Kerim Alajbegović

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

napapijri1987
Kontakt:

Re: Kerim Alajbegović

Post Postao/la napapijri1987 » 01 maj 2026, 12:01

DamirT je napisao/la:
01 maj 2026, 10:07
napapijri1987 je napisao/la:
01 maj 2026, 10:01
dedo26 je napisao/la:
30 apr 2026, 21:52
Ne kontaju ljudi da se ovo gleda iz perspektive recimo da za Memica nije losa Roma ili Esmira, ali za Kerima svakako je veci neki klub, nek ima 18 godina. Lik je najbolji igrac Austrijske lige po sofascore i svemu,i nosioc igre Salzburga, koji kakav da je, godinama je pravio top igrace i igrao Ligu Prvaka.

Pored toga, dokazao se i u repki. Od takvog igraca ocekujes korak vise, ne mora to biti Barsa, Real, ali neki klub tipa Dortmund, Lajpcig, Benfika, Milan, pa i Leverkusen su top opcija. Talijanska liga je mrtva, tvrda, ne mozes neku statistiku tu nabit, osim ako ne igras u tipa Interu ili Napoliju.
Ocekujes da, ali postoji jedan problem u ovom svemu.Taj problem se zove Bayer Leverkusen.
Kerim da je igrac RB Salzburga otisao bi slijedece godine za 40+ miliona u neki vrhunski klub ali posto nije Roma ili Napoli bi bili vrhunski potez.
Ja ne razumijem one iz Bayer Leverkusena. Ili oni vide nesto sto mi ne vidimo ili znaju nesto sto mi ne znamo pa zele da ga se rijese. Mislim ono ne dam ti da igras kod mene a necu te prodati ni kod jednog mog suparnika u Bundesligi. Pojma mi nemamo sta se tu desava i volio bih nekada da saznamo sta je to bilo izmedju njega i Bayer Leverkusena.
Pa ocito ga vide kao dzokera sa klupe, a njemu to ne godi, logicno. A i nisu ludi da konkurenciji prodaju igrace, ako mogu negdje izvan lige.
Bezveze mi je ta prica. Oni ga vide kao jokera s klupe. Ko moze garantovat danas nekome prvih 11? Oni njemu nisu dali ni da igra kada je presao iz juniora u prvi tim. Znaci nikako ga nisu planirali. Pa su ga nakon toga poslali u Austriju i ugradili klausulu da ga kupe nazad. Nakon odigrane top prve sezone u seniorskom fudbalu oni ne da ga zele na klupi nego samo gledaju kako da ga se rijese.
Evo sutra nek predje u Romu npr i u prvih 5 tekmi ne napravi nista i nikako se ne pokaze mislis fakat da ce igrati u prvih 11?
Ne znam sve mi je ovo nekako sumnjivo. U BiH se pise o igracu od 70+mil € a njega Bayer ne zeli ni na klupi nego gledaju kako ce ga se rijesiti. Ali isti mu ne daju da igra u Bundesligi.
Nevjerovatna prica. Za par godina cemo saznat sve nadam se

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 maj 2026, 12:14

jasmin10 je napisao/la:
01 maj 2026, 11:06
U Milan ne bih poželio najgorem neprijatelju da ode.
Mrzim te :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Halix131
Kontakt:

Post Postao/la Halix131 » 01 maj 2026, 12:15

01 maj 2026, 12:01
DamirT je napisao/la:
01 maj 2026, 10:07
01 maj 2026, 10:01

Ocekujes da, ali postoji jedan problem u ovom svemu.Taj problem se zove Bayer Leverkusen.
Kerim da je igrac RB Salzburga otisao bi slijedece godine za 40+ miliona u neki vrhunski klub ali posto nije Roma ili Napoli bi bili vrhunski potez.
Ja ne razumijem one iz Bayer Leverkusena. Ili oni vide nesto sto mi ne vidimo ili znaju nesto sto mi ne znamo pa zele da ga se rijese. Mislim ono ne dam ti da igras kod mene a necu te prodati ni kod jednog mog suparnika u Bundesligi. Pojma mi nemamo sta se tu desava i volio bih nekada da saznamo sta je to bilo izmedju njega i Bayer Leverkusena.
Pa ocito ga vide kao dzokera sa klupe, a njemu to ne godi, logicno. A i nisu ludi da konkurenciji prodaju igrace, ako mogu negdje izvan lige.
Bezveze mi je ta prica. Oni ga vide kao jokera s klupe. Ko moze garantovat danas nekome prvih 11? Oni njemu nisu dali ni da igra kada je presao iz juniora u prvi tim. Znaci nikako ga nisu planirali. Pa su ga nakon toga poslali u Austriju i ugradili klausulu da ga kupe nazad. Nakon odigrane top prve sezone u seniorskom fudbalu oni ne da ga zele na klupi nego samo gledaju kako da ga se rijese.
Evo sutra nek predje u Romu npr i u prvih 5 tekmi ne napravi nista i nikako se ne pokaze mislis fakat da ce igrati u prvih 11?
Ne znam sve mi je ovo nekako sumnjivo. U BiH se pise o igracu od 70+mil € a njega Bayer ne zeli ni na klupi nego gledaju kako ce ga se rijesiti. Ali isti mu ne daju da igra u Bundesligi.
Ne pisu samo kod nas u Bosni. Momak najbolji igrač Austrije, ide na Svjetsko. Sa 18 godina debitant,strijelac i asistent u reprezentaciji. Trenutno vrijedi 15-25 Miliona, sa 19 Ce vrijedit 50 i sa 20 godina i do 100 Miliona. Naravno ako bude konstantan, tako da nije nikakvo čudo da ga sad neko kupi za 50 Miliona.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 01 maj 2026, 12:21

01 maj 2026, 12:01
Ja bih rekao da prica nije slozena kao sto ti mislis. Sam si objasnio dio, u NASIM medijima se pise kao o igracu od 70+ miliona eura, sto on realno nije, cifra od 20-30 je mnogo realnija. Da ce mozda za 5 godina bit igrac od 100 miliona je moguce ali onda vec glumimo Nostradamusa. On nije gotov proizvod a Leverkusen ipak nije ekipa koja, pogotovo nakon sto su se apetiti navijaca sigurno digli poslije uspjeha od prije par godina, ce gurat momka koji je realno jos neizbrusen kao igrac u prvih 11 ispred igraca koje su skuplje platili i koji bi imali pravo da se ljute i da ocekuju da imaju prednost.

Siguran sam da ima tu i stvari koje su se desile iza kulisa o kojima nemamo pojma, glede toga kako se Leverkusen postavio prema Kerimu po pitanju statusa u ekipi i cinjenice da su ga oni prodali Salzburgu a i toga sta mu sada hoce obecati. Mene uopste ne bi cudilo, poznavajuci kakav je taj almanski mentalitet (rad red disciplina), da stavljaju kao pocetni uvjet da ce biti rezerva i morat se jos dokazati da dobije mjesto. Svjesni su da je talenat i da bi prodaja nekom rivalu mogla biti pucanje sebi samima u nogu, ali isto tako ocigledno stavljaju neke uvjete koje Kerim i njegov otac ne zele prihvatiti, sto je u redu.

Na kraju krajeva, ako je istina da je bilo nekog "nepostovanja" spram Kerima od strane Leverkusena, imaju pravo da idu ka drugim opcijama. Kerim jeste mlad i zelen ali nije bas svejedno ako dobijes priliku da igras redovan seniorski fudbal nerijetko po 90 minuta, u pocetnom sastavu sa dosta slobode u igri i onda imas plasman i sigurno ucesce i minute na svjetskom prvenstvu sve sa 18 godina i neko te onda pokusava "spustit na zemlju" i gurat ponovo u rezerve. Kao sto sam rekao, njemu je sad najbitnija i najkorisnija stvar da igra redovno i sto vise protiv ozbiljnih protivnika.

Halix131
Kontakt:

Post Postao/la Halix131 » 01 maj 2026, 12:25

Ma ide Kerim odma poslije svjetskog ako Allah Dragi da na 70 Miliona.

Momak ima Mu.. :opaopa: :bih:

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 01 maj 2026, 12:41

51% sanse za Romu
16% Dortmund

Tako stoji oficijalno

RightBack
Kontakt:

Post Postao/la RightBack » 01 maj 2026, 12:51

Coolpanda24 je napisao/la:
30 apr 2026, 21:28
kakva muda kod ovog decka,da ne povjerujes :) :D kad rece ''prolazimo grupu 100%'' ni ja vise nemam sumnje,kad ti je ovakav mindset,drugacije ne moze ni biti :)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 maj 2026, 12:52

Beduin je napisao/la:
01 maj 2026, 12:14
jasmin10 je napisao/la:
Budi realan. :mrgreen: Barem dok ne ode Allegri. Jedino neka drastična promjena da ode trener a za njim i Leao onda da.
Ali mislim da bi ti to prvi potpisao. :mrgreen:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 maj 2026, 15:50

jasmin10 je napisao/la:
01 maj 2026, 12:52
Beduin je napisao/la:
01 maj 2026, 12:14
jasmin10 je napisao/la:
Budi realan. :mrgreen: Barem dok ne ode Allegri. Jedino neka drastična promjena da ode trener a za njim i Leao onda da.
Ali mislim da bi ti to prvi potpisao. :mrgreen:
Ma ja to zbog Milana, a naravno da Kerimu nije mjesto u onakvom Milanu. Zivim za dan da ode Leao prije svih, a onda i staromogni Alegri sa svojom 532 formacijom.

075 ❤

Halix131
Kontakt:

Post Postao/la Halix131 » 01 maj 2026, 21:46

Evo Napoli trenutno najvjerovatnije...

MehofromTurinja
Kontakt:

Post Postao/la MehofromTurinja » 02 maj 2026, 00:52

Prvo sezonu, dvije u BL kakva mrtva Italija.

Cuj Roma i Napoli velikani :kafa:

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 02 maj 2026, 10:41

Prema informacijama BILD-a, Leverkusen još uvijek nije primio nijednu ponudu niti je odredio cijenu za Kerima Alajbegovića.

Bayer 04 ima jasan plan: nakon Svjetskog prvenstva ovog ljeta, Alajbegović će se priključiti prvom timu i dobiti priliku da zaigra.

Iako je konkurencija na njegovoj poziciji velika, u klubu vjeruju da ima potencijal za veliki iskorak – upravo u Leverkusenu.

BILD je već prije nekoliko sedmica pisao o interesu rimskih klubova, AS Rome i Lazija. U međuvremenu su se u utrku uključili i Inter iz Milana te Napoli.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 maj 2026, 11:37

U Napoliju mu je najveca konkurencija Santos, mlad i prodoran kao lijevo krilo, samo sto mu je skromna staristika i mozda tu bi bila Kerimova prilika.
Ili da danas-sutra bude zamjena deBruneu na toj 10ki sa vise slobode u igri i pokrivanja prostora

075 ❤

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 02 maj 2026, 12:32

Kerim je na poziciji 10ke dosta slabiji igrac. Uzimaš mu igru 1 na 1, ulazak na desnu nogu i sut i uzimaš mu centaršut. On je pokazao sav potencijal da bude vrhunsko lijevo krilo. Seljakanje na drugu poziciju mu ništa dobro neće donijeti.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 02 maj 2026, 13:20

To je isto da kvaratskheliu das na 10ku
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 maj 2026, 15:25

Zato i kazem hipoteticki, iako znam da se to nece desiti i bila bi steta, jedino da klub (govorim o Napoliju) koji ga dovede odluci gurnuti na poziciju de Brunea, a znamo da i belgijanac ne igra klasicnu desetku, nego ima svu slobodu na terenu.

Pokusalo se sa Kerimom i u RBS kao 10ka bezuspjesno.

075 ❤

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 02 maj 2026, 15:56

Ma za njih je najbolje govorim evo za njega i Esmira da odu u neki prosjecan klub koji nema neki pritisak osim eto da opstane u ligi, i da u tom klubu od sebe naprave ime i uz ime i poziciju koju da igraju, ako ti zelis da ides u veci klub a da onda zrtvujes poziciju na kojoj si dobar i da traze neke pozicije da igras to okacit macku o rep onda. Ne treba im neku veliki transfer i odma u veliki klub nego stepenica po stepenica. Atalanta, Bologna, Como, Sasuolo, Freiburg, Augsburg, Borusia M, Šalke.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 02 maj 2026, 16:08

Ako je Antonio Conte zainteresovan za njega ,Alajbegovic treba da ode pjesice do Italije
Makar odigro 888 minuta iduce sezone
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 03 maj 2026, 16:03

Starter protiv Sturma

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 03 maj 2026, 16:06

random11 je napisao/la:
03 maj 2026, 16:03
Starter protiv Sturma
Karić i Gazibegović na drugom dijelu terena. :D
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: atomac123, DeeWa, KarlMarx, Scholl i 32 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []