FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Mi bolan ne mozemo Čolpu smjeniti , ne treba dalje ici od te činjenice. Toliko o nekoj snazi FK Sarajevo.
Ne vrijedi raspravljati kad on ne razumije ni elementarne stvari u fudbalu. Zimski prelazni rok, imaš 20 igrača sa slobodnim papirima u Evropi, a on je očekivao više, vjerovatno kompletnu rekonstrukciju ekipe i stvaranje kostura za šampionsko Sarajevo. Onda priča o nekakvom podmlađivanju i nabraja igrače, a među njima i Carlosa koji je došao prije 2 mjeseca... Ma horor.bordobijeli je napisao/la: ↑04 maj 2026, 14:58Ma ne moze preko noci i njemu treba vremena da pohvata sve konce. Drugo je bilo u dinamu gdje su imali monopol nesto slicno sto sad ima Borac . Savez,sudije,klubove koji ograju za njih, politku, drzavni novac . Sve je to imao u Dinamu ovdje nema , a nema ni čarobni štapić da sve sredi za pola godine . Sarajevo kao klub je u problemu imamo mi rijesiti puno vece stvari od stalne promjene trenera , Murinjo da je na klupi nebi vise mogao u ovoj sezoni od drugog mjesta.teamnorth1989 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 14:52realno ocekivalo se i vise od Mamica za ovih pola godina koliko je dugo u klubu, jos ako ostavi Marija ne razumijem sta je cilj kluba. Prica kako se radi na podmladjivanju ekipe a u ekipi Bralic, Banic, Carlos... ne pije vode.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
Kakav crni Nam. Pa covjek nas umalo nije ugasio. Cuj ne pricajte kad ne znate. Znamo vrlo dobro da se tada nije zadesio srek mi bi u kantonu igrali, to je jedina istina.
A sto se "uspjeha" tice, covjek nasljedio ekipu, kako se sjecam cak mu je Hadzija bio sd s kojim je poslije i Mirvic pokusao.
Ali ta vremena, sudjenje, ostale ekipe u ligi.. i ovo sad je nebo i zemlja. Ja garantujem da bi sa Zekicem duplu osvojili da je sve pošteno bilo.
A sto se "uspjeha" tice, covjek nasljedio ekipu, kako se sjecam cak mu je Hadzija bio sd s kojim je poslije i Mirvic pokusao.
Ali ta vremena, sudjenje, ostale ekipe u ligi.. i ovo sad je nebo i zemlja. Ja garantujem da bi sa Zekicem duplu osvojili da je sve pošteno bilo.
- teamnorth1989
- Kontakt:
a sta je to pozitivno uradio Mamic za ovih 6 mjeseci, ti si ko kompetentan da ocjenjujes ko zna elementarne stvari u fudbalu. Kad je Bralic dosao i koliko ima godina. Sto on igra prije nekog iz akademije ako vec hoce da podmladi ekipu. Upravu si bas horor.Herson je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:07Ne vrijedi raspravljati kad on ne razumije ni elementarne stvari u fudbalu. Zimski prelazni rok, imaš 20 igrača sa slobodnim papirima u Evropi, a on je očekivao više, vjerovatno kompletnu rekonstrukciju ekipe i stvaranje kostura za šampionsko Sarajevo. Onda priča o nekakvom podmlađivanju i nabraja igrače, a među njima i Carlosa koji je došao prije 2 mjeseca... Ma horor.bordobijeli je napisao/la: ↑04 maj 2026, 14:58Ma ne moze preko noci i njemu treba vremena da pohvata sve konce. Drugo je bilo u dinamu gdje su imali monopol nesto slicno sto sad ima Borac . Savez,sudije,klubove koji ograju za njih, politku, drzavni novac . Sve je to imao u Dinamu ovdje nema , a nema ni čarobni štapić da sve sredi za pola godine . Sarajevo kao klub je u problemu imamo mi rijesiti puno vece stvari od stalne promjene trenera , Murinjo da je na klupi nebi vise mogao u ovoj sezoni od drugog mjesta.teamnorth1989 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 14:52realno ocekivalo se i vise od Mamica za ovih pola godina koliko je dugo u klubu, jos ako ostavi Marija ne razumijem sta je cilj kluba. Prica kako se radi na podmladjivanju ekipe a u ekipi Bralic, Banic, Carlos... ne pije vode.
-
rimljanin90
- Kontakt:
Bralic nije dosao pod mamicemteamnorth1989 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:41a sta je to pozitivno uradio Mamic za ovih 6 mjeseci, ti si ko kompetentan da ocjenjujes ko zna elementarne stvari u fudbalu. Kad je Bralic dosao i koliko ima godina. Sto on igra prije nekog iz akademije ako vec hoce da podmladi ekipu. Upravu si bas horor.Herson je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:07Ne vrijedi raspravljati kad on ne razumije ni elementarne stvari u fudbalu. Zimski prelazni rok, imaš 20 igrača sa slobodnim papirima u Evropi, a on je očekivao više, vjerovatno kompletnu rekonstrukciju ekipe i stvaranje kostura za šampionsko Sarajevo. Onda priča o nekakvom podmlađivanju i nabraja igrače, a među njima i Carlosa koji je došao prije 2 mjeseca... Ma horor.bordobijeli je napisao/la: ↑04 maj 2026, 14:58
Ma ne moze preko noci i njemu treba vremena da pohvata sve konce. Drugo je bilo u dinamu gdje su imali monopol nesto slicno sto sad ima Borac . Savez,sudije,klubove koji ograju za njih, politku, drzavni novac . Sve je to imao u Dinamu ovdje nema , a nema ni čarobni štapić da sve sredi za pola godine . Sarajevo kao klub je u problemu imamo mi rijesiti puno vece stvari od stalne promjene trenera , Murinjo da je na klupi nebi vise mogao u ovoj sezoni od drugog mjesta.
- teamnorth1989
- Kontakt:
naravno da nije dosao a sto onda igra i dalje ako je cilj da se podmladi ekipa?rimljanin90 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:42Bralic nije dosao pod mamicemteamnorth1989 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:41a sta je to pozitivno uradio Mamic za ovih 6 mjeseci, ti si ko kompetentan da ocjenjujes ko zna elementarne stvari u fudbalu. Kad je Bralic dosao i koliko ima godina. Sto on igra prije nekog iz akademije ako vec hoce da podmladi ekipu. Upravu si bas horor.Herson je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:07
Ne vrijedi raspravljati kad on ne razumije ni elementarne stvari u fudbalu. Zimski prelazni rok, imaš 20 igrača sa slobodnim papirima u Evropi, a on je očekivao više, vjerovatno kompletnu rekonstrukciju ekipe i stvaranje kostura za šampionsko Sarajevo. Onda priča o nekakvom podmlađivanju i nabraja igrače, a među njima i Carlosa koji je došao prije 2 mjeseca... Ma horor.
Prvo Bralic nije dosao pod Mamicem, drugo lik nam je najbolji stoper.teamnorth1989 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:41a sta je to pozitivno uradio Mamic za ovih 6 mjeseci, ti si ko kompetentan da ocjenjujes ko zna elementarne stvari u fudbalu. Kad je Bralic dosao i koliko ima godina. Sto on igra prije nekog iz akademije ako vec hoce da podmladi ekipu. Upravu si bas horor.Herson je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:07Ne vrijedi raspravljati kad on ne razumije ni elementarne stvari u fudbalu. Zimski prelazni rok, imaš 20 igrača sa slobodnim papirima u Evropi, a on je očekivao više, vjerovatno kompletnu rekonstrukciju ekipe i stvaranje kostura za šampionsko Sarajevo. Onda priča o nekakvom podmlađivanju i nabraja igrače, a među njima i Carlosa koji je došao prije 2 mjeseca... Ma horor.bordobijeli je napisao/la: ↑04 maj 2026, 14:58
Ma ne moze preko noci i njemu treba vremena da pohvata sve konce. Drugo je bilo u dinamu gdje su imali monopol nesto slicno sto sad ima Borac . Savez,sudije,klubove koji ograju za njih, politku, drzavni novac . Sve je to imao u Dinamu ovdje nema , a nema ni čarobni štapić da sve sredi za pola godine . Sarajevo kao klub je u problemu imamo mi rijesiti puno vece stvari od stalne promjene trenera , Murinjo da je na klupi nebi vise mogao u ovoj sezoni od drugog mjesta.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- teamnorth1989
- Kontakt:
Bralic od Gojkovica nije bolji sigurno, nigdje nisam napisao da je Bralic dosao pod Mamicem ali ako je cilj da se podmladi ekipa sto igra covjek od 33 godine svaku prvih 11.mnon46 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:45Prvo Bralic nije dosao pod Mamicem, drugo lik nam je najbolji stoper.teamnorth1989 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:41a sta je to pozitivno uradio Mamic za ovih 6 mjeseci, ti si ko kompetentan da ocjenjujes ko zna elementarne stvari u fudbalu. Kad je Bralic dosao i koliko ima godina. Sto on igra prije nekog iz akademije ako vec hoce da podmladi ekipu. Upravu si bas horor.Herson je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:07
Ne vrijedi raspravljati kad on ne razumije ni elementarne stvari u fudbalu. Zimski prelazni rok, imaš 20 igrača sa slobodnim papirima u Evropi, a on je očekivao više, vjerovatno kompletnu rekonstrukciju ekipe i stvaranje kostura za šampionsko Sarajevo. Onda priča o nekakvom podmlađivanju i nabraja igrače, a među njima i Carlosa koji je došao prije 2 mjeseca... Ma horor.
-
Bordobojausrcu
- Kontakt:
To je sve dogovor unutar kluba da se ne isplate premije Ljajicu koje su ogromneMaroon1946 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 10:34Tek sad gledam intervju Ljajica, kakav genijalan potez naseg kluba da njega i Ristovskog izbace iz ekipe i "daju mladjim igracima sansu". Znaci 2 igraca koja najvise zaradjuju i imaju ozbiljne karijere iza sebe ti sjede na klupi.![]()
Vala je bolji ovu polusezonu, takva nam je ekipa da Bralić najviše terena osvoji jer je smije povući naprijed.teamnorth1989 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:49Bralic od Gojkovica nije bolji sigurno, nigdje nisam napisao da je Bralic dosao pod Mamicem ali ako je cilj da se podmladi ekipa sto igra covjek od 33 godine svaku prvih 11.mnon46 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:45Prvo Bralic nije dosao pod Mamicem, drugo lik nam je najbolji stoper.teamnorth1989 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:41
a sta je to pozitivno uradio Mamic za ovih 6 mjeseci, ti si ko kompetentan da ocjenjujes ko zna elementarne stvari u fudbalu. Kad je Bralic dosao i koliko ima godina. Sto on igra prije nekog iz akademije ako vec hoce da podmladi ekipu. Upravu si bas horor.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Taj mag sta si ga doveo, koliko je imao prelaznih rokova na raspolaganju, koliko vremenski gradi ekipu, za koliko vremena mislis da se sistem moze implementirati? Kad to sebi odgovorite bit ce vam lakseubipara je napisao/la: ↑04 maj 2026, 10:42Ne kontam kako moze biti problem unutar kluba ako se dovode igraci sa kvalitetom tipa Elazi, Ljajic, Gojkovic itd, da su im plate na mjestu i da su primamja redovna. To je do kluba da svi dobiju platu. Evo promjenili smo i sportskog direktora jer smo mislili da je tu problem i doveli najveceg maga na balkanu sto se tice transfera i pravljenja mladih igraca, i opet nista. Ja ne branim Mirvica niti ljude u klubu ali kad malo razmislis da se skontati da nije do njih. Evo i sam si rekao da smo promjenili 10 trenera i 300 igraca, znaci da nije ni do njih. Samo sudjenje ti je dokaz do koga je i sve dok je tako bit ce ovako.Maroon1946 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 09:13Glavni krivac je Ismir sa svojom kompletnom upravom a tek onda mozemo pricati o Vici.ubipara je napisao/la: ↑04 maj 2026, 08:09Davno sam vam ja rekao, nije bitno ni ko je na celu kluba, ni ko je trener ni ko su igraci na terenu. Nikakva nama promjena bilo gdje ne donosi apsolutno nista, sve dok je na celu saveza vico necemo mi titule vidjet i to je cinjenica. Druga je stvar to sto vecina vas nece to da prihvati i misli da su problemu unutar kluba, a nisu.
Zadnjih 5 sezona nismo nijednom bili blizu tog prvog mjesta na proljece.
A ako nisu problemi unutar kluba, gdje su? Promijenio si 10 trenera i 300 igraca a situacija ista ko i svake prosle godine.
