Edin Džeko

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Iceplayer
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Iceplayer » 03 maj 2026, 12:04

PSV je napisao/la:
03 maj 2026, 11:59
Steta je samo sto Dzeka nikad nije bio taj kalibar za najvece klubove tipa Real, United, Bauern (kao Mandzukic npr.), Barka itd. Ovako je morao igrati u raspaloj Romi, Fiorentini ili drugoligasu Schalkeu. :yawn: No dobro, Mandzo je ipak carobnjak.
Brat poredi Mandžukića sa Džekom :urnebes: Jeste prijatelju onda je i Pjanić bolji od Modrića ako ćemo iz krajnosti u krajnost...

A realnost da se Pjanić i Mandžukić oprostili u 30 i kojoj. A Modrić i Džeko i dalje tata igre u 41 :bih:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 maj 2026, 12:14

Kakvo oprastanje. Babuka se oprasta tek na Euru 2028 :bih:
naprijed rejal

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 03 maj 2026, 12:14

PSV je napisao/la:
Steta je samo sto Dzeka nikad nije bio taj kalibar za najvece klubove tipa Real, United, Bauern (kao Mandzukic npr.), Barka itd. Ovako je morao igrati u raspaloj Romi, Fiorentini ili drugoligasu Schalkeu. :yawn: No dobro, Mandzo je ipak carobnjak.
Mandzo dao gol u finalu LP a igrao i finale SP.
Nesto sto Dzeko ili Ibrahimovic nikada nisu uradili.
I ti dodjes i zelis da poredis Mandzu sa ova dva flopa?
Mandzukic se poredi sa igracima kao sto su Pelé,Messi, C.Ronaldo,Puskas...
Cak treba izmisliti i nagradu za najljepsi gol u finalu i nazvati je Mandzukic Award. Neka bude pandan Puskas Award

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 03 maj 2026, 12:21

napapijri1987 je napisao/la:
03 maj 2026, 11:12
Ako su ljiljani ikome donijeli dobrog u zivotu to je Nikola Katic. Taj covjek da nije upoznao ovih par bosnjaka bi vjerovatno igrao u nekoj belgijskoj ligi.
Danas,zahvaljujuci prvenstveno Mironu pa onda i Edinu i ostaloj klapi,igra SP i slijedecu sezonu BL.
Nije ni cudo sto onako pjeva. I ja bih da mi neko karijeru spasi
1000%. Lik koji je najvise profitirao sto se odlucio igrati za nas - davno ja to rekoh ;) Sve dok gine na terenu i kod nas, halal mu bilo :)

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 03 maj 2026, 12:23

Tako trebaju svi se gledati. I shvatiti da im svima nastup u reprezentaciji donosi benefite.
BosnaE

torbica
Kontakt:

Post Postao/la torbica » 03 maj 2026, 12:26

babino je napisao/la:
03 maj 2026, 11:21
nece on repku nikad odjaviti dok igra klupski fudbal.
ubijedjen sam da ce odigrati sezonu za salke, a onda imati zelju i za euro 2028 da tu zavrsi karijeru:-)
idealno zvuci :bih:

Jarodwest
Kontakt:

Post Postao/la Jarodwest » 03 maj 2026, 12:35

Zamjeram mu grljenje ustaskog smrada ljubicica.

Pas mu mater, dosao da gadja džamije

PSV
Kontakt:

Post Postao/la PSV » 03 maj 2026, 12:37

Iceplayer je napisao/la:
03 maj 2026, 12:04
PSV je napisao/la:
Brat poredi Mandžukića sa Džekom :urnebes: Jeste prijatelju onda je i Pjanić bolji od Modrića ako ćemo iz krajnosti u krajnost...

A realnost da se Pjanić i Mandžukić oprostili u 30 i kojoj. A Modrić i Džeko i dalje tata igre u 41 :bih:
Treba biti realan i posten, to sto je nas ne znaci da je neka aman zaman svjetska klasa. Nije opravdao ocekivanja sto se tice velikih klubova i trofeja. :yawn:

Mozemo nabrojati dosta boljih igraca od njega u vrhu napada, a da su sa Balkana npr. Vucinic, Pantelic, Pandev, Klasnic, Kramaric, Milos Krasic i mnogi drugi. :yawn:
03 maj 2026, 12:14
PSV je napisao/la:
Cak treba izmisliti i nagradu za najljepsi gol u finalu i nazvati je Mandzukic Award. Neka bude pandan Puskas Award
Mandzo je i osvojio LP. Uz to, bio jedan od najzasluznijih sto je doslo do toga. Napomenimo i odlicne igre za Krvatsku, gdje je uz Raketu i Luku bio najbolji player. :yawn:

Usput, on je vjerovatno i najpodcjenjeniji spic ikada. Klubovi u kojima je igrao dovoljno govore. :yawn:

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 03 maj 2026, 12:46

Pustite PSVa mora trolat od tog zivi, a mozda je i preskocio terapiju...
#CarsijaOdjebi

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 03 maj 2026, 12:59

tuzlanskinacin je napisao/la:
03 maj 2026, 12:46
Pustite PSVa mora trolat od tog zivi, a mozda je i preskocio terapiju...
jel realno da se neko zakaci na levatov hiljaditi profil:-)

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 03 maj 2026, 13:03

babino je napisao/la:
ubijedjen sam da ce odigrati sezonu za salke, a onda imati zelju i za euro 2028 da tu zavrsi karijeru:-)
nadam se da se zajebavas. Kad ne bude mogao potrcat od jeseni pa kad mu krenu psovat od do, jel mu to treba? zna se kakav smo mi narod. Nista idealnijeg od toga da se oprosti sad, kao i mnogi velikani u ''peaku'' a ne da dozvoli sebi da ga tjeraju

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 03 maj 2026, 13:06

RightBack je napisao/la:
03 maj 2026, 13:03
babino je napisao/la:
nadam se da se zajebavas. Kad ne bude mogao potrcat od jeseni pa kad mu krenu psovat od do, jel mu to treba? zna se kakav smo mi narod. Nista idealnijeg od toga da se oprosti sad, kao i mnogi velikani u ''peaku'' a ne da dozvoli sebi da ga tjeraju
ne zezam se uopste:-)
dzeku tjeramo vec 5 godina, navikao je on na to, a uopste mi ne djeluje da je spreman na kraj karijere i misljenja sam da cemo ga tjerati do eura 2028:-)

neka smanji ocekivanja, dzoker kod mirona i kod barbe, svi zadovoljni.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 03 maj 2026, 13:42

PSV je napisao/la:
03 maj 2026, 12:37
Iceplayer je napisao/la:
03 maj 2026, 12:04
PSV je napisao/la:

Treba biti realan i posten, to sto je nas ne znaci da je neka aman zaman svjetska klasa. Nije opravdao ocekivanja sto se tice velikih klubova i trofeja. :yawn:

Mozemo nabrojati dosta boljih igraca od njega u vrhu napada, a da su sa Balkana npr. Vucinic, Pantelic, Pandev, Klasnic, Kramaric, Milos Krasic i mnogi drugi. :yawn:
03 maj 2026, 12:14
PSV je napisao/la:
Mandzo je i osvojio LP. Uz to, bio jedan od najzasluznijih sto je doslo do toga. Napomenimo i odlicne igre za Krvatsku, gdje je uz Raketu i Luku bio najbolji player. :yawn:

Usput, on je vjerovatno i najpodcjenjeniji spic ikada. Klubovi u kojima je igrao dovoljno govore. :yawn:
Tako je. Ja bih to poredao ovako:
Pelé
Maradona
Messi
C. Ronaldo
Mandzukic ..
Ostali neka se redaju kako zele. Ovih 5 fudbalera su obiljezili epohe fudbala u kojima su igrali.
Koliko igraca je dalo gol u finalu LP? I to makazicama? Mandzukic Award se mora dijeliti za najbolji gol u finalu. A u LP treba uvesti nagradu: " igrac koji najvise podsjeca na Velikog Mandzukica".

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 03 maj 2026, 13:44

PSV legenda haha

A svi se pale ko ludi, kako ne kontate da se covjek zayebava :rol:

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 03 maj 2026, 13:59

babino je napisao/la:
03 maj 2026, 13:06
RightBack je napisao/la:
03 maj 2026, 13:03
babino je napisao/la:
ne zezam se uopste:-)
dzeku tjeramo vec 5 godina, navikao je on na to, a uopste mi ne djeluje da je spreman na kraj karijere i misljenja sam da cemo ga tjerati do eura 2028:-)

neka smanji ocekivanja, dzoker kod mirona i kod barbe, svi zadovoljni.
Postujem ali se ne slazem. Kolika god velicina bio,ja mislim da je vrijeme da sudija svira kraj..

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 03 maj 2026, 15:43

Meni djeluje baš kao da i Edin jeste spreman na kraj karijere, vjerujem doduse da ga je plasman na SP uhvatio na iznenađenje i da bi ga eventualno ljudi iz Schalkea mogli nagovorit na još jednu sezonu. Meni je po svim pričama dosada djelovalo da je ovo sa Schalkeom bio njegov pokušaj da završi karijeru nekim uspjehom (a i da vrati formu pred baraz) što je na kraju ovaj plasman na SP zasjenio. Pretpostavljam da zdravlje tu već pravi ponajveci problem a i sigurno bi volio da može ponovo biti blizu porodice i djece (koliko sam upoznat Amra i djeca su i dalje u Italiji?)

Ne bih mu ni sekunde zamjerio da odluči završit nakon ovog ljeta, staviše mislim da teško može odabrat boljeg trenutka. Bit će jako emotivno kad god i kako god.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 03 maj 2026, 16:09

Odigrace on jos jednu sezonu u Bundeski. Sa 41 godinom promil ih se moze sa tim pohvaliti.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 03 maj 2026, 20:18

Pouka za svu djecu , postenje i mukotrpan rad uz malo talenta daleko doguras.
Drago mi je za Edina ova godina mu je mozda najveca nagrada za sve godine truda. Uvjerio nas je sve cak i pesimiste i kriticare da je uspjesna cjelina to sto je bitno. Neki sitni detalji koji su vrijedni kritike su zanemarljivi u svoj toj prici.
Pisao sam par puta kritike da je prestar za repke , razuvjeren i drago mi je.

Edin Dzeko prototip osobe koja da treba da bude model za sve u BH. Skloni smo prebrzim zakljuccima i impulsivnosti on nije takav, jednostavno veci nivo svjesnosti.

Svaka cast majstore nek te fortuna nastavi pratiti i u sportu a i u zivotu.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 03 maj 2026, 21:23

Ako su ljiljani ikome donijeli dobrog u zivotu to je Nikola Katic. Taj covjek da nije upoznao ovih par bosnjaka bi vjerovatno igrao u nekoj belgijskoj ligi.
Danas,zahvaljujuci prvenstveno Mironu pa onda i Edinu i ostaloj klapi,igra SP i slijedecu sezonu BL.
Eno na Insta story okacio sliku Tabakovica i "on fire" jer je postigao pobjedonosni gol protiv BvB. Katic me pozitivno iznenadio kako se stopio s nasom repkom, igracima i navijacima. Vjerovatno i sam uvidio koliko su mu sve te okolnosti pomogne u karijeri i koliko ga svi gotivimo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 03 maj 2026, 22:19

Beduin je napisao/la:
03 maj 2026, 21:23
Eno na Insta story okacio sliku Tabakovica i "on fire" jer je postigao pobjedonosni gol protiv BvB. Katic me pozitivno iznenadio kako se stopio s nasom repkom, igracima i navijacima. Vjerovatno i sam uvidio koliko su mu sve te okolnosti pomogne u karijeri i koliko ga svi gotivimo.
Nikola je super lik ispao. Bas drag momak. Juce sa Dzekom i njegovom porodicom svo vrijeme. Muslica podrzava. Bas bas dobar dečko. Prvenstveno je profesionalan i prica samo na terenu a volim to 😊
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: atomac123, DeeWa, iliyaa8, KarlMarx, Scholl i 30 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []