Pošto smo u temi da i ja napišem svoj stav, dosta nas raspravlja, vidim nekim stručnjacima je muka čitati imate braćo Dostojevskog i Puškina jer ste vi za ozbiljnu literaturu, šta će vama forum.
Golmani - Banić i Mušija - po meni zadovoljavajući dvojac, Banić je pokazao da je dobar golman, prati igru, kad ne mora nekome guzice spašavat i izlijetat zbog tuđih pogreški onda je to to, za naše uslove ok sve.
Desni bek - Beganović - Hujber - Beganović je bio ok igrač, ograničen po pitanju nekih stvari koje se odnose na pas igru i ubacivanja, međutim može trčat pa nedostatke nadomjesti borbenošću, ponavljanjem i tim stvarima. Kako slabije igra, njegovo samopouzdanje je na minimumu pa je logično lošiji nego inače. Hujber je došao na zimu, nije igrao i što je igrao bolje da nije, tako da panic buy se ispostavio kao loš potez. Zadržao bi Beganovića kao rezervnu opciju jer je naš, a Hujber adio.
Lijevi bekovi - Mujkić i Kuprešak - Mujkić slična stvar kao Beganović, nema neke kvalitete ali ima da je stalno tu, vrti se, nudi se, hoće loptu i igru, pojavljuje se u napadu ali loše odluke. Nije kvalitet za ekipu koja hoće titulu, da li je kvalitet za Sarajevo u posljednjih pet godina vjerovatno jeste jer nam je ok da budemo treći i da se ne donose neki značajni rezovi. Mujkić prodaja.
Kuprešak - dugo ga nismo gledali na beku, pa smo malo i zaboravili njegovo ponašanje tu. Loše defanzivne reakcije u nizu, pogotovo ako mu se ne igra, čim je lopta za nas odmah trči naprijed i nudi se kao opcija, stoga naši šefovi odlučuju ga staviti na krilo, a ni tu realno on ne nudi neke kvalitetne partije osim kad se naljuti jer ne igra pa onda pokaže da može. Tako da igrač koji nit smrdi nit mirise ali eto univerzalan je kao pa može ostat.
Stoperi - Ristovski, Bralić, Ivanišević, Gojković, Maroodza - Baš dosta igrača je u lošoj formi i sterilno. Mislim da je Cvitanović ovde kriv jer ih je sve uspavao lošom taktikom i zadacima. Ristovski adio, Bralić ne znam kakva je plata ali može ostati kao rezervna opcija. Gojković mora ostati, a Ivanišević i Maroodza bi bili bolji igrači kad bi im neko objasnio njihove uloge u timu, na sve ovo bih dodao i nekog iz akademije da se vrti oko prve ekipe. Sad da pišem, ko je kakav bio u kojim utakmicama je nepotrebno jer će otići to na Dostojevskog stvarno.
Centralni vezni - Cimirot, Telalović, Ignatkov - Cimirot jedna ok utakmica, diktira tempo, nudi se na stranama, organizuje od zadnje linije, igra se vrti oko njega, druga isto kao na drogama pitaj Boga šta on vidi. Porazgovarat o njegovim ambicijama pa odlučit šta dalje. Centralni vezni je prebitna poziciia da bi neko birao utakmice i još stalno neke povrede. Ignatkov posudba pos moranje. Mora naučit ponašat se na terenu, donosit rizične odluke, a ne da to bude klizanje u 16m. Pas igra mora da bude raznovrsnija, a ne alibi pas prvom do sebe. Za razliku od Ignatkova, Telalović ima značajne seniorske minute i to se vidi na terenu, možda nekad malo treme, ali čim se opusti ima muda.
Krila - Menalo i Kyeremeh. Sterilno do Boga. Znači prvi van fokusa totalno, drugi ne dobija priliku. Kyeremeh jest opcija za neke utakmice gdje se branimo, vazda su sranja oko njeg neka, jer zuji napada ali, ovo ligu bolje igraju i puno lošiji igrači.
Polušpic - Elezi, Ljajić, Krdžalić - Krdžalić konstantno zavaljen na drugim pozicijama koje kao i Elezi lošije igra. Dugo ga nismo vidjeli na 10 i mislim da mu se mora produžit ugovor. Elezi je naš igrač sezone, a Adem isto pomalo bira utakmice. Mislim da se uz njovu pravilnu rotaciju može dobiti od svakog nešto dobro. Ali više sam za to da Adem ide tražit sreću na nekom drugom mjestu.
Napad - Carlos, Renan, Turkeš - ne znam vala da li bi ikog ostavio. Carlos mi je ok, ali ne zabija. Doduše nit mu kreiraju neke Bog zna šanse pa se i on utopio u sivilo.
Mario adio isto, loše sve osim tih nekih 1:0, 0:1 rezultata. Vratio bih Zekića, jer je pokazao da zna sa nekim automatizmima u ekipi, a ako ne može gruhnuo bi pare na trenera više nego na igrače, jer dobar trener je pola posla.