FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
40
10%
Treći
133
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
15
4%
Ispadamo iz lige
32
8%

Ukupno glasova: 394

Atlanta
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Atlanta » 05 maj 2026, 22:03

Nemoj Fedja molim te, eto ko brata rodjenog te molim. Frajera djeca iz srednje skole izbacila iz kupa :damn:
U INAT SVIMA

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 05 maj 2026, 23:14

Atlanta je napisao/la:
05 maj 2026, 22:03
Nemoj Fedja molim te, eto ko brata rodjenog te molim. Frajera djeca iz srednje skole izbacila iz kupa :damn:
Kakav Feđa, bolje onda da dođe Varešanović, bolje je rezultate imao.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 05 maj 2026, 23:50

Turo je napisao/la:
05 maj 2026, 20:20
On i Rozman su statistički najgori treneri Maribora u posljednjih 25 godina. :kafa:
Zamisli, dokle je doveo Maribor, da ih samo čudo može u Evropu odvesti.

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 06 maj 2026, 00:26

Kako se tako lako pišaju ljudi zbog kojih je na prijateljske tekme dolazilo više gledalaca nego sada na prvenstvene. Prva stvar jeste sto se igrao prelijep fudbal, napadacki, pun jakog tempa i volje te je to se kasnije pretvaralo u rezultate. Od trenutka napuštanja stadiona Koševo i prelaska u Zenicu ekipa je izgubila glavni kotač, navijačku podršku koja više nije mogla biti ista te je taj sami osjećaj tuđine uticao na igrače. Da se ne lažemo nije se moglo puno očekivati od Ikića, Durakovića, Dzafića, Drobarova, Aničića itd. Feđa je prvi trener koji je prepoznao Buljubašića npr i dao mu šansu i malac je nazalost tad polomio ligamente. Po meni najbolji mladi veznjak koji je igrao u našoj ligi. Feđa je poznat po tome što potencira taj gledljivi fudbal koji je nama potreban pa je poznat i po integraciji mladih igrača u prvom timu. Što se mene tiče nemam ništa protiv njegovog dolaska, samo bih volio da dobije odriješene ruke jer sad nema Ajle instagramuše...
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 06 maj 2026, 00:28

belosevic23 je napisao/la:
05 maj 2026, 11:46
SamoIzrekno je napisao/la:
05 maj 2026, 11:29
Igrači jedini koji trebaju ostati : Gojkovic, Elezi, Carlos, Adem ( tu i tamo ali eto )
Igrači koji po kvalitetu mogu i trebali bi ostati: Banić, Gojković, Elezi, Kyeremeh, Carlos

Igrači koje bih volio da ostanu: Maroodza - jedini štoper koji zna dati loptu kroz sredinu, Kuprešak - kad hoće tehnički ponajbolji igrač lige, taktički je tuta ali nema veze. Krdžalić - zbog godina, Živković - pružit mu još šanse

Bez svih ostalih se može i nikakav dodatni kvalitet ne donose. U ovoj ligi mogu igrati u svakom klubu i ne bi se nesto specijalno isticali

Adem, Rile i Cimi prezasićeni ozbiljnog fudbala, mrtvi, tromi, ne trebaju nam takvi igrači

Igrači iz lige koje bih volio vidjeti u našem dresu: Savić iz Borca, Šakota iz Zrinjskog, Milak iz Veleža, Armin Spahić iz Veleža mi je enigma, Pidro iz Veleža u slučaju da ne nađemo boljeg beka, Tarik Karić golman Veleža iako je manijak, Romera, Mohedano, Roncal iz Rudara ili bar neko od njih
Sta ce ti Francis? Frajer 100 godina u klubu igra sve i sve igra lose jedino da ga probamo na golu.

Pola ovih igraca navedenih nije kalibar za Sarajevo osim mozda golmana al i on ce imati 2-3 kiksa pa ce ga zamrzit istok.

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 06 maj 2026, 00:39

adoado je napisao/la:
06 maj 2026, 00:26
Kako se tako lako pišaju ljudi zbog kojih je na prijateljske tekme dolazilo više gledalaca nego sada na prvenstvene. Prva stvar jeste sto se igrao prelijep fudbal, napadacki, pun jakog tempa i volje te je to se kasnije pretvaralo u rezultate. Od trenutka napuštanja stadiona Koševo i prelaska u Zenicu ekipa je izgubila glavni kotač, navijačku podršku koja više nije mogla biti ista te je taj sami osjećaj tuđine uticao na igrače. Da se ne lažemo nije se moglo puno očekivati od Ikića, Durakovića, Dzafića, Drobarova, Aničića itd. Feđa je prvi trener koji je prepoznao Buljubašića npr i dao mu šansu i malac je nazalost tad polomio ligamente. Po meni najbolji mladi veznjak koji je igrao u našoj ligi. Feđa je poznat po tome što potencira taj gledljivi fudbal koji je nama potreban pa je poznat i po integraciji mladih igrača u prvom timu. Što se mene tiče nemam ništa protiv njegovog dolaska, samo bih volio da dobije odriješene ruke jer sad nema Ajle instagramuše...
Fedja ne zna voditi ekipu koja na papiru treba konkurisati za titulu i to je cinjenica on je rodjen da bude underdog nesto poput Čolo Simeonea.

Ako cemo potpisat da budemo 3-4 sa 20 bodova razlike i da nam trpa 3-4 komada listica ili Radnik onda moze.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 06 maj 2026, 07:52

Kyle88 je napisao/la:
06 maj 2026, 00:39
adoado je napisao/la:
Fedja ne zna voditi ekipu koja na papiru treba konkurisati za titulu i to je cinjenica on je rodjen da bude underdog nesto poput Čolo Simeonea.

Ako cemo potpisat da budemo 3-4 sa 20 bodova razlike i da nam trpa 3-4 komada listica ili Radnik onda moze.
Pa bas smo to postali u neweri Mirvica.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 06 maj 2026, 08:43

adoado je napisao/la:
Integracija mladih igrača a u Veležu svaku tekmu u prvoj minuti vadio u-21 dok je mogao.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 06 maj 2026, 08:44

napoleon72 je napisao/la:
05 maj 2026, 09:33
DoktorXabaras je napisao/la:
04 maj 2026, 23:36
mnon46 je napisao/la:
04 maj 2026, 23:14
Vrlo je kratak spisak igrača koji trebaju ostati, a likovali smo kad smo se na zimu riješili prijašnjeg škarta. Golemo, isto kao da se ljudima svežu noge kad igraju za Sarajevo.
Teško da je neko od nas moga predpostaviti da će Ljajić, Ristovski, Gojković biti na izlaznim vratima, zatim da će se Mujkić pretvoriti u krampu onda tu još dodaš ove kojima istiće ugovor Krdžalić, Bralić, Renan pa i Turkeš i dobiješ to što dobiješ.
Vrati forum na trenutak kad je Adem potpisan, bukvalno pola forumasa je ocekivalo ovakav rasplet situacije nakon jedne sezone. Btw
napoleon72 je napisao/la:
07 avg 2025, 21:51
Adem ako bude htio jednom nogom moze prekucat ligu. AKO bude htio. Ja se bojim da ce birat utakmice i zayebavat se. I drugi klubovi su pokusavali s ovim "losim momcima" pa je slabo kome upalilo.
I doslovno to smo i dobili. Kafane zatvara, s onim svojim potrckom hoda po vecerama, bira utakmice, a dobili smo jednu fancy asistenciju, jedan gol iz slobodnog i par penala. Promasio protiv Borca s metar, promasio protiv Sirokog prazan gol, generalno jako blijede partije s obzirom na renome i primanja. I isto bi sutra bilo i sa Rahmanovicem ili bilo kojim mega pojacanjem, nije do igraca nego do truhlog sistema. Kad smo imali klub, Dupovac i Salcin u odbrani izgledali ko Lucio i Zanetti, vezu drzali Stanojevic i Crepulja, a sad Ljajic i Vrancic nikakvu prevagu ne mogu donijet.
Još jedna iz rubrike

Kad sam govorio da je Adem potencijalna bomba za svlacionicu i da s njim je sve moguće...

Također i za Menala, ok pojacanje za našu ligu ali nista vise od toga, prosjecan igrac... opet popljuvan.. al eto, tesko je biti realan danas..

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 06 maj 2026, 09:24

Meni je Ivanišević skroz korektno se pokazao do sada, mislim da zasluzuje da bude u najmanju ruku u rotaciji i vrlo blizu prvog tima.

Koliko god loše to zvučalo večini ovdje, ja cu reci da Mamić radi pravi posao do sada.
Zašto?
Riješava se statusa kluba gdje kad se spomenemo samo su pare u glavi i koliko maksimalno izvući. Puno je bolja priča da se dovode igrači koji stvarno hoće da naprave nesto od karijere i koji su u usponu, sa 2-3 iskusna tipa Gojković i Cimirot. Njih 2 bi ostavio od ovih trenutno starijih i Carlosa koji je blizu po godinama.
Druga je stvar što smo mi dugi niz godina bez pravog rezultata i pozitive, pa nemamo strpljenja za taj proces (po ko zna koji put), al nema nam druge nego pokušati istrpiti.

Pokušati se riješiti:
Bralića, svakako ističe ugovor. On je tip igrača gdje par utakmica odigra jako dobro, i onda počne praviti greške ko junior. Ima godina, ne vidim mu svrhu kod nas.
Ristovski, nevjerovatno mi je drag i ne vjerujem da pišem ovo za njega, ali jednostavno kod njega omjer plaćeno-pruženo ne opravdava ulogu. Ja bi tu Gojkovića ostavio da komanduje odbranom i ostalo mladje ali ne premlade, treba malo smirenosti i iskustva u odbrani. Ivaniševića i sličan profil forsirati.
Ignatkov, momak ima potencijala ali ne tolikog da se isforsira i da trpimo toliko zbog njega. Naravno ne raskid ali ako ima neka solidna ponuda za njega, pustio bi ga. Puno veči potencijal vidim u Telaloviću, koji hoce da igra, ne krije se.
Mujkić, Ne znam gdje je gori, na štoperu ili na beku. Nevjerovatno je ako ima tih ponuda za njega, ali ako je istina pustiti odma. Nisam fan, mozda grijesim.
Beganović, ako izuzmem borbenost, ja ne vidim zašto bi on uopste konkurisao kod nas za ekipu. Skroman naprijed u najmanju ruku, u odbrani hajde i nekako.. a igra za ne male pare.
Kyeremeh, mozda se dosta vas nebi slozila da on ide, ali on meni osim bljeskova u europi, nicim ne zasluzuje da ima status stranca. Kazem opet, imao je periode kad je bio medju boljim, al premalo je to. Više bi Zivkovića forsirao.
Laljić, ogromna plata, odnos uloženo-dobijeno nije to to. Majstor je nema tu priče, ali nije to to, po meni..

Ove ostale da ne pišem bezveze, Renan, Turkeš itd.. nikakvog doprinosa.

Herson

Post Postao/la Herson » 06 maj 2026, 09:56

nokee je napisao/la:
06 maj 2026, 09:24
Meni je Ivanišević skroz korektno se pokazao do sada, mislim da zasluzuje da bude u najmanju ruku u rotaciji i vrlo blizu prvog tima.

Koliko god loše to zvučalo večini ovdje, ja cu reci da Mamić radi pravi posao do sada.
Zašto?
Riješava se statusa kluba gdje kad se spomenemo samo su pare u glavi i koliko maksimalno izvući. Puno je bolja priča da se dovode igrači koji stvarno hoće da naprave nesto od karijere i koji su u usponu, sa 2-3 iskusna tipa Gojković i Cimirot. Njih 2 bi ostavio od ovih trenutno starijih i Carlosa koji je blizu po godinama.
Druga je stvar što smo mi dugi niz godina bez pravog rezultata i pozitive, pa nemamo strpljenja za taj proces (po ko zna koji put), al nema nam druge nego pokušati istrpiti.

Pokušati se riješiti:
Bralića, svakako ističe ugovor. On je tip igrača gdje par utakmica odigra jako dobro, i onda počne praviti greške ko junior. Ima godina, ne vidim mu svrhu kod nas.
Ristovski, nevjerovatno mi je drag i ne vjerujem da pišem ovo za njega, ali jednostavno kod njega omjer plaćeno-pruženo ne opravdava ulogu. Ja bi tu Gojkovića ostavio da komanduje odbranom i ostalo mladje ali ne premlade, treba malo smirenosti i iskustva u odbrani. Ivaniševića i sličan profil forsirati.
Ignatkov, momak ima potencijala ali ne tolikog da se isforsira i da trpimo toliko zbog njega. Naravno ne raskid ali ako ima neka solidna ponuda za njega, pustio bi ga. Puno veči potencijal vidim u Telaloviću, koji hoce da igra, ne krije se.
Mujkić, Ne znam gdje je gori, na štoperu ili na beku. Nevjerovatno je ako ima tih ponuda za njega, ali ako je istina pustiti odma. Nisam fan, mozda grijesim.
Beganović, ako izuzmem borbenost, ja ne vidim zašto bi on uopste konkurisao kod nas za ekipu. Skroman naprijed u najmanju ruku, u odbrani hajde i nekako.. a igra za ne male pare.
Kyeremeh, mozda se dosta vas nebi slozila da on ide, ali on meni osim bljeskova u europi, nicim ne zasluzuje da ima status stranca. Kazem opet, imao je periode kad je bio medju boljim, al premalo je to. Više bi Zivkovića forsirao.
Laljić, ogromna plata, odnos uloženo-dobijeno nije to to. Majstor je nema tu priče, ali nije to to, po meni..

Ove ostale da ne pišem bezveze, Renan, Turkeš itd.. nikakvog doprinosa.
Niste ni realni ni objektivni vi koji tražite odlazak Bralića. U turbulentnoj sezoni kakva je naša i Saliba bi djelovao kao ispodprosječan štoper. Stalne promjene sistema, rotiranje igrača, poluprofesionalni bekovi, jedan totalni haos najkraće rečeno. Sve su to stvari koji direktno utiču na štopera i njegove prezentacije. Suludo je izuzeti štopera iz takvog ambijenta i posmatrati kao individiu. Jeste griješio, ali je imao i vrhunskih partija. Štoper koji ne pravi takve greške košta na stotine hiljada eura godišnje. Je li bilo ko od vas misli da na tržištu možemo naći jeftinijeg, a boljeg štopera? Ja, ne. Pogledaj Zrinski i Barišića. Pravio je grešaka i poklanjao golova više nego bilo koji drugi štoper iz lige, a ostao im je prvi izbor.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []