Jučer je dao dva gola u U19 ligi, nego ima li kakvih kontakata?
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Bravo nisam to vidio
Haha zapratio je Zelju na instagramu, a prati i nas savez
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Niku Ilicevica ganjaju iz Hnsa ali ih je momak sad zasad odbio jer zeli da igra za Svabe ali ko zna sta nosi sutra. On je blizak rod sa Ivom Ilicevicem sto je igrao za Hrvatsku.
Svakako porijeklom su Ilicevici iz Bosne ali ja bi rekao da sanse nisu ni 1% da zaigra za BiH izuzev ako ne bude imao kvalitet za Svabiju ili za Hrvatske.
Momak spada sigurno medju 10 najvecih talenata u svom godistu.
Bibera svakako ganjati ali je bolje da sad zasad se drzi omladinskih kategorija Njemacke a po svemu sudeci ogroman je potencijal.
Svakako porijeklom su Ilicevici iz Bosne ali ja bi rekao da sanse nisu ni 1% da zaigra za BiH izuzev ako ne bude imao kvalitet za Svabiju ili za Hrvatske.
Momak spada sigurno medju 10 najvecih talenata u svom godistu.
Bibera svakako ganjati ali je bolje da sad zasad se drzi omladinskih kategorija Njemacke a po svemu sudeci ogroman je potencijal.
-
Tramvaji29877
- Kontakt:
Ima sanse ali u teoriji, porodica vuce korijene iz Odzaka, ujak mu je Ivo Ilicevic koji je igrao za HR repku - mislim da ti to sve govori, mi smo njemu treca opcija
U INAT SVIMA
-
General505
- Kontakt:
Daj nam jos koje pocetno slovoGeneral505 je napisao/la: ↑03 maj 2026, 00:14I samo se radi, radi i ne staje, i bice spektakla
Nikad više Bosna nece biti slaba !!!
Inace ja sam ubijedjen da ce nas u narednim danima Spaha obradovati sa bar jos jednim imenom,ako ne i vise njih!
Ne smije jer kad bi sad dao nam po koje slovo odma bi znali o kome se radiRightBack je napisao/la: ↑03 maj 2026, 12:42Daj nam jos koje pocetno slovoGeneral505 je napisao/la: ↑03 maj 2026, 00:14I samo se radi, radi i ne staje, i bice spektakla
Nikad više Bosna nece biti slaba !!!![]()
Inace ja sam ubijedjen da ce nas u narednim danima Spaha obradovati sa bar jos jednim imenom,ako ne i vise njih!![]()
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Novi Ajdinov intervju, čisto ako je neko posumnjao da ga ovaj SŠ nije pratioNjegove igre u Poljskoj nisu prošle nezapaženo, pa se logično otvorila i priča o eventualnom kontaktu sa ljudima iz reprezentacije Bosne i Hercegovine.
“Ranije sam se čuo sa ljudima iz Saveza, znam da su gledali neke od mojih utakmica. Nažalost, kada je bilo dosta “vruće” oko te teme mog poziva u reprezentaciju, doživio sam povredu koja me udaljila dva mjeseca od terena. To je bilo u oktobru 2025. Sada je sve u redu, hvala Bogu. Ja radim svoje i neću reći ništa novo kada kažem da bi poziv u reprezentaciju bio ostvarenje dječačkih snova. Reprezentativni dres je moja najveća emocija i svakako se nadam da ću u skorijoj budućnosti dobiti čast predstavljati svoju državu”, istakao je Ajdin Hasić.
Ova ekipa je nešto kao brat NoDi, prati igrače od pioniraCoolpanda24 je napisao/la: ↑03 maj 2026, 13:06Novi Ajdinov intervju, čisto ako je neko posumnjao da ga ovaj SŠ nije pratioNjegove igre u Poljskoj nisu prošle nezapaženo, pa se logično otvorila i priča o eventualnom kontaktu sa ljudima iz reprezentacije Bosne i Hercegovine.
“Ranije sam se čuo sa ljudima iz Saveza, znam da su gledali neke od mojih utakmica. Nažalost, kada je bilo dosta “vruće” oko te teme mog poziva u reprezentaciju, doživio sam povredu koja me udaljila dva mjeseca od terena. To je bilo u oktobru 2025. Sada je sve u redu, hvala Bogu. Ja radim svoje i neću reći ništa novo kada kažem da bi poziv u reprezentaciju bio ostvarenje dječačkih snova. Reprezentativni dres je moja najveća emocija i svakako se nadam da ću u skorijoj budućnosti dobiti čast predstavljati svoju državu”, istakao je Ajdin Hasić.![]()
Generale, naišareti, ostalo je nasa briga

Jel mu prvo slovo od 20-30 mjesta u abecedi

Jel mu prvo slovo od 20-30 mjesta u abecedi
Nogometaš Zvezde Adem Avdić o mogućnosti da zaigra za BiH: "Srbija je moja jedina domovina"
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Dobar igrač samo da nije poletio iz Dinama za novac danas bi igrao u ligama petice, a ne u Poljskoj. Mda mlad je on još uvijek ako uhvati kontinuitet može lagano ostvariti transfer.Coolpanda24 je napisao/la: ↑03 maj 2026, 13:06Novi Ajdinov intervju, čisto ako je neko posumnjao da ga ovaj SŠ nije pratioNjegove igre u Poljskoj nisu prošle nezapaženo, pa se logično otvorila i priča o eventualnom kontaktu sa ljudima iz reprezentacije Bosne i Hercegovine.
“Ranije sam se čuo sa ljudima iz Saveza, znam da su gledali neke od mojih utakmica. Nažalost, kada je bilo dosta “vruće” oko te teme mog poziva u reprezentaciju, doživio sam povredu koja me udaljila dva mjeseca od terena. To je bilo u oktobru 2025. Sada je sve u redu, hvala Bogu. Ja radim svoje i neću reći ništa novo kada kažem da bi poziv u reprezentaciju bio ostvarenje dječačkih snova. Reprezentativni dres je moja najveća emocija i svakako se nadam da ću u skorijoj budućnosti dobiti čast predstavljati svoju državu”, istakao je Ajdin Hasić.![]()
Neko je ovdje napisao da je momak već promijenio sportsko državljanstvo sa Hrv na Njemačku, pa ne može nastupati za nas. Iskreno se nadam da to nije istina. Momak igra sličnu poziciju kao Ličina, ali obzirom na njegovu konstituciju i ono što sam vidio iz par videa, može dogurati još dalje. Trebamo malo podići hype oko njega, ogroman je talenat.
Nije on trebao ništa mijenjati, za Hrvate je nastupao u prijateljskim i to se ne računa. Bar bi trebalo tako biti.Halima je napisao/la: ↑03 maj 2026, 13:33Neko je ovdje napisao da je momak već promijenio sportsko državljanstvo sa Hrv na Njemačku, pa ne može nastupati za nas. Iskreno se nadam da to nije istina. Momak igra sličnu poziciju kao Ličina, ali obzirom na njegovu konstituciju i ono što sam vidio iz par videa, može dogurati još dalje. Trebamo malo podići hype oko njega, ogroman je talenat.
Brigadir, daj nam barem prvo slovo imena komšije? Daj nešto ljudi smo
Nije istina. Moze mjenjati repke u mladjim kategorijama, ali to ne znaci da ne moze izabrati trecu reprezentaciju (ako ima uslove) sto se tice seniorskog nogometa.
Evo kako to Chatgpt vidi
Evo kako to Chatgpt vidi
IZBOR REPREZENTACIJE – KAKO FUNKCIONIŠE
1) Da li je igrač igrao za seniorsku A reprezentaciju (zvanična utakmica)?
NE → idi na korak 2
DA → idi na korak 4
2) Igrao je samo za omladinske selekcije (U-17, U-21…)?
DA →
može slobodno izabrati bilo koju reprezentaciju za koju ima pravo
prethodne omladinske reprezentacije ga ne vežu
➡ (po potrebi ide administrativni zahtjev prema FIFA)
3) Da li je igrao samo prijateljske utakmice za seniore?
DA →
i dalje nije vezan
može promijeniti reprezentaciju
NE (nije igrao nikako) →
potpuno slobodan izbor prve seniorske reprezentacije
4) Igrao je zvanične utakmice za A reprezentaciju (kvalifikacije / turniri)?
NE → (vrati se gore — nije vezan)
DA → provjeri uslove:
SPECIJALNI IZUZETAK (jedina šansa za promjenu)
Može promijeniti reprezentaciju SAMO ako:
imao je < 21 godinu u tim nastupima
odigrao je max 3 utakmice
nije igrao na velikom turniru (npr. FIFA World Cup ili UEFA European Championship)
prošle su 3 godine bez nastupa
Ako SVI uslovi važe → može jednom promijeniti reprezentaciju
Ako NE →
trajna vezanost
FINALNO PRAVILO
Jednom kad napraviš taj jedan switch → kraj, nema dalje promjene
SUPER KRATAK SAŽETAK
Omladinske selekcije → slobodan si
Prijateljske → slobodan si
1 takmičarska utakmica za seniore → skoro uvijek “zaključano”
Postoji 1 izuzetak → ali strogo ograničen
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 03 maj 2026, 13:55, ukupno mijenjano 1 put.
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 03 maj 2026, 14:01, ukupno mijenjano 1 put.
Ime mu je muslimansko. Mozemo se mi negirati to do prekosutra, ali balkanske moderne nacije su skrojene na osnovu religije. I dobri Bošnjani nekada davno su bili druge religije, nisu bili pri katolickoj ili pravoslavnoj crkvi.