FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
40
10%
Treći
133
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
15
4%
Ispadamo iz lige
32
8%

Ukupno glasova: 394

Lik
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lik » 06 maj 2026, 19:59

Jet2Holiday je napisao/la:
06 maj 2026, 18:37
Dobrodosao Fedja.
Nemoj živ bio, Feđa vječni ublehaš.
I dok nije došao kod nas vazda je u izjavama dizao anamo one, a nama kao nešto šukao.
I kad je došao kod nas za sebe je rekao da je trener koji zna osvajati trofeje.
Lik nas uzeo na penale, a trebalo biti 3:0 u regularnom dijelu, Dženo mu održao fudbalski čas.
Plus što je poslije nas želio preuzeti željezničare.

Daleko mu kuća od naše bila. :sick:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 06 maj 2026, 20:03

Je li nas to počastio za svoj rođendan odlaskom?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 06 maj 2026, 20:07

Pendulum je napisao/la:
06 maj 2026, 19:59
NoProfit je napisao/la:
06 maj 2026, 16:58
Najjače mi je kad kažu kako smo mi pitari nestrpljivi, a mi šest godina čekamo da najbogatija ekipa lige bude prvak. :kafa:
Koliko smo trenera i igrača promijenili u tom strpljenju i čekanju? Koliko smo trenera/igrača istrpili? :kafa:
Ko su oni da ih trpimo više? Ko garantuje uspjeh ako istrpim nekog Mujkića ili Marudžu još 3 godine, dok imaju 75 grešaka po utakmici? Ko bude igrao/vodio besplatno, istrpit ću ga.
Kad se posjećivao trening, bilo je i titula i dobre igre. Evo i Bekić kod Sanela priča kako je bilo zeznuto hodati gradom kad izgubiš derbi.
Tek prošlu utakmicu smo se malo svi razbudili, zvižduci, psovke, skandiranja itd. Tako abd svaku sljedeću.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 06 maj 2026, 20:15

Tatamata1946 je napisao/la:
06 maj 2026, 16:55
Onaj period kad je Mario preuzeo ekipu ne bi niko ozbiljan to uradio i prihvatio
Zato sto on nije ozbiljan.Raja isto ko da je ostavio ligu 5 i dosao kod nas dzaba da radi a on ustvari imao 10 utakmica od 2018 do 2025 i nije radio ispod petocifrenog broja eura po mjesecu pa eto on nas pripazio.Jadan on gdje dosao itd.
Budalesaju ljudi i kontaju ako nekoga istrpis da ce on magicno proraditi.Pa valjda trebas znati sta trpis i koga cekas.Ne stvara se kvalitet cekanjem.
Zekic se jedini trebao istrpiti ovo sve ostalo sto je bilo kod nas za vrijeme Mirvica su ljudi za 4.mjesta.I zanimljivo da uvijek isti likovi to cekanje potenciraju a vidimo gdje su ti vele strucnjaci poslije nas da ne idem u analize sami pogledajte
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 06 maj 2026, 20:17

Pendulum je napisao/la:
NoProfit je napisao/la:
Najjače mi je kad kažu kako smo mi pitari nestrpljivi, a mi šest godina čekamo da najbogatija ekipa lige bude prvak. :kafa:
Koliko smo trenera i igrača promijenili u tom strpljenju i čekanju? Koliko smo trenera/igrača istrpili? :kafa:
Nemas sta trpit igrace koji u Posusju ne bi bili prevaga. Oni koje bismo mi istrpili zavrse karijeru nakon pola sezone ili sezonu, Veliki Gazda odmah prodaje. Niko se nije zalio na Bubanju, Jattu, Pavicica itd (znam da Pavicic nije bio nas igrac). Isto tako i trenere, Zekic bi se istrpio bez problema. Nismo istrpili ni ekipu 15/16 koja je ostala bez Evrope, zato onu 16/17 koja se borila za oba trofeja do zadnjeg daha jesmo, i to je krunisano duplom krunom. Sto kaze ErosViveros, nece Marudza postat Maldini naredne sezone sigurno.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Telalovic
Kontakt:

Post Postao/la Telalovic » 06 maj 2026, 20:42

Cvitanovic ili Nalic pitanje je sad.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 06 maj 2026, 20:53

Prekomanduj Čenguuuuu

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 06 maj 2026, 21:13

Aduka87 je napisao/la:
06 maj 2026, 17:37
Hvala mu na svemu, pogotovo na ispadanju iz KUPa i porazu u finalu Super Kupa od nikad goreg Zrinjskog
Nikad gori Zrinjski dobi veceras Veleza pod BB, drugi na tabeli i u evropi docekali proljece
Velez nas je posteno izbacio, steta sto smo njih rano izvukli kad su bili u top formi

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 06 maj 2026, 21:40

Hot take, ali nikad zahvalnijeg igrača od Kere nismo imali. Ne razumijem ove što ga tjeraju. Itekako je imao dobrih tekmi, ali ne može ni imati konstantno dobre partije kad igra svake prestupne. Hvala Arteti našem na tome.

Jedna od stvari koje mu zamjeram je isključivanje njega iz ekipe, da bi igrali nekakvi padavičari ko Miete.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 06 maj 2026, 22:15

bvsic je napisao/la:
06 maj 2026, 20:53
Prekomanduj Čenguuuuu
Gluho bilo pu pu pu pu pu ...

Silvester071
Kontakt:

Post Postao/la Silvester071 » 06 maj 2026, 22:16

gh0stHZ je napisao/la:
06 maj 2026, 21:40
Hot take, ali nikad zahvalnijeg igrača od Kere nismo imali. Ne razumijem ove što ga tjeraju. Itekako je imao dobrih tekmi, ali ne može ni imati konstantno dobre partije kad igra svake prestupne. Hvala Arteti našem na tome.

Jedna od stvari koje mu zamjeram je isključivanje njega iz ekipe, da bi igrali nekakvi padavičari ko Miete.
A gdje "nestade" onaj Meite fkt? 🤨

Komercijala19
Kontakt:

Post Postao/la Komercijala19 » 06 maj 2026, 22:36

Napustio nas je naš brat Kimun...
Kada dođe taj trenutak...
Sarajevo ce biti,sve drugo ce proci

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 06 maj 2026, 22:58

NoProfit je napisao/la:
:salut:

Što ne napišete onu vašu "ovo treba pinovati na vrh svake stranice" - serem vam se u nalogodoavce.

Mom predsjedniku svakako ❤️
The saddest thing in life is wasted talent.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 06 maj 2026, 23:23

Sta bi na kraju, ode li mario

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 06 maj 2026, 23:26

Cvitanovic je dobar kad npr zajebes nesta zenu/djevojku u setnji, pa ti drobi putem, a ti sretnes Maria da se pozdravis i on pocne da prica, prica i prica. Dok on zavrsi svoje, zena se sama izmiri s tobom. Izljubis brata Maria, i sretan pod ruku nastavis sa zenom/djevojkom setati.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 06 maj 2026, 23:48

Mario treba da mjenja sistem, 3 nazad ne ide, vratiti se na osnove fudbala 4-3-3 i ćao. Uvijek znaš koji igrač ulazi umjesto kojeg na koju poziciju i znaš šta može očekivati od njega i kakav je njegov zadatak. Ovako kad imaš neki nepoznat sistem pa ubacuješ Kyeremeha u zadnjim minutama, a ni on sam ne zna koju poziciju treba da igra je besmisleno. Pojednostaviti igru i ubrzati protok lopte, ubaciti omladince da grizu i da se dokazuju.
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 maj 2026, 00:08

adoado je napisao/la:
06 maj 2026, 23:48
Mario treba da mjenja sistem, 3 nazad ne ide, vratiti se na osnove fudbala 4-3-3 i ćao. Uvijek znaš koji igrač ulazi umjesto kojeg na koju poziciju i znaš šta može očekivati od njega i kakav je njegov zadatak. Ovako kad imaš neki nepoznat sistem pa ubacuješ Kyeremeha u zadnjim minutama, a ni on sam ne zna koju poziciju treba da igra je besmisleno. Pojednostaviti igru i ubrzati protok lopte, ubaciti omladince da grizu i da se dokazuju.
Kod Maria smo najmanje i igrali 3 nazad. Ove polusezone u 3-4 poluvremena. Covjek je zakucao 4231 i to je to. Ne igra ni nju klasičnu, ali eto. Najbliže je tome, 4231.. u odbrani 442.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 maj 2026, 00:21

https://sportsport.ba/fudbal/oliver-kah ... tar/521573

Ove 3 greske koje su se desile u 15-20 minuta su unistele NAJ JACU EKIPU DANASNJICE, ne da su najbolji igracki vec sirinom disciplinom snagom taktiko trenerima.

Pogledajte izjave i komentare VALJICA kad sudija dosudi nesto za borac sto je sumnjivo a pogledajte kako te identicne situacije komentarise kad je FK SARAJEVO u potanju.

Nema sprave koja mjeri intenzitet, nike bilo dovoljno intenziteta. Pogledajte kako je komentarisao situaciju na grbavici kao kako je sudija sve fino sudio al kako je to sve usro sto je slusao i pogledao var.

A Haris kaljanac koji je poceo malo nesto i da kaze kako jes odkad ga je ARENA zaposlila poceo je OGI OGI OGI i kad je jasno sve ko dan on to umotava umotava umotava dote mjere da to svede na taj nivo koji OGIJU ODGOVARA.

Moramo nac nacina da dovedemo nase ljude u ns bh, nek imaju i srbi i hrvati svije (oni ih imaju i sad) al mi moramo imat svoje radi balnsa. Moramo imat covjeka koji zna svoj poso i covjeka koji ce imat snagu da kaze to OGI MOJ nije tako i ti to dobro znas nemoj to radit ti znas da je to tako i tako.Takodje koji ce stat i ceferinu i vicu i beusu i direktoru sudija i reci NEMOZETE SUSPENDOVAT TOG SUDIJU COVJEK JE SUDIO KOREKTNO HOCETE DA GA SUSPENDUJETE DA BI POSLALI PORUKU DRUGIM SUDIJAMA DA BORCU ZRINJSKOM SE MORA SUDIT U NJIHOVU KORIST PO CJENU KRIVOG SUDJENJA.

VICO NIJE SMJENIO KOMPLET SUDISKU ORGANIZACIJU PRVI DAN KAD JE DOSO bez razloga i plana. ON JE PLANSKI I SA DOGOVOROM SA BEUSOM HDZ SVE DOGOVORIO GODINU PRIJE NEGO JE POSTAO PRESJEDNIK

Blokirat ligu dok nedobijemo nase ljude u kantonalnom savez u i samim tim i nogometnom SAVEZU BIH

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 07 maj 2026, 00:26

MSOZ101 je napisao/la:
06 maj 2026, 11:59
Pošto smo u temi da i ja napišem svoj stav, dosta nas raspravlja, vidim nekim stručnjacima je muka čitati imate braćo Dostojevskog i Puškina jer ste vi za ozbiljnu literaturu, šta će vama forum.

Golmani - Banić i Mušija - po meni zadovoljavajući dvojac, Banić je pokazao da je dobar golman, prati igru, kad ne mora nekome guzice spašavat i izlijetat zbog tuđih pogreški onda je to to, za naše uslove ok sve.
Desni bek - Beganović - Hujber - Beganović je bio ok igrač, ograničen po pitanju nekih stvari koje se odnose na pas igru i ubacivanja, međutim može trčat pa nedostatke nadomjesti borbenošću, ponavljanjem i tim stvarima. Kako slabije igra, njegovo samopouzdanje je na minimumu pa je logično lošiji nego inače. Hujber je došao na zimu, nije igrao i što je igrao bolje da nije, tako da panic buy se ispostavio kao loš potez. Zadržao bi Beganovića kao rezervnu opciju jer je naš, a Hujber adio.
Lijevi bekovi - Mujkić i Kuprešak - Mujkić slična stvar kao Beganović, nema neke kvalitete ali ima da je stalno tu, vrti se, nudi se, hoće loptu i igru, pojavljuje se u napadu ali loše odluke. Nije kvalitet za ekipu koja hoće titulu, da li je kvalitet za Sarajevo u posljednjih pet godina vjerovatno jeste jer nam je ok da budemo treći i da se ne donose neki značajni rezovi. Mujkić prodaja.
Kuprešak - dugo ga nismo gledali na beku, pa smo malo i zaboravili njegovo ponašanje tu. Loše defanzivne reakcije u nizu, pogotovo ako mu se ne igra, čim je lopta za nas odmah trči naprijed i nudi se kao opcija, stoga naši šefovi odlučuju ga staviti na krilo, a ni tu realno on ne nudi neke kvalitetne partije osim kad se naljuti jer ne igra pa onda pokaže da može. Tako da igrač koji nit smrdi nit mirise ali eto univerzalan je kao pa može ostat.
Stoperi - Ristovski, Bralić, Ivanišević, Gojković, Maroodza - Baš dosta igrača je u lošoj formi i sterilno. Mislim da je Cvitanović ovde kriv jer ih je sve uspavao lošom taktikom i zadacima. Ristovski adio, Bralić ne znam kakva je plata ali može ostati kao rezervna opcija. Gojković mora ostati, a Ivanišević i Maroodza bi bili bolji igrači kad bi im neko objasnio njihove uloge u timu, na sve ovo bih dodao i nekog iz akademije da se vrti oko prve ekipe. Sad da pišem, ko je kakav bio u kojim utakmicama je nepotrebno jer će otići to na Dostojevskog stvarno.
Centralni vezni - Cimirot, Telalović, Ignatkov - Cimirot jedna ok utakmica, diktira tempo, nudi se na stranama, organizuje od zadnje linije, igra se vrti oko njega, druga isto kao na drogama pitaj Boga šta on vidi. Porazgovarat o njegovim ambicijama pa odlučit šta dalje. Centralni vezni je prebitna poziciia da bi neko birao utakmice i još stalno neke povrede. Ignatkov posudba pos moranje. Mora naučit ponašat se na terenu, donosit rizične odluke, a ne da to bude klizanje u 16m. Pas igra mora da bude raznovrsnija, a ne alibi pas prvom do sebe. Za razliku od Ignatkova, Telalović ima značajne seniorske minute i to se vidi na terenu, možda nekad malo treme, ali čim se opusti ima muda.
Krila - Menalo i Kyeremeh. Sterilno do Boga. Znači prvi van fokusa totalno, drugi ne dobija priliku. Kyeremeh jest opcija za neke utakmice gdje se branimo, vazda su sranja oko njeg neka, jer zuji napada ali, ovo ligu bolje igraju i puno lošiji igrači.
Polušpic - Elezi, Ljajić, Krdžalić - Krdžalić konstantno zavaljen na drugim pozicijama koje kao i Elezi lošije igra. Dugo ga nismo vidjeli na 10 i mislim da mu se mora produžit ugovor. Elezi je naš igrač sezone, a Adem isto pomalo bira utakmice. Mislim da se uz njovu pravilnu rotaciju može dobiti od svakog nešto dobro. Ali više sam za to da Adem ide tražit sreću na nekom drugom mjestu.
Napad - Carlos, Renan, Turkeš - ne znam vala da li bi ikog ostavio. Carlos mi je ok, ali ne zabija. Doduše nit mu kreiraju neke Bog zna šanse pa se i on utopio u sivilo.
Mario adio isto, loše sve osim tih nekih 1:0, 0:1 rezultata. Vratio bih Zekića, jer je pokazao da zna sa nekim automatizmima u ekipi, a ako ne može gruhnuo bi pare na trenera više nego na igrače, jer dobar trener je pola posla.
slika

GokuSSJG
Kontakt:

Post Postao/la GokuSSJG » 07 maj 2026, 01:02

Lik je napisao/la:
Jet2Holiday je napisao/la:
06 maj 2026, 18:37
Dobrodosao Fedja.
Nemoj živ bio, Feđa vječni ublehaš.
I dok nije došao kod nas vazda je u izjavama dizao anamo one, a nama kao nešto šukao.
I kad je došao kod nas za sebe je rekao da je trener koji zna osvajati trofeje.
Lik nas uzeo na penale, a trebalo biti 3:0 u regularnom dijelu, Dženo mu održao fudbalski čas.
Plus što je poslije nas želio preuzeti željezničare.

Daleko mu kuća od naše bila. :sick:
Odbio zelju (za razliku od radovca), nije uzeo pare nakon Raskida ugovora (za razliku od husrefa plač plač), uzeo na penale sa 3 puta gorom ekipom Nego sto smo je mi imali, I Jos na to sve je prije u karijeri izjavljivao koji mu je Klub z srcu tako da lafe ziv bio ne sëri. Poz.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ammko99, Braachuka, InatSilniBosanski i 27 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []