3. Fußball-Liga

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Amirutah1988
Kontakt:

Re: 3. Fußball-Liga

Post Postao/la Amirutah1988 » 25 apr 2026, 07:19

Danas i sutra se igraju preostale utakmice ovog kola,Cootbus i Essen ce sigurno u svojim utakmicama pokusati iskoristiti kiks Duisburga i dodatno se odvojiti na drugom i trecem mjestu.
Ulm danas mora ici na pobjedu na gostovanju kod Münchena,dok Saarbrucken igra sutra kod Essena koji se bori za 2 mjesto i direktnu promociju

slika

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 maj 2026, 09:39

Opet Cigerci u zadnjoj minuti, kakav igrac :bow:

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 10 maj 2026, 10:11

Gol za 2BL
Zao mi je Essena,opet im izmače 2BL,a igrali su tako dobro,presjekla ih je ta utakmica u Cottbusu kad je bilo nestvarnih 5:3.
Da li moze Duisburg nesto učiniti u razigravanju vidjet cemo,zavisi i od protivnika koji ce biti

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 11 maj 2026, 08:26

Osnabrück,a vjerujem i Cottbus od iduce sezone u Cvajti.
Po svemu sudeci Duisburg ce igrati razigravanje za 2BL
Iz lige ,mora se reci da je to bilo jasno ima mjese pa i više su ispali Schweinfurt,Aue,Ulm i Havelse

Poznate su ekipe koje ce igrati u 3BL, iz regionallige Sjever to ce biti Meppen,West-Fortuna Köln,Sudwest-Grossaspach,regionalliga Bayern-Nürnberg2
U regionalligi Nordost za prvo mjesto bore se Lokomotive Leipzig i Jena,ali kako sam shvatio prvo mjesto u ovoj ligi nece značiti promociju u 3BL

slika

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 11 maj 2026, 10:35

Amirutah1988 je napisao/la:
11 maj 2026, 08:26
ali kako sam shvatio prvo mjesto u ovoj ligi nece značiti promociju u 3BL
Mislim da i Nürnberg II nije direktno ušao, oni ce igrati baraz za drittu.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 11 maj 2026, 11:03

kraljttbvb je napisao/la:
11 maj 2026, 10:35
Mislim da ove sezone nece biti kao ranije kada su baraž igrale ekipe iz regionalliga Sjever i Nordost,vec ce prvak iz Nordost(Lokom.Leipzig/Jena) igrati sljedece sezone u regionalligi Sjever.

Mislim da si upoznat sa onom peticijom koji su mnogi klubovi podrzali u vezi promocije svih pobjednika regionallige,ali ostalo je samo mrtvo slovo na papiru.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 11 maj 2026, 12:42

11 maj 2026, 11:03
Mislim da ove sezone nece biti kao ranije kada su baraž igrale ekipe iz regionalliga Sjever i Nordost,vec ce prvak iz Nordost(Lokom.Leipzig/Jena) igrati sljedece sezone u regionalligi Sjever.

Mislim da si upoznat sa onom peticijom koji su mnogi klubovi podrzali u vezi promocije svih pobjednika regionallige,ali ostalo je samo mrtvo slovo na papiru.
Na livescore pise da igraju play off, a ne da direktno ulaze.

Zato i mislim da nisu odmah ušli, vec ce to morati izboriti kroz baraz.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 11 maj 2026, 13:14

11 maj 2026, 12:42
11 maj 2026, 11:03

Na livescore pise da igraju play off, a ne da direktno ulaze.

Zato i mislim da nisu odmah ušli, vec ce to morati izboriti kroz baraz.
Pa ja upravo drugačije vidio na aplikaciji rezultati da piše(na njoj pise da pobjednik Nordest regionallige ide u Sjevernu :shock: :crazy: )to me i zbunjuje,a prosle sezone se igralo Sjever vs Nordost,zasto ove sezone Regionalliga Bayern ,i to protiv koga,vjerovatno Nordest.
Prvi put ima nesto sto je nejasno,kako god uvijek ispašta regionalliga Nordest koja je i naibolja,po meni uz Sudwest.
Sjever je najbolje ukinuti i eto rjesenja

schalke
Kontakt:

Post Postao/la schalke » 11 maj 2026, 13:17

slika

Prvaci "Sjeveroistoka" i Bayerna igraju ove sezone doigravanje.

Realno srhanje je to, ali eto pravila. Igraš sezonu. Uložiš neki novac. Budeš prvi i opet ti prelazak u viši rang ovisi od ove dvije utakmice. Možda su ekipe Lokomotove i Nürnberga uložili više od Mepena. Imaju jače ekipe od Mepena, a opet jedna neće ući.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 11 maj 2026, 13:27

schalke je napisao/la:
11 maj 2026, 13:17
slika

Prvaci "Sjeveroistoka" i Bayerna igraju ove sezone doigravanje.

Realno srhanje je to, ali eto pravila. Igraš sezonu. Uložiš neki novac. Budeš prvi i opet ti prelazak u viši rang ti ovisi od ove dvije utakmice. Možda su ekipe Lokomotove i Nürnberga uložili više od Mepena. Imaju jače ekipe od Mepena, a opet jedna neće ući.
Kako godinama ponizavaju Nordost regionalligu,ako se vec igra taj baraz,treba svake sezone da bude druga regionalliga.
Cottbus 2023/24,Chemnitzer 2018/19 su klubovi koji su uspjeli uci,i da Viktoria Berlin .
Svake sezone Sjever sve slabiji,to se jasno vidi,sad ce uci Havelse i lako biti ponovno prvak i eto ih opet nazad,dok biti prvak u Regionalligi Nordost treba dosta truda,pobjediti Jenu,Erfurt,Zwickau,Hallescher,Chemnitzer uopste nije lako.
Ima tu jos nezgodnih ekipa,dok Sjever stagnira i sa Bayern regionalligom apsolutno postaju nezanimljivi za pratiti

schalke
Kontakt:

Post Postao/la schalke » 11 maj 2026, 13:38

Činjenica je, da imaju zagarantovan ulazak West i Südwest. Ostale tri lige se rotiraju u ulascima i play-offu. Znači jednom u tri godine, za svaku od ovih liga prvak ulazi direktno, dok ostale igraju doigravanje.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 11 maj 2026, 14:10

Umjesto ovih neprirodnih razigravanja zašto jednostavno ne ispadne zadnjih 5 i uđu svi prvaci regionalnih? :wtf:

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 11 maj 2026, 14:55

ledar je napisao/la:
11 maj 2026, 14:10
Umjesto ovih neprirodnih razigravanja zašto jednostavno ne ispadne zadnjih 5 i uđu svi prvaci regionalnih? :wtf:
Meni je puno 4 a kamoli 5 da ispada.
Mnogo mi je zao Auea prekrasan stadion i navijaci,Ulm sta tek reci za njih od kluba koji je igrao Cvajtu zavrsise u regionalligi,a svake sezone ulazi po jedan klub kao sto su Stuttgart2,Hoffenheim2,sad ce Nurnberg2,nikad kraja....
To treba zaustaviti prvo,a ja bih radije povezao Sjever i Nordost (do 20 klubova)i problem rijesen

schalke
Kontakt:

Post Postao/la schalke » 11 maj 2026, 22:54

Nordost liga je u principu liga bivše Istočne Njemačke plus Zapadni Berlin. I pored toga, ta lige nema zagarantovan direktan ulazak u 3. ligu. Sa druge strane liga West je ustvari liga NRW-a, jer igraju samo ekipe iz te savezne države(pokrajine), a iz te lige se ipak ulazi direktno. Tu naravno ulogu igra broj stanovnika, jer u NRW-u živi skoro četrvtina svih stanovnika Njemačke.

Kad već pišemo o tom nekom imaginarnom preustroju četvrtog ranga, tj. Regionalnih liga, ja bih to ovako uradio. Spojio bih Nord i Nordost u jedinstveni Nord. U West bih dodao iz Südwesta pokrajine Rheinland-Pfalz i Saarland, a ostale dvije pokrajine Baden-Wüttemberg i Hessen bih spojio sa Bayernom u jedan novi Süd. I onako određeni broj ekipa iz Bayerna igra u Südwestu.

Na ovaj način bi dobili tri regionalne lige, pa bi tri ekipe ispadale iz 3. lige, a mijenjali bi ih pobjednici ove tri regionalne lige. Ne bi bilo nikakvog play-offa.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 12 maj 2026, 12:44

schalke je napisao/la:
11 maj 2026, 22:54
Nordost liga je u principu liga bivše Istočne Njemačke plus Zapadni Berlin. I pored toga, ta lige nema zagarantovan direktan ulazak u 3. ligu. Sa druge strane liga West je ustvari liga NRW-a, jer igraju samo ekipe iz te savezne države(pokrajine), a iz te lige se ipak ulazi direktno. Tu naravno ulogu igra broj stanovnika, jer u NRW-u živi skoro četrvtina svih stanovnika Njemačke.

Kad već pišemo o tom nekom imaginarnom preustroju četvrtog ranga, tj. Regionalnih liga, ja bih to ovako uradio. Spojio bih Nord i Nordost u jedinstveni Nord. U West bih dodao iz Südwesta pokrajine Rheinland-Pfalz i Saarland, a ostale dvije pokrajine Baden-Wüttemberg i Hessen bih spojio sa Bayernom u jedan novi Süd. I onako određeni broj ekipa iz Bayerna igra u Südwestu.

Na ovaj način bi dobili tri regionalne lige, pa bi tri ekipe ispadale iz 3. lige, a mijenjali bi ih pobjednici ove tri regionalne lige. Ne bi bilo nikakvog play-offa.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 12 maj 2026, 12:46

schalke je napisao/la:
11 maj 2026, 22:54

I ja bih ujedinio Nord i Nordost u jedno,ali je problem Nord lige oskudan broj timova koji moze pruziti u tom eventualnom ujedinjenju,Meppen ide u 3BL,Havelse ce uci,i jos 2-3 kluba su tu koja funkcionišu normalno(Drochtersen,Oldenburg i vjerujem Lübeck da ce se poboljsati za narednu sezonu)ostali klubovi nisu vrijedni,dok Nordost ima 7-8 pristojnih klubova(Lok.Leipzig,Jena,Erfurt,Zwickau,Hallescher,Chemnitzer,BFC Dynamo,Babelsberg),a sumnjam da ce doci do ujedinjenja,pa cak i rješenja.
A dvije najgore regionallige po meni su Bayern i Nord

schalke
Kontakt:

Post Postao/la schalke » 12 maj 2026, 23:07

Kao što sam već ranije rekao. Ujedinjenje Nord-a i Nordost-a bi imalo logike samo ako bi išla kompletna reongarizacija regionalnih liga. Razlog zašto sam skeptičan, da će se ujediniti Nord i Nordost je i veličina prostora koji bi ta liga pokrivala. Preko 160.000 km kvadratnih ili oko 40% teritorije Njemačkoj. Neki klubovi bi bili i preko 600 kilometara udaljeni. Recimo Cottbus i Emden. Koliko god dobri autoputevi u Njemačkoj bili, opet bi to bilo preko 6 sati vožnje busem bez pauze. Klubovi su poluprofesionalni, rang je četvrti i možda tek 5-6 klubova bi to moglo finansijski iznijeti.

Ali hajde, može se malo o tome prodiskutovati ovdje.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 maj 2026, 00:34

Jedna od ideja je da se smanji broj klubova u svim ligama na 16 i da na kraju 5 prvoplasiranih međusobno razigrava mini ligu za prva tri mjesta koja ulaze u treću.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 13 maj 2026, 08:02

ledar je napisao/la:
13 maj 2026, 00:34
Jedna od ideja je da se smanji broj klubova u svim ligama na 16 i da na kraju 5 prvoplasiranih međusobno razigrava mini ligu za prva tri mjesta koja ulaze u treću.
Kad bi se smanjivalo Sjever po kvaliteti ne bi imao dvocifren broj klubova,Nordost bi mogao imati 13-14 solidnih klubova,Zapad je bezveze konceptiran,činjenica da su u top 5 klubovi drugi timovi Schalkea,Dortmunda i Gladbacha ,govori o tome da ozbiljnih klubova u ovoj regionalnoj ligi i nema,odnosno pad kvalitete timova.
Timovi koji bi trebali da su pri vrhu oni ispadaju(Rodinghausen i Wupertaller),Lotte i Bonner razočarali.
Sudwest uz Nordost po meni najbolje regionalne lige.

Reforma sigurno treba,problem je prenatrpanost timova i očiti pad kvaliteta timova u skoro svim regionalnim ligama

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 13 maj 2026, 08:25

I dosta veliki problem je prilično losa infrastruktura stadiona,na Sjeveru samo Meppen ima stadion koji normalno izgleda za 3BL,Lübeck i Oldenburg imaju solidne stadione,dok ostali klubovi nemaju ni priblizno stadione potrebne za treceligaski nivo.

Nordost je sto se tice stadiona na sasvim zadovoljavajucem nivou,Jena,Erfurt,Chemnitzer,Hallescher imaju odlicne stadione.

Sudwest,Offenbach ima najbolji stadion.
Grossaspach ima prilicno dobar stadion,FSV Frankfurt nije jos zavrsio sve tribine,dobar stadion je i u Kasselu.
Trier i Stuttgarter Kickers uz malo bolju doradu mogu imati pristojne stadione za 3BL.

Regionalnu ligu Bayern ne pratim mnogo ali po sjecanju Wurtzburger i Unterhaching imaju stadione za 3BL

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []