Jos je i dobar kakav je bio Maxi Kleber. Onih par minuta sto je bio na parketu je najgorih par minuta jednog igraca sto sam ikad gledao. A gledam recimo Djoku Salica i po 2 puta sedmicno.
NBA 2025-26 Playoffs
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2025-26 Playoffs
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Ne igra papir nego matchupsTripleThreat je napisao/la: ↑10 maj 2026, 14:56
I sa KD-em ste izgubili utakmicu. I bez KD-a ste u prve 3 bili favoriti i na papiru jača ekipa. Bukvalno nijedan izgovor za onu sramotu.
H2H iz regularne nisu nužno nikakav indikator.
Ispade i Denver od Minnesote, Boston od Philly, Detroit gubio 3-1, jebga.
I tako je, sramota da je ovaj lik.prco Senguna
-
TripleThreat
- Kontakt:
Ma vi se brukate dvije godine zaredom za razliku od ovih ostalih, u tome je fazonalemsa je napisao/la: ↑10 maj 2026, 15:08Ne igra papir nego matchupsTripleThreat je napisao/la: ↑10 maj 2026, 14:56
I sa KD-em ste izgubili utakmicu. I bez KD-a ste u prve 3 bili favoriti i na papiru jača ekipa. Bukvalno nijedan izgovor za onu sramotu.
H2H iz regularne nisu nužno nikakav indikator.
Ispade i Denver od Minnesote, Boston od Philly, Detroit gubio 3-1, jebga.
I tako je, sramota da je ovaj lik.prco Senguna![]()
"Your favorite player's favorite player" - MB
Sta ces eto, Smart nama trpo po 25 nije masio, ovdje ne moze 14 poena prebaciti i tih 14 poena sto je dao 4-14, prije toga 4-15. Sta da radisTripleThreat je napisao/la: ↑10 maj 2026, 15:13
Ma vi se brukate dvije godine zaredom za razliku od ovih ostalih, u tome je fazonKažem ja, ova dva playoffa jedna od većih bruka u zadnjih 10-15 godina.
Veca je bruka Boston nakon 3-1 ispali od 7og seeda nego mi od Gsw. Izvini
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 10 maj 2026, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Iskreno, ja sam iznenadjen kako su LAL dobro odigrali ove zadnje 2 tekme.Bez zezancije.
I proslu, a i ovu sinoc tekmu si imao prednost na poluvremenu.Pad uslijedi, jer nemas najboljeg igraca i nemas sirinu s klupe kao OKC plus je realno i James dobar za neku cetvrtinu i po tempa u POu.To je to.
Ovaj OKC ce dozivjeti pravi sok u WCFu prvu tekmu ili dvije kad vide s kakvom defanzivnom zestinom, tempom i ritmom ce im doci protivnik.To sam gotovo siguran, nakon ove setnje koju su imali u prve 2 runde.
Ne brini Nezzz tu su sudije da to anuliraju, jer ce njima dozvoliti odbranu sa puno kontakta , a kontra ce svaki krivi pogled svirati. Pa jesi ti vidio sinoc da je u prvoj sekundi na skoku za loptu sviran Aytonu faul. Pa ja iskreno ne znam da sam to vidio godinama unazad da je nekome sviran faul na skoku za prvu loptu.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pretjeruje se malo sa kritikama na racun OKCa.Bude tu cudnih odluka tu i tamo, ali tako je uvijek sa sampionima i MVPom.Uvijek su bili nesto zasticeniji, jer su tu reputaciju i izgradili.ronaldo99 je napisao/la: ↑10 maj 2026, 15:34Ne brini Nezzz tu su sudije da to anuliraju, jer ce njima dozvoliti odbranu sa puno kontakta , a kontra ce svaki krivi pogled svirati. Pa jesi ti vidio sinoc da je u prvoj sekundi na skoku za loptu sviran Aytonu faul. Pa ja iskreno ne znam da sam to vidio godinama unazad da je nekome sviran faul na skoku za prvu loptu.
Ono sinoc je odmah i cist faul kretena Aytona.Cuvas covjeka za ruku, sta ocekujes?
Ma to se ne svira, vec sudija stane upozori i baci loptu. Svirati faul odmah to ces bas rijetko vidjeti. Gledao sam ja sinoc 3/4 utakmice i vidio sam dovoljno koliko se njima vise pusta kontakt igra u odbrani nego LaL, velika je to prednost, a plus je OKC svakako kvalitetnija i sira ekipa.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑10 maj 2026, 15:46Pretjeruje se malo sa kritikama na racun OKCa.Bude tu cudnih odluka tu i tamo, ali tako je uvijek sa sampionima i MVPom.Uvijek su bili nesto zasticeniji, jer su tu reputaciju i izgradili.ronaldo99 je napisao/la: ↑10 maj 2026, 15:34Ne brini Nezzz tu su sudije da to anuliraju, jer ce njima dozvoliti odbranu sa puno kontakta , a kontra ce svaki krivi pogled svirati. Pa jesi ti vidio sinoc da je u prvoj sekundi na skoku za loptu sviran Aytonu faul. Pa ja iskreno ne znam da sam to vidio godinama unazad da je nekome sviran faul na skoku za prvu loptu.
Ono sinoc je odmah i cist faul kretena Aytona.Cuvas covjeka za ruku, sta ocekujes?
to sto je to uvijek sa sampionima, ne znaci da tako treba da bude jbg, nisu bili prosle godine sampioni pa nije neka velika razlika, ljudi dovoljno jaku ekipu imaju da im se ne treba pomagati, pogotovo sto imaju lagan put do WCF i svakako ce doci odmorniji od ovih s druge strane bracketa...NEZALAGANJE je napisao/la: ↑10 maj 2026, 15:46Pretjeruje se malo sa kritikama na racun OKCa.Bude tu cudnih odluka tu i tamo, ali tako je uvijek sa sampionima i MVPom.Uvijek su bili nesto zasticeniji, jer su tu reputaciju i izgradili.ronaldo99 je napisao/la: ↑10 maj 2026, 15:34Ne brini Nezzz tu su sudije da to anuliraju, jer ce njima dozvoliti odbranu sa puno kontakta , a kontra ce svaki krivi pogled svirati. Pa jesi ti vidio sinoc da je u prvoj sekundi na skoku za loptu sviran Aytonu faul. Pa ja iskreno ne znam da sam to vidio godinama unazad da je nekome sviran faul na skoku za prvu loptu.
-
TripleThreat
- Kontakt:
To i ja pomislih. I prije titule je bio nejednak kriterij kad je OKC u pitanju.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
U NBAu je oduvijek bilo i oduvijek ce biti da ekipa, koja izgradi defanzivnu reputaciju i generalno dobru odbranu, ima vise prostora za vecu agresivnost.
To je jednostavno tako i tu se nista nece promijeniti.Tako je i u zivotu kad se sretnes sa nekim ko ima odredjenu reputaciju za nesto.Trebaju godine da se taj status promijeni.
Licno nemam nista protiv takvog kriterija, ako se isto dopusta na drugoj strani ili ako ne gledamo neke podmukle stvari Dorta.
Ovdje su kritike kao ds se uopste ne dopusta igranje odbrane protivnicima OKCa, a ja tvrdim da to nije tako.Da, nesto jaca odbrana se ne dopusta na SGAu, ali kod njih bukvalno imas samo njega kome se to sudi.Na svim ostalim igracima se dopusta mnogo toga.
Uostalom, ovu tvrdnju podrzava i statistika. OKC je u RSu bila 17.ekipa po broju izvedenih slobodnih bacanja.Procitajte to jos jednom. 17ta! Donji dom lige, a ovdje se pise kao da svaku noc izvedu po 40 bacanja, jer SGA glumata.
U POu su 14.ekipa od 16 koliko ih je bilo.
Po broju nacinjenih prekrsaja (jedan od indikatora kaznjavanja agresivne odbrane), OKC je bio 7.u ligi u RSu.Dakle, imao si 6 ekipa iznad njih kojima se sudilo manje faulova u odbrani.U POu su na 2.mjestu sa 20.3, a zanimiljivo da su LAL na 4.mjestu sa 20.6.
Rekao bih da je to poprilicno ujednacen kriterij, a svi cemo priznati da OKC ima kud i kamo superiornije defanzivce.Cim imas takve defanzivce prosta logika nalaze da ti ljudi i manje fauliraju, jer znaju igrati odbranu.Zar ne?
To je jednostavno tako i tu se nista nece promijeniti.Tako je i u zivotu kad se sretnes sa nekim ko ima odredjenu reputaciju za nesto.Trebaju godine da se taj status promijeni.
Licno nemam nista protiv takvog kriterija, ako se isto dopusta na drugoj strani ili ako ne gledamo neke podmukle stvari Dorta.
Ovdje su kritike kao ds se uopste ne dopusta igranje odbrane protivnicima OKCa, a ja tvrdim da to nije tako.Da, nesto jaca odbrana se ne dopusta na SGAu, ali kod njih bukvalno imas samo njega kome se to sudi.Na svim ostalim igracima se dopusta mnogo toga.
Uostalom, ovu tvrdnju podrzava i statistika. OKC je u RSu bila 17.ekipa po broju izvedenih slobodnih bacanja.Procitajte to jos jednom. 17ta! Donji dom lige, a ovdje se pise kao da svaku noc izvedu po 40 bacanja, jer SGA glumata.
Po broju nacinjenih prekrsaja (jedan od indikatora kaznjavanja agresivne odbrane), OKC je bio 7.u ligi u RSu.Dakle, imao si 6 ekipa iznad njih kojima se sudilo manje faulova u odbrani.U POu su na 2.mjestu sa 20.3, a zanimiljivo da su LAL na 4.mjestu sa 20.6.
Rekao bih da je to poprilicno ujednacen kriterij, a svi cemo priznati da OKC ima kud i kamo superiornije defanzivce.Cim imas takve defanzivce prosta logika nalaze da ti ljudi i manje fauliraju, jer znaju igrati odbranu.Zar ne?
-
TripleThreat
- Kontakt:
Pa kad ih niko ne smije ni barnuti nakon što ih sudije ukrute kriterijem prethodno
Ali bez zezancije, evo što mi je baš ostalo u sjećanju sinoć dok sam gledao:
Nad Reavesom nije sviran faul ovdje, još Doris govori kako je to dobar no-call za playoff bio:
https://www.nba.com/stats/events?CFID=& ... 0(3%20STL)
I onda se za Carusa, ne Shaija, svira ovakav kontakt, skoro odmah poslije, Doris ništa:
Ali bez zezancije, evo što mi je baš ostalo u sjećanju sinoć dok sam gledao:
Nad Reavesom nije sviran faul ovdje, još Doris govori kako je to dobar no-call za playoff bio:
I onda se za Carusa, ne Shaija, svira ovakav kontakt, skoro odmah poslije, Doris ništa:
pa izgradili su tu reputaciju jer su im sudije dozvolile, i oni sto nisu cemu u defanzivi mogu udarati koliko hoce i biti dobri defanzivni igraci, isto kao sto je bilo i sa GSW prije, radio im "lift" zato sto se kod istog ocigledni faulovi nisu zvali...NEZALAGANJE je napisao/la: ↑10 maj 2026, 20:19U NBAu je oduvijek bilo i oduvijek ce biti da ekipa, koja izgradi defanzivnu reputaciju i generalno dobru odbranu, ima vise prostora za vecu agresivnost.
i nemoj molim te o slobodnim bacanjima, bar ne ti koji kosarku pratis godinama i znas na koliko nacina se moze uticati na igru kao sudija a da se to ne vidi u statistici, te koliko samo jedna pogreska sudijska odluka moze uticati na razvoj ostatka utakmice, ljudi imaju vise kvalitetnih igraca od ostalih ekipa, to stoji, i onda mogu da igraju odbranu na nivou "ne moze ti sve svirati" jer i da neko dobije 3-4 licne, imas jos dvojicu na klupi koji mogu uci umjesto njega i nastaviti s istom odbranom, i onda napravis duplo vise faulova, ali logicno sudije nece dosuditi svaki, protivnika si sjebo i fizicki i psihicki tako sto je npr. Dort napravio 7 faulova, 1 pokusaj povrede, i dosudjena mu 3 faula i protivniku recimo 4 slobodna...izvini ali sa tim nacinom sudjenja se ne mogu sloziti da je od 1700e godine tako,
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne, izgradili su tu reputaciju jer imaju iznadprosjecne defanzivce koji se upravo zbog te reputacije mogu provuci u nekim stvarima.JHam je napisao/la: ↑10 maj 2026, 20:49pa izgradili su tu reputaciju jer su im sudije dozvolile, i oni sto nisu cemu u defanzivi mogu udarati koliko hoce i biti dobri defanzivni igraci, isto kao sto je bilo i sa GSW prije, radio im "lift" zato sto se kod istog ocigledni faulovi nisu zvali...NEZALAGANJE je napisao/la: ↑10 maj 2026, 20:19U NBAu je oduvijek bilo i oduvijek ce biti da ekipa, koja izgradi defanzivnu reputaciju i generalno dobru odbranu, ima vise prostora za vecu agresivnost.
i nemoj molim te o slobodnim bacanjima, bar ne ti koji kosarku pratis godinama i znas na koliko nacina se moze uticati na igru kao sudija a da se to ne vidi u statistici, te koliko samo jedna pogreska sudijska odluka moze uticati na razvoj ostatka utakmice, ljudi imaju vise kvalitetnih igraca od ostalih ekipa, to stoji, i onda mogu da igraju odbranu na nivou "ne moze ti sve svirati" jer i da neko dobije 3-4 licne, imas jos dvojicu na klupi koji mogu uci umjesto njega i nastaviti s istom odbranom, i onda napravis duplo vise faulova, ali logicno sudije nece dosuditi svaki, protivnika si sjebo i fizicki i psihicki tako sto je npr. Dort napravio 7 faulova, 1 pokusaj povrede, i dosudjena mu 3 faula i protivniku recimo 4 slobodna...izvini ali sa tim nacinom sudjenja se ne mogu sloziti da je od 1700e godine tako,
I kako da ne pricam o slobodnim bacanjima kad ljudi uopste nisu ni blizu gornjeg doma po broju izvedenih slobodnoh bacanja, a ovdje se svaki dan postavljaju klipovi SGAa kao da iznudi svaku tekmu po 20.O cemu pricamo? Gledao sam masu njihovih utakmica gdje im je SGA jedini igrac petorke koji izvodi bacanja.
U prevodu, ako ih ni oni ne izvode mnogo, onda se itekako moze biti agresivan sa njima.Samo treba znati.
Sto se tice Dorta, ne volim ga ni ja, ne volim ni OKC, ali covjek je godinama gradio svoj renome.U pocetku je dobivao faulove ko na traci, ali je igrao isto, ponesto i naucio i stekao status.Kao sto rekoh, tako ti je svugdje u zivotu i znam da dobro znas o cemu pricam.Sudije su ljudi ko i mi, studiraju i gledaju sve i znaju koji igrac je gdje.
pa ja, gradio na ilegalnim odbranama i skonto kad tad ce mu prestati svirati, isto ko sto i harden, luka, sga, reaves sta znam, grade reputaciju na "dobro iznudjuje slobodna bacanja" a ustvari floperi teski i Jokic iz godine u godinu sve vise flopuje ali njemu ne sude toliko zato sto je mrcinaNEZALAGANJE je napisao/la: ↑10 maj 2026, 20:57Ne, izgradili su tu reputaciju jer imaju iznadprosjecne defanzivce koji se upravo zbog te reputacije mogu provuci u nekim stvarima.JHam je napisao/la: ↑10 maj 2026, 20:49pa izgradili su tu reputaciju jer su im sudije dozvolile, i oni sto nisu cemu u defanzivi mogu udarati koliko hoce i biti dobri defanzivni igraci, isto kao sto je bilo i sa GSW prije, radio im "lift" zato sto se kod istog ocigledni faulovi nisu zvali...NEZALAGANJE je napisao/la: ↑10 maj 2026, 20:19U NBAu je oduvijek bilo i oduvijek ce biti da ekipa, koja izgradi defanzivnu reputaciju i generalno dobru odbranu, ima vise prostora za vecu agresivnost.
I kako da ne pricam o slobodnim bacanjima kad ljudi uopste nisu ni blizu gornjeg doma po broju izvedenih slobodnoh bacanja, a ovdje se svaki dan postavljaju klipovi SGAa kao da iznudi svaku tekmu po 20.O cemu pricamo? Gledao sam masu njihovih utakmica gdje im je SGA jedini igrac petorke koji izvodi bacanja.
U prevodu, ako ih ni oni ne izvode mnogo, onda se itekako moze biti agresivan sa njima.Samo treba znati.
Sto se tice Dorta, ne volim ga ni ja, ne volim ni OKC, ali covjek je godinama gradio svoj renome.U pocetku je dobivao faulove ko na traci, ali je igrao isto, ponesto i naucio i stekao status.Kao sto rekoh, tako ti je svugdje u zivotu i znam da dobro znas o cemu pricam.Sudije su ljudi ko i mi, studiraju i gledaju sve i znaju koji igrac je gdje.
to sto nesto postaje normalno u nba, ne znaci da je ispravno i da treba sutiti o tome...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne mozes tako pricati @JHam.To ti je bzv prica.Ti ofanzivni igraci koje si naveo znaju biti floperi, ali su isto tako DOBRANOOO faulirani.Daleko vise nego li flopaju.
Ista stvar je i sa defanzivcima.Na kraju se sve to iznivelise.Kad tad.
pa dzaba ga ti nivelises kad ostetis jednu ekipu par puta i sjebes im i taktiku i sve za ostatak tekme, i jos potvrdis svoju gresku nakon gledanja, mislim ono...NEZALAGANJE je napisao/la: ↑10 maj 2026, 21:22Ne mozes tako pricati @JHam.To ti je bzv prica.Ti ofanzivni igraci koje si naveo znaju biti floperi, ali su isto tako DOBRANOOO faulirani.Daleko vise nego li flopaju.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Desava se.Nije to konstantno.U seriji od 7 tekmi nikad nece proci nekvalitetnija ekipa.To nema sanse.JHam je napisao/la: ↑10 maj 2026, 22:13pa dzaba ga ti nivelises kad ostetis jednu ekipu par puta i sjebes im i taktiku i sve za ostatak tekme, i jos potvrdis svoju gresku nakon gledanja, mislim ono...NEZALAGANJE je napisao/la: ↑10 maj 2026, 21:22Ne mozes tako pricati @JHam.To ti je bzv prica.Ti ofanzivni igraci koje si naveo znaju biti floperi, ali su isto tako DOBRANOOO faulirani.Daleko vise nego li flopaju.
ako su ekipe blizu moze se desiti, tipa u 7oj, drugo je ovo kad izgubis 4 1 4 2, tu nisi dovoljno dobar da te sudije poguraju jbgNEZALAGANJE je napisao/la: ↑10 maj 2026, 22:17Desava se.Nije to konstantno.U seriji od 7 tekmi nikad nece proci nekvalitetnija ekipa.To nema sanse.JHam je napisao/la: ↑10 maj 2026, 22:13pa dzaba ga ti nivelises kad ostetis jednu ekipu par puta i sjebes im i taktiku i sve za ostatak tekme, i jos potvrdis svoju gresku nakon gledanja, mislim ono...NEZALAGANJE je napisao/la: ↑10 maj 2026, 21:22Ne mozes tako pricati @JHam.To ti je bzv prica.Ti ofanzivni igraci koje si naveo znaju biti floperi, ali su isto tako DOBRANOOO faulirani.Daleko vise nego li flopaju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.