Da sakrili jer smo trebali produzit Pavicica i onog drugog, kao i Bubanju, ali jok trebaju bolji, pa kad dodju shvatis da su oni bili svemirski brod.Madafaka je napisao/la: ↑04 maj 2026, 12:24Trenutni igrači se neće uigrati, čak i da igraju zajedno sljedeće tri sezone. Sinoć je Borac igrao bez Jojića i Grahovca, dva glavna vezna igrača, i opet su ti sakrili loptu i diktirali tempo na tvom terenu.Radije ću gledati autobus novih igrača nego ove preplaćene amatere koji su u kupu od Veleža u dvije utakmice primili 5 golova.Maroon1946 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 08:06Dovest ces autobus novih igraca a dogodine cemo opet biti u istoj situaciji, sasvim je svejedno sad. Titule nema niti ce je biti jos dugo vremena.
Kakve veze s podmlađivanjem ekipe imaju Bralićeve godine i o čemu ti pišeš uopšte?teamnorth1989 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:49Bralic od Gojkovica nije bolji sigurno, nigdje nisam napisao da je Bralic dosao pod Mamicem ali ako je cilj da se podmladi ekipa sto igra covjek od 33 godine svaku prvih 11.mnon46 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:45Prvo Bralic nije dosao pod Mamicem, drugo lik nam je najbolji stoper.teamnorth1989 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:41
a sta je to pozitivno uradio Mamic za ovih 6 mjeseci, ti si ko kompetentan da ocjenjujes ko zna elementarne stvari u fudbalu. Kad je Bralic dosao i koliko ima godina. Sto on igra prije nekog iz akademije ako vec hoce da podmladi ekipu. Upravu si bas horor.
Znači, naveo si jedina 3 igrača koja vrijedi ostaviti od ovih 30+ i njih predstavljaš kao neku barijeru daljem podmlađivanju ekipe, jer valjda ne može se ekipa podmladiti ako su oni tu ili šta već misliš.
Postoji li trenutno u akademiji mladi štoper koji može upasti na Bralićevo mjesto? Ne postoji. Golman umjesto Banića,napadač umjesto Carlosa? Ne postoji ništa od toga.
Naši najveći talenti pokrivaju pozicije u sredini terena i potencijalno bekovske i krilne pozicije.
Podlmaditi ekipu ne znači otjerati sve igrače starije od 23 godine, pa nismo Salzburg, jbt.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!
-
bordobijeli
- Kontakt:
Borac ima 21 bod vise . Realno je da ima 10 bodova vise . Znaci mi moramo igrati bez greske, perfektno prvenstvo da bi mozda bili u egalu ako Borac nastavi u ovom ritmu i sljedecu sezonu osvajati bodove. Mislim da je Zekic bio svjestan svega ovog i da jednostavno nece moci nista napraviti i zato se povukao , vjerovatno je bilo i drugih razloga .
Nije ni Mamic kriv ni Cvitanovic. Jedini krivac je Ismir Mirvic
Pa mogli ste procitati intervju Mamica, covjek lijepo kaze moraju se 2-3 igraca mlada da pordaju na kraju sezone. Ocigledno to su Mujkic Maroodza i vrlo moguce i Ignatkov. Znaci da ustvari Mamic radi dobar posao sto se tice njega, on ce se ugradit u transfere i tjt.
Cvitanovic je tu jer Mamic moze preko njega da izvrsava svoje naredbe koje dobija od naseg pulena mirve
Pa mogli ste procitati intervju Mamica, covjek lijepo kaze moraju se 2-3 igraca mlada da pordaju na kraju sezone. Ocigledno to su Mujkic Maroodza i vrlo moguce i Ignatkov. Znaci da ustvari Mamic radi dobar posao sto se tice njega, on ce se ugradit u transfere i tjt.
Cvitanovic je tu jer Mamic moze preko njega da izvrsava svoje naredbe koje dobija od naseg pulena mirve
- BegovicRamiz
- Kontakt:
sve je to dobro kako ce biti
sta kazete i sljedece sezone da nas Cimirot povede
vise minuta mladim = vise love u dzep
sta kazete i sljedece sezone da nas Cimirot povede
vise minuta mladim = vise love u dzep
-
misstianopenaldo
- Kontakt:
Losa utakmica skroz, crveni po meni prestrog al Carlos bi trebao biti iskusniji i ne samo on vec i drugi bi trebali znati sta se smije raditi kad vec jedva cekaju da svirnu. Iskreno ja se ne mogu nacuditi da Kupresaku nije dao crveni. Nama bi bilo bitno da dva kluba iz s komponente ispadnu jer bi sljedece godine borcu bilo sigurno teze, ne bi bilo lose i premirati ako ima prilike. Nazalost sinoc su izgledali bolje od nas i da bi se imali cemu nadati sljedece godine onda ce bas morati da zapnu iz uprave. E sad moja nada/zelja da je cilj isforsirat neke i prodat na ljeto da se mogu bolji dovesti. Takodje sve sto je preskupo a nema koristi rijesiti, ako mozes nesto bolje za te pare dovesti. Bralic nije los al necemo valjda graditi odbranu na igracu koji ce naredne sezone imat 34 godine... Valjda smo nesto naucili. I hocel se ta **** fizika ikad vise unaprijediti.
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Ma nek mu je dao kad je levat,umjesto da trci napad njemu u interesu da ovog otrese.Nije samo to i Kupresak je bio na rubu crvenog,Maroodza udario Hrelju cini mi se,Elezi davi frajera uz istok.Previse nervozni,crveni nam je bio zagarantovan.Igraj majstore zabij mu i u facu im se nasmij,to je mangupluk.Poslije nek udaraju,psuju ti uzvracaj i kraj.Previse su iskusna ekipa za nas da bi bili neki egal s njima.Igre nemamo al smo prvi u mlataranju rukama i trazenju alibija.misstianopenaldo je napisao/la: ↑04 maj 2026, 18:22Losa utakmica skroz, crveni po meni prestrog al Carlos bi trebao biti iskusniji i ne samo on vec i drugi bi trebali znati sta se smije raditi kad vec jedva cekaju da svirnu. Iskreno ja se ne mogu nacuditi da Kupresaku nije dao crveni. Nama bi bilo bitno da dva kluba iz s komponente ispadnu jer bi sljedece godine borcu bilo sigurno teze, ne bi bilo lose i premirati ako ima prilike. Nazalost sinoc su izgledali bolje od nas i da bi se imali cemu nadati sljedece godine onda ce bas morati da zapnu iz uprave. E sad moja nada/zelja da je cilj isforsirat neke i prodat na ljeto da se mogu bolji dovesti. Takodje sve sto je preskupo a nema koristi rijesiti, ako mozes nesto bolje za te pare dovesti. Bralic nije los al necemo valjda graditi odbranu na igracu koji ce naredne sezone imat 34 godine... Valjda smo nesto naucili. I hocel se ta **** fizika ikad vise unaprijediti.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- NeSamSafetee
- Kontakt:
Nemojte onda Rahmana priželjkivati.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑04 maj 2026, 19:25Ma nek mu je dao kad je levat,umjesto da trci napad njemu u interesu da ovog otrese.Nije samo to i Kupresak je bio na rubu crvenog,Maroodza udario Hrelju cini mi se,Elezi davi frajera uz istok.Previse nervozni,crveni nam je bio zagarantovan.Igraj majstore zabij mu i u facu im se nasmij,to je mangupluk.Poslije nek udaraju,psuju ti uzvracaj i kraj.Previse su iskusna ekipa za nas da bi bili neki egal s njima.Igre nemamo al smo prvi u mlataranju rukama i trazenju alibija.misstianopenaldo je napisao/la: ↑04 maj 2026, 18:22Losa utakmica skroz, crveni po meni prestrog al Carlos bi trebao biti iskusniji i ne samo on vec i drugi bi trebali znati sta se smije raditi kad vec jedva cekaju da svirnu. Iskreno ja se ne mogu nacuditi da Kupresaku nije dao crveni. Nama bi bilo bitno da dva kluba iz s komponente ispadnu jer bi sljedece godine borcu bilo sigurno teze, ne bi bilo lose i premirati ako ima prilike. Nazalost sinoc su izgledali bolje od nas i da bi se imali cemu nadati sljedece godine onda ce bas morati da zapnu iz uprave. E sad moja nada/zelja da je cilj isforsirat neke i prodat na ljeto da se mogu bolji dovesti. Takodje sve sto je preskupo a nema koristi rijesiti, ako mozes nesto bolje za te pare dovesti. Bralic nije los al necemo valjda graditi odbranu na igracu koji ce naredne sezone imat 34 godine... Valjda smo nesto naucili. I hocel se ta **** fizika ikad vise unaprijediti.
Dogovorite se želite li mudonje u ekipi ili pi.de.
Kakav god bio, Bralić je jedan od boljih ove sezone.teamnorth1989 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:44naravno da nije dosao a sto onda igra i dalje ako je cilj da se podmladi ekipa?rimljanin90 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:42Bralic nije dosao pod mamicemteamnorth1989 je napisao/la: ↑04 maj 2026, 15:41
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.