FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
40
10%
Treći
133
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
15
4%
Ispadamo iz lige
32
8%

Ukupno glasova: 394

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 maj 2026, 07:41

GokuSSJG je napisao/la:
07 maj 2026, 01:02
Lik je napisao/la:
06 maj 2026, 19:59
Jet2Holiday je napisao/la:
06 maj 2026, 18:37
Dobrodosao Fedja.
Nemoj živ bio, Feđa vječni ublehaš.
I dok nije došao kod nas vazda je u izjavama dizao anamo one, a nama kao nešto šukao.
I kad je došao kod nas za sebe je rekao da je trener koji zna osvajati trofeje.
Lik nas uzeo na penale, a trebalo biti 3:0 u regularnom dijelu, Dženo mu održao fudbalski čas.
Plus što je poslije nas želio preuzeti željezničare.

Daleko mu kuća od naše bila. :sick:
Odbio zelju (za razliku od radovca), nije uzeo pare nakon Raskida ugovora (za razliku od husrefa plač plač), uzeo na penale sa 3 puta gorom ekipom Nego sto smo je mi imali, I Jos na to sve je prije u karijeri izjavljivao koji mu je Klub z srcu tako da lafe ziv bio ne sëri. Poz.
:nene:
https://www.klix.ba/sport/nogomet/kako- ... /230411128
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 07 maj 2026, 09:16

adoado je napisao/la:
06 maj 2026, 00:26
Kako se tako lako pišaju ljudi zbog kojih je na prijateljske tekme dolazilo više gledalaca nego sada na prvenstvene. Prva stvar jeste sto se igrao prelijep fudbal, napadacki, pun jakog tempa i volje te je to se kasnije pretvaralo u rezultate. Od trenutka napuštanja stadiona Koševo i prelaska u Zenicu ekipa je izgubila glavni kotač, navijačku podršku koja više nije mogla biti ista te je taj sami osjećaj tuđine uticao na igrače. Da se ne lažemo nije se moglo puno očekivati od Ikića, Durakovića, Dzafića, Drobarova, Aničića itd. Feđa je prvi trener koji je prepoznao Buljubašića npr i dao mu šansu i malac je nazalost tad polomio ligamente. Po meni najbolji mladi veznjak koji je igrao u našoj ligi. Feđa je poznat po tome što potencira taj gledljivi fudbal koji je nama potreban pa je poznat i po integraciji mladih igrača u prvom timu. Što se mene tiče nemam ništa protiv njegovog dolaska, samo bih volio da dobije odriješene ruke jer sad nema Ajle instagramuše...
Jest. jest, Buljubašiću je yebavao mater i tjerao ga da ostaje na terenu i igra sa slomljenom nogom

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 07 maj 2026, 09:22

GokuSSJG je napisao/la:
Lik je napisao/la:
Jet2Holiday je napisao/la:
06 maj 2026, 18:37
Dobrodosao Fedja.
I dok nije došao kod nas vazda je u izjavama dizao anamo one, a nama kao nešto šukao.
Lik nas uzeo na penale, a trebalo biti 3:0 u regularnom dijelu, Dženo mu održao fudbalski čas.

Odbio zelju (za razliku od radovca), nije uzeo pare nakon Raskida ugovora (za razliku od husrefa plač plač), uzeo na penale sa 3 puta gorom ekipom Nego sto smo je mi imali, I Jos na to sve je prije u karijeri izjavljivao koji mu je Klub z srcu tako da lafe ziv bio ne sëri. Poz.
Balavče kući pa seri ako imaš kome.
Željezničar nije odbio nego se nisu dogovorili oko para, a prije toga je tražio garancije da mu jug neće psovati.
Pregledati izjave kada je vodio klubove protiv nas i protiv Željezničara.

Opet kažem daleko mu kuća.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 07 maj 2026, 09:26

Lik je napisao/la:
07 maj 2026, 09:22
GokuSSJG je napisao/la:
Lik je napisao/la:

Balavče kući pa seri ako imaš kome.
Željezničar nije odbio nego se nisu dogovorili oko para, a prije toga je tražio garancije da mu jug neće psovati.
Pregledati izjave kada je vodio klubove protiv nas i protiv Željezničara.

Opet kažem daleko mu kuća.
Odjelo i kravata za "100 godina gospodina", nabijem na ku.rac njega i njegovog "gospodina".

Herson

Post Postao/la Herson » 07 maj 2026, 09:29

Suština je da on trenutno nije pravo rješenje za trenersku poziciju. A tu mahalštinu zadržite za sebe, kako se oblači, za koga potajno navija, koja mu je najdraža boja itd.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 07 maj 2026, 09:32

Jedini lik koji je dobio aplauz a izgubio 5-1 a onda nas je počastio u znak zahvalnosti ispadanjem iz kupa od srednjoškolaca. Neka mu se vraća negdje drugo.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 07 maj 2026, 09:45

mnon46 je napisao/la:
07 maj 2026, 09:32
Jedini lik koji je dobio aplauz a izgubio 5-1 a onda nas je počastio u znak zahvalnosti ispadanjem iz kupa od srednjoškolaca. Neka mu se vraća negdje drugo.
X
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 07 maj 2026, 10:08

Yebo li vas Duduk u prkno, najgori trener u historiji FKS, i dalje mi je loše od Tuzle i Čelika
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 07 maj 2026, 10:12

Komercijala19 je napisao/la:
06 maj 2026, 22:36
Napustio nas je naš brat Kimun...
Kada dođe taj trenutak...
Rahmet mu duši.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 maj 2026, 10:20

Ne samo statisticki najgori, nego i generalno najgori trener koji nas je vodio. Isto da su doveli neko nafurano dijete sto igra FUT da vodi ekipu. Prvo postavke utakmice, izvede 6 AMF i krila na teren, izvede jednog stopera i dva beka i krene tako 343 igrat, nikakvog smisla. Sve na horuk, svi u napad i pucaj, zato nas je Tuzla nabusila ko Liverpul, jer je nazad vazda bila rupa k'o Marijanska brazda. Trnovac lomio ekipu na treninzima, zato nas je stiglo bruku povreda, Avramovskog vidjeli prvi put kako treba tek godinu dana kasnije. Onda vodjenje utakmice, na poluvremenu uradi 4 izmjene, isto na PESu kad pop.izdis pa pa izbacis sve sto ne valja. Uzasan trener, koji je umislio da je Tuchel.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 07 maj 2026, 10:23

Samo jedan jedini Zoran Zekic.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

teamnorth1989
Kontakt:

Post Postao/la teamnorth1989 » 07 maj 2026, 10:27

kod nas raja ima fetis da stalno priziva vracanje trenera. Dudic statisticki najgori trener poslije rata FK Sarajevo zar taj podatak nesto ne pokazuje. Imao je priliku i uprsko je dobro, imao najtezi domaci poraz i poslije njega ga nije niko tjerao, derbi na Grbavici imao 2:0 do 90 min i to je uspio da prospe. Bio sam na Kosevu kad smo igrali protiv Sloge 4:2 trebalo nam sto sansi da damo go dok je Sloga bila konkretna Vidic Mujakica na ledjima nosio... Pa kad cemo tako vracati sto ne bi onda Rozmana vratili kojeg su sudije pokrale sigurno na nekih 6,7 utakmica...
Generalno bolje naci novog trenera koji nije bio u FK Sarajevu.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 07 maj 2026, 11:01

teamnorth1989 je napisao/la:
07 maj 2026, 10:27
kod nas raja ima fetis da stalno priziva vracanje trenera. Dudic statisticki najgori trener poslije rata FK Sarajevo zar taj podatak nesto ne pokazuje. Imao je priliku i uprsko je dobro, imao najtezi domaci poraz i poslije njega ga nije niko tjerao, derbi na Grbavici imao 2:0 do 90 min i to je uspio da prospe. Bio sam na Kosevu kad smo igrali protiv Sloge 4:2 trebalo nam sto sansi da damo go dok je Sloga bila konkretna Vidic Mujakica na ledjima nosio... Pa kad cemo tako vracati sto ne bi onda Rozmana vratili kojeg su sudije pokrale sigurno na nekih 6,7 utakmica...
Generalno bolje naci novog trenera koji nije bio u FK Sarajevu.
Znaći treba nam neka naivčina :zviz:

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 07 maj 2026, 11:10

Uzmite Pericu Ognjenovića. Možda nećete osvajati bodove,ali ćete zato igrati najljepši fudbal 😉

P.S. izvinjavam se na upadu

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 07 maj 2026, 11:21

Zigazaga je napisao/la:
07 maj 2026, 11:10
Uzmite Pericu Ognjenovića. Možda nećete osvajati bodove,ali ćete zato igrati najljepši fudbal 😉

Može li zamjena za Mujkica uz našu doplatu?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 maj 2026, 11:21

Zigazaga je napisao/la:

Znaci za razliku od trenutnog, gdje uzimamo bodove uz ruzan fudbal. :mrgreen:

Od domacih trenera bih volio vidjet Baku ili Vuleta. Vuleta bi trebalo istrpit, al generalno je jako karakteran covjek koji zna sta je ovaj klub i koji bi mogao igracima usadit ljubav i zelju, a i voljan je da napreduje. Baka je Husref na steroidima, stari tip trenera koji zna i promijenit formaciju i napast i branit se, a i generalno je strasan autoritet i veliko, ogromno ime. Nema se sta Ljajic kofrcit treneru kojem se jedan Zidane divio kao igracu.

Ovo, naravno, govorim u slucaju ako se vec razmatraju Dudic i a la Dudic. Mada svakako ce na kraju Mamic iskopat neku svoju marionetu, al ne bih imao nista protiv da (opet) promijenimo kurs i manemo se preplacenih zvijezda i prepotentnih strucnjaka iz regiona.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

071
Kontakt:

Post Postao/la 071 » 07 maj 2026, 11:28

Đokanović na stoperu, Tuzla City 1:5 na "domaćem" terenu, ispadanje od Čelikovih srednjoškolaca u Kupu i neko ga opet priželjkuje... zaista, narod za izučavanje. :tokralju:

Zigazaga
Kontakt:

Post Postao/la Zigazaga » 07 maj 2026, 11:33

napoleon72 je napisao/la:
07 maj 2026, 11:21
Zigazaga je napisao/la:

Od domacih trenera bih volio vidjet Baku ili Vuleta. Vuleta bi trebalo istrpit, al generalno je jako karakteran covjek koji zna sta je ovaj klub i koji bi mogao igracima usadit ljubav i zelju, a i voljan je da napreduje. Baka je Husref na steroidima, stari tip trenera koji zna i promijenit formaciju i napast i branit se, a i generalno je strasan autoritet i veliko, ogromno ime. Nema se sta Ljajic kofrcit treneru kojem se jedan Zidane divio kao igracu.

Ovo, naravno, govorim u slucaju ako se vec razmatraju Dudic i a la Dudic. Mada svakako ce na kraju Mamic iskopat neku svoju marionetu, al ne bih imao nista protiv da (opet) promijenimo kurs i manemo se preplacenih zvijezda i prepotentnih strucnjaka iz regiona.
Po meni trener uz stručne kvalitete ,mora imati i ljudske. Meni je Cvitanović zimus u PD ostao u sjećanju kao veliki gospodin. Iako ste izgubili od nas 2:1 kad je bio onaj veliki snijeg,nije tražio alibi. Imali ste na 1:0 dvije dobre šanse da zatvorite utakmicu,ali niste. I čovjek je pohvalio na kraju Rudar i očišćen teren.
Nego,znali se u kakvom sastavu dolazite u Prijedor? Uz Karlosa,ima li kartoniranih još ili povrijedjenih igrača.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 07 maj 2026, 11:43

Zigazaga je napisao/la:
07 maj 2026, 11:33
napoleon72 je napisao/la:
07 maj 2026, 11:21
Zigazaga je napisao/la:

Po meni trener uz stručne kvalitete ,mora imati i ljudske. Meni je Cvitanović zimus u PD ostao u sjećanju kao veliki gospodin. Iako ste izgubili od nas 2:1 kad je bio onaj veliki snijeg,nije tražio alibi. Imali ste na 1:0 dvije dobre šanse da zatvorite utakmicu,ali niste. I čovjek je pohvalio na kraju Rudar i očišćen teren.
Nego,znali se u kakvom sastavu dolazite u Prijedor? Uz Karlosa,ima li kartoniranih još ili povrijedjenih igrača.
Ja znam da dolazimo sa "djecom" tj. bez Ljajića, Ristovskog & Gojkovića. Dolazimo i bez napadača (Renan & Turkeš to nisu svakako) - možda Menalo bude igrao na toj poziciji.

Iskreno, očekujem novi poraz a nadam se barem bodu koji će nam osigurati kvalifikacije za KL.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 maj 2026, 11:44

071 je napisao/la:
07 maj 2026, 11:28
Đokanović na stoperu, Tuzla City 1:5 na "domaćem" terenu, ispadanje od Čelikovih srednjoškolaca u Kupu i neko ga opet priželjkuje... zaista, narod za izučavanje. :tokralju:
Mene je najvise iznervirao, kad je odbio da dovede slobodnog stopera, jer nije prosao pripreme. Za ovu ligu, takav stoper se mogao za 15 dana treninga, kroz septemarsku reprezentativnu pauzu, dovesti u red. Na kraju mu se takav stav, obio o glavu, to je najvise kumovalo ispadanju od Čelika i katastrofi od Tuzle.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []