19 iz prve utakmice,trebat ce makedoncima dobro da se namuce da bi nadoknadili.
Nadam se da ce Siroki uspjeti osvojiti ABA2 ligu i pronaci potrebna sredstva za ucesce u ABA ligi.
Sloboda i Jahorina su odlicno igrali u ABA2 ligi,Borac nije imao srece,iako su imali omjer 5:3 nije bilo dovoljno za top 8
Koliko ja znam igra se na dvije dobijene utakmice a ne preko dvomeča.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 29 apr 2026, 18:58

CAZIN je napisao/la:
29 apr 2026, 18:52
29 apr 2026, 18:50
Koliko ja znam igra se na dvije dobijene utakmice a ne preko dvomeča.
Moguce i da je tako,pa vidjet cemo,mozda to veceras Široki rijesi,ali imaju i prednost domaceg parketa ako se bude igrala treca.
Kako god naprijed Siroki :bih:

Badgley
Kontakt:

Post Postao/la Badgley » 29 apr 2026, 19:17

29 apr 2026, 18:35
Badgley je napisao/la:
29 apr 2026, 18:29
Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2026, 18:07
Promociju mladih koji ce igrati za Hrvatsku? Nikad nijedan kvalitetan mladi igrac iz Sirokog nije zaigrao za nas, a da ne govorim da u tom klubu nikad nije zaigrao nijedan Bosnjak (ako ne racunamo one koji se tako prezivaju :mrgreen: ). Za njih je Dodikova Igokea pojam - kad su te stvari u pitanju. Zbog svega toga niko normalan nece navijati za njih.
U prvom redu Bosna druga stvar sto rade minutazu dobiju igraci kod Šalić, Zubac i drugi kojima je ABA 2 bila maksimum.

Sta trebam da navijam protiv naših klubova i da zelim los rezultate klubovima iz Hercegovine i RS. Igraju pod zastavom BiH :bih: Sto je jaca konkurencija onda ce se i klubovi ko Sloboda morati pojacati da budu konkurentni.

Hrvatska ce od naredne sezone imati jedan klub. Crna Gora dva, mi i Slovenija po tri. Makedonci nemaju niti jedan klub.
E bravo,svaka čast za komentar,tako treba da razmislja osoba koja voli svoju državu i ni na koji način pa ni sportski nece popustiti.
Klubovima iz RS-a i iz Herceg Bosne ako im je stalo do susjednih drzava,🫡slobodno neka idu u njihova takmičenja,ali van :bih:
Samo sam ponovio ono sto je sinoc rekao trenere Igokea da ce završnica prvenstva biti zanimljiva i neizvjesna jer se u Bosni igra dobra košarka i imamo nekoliko kvalitetnih klubova. Dva kluba ce nam igrati četvrtfinale ABA lige, treci klub osvajač ABA 2.

Istina je sto Ghuraba pise ali svaki put u bilo kojem sportu npr fudbal kad Zrinjski igra u Evropi niko ne pise klub iz Hercegovine nego klub iz BiH. Bosanci i promovisu nasu drzavu na najbolji nacin bez obzira sta oni sami mislili o toj državi.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 29 apr 2026, 19:20

Nerazvijanje mladih igrača drugim državama > promovisanje države u regionalnoj ligi.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Badgley
Kontakt:

Post Postao/la Badgley » 29 apr 2026, 19:29

Nasi stari rivali, sigurno se puno ljudi sjeca onih duela Bosna - Široki, koliko zivaca smo pogubili zbog Martina Vanjka, Sinise Štembergera kasnije i Ivana Grgata.

Na stranu politika i sta ja privatno mislim o njima ali ovo je sport i draze mi je da oni ko nasi stari rivali igraju ABA ligu nego Igokea. Nijedan njihov igrač nije se odazivao u reprezentaciju dok nije dosao Lazić, Maric tek kad je otišao u Španiju, Ilic vjerojatno vise i nece igrati. Vjestacka tvorevina ali je klub uredjen i rade ozbiljan posao.

Mozda smo malo pozurili Široki se jos nije plasirao, polako..

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 29 apr 2026, 19:36

Badgley je napisao/la:
29 apr 2026, 19:17
29 apr 2026, 18:35
Badgley je napisao/la:

U prvom redu Bosna druga stvar sto rade minutazu dobiju igraci kod Šalić, Zubac i drugi kojima je ABA 2 bila maksimum.

Sta trebam da navijam protiv naših klubova i da zelim los rezultate klubovima iz Hercegovine i RS. Igraju pod zastavom BiH :bih: Sto je jaca konkurencija onda ce se i klubovi ko Sloboda morati pojacati da budu konkurentni.

Hrvatska ce od naredne sezone imati jedan klub. Crna Gora dva, mi i Slovenija po tri. Makedonci nemaju niti jedan klub.
E bravo,svaka čast za komentar,tako treba da razmislja osoba koja voli svoju državu i ni na koji način pa ni sportski nece popustiti.
Klubovima iz RS-a i iz Herceg Bosne ako im je stalo do susjednih drzava,🫡slobodno neka idu u njihova takmičenja,ali van :bih:
Samo sam ponovio ono sto je sinoc rekao trenere Igokea da ce završnica prvenstva biti zanimljiva i neizvjesna jer se u Bosni igra dobra košarka i imamo nekoliko kvalitetnih klubova. Dva kluba ce nam igrati četvrtfinale ABA lige, treci klub osvajač ABA 2.

Istina je sto Ghuraba pise ali svaki put u bilo kojem sportu npr fudbal kad Zrinjski igra u Evropi niko ne pise klub iz Hercegovine nego klub iz BiH. Bosanci i promovisu nasu drzavu na najbolji nacin bez obzira sta oni sami mislili o toj državi.
Ma razumimo se apsolutno,koliko je samo donio bodova Izviđac nasoj rukometnoj ligi,pa sta reci,hvala im :bih:
Ono sto rukometu treba je reforma takmičenja,ukinuti federalne,kao i ligu RS-a.
U PL imamo sasvim dovoljno dobar broj klubova,iako nažalost ima i neregularnosti ocigledne.
A fudbal,iskreno,ali potpuno iskreno prestao sam pratiti u smislu da ne gledam utakmice,jer ne mogu svariti sta se učinilo Zelji i Sarajevu,jednostavno su postali osrednji klubovi u ligi,znamo ko su krivci.
Naš fudbal i liga je duboko u blatu,unistili su Slobodu,Čelik,Jedinstvo,sta mi imamo od nasih klubova u toj PL,jedno veliko ništa.
I Bože,Bosanci i Hercegovci nakon plasmana BIH na sva zvona po drustvenim mrezama zahvaljuju Zeljkovicu,nikad nismo imali dovoljno pameti.
No to je druga tema,da ne kvarimo ovu,a to je KK Bosna.
Uglavnom imamo isto misljenje o dosta toga i drago mi je

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 29 apr 2026, 19:43

Badgley je napisao/la:
29 apr 2026, 19:29
Nasi stari rivali, sigurno se puno ljudi sjeca onih duela Bosna - Široki, koliko zivaca smo pogubili zbog Martina Vanjka, Sinise Štembergera kasnije i Ivana Grgata.

Na stranu politika i sta ja privatno mislim o njima ali ovo je sport i draze mi je da oni ko nasi stari rivali igraju ABA ligu nego Igokea. Nijedan njihov igrač nije se odazivao u reprezentaciju dok nije dosao Lazić, Maric tek kad je otišao u Španiju, Ilic vjerojatno vise i nece igrati. Vjestacka tvorevina ali je klub uredjen i rade ozbiljan posao.

Ja sam odrastao uz tu kosarku u tom vremenu kad su igrali Bosna i Široki finala ,i rado ih se sjecam.

Bilo je dobre košarke,nekako je sve bilo drugačije,ja to uvijek kažem zlatna vremena u svemu pa i u sportu od 1999 pa do 2007/8.
Danas kako vrijeme brzo leti,sve je gore i gore u svakom aspektu, i sta sad trebamo prepustiti slučaju i reci da nisu to nasi klubovi.
Itekako jesu,za te gradove se borilo i bit ce naši dok je drzave BIH a ona je dugotrajna,bez roka trajanja :bih:

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 29 apr 2026, 20:45

Tema je Bosna, a ne Siroki i Igokea
ZELJEZNICAR 1921!

Badgley
Kontakt:

Post Postao/la Badgley » 29 apr 2026, 21:09

hamzaTM87 je napisao/la:
29 apr 2026, 20:45
Bas tako vrijeme je da zavrsimo ovu temu. Čestitke :bih: košarkašima Široki na plasmanu u ABA ligu.

Ovo je ujedno i sjajna vijest za bosanskohercegovačku košarku, koja iz godine u godinu izrasta u najzanimljiviju i najjaču ligu u regionu! Odlicno napisano :bih:

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 29 apr 2026, 21:16

Jedino kod nas se za klub koji bojkotuje zastavu, himnu i štanca igrače za Hrvatsku kaže da promoviše državu :urnebes:
Daleko im kuća bila.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 29 apr 2026, 22:10

StevieG8 je napisao/la:
29 apr 2026, 21:16
Jedino kod nas se za klub koji bojkotuje zastavu, himnu i štanca igrače za Hrvatsku kaže da promoviše državu :urnebes:
Daleko im kuća bila.
Ma narod za proucavanje. Ne bi me iznenadilo da uskoro pocnu pisati da Telekom dogodine treba popoloviti sponzorstvo njima i Bosni. Ako odluce da igraju aba ligu, tipujem da ce dovesti ovaj otpad iz Splita (Dreznjak, Jordano, Sikiric, Radosevic, Perasovic itd) i to je to. Bas ce nasa drzava profitirati od toga...

Lazarov
Kontakt:

Post Postao/la Lazarov » 29 apr 2026, 22:25

Badgley je napisao/la:
29 apr 2026, 19:29

A sta imas mislit nogomet i košarka 30g u vrhu, nikad nisu ispali, vrhunska infrastruktura..nema se tu prijatelju sta mislit, nego kapa dole

Homelander
Kontakt:

Post Postao/la Homelander » 29 apr 2026, 23:35

Tuzan dan za sport u Bosni i Hercegovini. Nadam se da ce odmah odustati od nastupa u ABA ligi i da ce nas sve spasiti sramote.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 apr 2026, 00:28

Sto se tice Bosne i iduce sezone bio bih zadovoljan kad bi prestali gledati igrace po tome znaju li igrati ledjima prema kosu i vise obratili paznju na spacing

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 30 apr 2026, 01:20

Badgley je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:
Promociju mladih koji ce igrati za Hrvatsku? Nikad nijedan kvalitetan mladi igrac iz Sirokog nije zaigrao za nas, a da ne govorim da u tom klubu nikad nije zaigrao nijedan Bosnjak (ako ne racunamo one koji se tako prezivaju :mrgreen: ). Za njih je Dodikova Igokea pojam - kad su te stvari u pitanju. Zbog svega toga niko normalan nece navijati za njih.
Mi, ti i BiH s nama imamo samo jedan (1) klub u ABA. Siroki i Igokea bi ti kako sutra ukinuli i ligu i drzavu pa makar to znacilo da se i oni ukidaju. Znaci u hartbitu. Ali simpaticno je sto ti i Amir jos uvjek zelite da vjerujete u dobro. Ali de to sve prenesite na temu od doticnih klubova.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 30 apr 2026, 08:31

hamzaTM87 je napisao/la:
29 apr 2026, 20:45
Prvi sam spomenuo da trebam prvi ja pa i ostali prestati,ali ipak treba pohvaliti uspjeh i ostalih klubova,ipak ce to biti klub protiv kojeg ce Bosna igrati polufinale ili ko zna finale mozda Prvenstva BIH,zavisi kako budu izgledali parovi,a od iduce sezone i protivnik u ABA ligi.
Treba konkurente pomno pratiti ipak,to je moje misljenje

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 30 apr 2026, 08:33

Maverick je napisao/la:
30 apr 2026, 01:20
Badgley je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:
Mi, ti i BiH s nama imamo samo jedan (1) klub u ABA. Siroki i Igokea bi ti kako sutra ukinuli i ligu i drzavu pa makar to znacilo da se i oni ukidaju. Znaci u hartbitu. Ali simpaticno je sto ti i Amir jos uvjek zelite da vjerujete u dobro. Ali de to sve prenesite na temu od doticnih klubova.
,

Zasto ne bih vjerovao u dobro?
Ukiniti drzavu ne mogu,mogu pokusati,zna se kako bi zavrsili,gore nego sto su ranije.
Tijesno im u :bih: ,pa neka se presele,sve dok su pod zastavom BIH,treba ih podrzavati jer je Siroki Brijeg i Banja Luka nasa :bih:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 30 apr 2026, 08:41

Ima tema ABA lige, ima valjda i neka za Široki ili za bh ligu, ne vidim potrebu da se natežete o tome na ovoj temi.
Koševo Zapad

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 30 apr 2026, 08:45

Shategabri je napisao/la:
30 apr 2026, 08:41
Ima tema ABA lige, ima valjda i neka za Široki ili za bh ligu, ne vidim potrebu da se natežete o tome na ovoj temi.
Pisao sam ranije na temi Široki,a pisalo se i ovdje o raznim timovima,ne vidim razlog zašto nešto tako smeta,uostalom nije bilo puno postova o Širokom,samo se pozeljela sreca i uspjeh jos jednom predstavniku BIH u finalu ovog takmičenja.
Ne vidim nikakav problem

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []