Diadora je napisao/la: ↑03 maj 2026, 18:14
eleGancy je napisao/la: ↑03 maj 2026, 13:56
CAGarfia je napisao/la: ↑03 maj 2026, 03:11
Nema se šta očekivati od njega. Pored imena Adem koje se veže sa Bošnjacima nema nikakve veze s Bošnjacima i Bosnom. On da je Bošnjak ne bi mogao prismrditi CZ iz svima nama poznatih razloga.
Ime mu je muslimansko. Mozemo se mi negirati to do prekosutra, ali balkanske moderne nacije su skrojene na osnovu religije. I dobri Bošnjani nekada davno su bili druge religije, nisu bili pri katolickoj ili pravoslavnoj crkvi.
Srbi I hrvati da, drugi ne bas. Uostalom muslimani romi su imali 600 godina da se asimiliraju u bosnjake I nisu. Pravoslavni romi su se asimilirali u srbe bez problema.
Bosnjak musliman ako odluci postati katolik on je I dalje jednako bosnjak kao I prije. Srbin ako se odrekne svetosavske crkve, ne pravoslavlja, nego svetosavske crkve, on vise nije srbin. Ako postane katolik on je automatski postao hrvat iako nikad nije krocio u hrvatsku. To samo kod njih ima I nigdje vise.
Taj dio sto se tice roma to se slazem, oni su takav narod.
Ali za drugi dio se ne slazem jer licno znam zenu koja je presla na katolicanstvo, udala se za hrvata iz Zenice i zive na Istri, voli Hrvatsku vise nego hrvati i odrekla se totalno ikakve poveznice sa Bosnom.
Znaci cinjenica je da su nacije krojene po religiji i dokaz za to su nasa imena. Izuzeci su naravno ljudi koji su bili bliski Jugoslovenskom rezimu i morali davati pravoslavna imena svojoj djeci.
Znaci Adem ce, ako nije pravi pravcati rom, sigurno zaigrati za BiH, a ako je iz tipicne romske porodice onda sumnjam.
P.S necu nastavljati ovu raspravu da ne unistavam temu, ovo su samo cinjenice koje sam imao vezano za Adema